Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Ik wil snel verkopen

Je kunt jouw huis sneller verkopen door bepaalde keuzes te maken. We leggen je uit hoe je jouw woning zo snel mogelijk kunt verkopen en waar je op moet letten.

Robert Welink
- expert woningwaarde
Gecontroleerd door
Bijgewerkt: 07 mei 2024

Keuze voor een snelle makelaar

Wij meten al langere tijd hoe snel iedere makelaar woningen verkoopt. Daardoor weten we precies welke makelaars de beste keuze zijn als verkoopsnelheid voor jou het belangrijkste criterium is om een makelaar op te kiezen.

Vaak hebben makelaars die sneller dan gemiddeld woningen verkopen een betere verkoopstrategie en een efficiëntere werkwijze dan andere lokale makelaars. Zodoende is er voor jou als woningverkoper dus echt wat te kiezen.

Begin met vergelijken

De cruciale rol van de vraagprijs

De vraagprijs voor jouw woning bepaalt hoeveel geïnteresseerden zich zullen melden. Een lagere vraagprijs betekent meer potentiële kopers. Vasthouden aan een te hoge vraagprijs kan een langdurig verkooptraject veroorzaken.

Het is belangrijk voor jou als woningverkoper om te bedenken welke verkoopprijs gewenst is, en wat daarbij je bodembedrag is. Hoe lager je kunt gaan, hoe sneller de woning verkocht zal worden.

Verkopen met een makelaar is slim

Een woning kan zonder makelaar verkocht worden, bijvoorbeeld rechtstreeks aan een bekende, een buurtgenoot of via-via. Een dergelijke niet-openbare verkoop heet een 'onderhandse' verkoop. Vaak levert dit een (te) laag verkoopbedrag op.

Pas op voor opkopers

Een opkoper koopt woningen op van mensen die in een noodsituatie zitten. Hoewel dit qua snelheid een oplossing kan bieden, krijg je als woningverkoper standaard te weinig voor jouw woning.

Een verstandigere route is een makelaar met ervaring met snelle verkoop. Dat duurt net iets langer, maar is het gerust waard als je daardoor (bijvoorbeeld) 30.000 euro meer aan de verkoop overhoudt.

Belangrijk om te weten

Openbare verkoop biedt de meeste kans op snelle verkoop

Als je jouw woning snel maar wel voor een acceptabele prijs wilt verkopen, dan is een zogenaamde openbare verkoop de beste keuze. Dat betekent dat je woning op onder andere Funda gepresenteerd wordt en dat je daarmee de meeste potentiële kopers bereikt.

Waardebepaling door een makelaar is zinvol

Als je een gratis waardebepaling aanvraagt bij een lokale verkoopmakelaar, dan krijg je een goed beeld van de potentiële verkoopprijs van de woning.

Een goede makelaar kan jou een helder beeld schetsen van de huidige waarde, maar ook van de invloed van een lagere of hogere vraagprijs op de verkoopsnelheid van jouw woning.

Zo weet je in welke mate de verkoop zou versnellen als je een specifieke vraagprijs zou hanteren. Als verkoopsnelheid belangrijk voor je is, is een waardebepaling dus een zinvolle stap.

Stappenplan voor woningverkoop

Of je nu snel jouw huis wilt verkopen of dat je liever wilt gaan voor de maximale verkoopprijs: een aantal stappen moet je altijd doorlopen. Bekijk direct het interactieve stappenplan voor de verkoop van jouw huis.

Op deze manier voorkom je dat je belangrijke stappen overslaat, zoals het regelen van een energielabel. Een snelle verkoop moet immers geen overhaaste verkoop zijn.

Bekijk je stappenplan
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen