Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Boxtel

Ben je van plan je woning in Boxtel te verkopen? Dan ben je op de juiste pagina belandt. Onderzoek de statistieken, scherp je verwachtingen bij en bepaal je strategie op basis van relevante vastgoedcijfers zoals gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties tot heden. Let op, de cijfers updaten automatisch, dus check regelmatig voor de laatste gegevens van februari 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Boxtel

De gemiddelde verkoopprijs in Boxtel is in de laatste 3 maanden € 472.268 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 503.552 euro. Daarmee geeft de woningmarkt in Boxtel een specifiek beeld van de huidige stand van zaken. Om deze informatie visueel te maken, presenteren wij onderstaande grafiek. Hierin vind je de actuele marktcijfers:

Huizenprijzen in Boxtel

Afgelopen 3 maanden

€ 283.000
€ 418.000
€ 554.000

Belangrijk is het om te letten op de verkoopprijs per vierkante meter huis in Boxtel. Deze prijs speelt namelijk een bepalende rol bij de waardebepaling van een huis en is tegelijkertijd een goede indicator voor de vastgoedmarkt in een specifieke regio. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Boxtel € 3.628. Hieronder vind je een grafiek, gebaseerd op de meest recente data, die de verkoopprijzen en vraagprijzen per vierkante meter in Boxtel over de afgelopen drie maanden weergeeft:

Huizenprijzen in Boxtel per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.500
€ 3.800

Prijsontwikkeling Boxtel laatste 12 maanden

De huizenmarkt beweegt continu en een indicatie hiervan is duidelijk te zien in de prijsontwikkeling van huizen in Boxtel. Hiervoor kijken we naar de gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand die wordt weergegeven met € 472.268.

Het observeren van de prijsontwikkeling van verkoopprijzen is waardevol, omdat het laat zien welke kant de markt op gaat zonder aannames te doen over de exacte richting. Hierna volgt een grafiek met de prijsontwikkeling over de laatste 12 maanden:

Wat is mijn woning in Boxtel waard?

Heb je je weleens afgevraagd wat het exacte cijfer op het prijskaartje van je huis in Boxtel zou zijn? Dit hangt af van verschillende factoren zoals het soort woonruimte, de oppervlakte, de fysieke toestand van het huis en de huidige tendensen in de vastgoedmarkt. Van al deze variabelen is echter de stand van de markt vaak de meest bepalende factor.

Ben je ook benieuwd naar de daadwerkelijke waarde van je huis in Boxtel? Een van de beste acties die je kunt ondernemen, is een gratis waardebepaling door een makelaar aanvragen. Dit geeft je niet alleen een duidelijk beeld van de marktwaarde van je huis, maar helpt je ook om te bepalen of het de juiste tijd is om het te verkopen. Om dit proces te starten, kun je de waardebepaling aanvragen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is eenvoudig: Na een grondige inspectie van je woning (wat ongeveer 30 minuten duurt), vergelijkt de makelaar je huis met vergelijkbare woningen in Boxtel die recentelijk zijn verkocht. Op basis hiervan krijg je een nauwkeurige schatting van de marktwaarde. Zo heb je alle inzichten die je nodig hebt om een weloverwogen verkoopbeslissing te nemen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de woningmarkt observeert, is het van belang om pas op de plaats te maken en het bredere plaatje in ogenschouw te nemen. De cijfers en prijzen fluctueren door het hele land en kunnen aanzienlijk verschillen per regio. Overweeg niet alleen Boxtel, maar ook de omliggende gemeenten, om een volledig overzicht te krijgen.

Het is belangrijk om inzicht te hebben in de huizenprijzen in verschillende gemeenten om een compleet beeld van de huidige marktsituatie te schetsen. Begrijpen hoe de waarden zich lokaal verschillen, kan je helpen bij het maken van geïnformeerde beslissingen op basis van de huidige marktsituatie.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Boxtel

Ben je op zoek naar de ideale makelaar in Boxtel om jouw huis te verkopen? Het is makkelijker gezegd dan gedaan, omdat makelaars op vele manieren van elkaar verschillen. Denk aan verschillende kostenstructuren, diverse marketingstrategieën en de mate waarin ze gebruik maken van lokale marktkennis.

Het kiezen van de juiste makelaar kan een groot verschil maken in hoe soepel de verkoop van jouw huis verloopt. Een goede verkoopmakelaar kan bijvoorbeeld de best mogelijke prijs onderhandelen, sterke marketingcampagnes opzetten en je begeleiden door het juridische proces. Op een handige manier makelaars vergelijken kan je helpen bij het maken van de juiste beslissing.

Vergelijk makelaars in Boxtel Of lees meer over makelaars in Boxtel

Gemiddelde tarieven van makelaars in Boxtel

Veel mensen schrikken als ze horen wat een makelaar kost. Het gemiddelde courtage van een makelaar in Boxtel is namelijk 1,13% van de verkoopprijs van je woning. Denk eens na, wat dit betekent als de gemiddelde verkoopprijs in Boxtel € 472.268 is. Daarop is de gemiddelde verkoop courtage € 5.337. Dat is een flink bedrag en daarom is het handig om meerdere makelaars te vergelijken voordat je een besluit neemt.

Niet alleen het courtage is belangrijk bij het kiezen van een makelaar, ook is het slim om te kijken naar wat de makelaar je oplevert. Een goede makelaar kan je huis namelijk sneller en voor een hogere prijs verkopen. Daarbij is de onderhandeling vaak een vak apart en dat is iets waar je makelaar zijn sporen in moet hebben verdiend. Je makelaar moet zichzelf dus dubbel en dwars terugverdienen. Niet alleen aan de kostenkant, maar vooral aan de opbrengstenkant.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Boxtel

Wanneer je rondloopt in Boxtel, zul je al snel opmerken dat een groot deel van de huizen daar koopwoningen zijn. Zeker, er is een deel van de woningmarkt in Boxtel dat bestaat uit sociale huurwoningen, maar als je kijkt naar het totaalplaatje, kom je tot de conclusie dat de overgrote meerderheid van de huizen daar te koop staan. Het exacte aantal koopwoningen houden we bij met de code , zodat je altijd weet hoeveel eigenwoningen er zijn in Boxtel.

Ben je van plan jouw huis in Boxtel te verkopen?

Verkopen van een huis in Boxtel kan veel uitdagingen met zich mee brengen. Er moeten documenten worden verzameld zoals het energielabel en je moet een goede makelaar vinden die je door het verkoopproces kan leiden. Ook kunnen onvoorziene problemen voorkomen zoals onverwachte reparaties die het verkoopproces kunnen vertragen.

Er zijn wel manieren om het verkoopproces gemakkelijker te maken. Maak gebruik van onze heldere stappenplan om een overzicht te krijgen van alles wat geregeld moet worden. Denk bijvoorbeeld aan hoe je aan een energielabel kunt komen of hoe je de juiste makelaar kiest. Het hebben van een duidelijk overzicht kan je helpen om het proces soepel en efficiënt te laten verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Je bent nu op Huis Verkopen, een zorgvuldig ontworpen online platform bedoeld voor iedereen die zijn woning wil verkopen. Op deze pagina vind je de meest recente woningcijfers in Boxtel. Deze gegevens geven je een accuraat beeld van de huizenprijzen in jouw omgeving en zijn altijd actueel. Om altijd op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de huizenmarkt, is het handig deze cijfers regelmatig te raadplegen. Zo kies je het ideale moment voor de verkoop van jouw woning.

Vereenvoudigde verkoop met Huis Verkopen

Huis Verkopen is meer dan alleen een bron van informatie, het is jouw digitale gereedschapskist bij het verkopen van je woning. We hebben allerlei handige hulpmiddelen om elke stap van de verkoop te vereenvoudigen. Zo kun je een gratis waardebepaling aanvragen, makelaars vergelijken om de beste te vinden in Boxtel en zelfs makelaarstarieven opvragen, om te besparen op soms hoge makelaarskosten. Om het je nog makkelijker te maken, hebben we een stapsgewijs plan om niets over het hoofd te zien en je de zekerheid te geven dat je alles optimaliseert. Wel zo handig, toch?

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen