Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Boxtel

Als je van plan bent om je huis in Boxtel te verkopen, is het kiezen van de juiste verkoopmakelaar essentieel. Via deze pagina kun je op diverse manieren makelaars vergelijken; tarieven opvragen, offertes aanvragen of een kosteloze waardebepaling aanvragen. Maak een weloverwogen keuze en zorg voor een succesvolle verkoop.

Over makelaars in Boxtel

Wanneer je jouw huis wilt verkopen, is een goede verkoopmakelaar bijna onmisbaar. Maar net zoals bij elke andere beroepsgroep verschilt de kwaliteit van makelaars sterk. Sommige makelaars hebben jarenlange ervaring en deskundigheid op het gebied van onderhandelen, anderen zijn beter in het accuraat inschatten van de marktwaarde van je woning, en weer anderen zijn uitmuntend in marketingtactieken en -strategieën. Al deze variabelen kunnen een grote impact hebben op de succesvolle verkoop van jouw huis.

We hebben jarenlang geïnvesteerd in het verzamelen en analyseren van informatie over alle makelaars in Boxtel, wat ons een schat aan kennis heeft opgeleverd. We weten precies wie de marktleiders zijn, wie de hoogste verkoopprijzen realiseert en wie de snelste verkoopsnelheid heeft. Omdat we deze informatie nauwgezet bijhouden, zijn we in staat om je een helder overzicht te geven van de lokale makelaarsmarkt. Op basis daarvan kunnen we je adviseren over welke makelaar het beste past bij jouw specifieke verkoopbehoeften in Boxtel.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.518
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.175
Besparing (gem.)
€ 1.319

Actueel

 • Als je overweegt om je huis te verkopen, is het handig om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Boxtel momenteel op 1,13% ligt.
 • Wat betreft de huizenprijzen in Boxtel, deze kunnen sterk variëren. Gemiddeld kost een huis in Boxtel op dit moment € 488.355. Daarnaast moet je weten dat de verkoopprijs per vierkante meter gemiddeld € 3.629 is. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de huizenmarkt pagina.
 • Het is ook interessant om te benoemen dat de tarieven van makelaars in Boxtel op dit moment rond de € 5.518 liggen. Dit maakt het vergelijken van tarieven op dit moment zeer waardevol.

Uitgelichte makelaars in Boxtel

Direct na deze tekst geven we je een overzicht van verscheidene verkoopmakelaars in Boxtel. Het is goed om te weten dat er in Boxtel meer makelaars actief zijn met elk hun eigen gebied van expertise. De ideale makelaar in Boxtel voor jou is de makelaar die perfect past bij jouw type woning, huidige situatie en persoonlijke voorkeuren.

Logo Nuyens Makelaars

Nuyens Makelaars

Nuyens Makelaars, gelegen in het hart van Boxtel, is jouw betrouwbare partner in de woningmarkt. Met jarenlange ervaring, lokale kennis en moderne hulpmiddelen helpt dit toegewijde team je bij de verkoop, aankoop of taxatie van je woning. Zowel voor particulieren als projectontwikkelaars en ondernemers. Dankzij hun netwerkbereik kunnen ze kansen in de markt signaleren. Bovendien zijn ze thuis in nieuwbouw en zijn ze aangesloten bij de NVM.
Logo Tijn Maas Makelaardij

Tijn Maas Makelaardij

Tijn Maas Makelaardij, gevestigd aan de Clarissenstraat in Boxtel, is een betrokken makelaarskantoor met verhuur, verkoop, aankoop en aanhuur als kernactiviteiten. Het kleine team van twee enthousiaste medewerkers, aangesloten bij NVM, biedt expertise op het gebied van zowel bestaande woningmarkt als nieuwbouwprojecten. Met goed regionaal netwerk en persoonlijke aanpak, ondersteunen zij je bij een vlotte aankoop of verkoop van diverse woonopties, die passen bij je woonwensen.
Logo Van der Ven Makelaardij

Van der Ven Makelaardij

Van der Ven Makelaardij is een service- en klantgericht makelaarskantoor met een no-nonsense aanpak. Deze NVM-gecertificeerde makelaar biedt deskundige begeleiding bij de verkoop, aankoop en taxatie van woningen. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door één persoon, wat zorgt voor kort, direct en persoonlijk contact. Naast Nederlands, kun je er ook in het Engels terecht. Of je nu volledige begeleiding zoekt, of zelf je huis verkoopt met een beetje hulp, Van der Ven Makelaardij staat voor je klaar.

Eline Makelaardij

Eline Makelaardij is een erkend lid van de VBO-branchevereniging. Met een sterke verkooprecord in het afgelopen jaar - 27 verkocht en 7 te koop - bewijst dit kantoor zich als een daadkrachtige speler op de markt. Door ook actief aan te kopen, toont Eline Makelaardij aan dat ze jouw belangen breed kan behartigen. Kies voor een makelaar die resultaten boekt.

Maatvast Makelaars

Maatvast Makelaars is een betrouwbare partner in de vastgoedsector. Ze zijn aangesloten bij de branchevereniging VBO, wat een garantie biedt voor hun professionaliteit en kwaliteit. Met een diversiteit aan diensten en certificaten, stemmen ze hun expertise precies af op jouw wensen en behoeften. Bij Maatvast Makelaars kun je rekenen op een gestroomlijnde en succesvolle ervaring.

WoonBox Makelaardij

WoonBox Makelaardij, gevestigd aan de Rechterstraat 7 in Boxtel, is een lid van VBO met twee toegewijde professionals binnen hun team. Ze bieden diensten zoals verkoop, aankoop en taxaties en hebben een felbegeerde beoordeling ontvangen op Funda. Met certificaathouderschap van NWWI en NRVT specialiseren ze zich in herbestemming, monumenten en nieuwbouw. Met WoonBox Makelaardij, kies je voor competentie en kwaliteit.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Boxtel dan je in de lijst hierboven ziet. Bij Huis Verkopen, nemen we alle makelaars in Boxtel mee in onze vergelijking. De meest geschikte makelaar voor jouw woning, situatie en voorkeuren, hoeft dus niet in deze lijst te staan. Je kunt dit ontdekken door een grondige vergelijking te doen.

Vergelijk makelaars in Boxtel Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Boxtel?

Een makelaar in Boxtel rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 488.355 in Boxtel komt dit neer op € 5.518 aan makelaarskosten (update april 2024).

Huizenprijzen in Boxtel, net zoals de tarieven van de makelaars, fluctueren. Deze beweging is voortdurend en dynamisch, hetzelfde geldt voor de kosten van makelaars. Hoewel gemiddelden een indicatie geven, is elk individueel geval uniek.

Let op: de courtages van makelaars in Boxtel verschillen gemiddeld 0,54%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.319 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Boxtel. Een slimme keus: het juiste vergelijk kan je zelfs een duidelijke besparing opleveren.

Kosten van makelaars in Boxtel

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Boxtel

Op de markt van huizenverkoop in Boxtel zijn er veel makelaars die opstartkosten in rekening brengen. Dit zijn kosten die je maakt voordat de verkoop van jouw huis daadwerkelijk van start gaat. Denk aan kosten voor het intakegesprek, de waardebepaling van jouw huis, het maken van foto's voor op huizensites en Funda, en het opstellen van de verkoopstrategie. Dit zijn allemaal noodzakelijke stappen voordat jouw huis daadwerkelijk te koop gezet kan worden.

Het is belangrijk om rekening te houden met deze kosten als je jouw huis wilt verkopen. Makelaars in Boxtel rekenen gemiddeld tussen de € 400 en € 700 aan opstartkosten. Dit is een aanzienlijk bedrag, dus het is verstandig om hiermee rekening te houden in jouw budgettering. Ook kan het interessant zijn om de opstartkosten van verschillende makelaars met elkaar te vergelijken om zo de beste keuze te maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Boxtel

Wanneer je ervoor kiest om je woning in Boxtel te verkopen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de mogelijke kosten. Eén van de kostenposten waar je mee te maken kunt krijgen zijn de intrekkingskosten. Dit zijn kosten die makelaars in rekening kunnen brengen als je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Het kan voorkomen dat je de verkoop van je woning wilt stopzetten, bijvoorbeeld omdat je er toch nog even wilt blijven wonen, of omdat je een beter bod hebt ontvangen.

Intrekkingskosten zijn voornamelijk bedoeld als tegemoetkoming voor de al door de makelaar gemaakte kosten en het geïnvesteerde werk. Elke makelaar hanteert hierin eigen tarieven. De gemiddelde intrekkingskosten die in Boxtel gerekend worden, bedragen € 500. Dit betekent dat als je je woning uit de verkoop haalt, je dit bedrag verschuldigd bent aan de makelaar. Het is dus raadzaam om hier bij je overwegingen rekening mee te houden.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Boxtel met een vast tarief

In Boxtel zijn er ook makelaars die werken met een vast tarief. Dit vaste tarief biedt je een duidelijk overzicht van tevoren waar je aan toe bent qua kosten. Dit betekent dat je niet voor verrassingen komt te staan met onverwachte kosten. Het gemiddelde tarief dat deze makelaars hanteren ligt rond de € 3.250 (update: april 2024).

Een vast tarief heeft echter ook zijn nadelen. Stel, je hebt een woning die je wilt verkopen en de makelaar vraagt een vast tarief, ongeacht of de woning snel of langzaam wordt verkocht. Maar wat als je woning binnen een week wordt verkocht? Dan heb je nog steeds het volledige tarief betaald, terwijl de makelaar minder werk heeft verricht dan voorzien. Dit kan een minder gunstige situatie zijn voor jou als woningverkoper.

Tip: Het is belangrijk om de voor- en nadelen van zowel een vast tarief als een courtage te overwegen voordat je een makelaar kiest. Ondanks dat een vast tarief je zekerheid kan bieden over kosten, kan dit in sommige situaties minder voordelig zijn. Kijk daarom kritisch naar wat het best past bij jouw situatie en verwachtingen.

4 feitjes over makelaars in Boxtel

 • Interessant genoeg, blijkt dat woningen in Boxtel gemiddeld 53 dagen op de markt zijn voordat ze worden verkocht. Het is nuttig te weten dat de verkoopsnelheid per makelaar kan variëren.
 • Merk op dat de startkosten en voorwaarden die worden geboden door makelaars in Boxtel aanzienlijk variëren. Het is dus van groot belang om deze nauwkeurig te vergelijken bij het opvragen van tarieven.
 • Het is niet ongewoon dat de verkoop van jouw woning in Boxtel met de hulp van een makelaar winstgevender kan zijn. Schattingen laten zien dat dit cijfer zo hoog als 15% kan oplopen.
 • Er is een duidelijke voorkeur te zien in Boxtel als het gaat om de soort makelaar. Maar liefst 88% van de verkopers neigt naar een traditionele makelaar die de volledige verkoop regelt, boven een online makelaar die slechts een advertentie plaatst.

Wat levert de beste makelaar in Boxtel op?

Als je jouw woning in Boxtel wilt verkopen, kies je natuurlijk voor een makelaar met topprestaties. De beste makelaars onderscheiden zich niet alleen door positieve recensies, maar ook door hun bovengemiddelde resultaten. Ze verkopen niet alleen sneller, maar behalen ook een bovengemiddelde verkoopprijs voor jouw huis.

Onderstaande punten onthullen hoe je een topmakelaar in Boxtel herkent:

 • Volgens onze onafhankelijke statistieken verkopen de beste makelaars in Boxtel woningen gemiddeld voor een bedrag dat hoger ligt dan de verwachte verkoopprijs. Ter illustratie, dit komt neer op een bedrag van € 13.522 extra voor jou!
 • Onze data wijst uit dat de snelste makelaars in Boxtel huizen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Dus als je snel jouw woning wilt verkopen, zijn deze makelaars een uitstekende keuze.

De beste makelaar in Boxtel vinden

De beste makelaar in Boxtel is degene die naadloos aansluit op jouw persoonlijke situatie en wensen voor de verkoop van je woning. Deze makelaar heeft een sterke verkoopstrategie, geeft een accurate woningwaardering en kan je nuttige verkoopadviezen geven.

Om de beste makelaar in Boxtel te vinden, raad ik je aan om makelaars te vergelijken. Dit is een snelle en gemakkelijke manier om inzicht te krijgen in de tarieven, strategieën en diensten van verschillende makelaars. Bovendien is het volledig gratis en zonder enige verplichting.

Waar moet je op letten bij makelaars in Boxtel?

Er zijn verschillende aandachtspunten bij het selecteren van de juiste makelaar in Boxtel voor het verkopen van je huis:

Kennis van de lokale markt

De makelaar moet goed bekend zijn met de woningmarkt in Boxtel. Deze kennis is onmisbaar bij het vaststellen van een reële verkoopprijs en bij het bereiken van de juiste doelgroep.

Ervaring en betrouwbaarheid

Kijk naar de ervaring van de makelaar. Een makelaar met ruime ervaring in het vak én in jouw regio kan je bijstaan met betrouwbaar advies en mogelijk snellere verkoopresultaten.

Vraag om waardebepaling

Het is raadzaam om de waardebepaling van je woning bij verschillende makelaars aan te vragen. Hierbij kan de pagina waardebepaling aanvragen handig van pas komen. Dit helpt je bij het vinden van een makelaar die de waarde van je huis correct inschat.

Vergelijk tarieven

De kosten van makelaardijdiensten kunnen variëren. Het is daarom belangrijk om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, maar let hierbij ook op wat er precies binnen deze kosten valt.

Initieel contact en beoordelingen

Een eerste indruk zegt vaak veel. Vraag een kennismakingsgesprek aan en beoordeel of de makelaar betrouwbaar en professioneel overkomt. Lees ook beoordelingen van eerdere klanten door.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar in Boxtel heeft uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt. Deze expert ondersteunt je bij elke stap in het verkoopproces, van het vaststellen van de juiste vraagprijs tot het sluiten van de uiteindelijke verkoopovereenkomst.

Besides de NVM zorgen ook de VBO en VastgoedPRO voor professionele makelaars in Boxtel. Elk verkoopproces wordt met kunde en integriteit begeleid, en een eerlijke en transparante communicatie met de klant staat te allen tijde voorop.

Tip: Kiezen voor een NVM-makelaar betekent kiezen voor zekerheid. Je geniet van een professionele presentatie van je pand, de prijsonderhandelingen worden deskundig uitgevoerd en je wordt bijgestaan bij de juridische aspecten van de verkoop.

Wat doet een makelaar in Boxtel?

De meeste mensen die hun woning in Boxtel verkopen, kiezen ervoor om een verkoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist weet exact hoe de huizenmarkt in deze specifieke regio werkt en kan je op allerlei manieren ondersteunen bij de verkoop van je huis.

Hieronder vind je een overzicht van veel voorkomende taken die een verkoopmakelaar in Boxtel op zich neemt. Deze diensten kunnen je helpen om het proces soepeler te laten verlopen en om een goede verkoopprijs voor je huis te realiseren.

 • Marktanalyse: de makelaar onderzoekt de huidige huizenmarkt in Boxtel.
 • Waarde-inschatting: hij of zij maakt een nauwkeurige schatting van de waarde van je woning.
 • Verkoopstrategie: samen met jou ontwikkelt de makelaar een passende verkoopstrategie.
 • Bezichtigingen: de makelaar organiseert en begeleidt potentiële kopers tijdens de bezichtigingen.
 • Onderhandelingen: de makelaar voert namens jou onderhandelingen met potentiële kopers om een goede prijs te waarborgen.

Waarom een makelaar in Boxtel inschakelen?

Zodra je beslist hebt om jouw huis in Boxtel te verkopen, zijn er een aantal stappen die je moet volgen om het verkoopproces soepel te laten verlopen. Een goede makelaar speelt hierbij een sleutelrol. Hij kan je bij elke stap van het proces begeleiden en professioneel advies geven, gebaseerd op eigen ervaring en kennis van de lokale markt. Van de voorbereiding tot de uiteindelijke overdracht, een betrouwbare makelaar is een waardevolle gids in dit vaak complexe traject.

Voorbereiding van de verkoop

Een goede voorbereiding is de halve verkoop. Tijdens deze stap zal jouw makelaar adviseren over eventuele verbeteringen aan het huis om de verkoopaantrekkelijkheid te verhogen en zal hij helpen bij het bepalen van een realistische prijs.

Promotie van het huis

Bij de volgende stap richt jouw makelaar een uitstekende promotiestrategie op. Foto's van professionele kwaliteit, een pakkende beschrijving en efficiënte online en offline marketing zorgen ervoor dat jouw huis opvalt bij potentiële kopers.

Bezichtigingen

Je makelaar organiseert en begeleidt de bezichtigingen. Hij weet hoe jouw woning op een aantrekkelijke manier te presenteren en is in staat om eventuele vragen van geïnteresseerden direct te beantwoorden.

Afronding van de verkoop

Tot slot zorgt je makelaar ervoor dat alle papierwerk in orde is voor de overdracht en zal hij de eindonderhandelingen voeren. Zo kun jij je richten op de volgende stappen in jouw leven, terwijl de makelaar de verkoop tot een goed einde brengt.

Informatie over Boxtel

Boxtel is een gemeente gelegen in de provincie Noord-Brabant. Met haar rijke geschiedenis, kun je de sporen van het verleden overal in de omgeving terugvinden.

In Boxtel vind je prachtige natuurgebieden zoals de Kampina en het Dommeldal. Daarnaast zijn er vele monumenten die je kunt bezoeken zoals het Kasteel Stapelen en de Sint-Petrusbasiliek.

Er wonen ongeveer 30.000 mensen in Boxtel. Het is een gezellige, levendige gemeente met een breed scala aan voorzieningen en een bruisend centrum vol terrasjes en winkels.

Weetje:

De gemiddelde huizenprijzen in Boxtel zijn in de loop der jaren toegenomen tot een gemiddeld bedrag van € 488.355 (update: april 2024). Check de woningmarktcijfers van Boxtel voor de meest recente informatie.

Makelaars in Boxtel vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Boxtel via Huis Verkopen geeft je een helder overzicht van prestaties en prijs/kwaliteit-verhouding. Dit kan je flink besparen op makelaarskosten.

 • Gratis en vrijblijvend vergelijken
 • Inclusief gratis waardebepaling
 • Verkoopadvies om je mogelijkheden in kaart te brengen
 • Lage makelaarskosten door te vergelijken

Of je nu je huis snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, we helpen je in contact te komen met ervaren makelaars die het beste aansluiten bij jouw situatie en voorkeuren. Makelaars verschillen op allerlei vlakken; denk aan hun strategie, het netwerk wat ze hebben, hun ervaring of bijvoorbeeld hun specialisatie in bepaalde marktsegmenten. Al deze factoren nemen we mee in het vergelijken.

Vergelijk makelaars in Boxtel Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Boxtel

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Boxtel zijn € 515. Dit zijn kosten die je betaalt bij het opstarten van de verkoop.

Het is belangrijk dat de makelaar goede kennis heeft van de lokale markt in Boxtel. Tevens is het belangrijk dat je de kosten en de voorwaarden goed vergelijkt voordat je een makelaar kiest.

Start met het opvragen van tarieven bij diverse makelaars in Boxtel. Vergelijk deze tarieven en let ook op de kwaliteit, ervaring en specialismen van de makelaar. Zo vind je de beste makelaar voor jouw situatie.

De gemiddelde makelaarskosten in Boxtel liggen rond de € 5.518. Deze kosten kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het makelaarstarief en de verkoopprijs van de woning.

Ja, verkoopadvies kan zeer nuttig zijn. Het biedt inzicht in de markt, de prijsstelling en de best mogelijke strategie. Je kunt verkoopadvies aanvragen bij een makelaar via deze link.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen