Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Sint-Michielsgestel

Op de huizenmarkt in Sint-Michielsgestel is veel gaande. Als jij je huis wilt verkopen, wil je op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen. Hier vind je actuele statistieken en vastgoedcijfers zoals woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in Sint-Michielsgestel juni 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Sint-Michielsgestel

De gemiddelde verkoopprijs in Sint-Michielsgestel is in de laatste 3 maanden € 648.087 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 653.885 euro. Dit geeft een helder beeld van het huidige prijsniveau van een huis verkopen in Sint-Michielsgestel. Het is belangrijk om te begrijpen dat deze prijzen veranderlijk zijn en nooit constant blijven door verschillende factoren. Bekijk de onderstaande grafiek voor nog meer inzicht:

Huizenprijzen in Sint-Michielsgestel

Afgelopen 3 maanden

€ 518.000
€ 611.000
€ 704.000

Bij het beoordelen van woningprijzen is een factoor van groot belang: de prijs per vierkante meter. Dit kan met name het geval zijn in een plaats zoals Sint-Michielsgestel. Door het aantal vierkante meter van je huis te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2, krijg je een indicatie van de mogelijke opbrengst bij verkoop. Laat de onderstaande grafiek je een helder beeld geven van de huidige stand van zaken:

Huizenprijzen in Sint-Michielsgestel per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.600
€ 4.200

Prijsontwikkeling Sint-Michielsgestel laatste 12 maanden

In Sint-Michielsgestel heeft de woningmarkt de afgelopen 12 maanden niet stilgestaan. De woningprijzen zijn in beweging geweest, net zoals de Nederlandse woningmarkt. De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand bedroeg € 648.087. Onderstaande grafiek geeft een overzicht van deze beweging:

Wat is mijn woning in Sint-Michielsgestel waard?

Het bepalen van de waarde van je huis in Sint-Michielsgestel is afhankelijk van diverse factoren. Zo spelen het type woning, de grootte, de conditie en de huidige stand van de woningmarkt een aanzienlijke rol in de waardebepaling. In het bijzonder is de marktstand een invloedrijke factor, gezien de fluctuerende eigenschap van de vastgoedmarkt.

Weet je nieuwsgierig naar wat jouw woning in Sint-Michielsgestel waard is? Het kiezen voor een gratis waardebepaling door een professional is een verstandige keuze. Het zorgt voor helderheid over de potentiële vraagprijs, waardoor je kunt oordelen of het verkoopproces op dit moment interessant is voor jou.

Een kosteloze waardevaststelling door een makelaar kan enorm voordelig zijn. Dit proces omvat een grondige analyse van alle gerelateerde aspecten aan je woning, inclusief vergelijkingen met gelijkaardige huizen in de buurt. Dit geeft je een betrouwbaar beeld van het potentieel van jouw woning op de markt, en laat je zien of dit het juiste moment is om te verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Elke plaats heeft een uniek karakter als het gaat om woningmarktcijfers. De variatie in huizenprijzen voor plaatsen in de omgeving van Sint-Michielsgestel kan heel anders zijn dan die van Sint-Michielsgestel zelf. Deze variatie, of marktbewegingen, zijn een reflectie van de verschillende contexten van elke locatie.

Het is informatief om naar de prijzen in aangrenzende gemeenten te kijken. Door dit te doen, kan je een breed en duidelijk beeld vormen van de huidige woonmarkt. Het biedt een meer volledig perspectief, waardoor je niet alleen beperkt bent tot de prijzen van Sint-Michielsgestel.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Sint-Michielsgestel

Op HuisVerkopen.nl houden we de prestaties van diverse makelaars in Sint-Michielsgestel nauwlettend in de gaten. We volgen hierin onder andere verkoopsnelheid, gemiddelde verkoopprijs, en het aantal verkochte woningen. Dankzij deze informatie kunnen we je helpen een goed onderbouwde keuze te maken voor een makelaar die past bij jouw situatie.

Je wilt natuurlijk dat de verkoop van je woning soepel verloopt. Kiezen voor een makelaar die bewezen resultaten heeft geleverd in Sint-Michielsgestel kan dan een groot voordeel zijn. Het kan je helpen om sneller een koper te vinden, de beste prijs voor je woning te krijgen en het verkooptraject zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen.

Vergelijk makelaars in Sint-Michielsgestel Of lees meer over makelaars in Sint-Michielsgestel

Gemiddelde tarieven van makelaars in Sint-Michielsgestel

Het is een goed bekend feit dat makelaars courtagekosten in rekening brengen bij de verkoop van een huis. In Sint-Michielsgestel ligt de actuele gemiddelde courtage bij 1,09% van de verkoopprijs. Dat lijkt wellicht een klein percentage, maar omdat de gemiddelde verkoopprijs van een woning in deze regio op € 648.087 euro ligt, kan het totale bedrag in euro’s flink oplopen.

Het is daarom handig om van tevoren duidelijkheid te hebben over de tarieven die je kunt verwachten. Hierbij is het goed om te weten dat de meeste makelaars ook opstartkosten rekenen om je woning in de verkoop te plaatsen, dit is bovenop de courtage. Op de website huisverkopen.nl kun je de tarieven opvragen bij makelaars in Sint-Michielsgestel en omgeving om goed geïnformeerd te zijn over alle kosten en zo de juiste keuze te kunnen maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Sint-Michielsgestel

Het dorpje Sint-Michielsgestel biedt een select aantal koopwoningen aan, te herkennen aan de tag 3830. Deze woningen worden doorgaans aangekocht door mensen die er graag zelf in willen wonen. Maar natuurlijk biedt het ook mogelijkheden voor diegenen die op zoek zijn naar een goede woning voor verhuur. Hoewel er een redelijk aantal woningen in bezit is, is slechts een klein percentage hiervan op de markt beschikbaar om te kopen of te huren. Het blijft dus altijd even zoeken naar dat ene pareltje in Sint-Michielsgestel.

Aantal verkochte woningen in Sint-Michielsgestel

De woningmarkt in Sint-Michielsgestel heeft het afgelopen jaar variërende activiteit laten zien. Met de 99 voltooide transacties, oftewel verkochte huizen, en het aantal nieuw aangemelde woningen, kun je het verloop van de afgelopen 12 maanden observeren. Bekijk de volgende grafiek voor een nauwkeurig beeld:

Ben je van plan jouw huis in Sint-Michielsgestel te verkopen?

Als je van plan bent om je woning in Sint-Michielsgestel te verkopen, zijn er diverse factoren waarmee je rekening moet houden. Zaken als het regelen van een correct energielabel, het op orde brengen van de woningdocumentatie en het vinden van een betrouwbare makelaar die jouw belangen goed kan vertegenwoordigen, zijn slechts een greep uit het proces dat huisverkoop heet. Bovendien is het in de huidige woningmarkt niet onverstandig om alvast na te denken over een geschikt verhuisbedrijf.

In de complexe wereld van huisverkoop kan het handig zijn om een gestructureerde aanpak te hanteren. Het opstellen van een duidelijk stappenplan kan je helpen orde te scheppen in de chaos en de juiste beslissingen te nemen op het juiste moment. Voor specifieke hulp bij de verkoop van je woning in Sint-Michielsgestel kun je terecht op de pagina met het speciale stappenplan. Hier vind je alle benodigde informatie, netjes geordend en inzichtelijk gemaakt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen hebben we ons verdiept in de huizenmarkt van Sint-Michielsgestel. We hebben minutieus alle relevante woningcijfers verzameld, geanalyseerd en voor jou op deze pagina inzichtelijk gemaakt. We streven altijd naar up-to-date informatie, wat betekent dat de woninggegevens over Sint-Michielsgestel voortdurend bijgewerkt worden. Dit stelt je als potentiële verkoper in staat om een goed gefundeerde beslissing te nemen over het beste moment van verkoop.

Handige tools van Huis Verkopen

Zien deze nummers er veelbelovend uit en overweeg je om je huis te verkopen? Maak dan gebruik van de waardevolle hulpmiddelen van Huis Verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld een gratis waardebepaling aanvragen of verschillende makelaars vergelijken om zo de beste makelaar in Sint-Michielsgestel te kiezen. Ons uitgebreide stappenplan helpt je de verkoop van je huis van A tot Z vorm te geven, zodat je met zekerheid geen enkele stap over het hoofd ziet. Daarnaast kun je via onze site verschillende diensten, zoals het aanvragen van een energielabel, regelen die een soepele verkoop bevorderen. Huis Verkopen maakt de verkoop van je woning eenvoudig, inzichtelijk en stressvrij.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen