Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Den Dungen

Als je overweegt je huis te verkopen in Den Dungen, dan is inzicht in de lokale huizenmarkt van groot belang. Met de data van juli 2024 op deze pagina zit je dan helemaal goed - op basis van relevante statistieken bieden we je een helder overzicht van de meest recente ontwikkelingen. Denk hierbij aan de actuele vraag- en verkoopprijzen en het aantal transacties.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Den Dungen

De gemiddelde verkoopprijs in Den Dungen is in de laatste 3 maanden € 741.569 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 648.133 euro. Wanneer je merkt dat de gemiddelde vraagprijs hoger ligt dan de verkoopprijs, duidt dit dikwijls op een markt waar kopers prille dingen doen op dit gebied. Hier komt de grafiek die een klaar beeld geeft van de ontwikkeling van de prijzen in de laatste drie maanden:

Huizenprijzen in Den Dungen

Afgelopen 3 maanden

€ 313.000
€ 553.000
€ 792.000

In de volgende grafiek presenteren we de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Den Dungen over de afgelopen 3 maanden. Dit biedt een concreet inzicht in de huidige stand van zaken rondom vastgoedprijzen in het dorp. Bekijk de visualisatie en vorm je eigen beeld:

Huizenprijzen in Den Dungen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 4.000
€ 4.500

Prijsontwikkeling Den Dungen laatste 12 maanden

Het is raadzaam om de evolutie van de huizenprijzen in Den Dungen over de laatste 12 maanden nauwlettend in de gaten te houden. Zonder enige assumptie te doen over de richting en zonder enige bijzonderheid te signaleren, merk je op dat de gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand € 741.569 euro bedroeg. Neem een kijkje naar de onderstaande grafiek die deze evolutie visualiseert:

Wat is mijn woning in Den Dungen waard?

De waarde van jouw woning in Den Dungen is afhankelijk van meerdere factoren. Zo spelen de leeftijd, de grootte en de staat van onderhoud van jouw huis een grote rol. Maar ook de ligging van jouw woning en de huidige marktsituatie is bepalend voor de waarde.

Als je nieuwsgierig bent naar de precieze waarde van jouw woning, dan is een gratis waardebepaling door een makelaar aan te raden. Dit vormt een goed startpunt zowel voor een mogelijke verkoop als voor een helder beeld van de exacte waarde. Om een waardebepaling aan te vragen, kun je terecht op deze pagina.

Wat houdt een gratis waardebepaling precies in? Een makelaar komt bij je thuis om de waarde van jouw woning te bepalen. Dit is totaal kosteloos. Een gratis waardebepaling is een slim idee omdat het je helpt een realistische vraagprijs te bepalen mocht je besluiten je woning te verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je kijkt naar de onroerend goed markt, zul je merken dat de huizenprijzen niet overal hetzelfde zijn. Deze kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de locatie. In het dorp Den Dungen, bijvoorbeeld, zie je enige variatie in de huizenprijzen in vergelijking met nabijgelegen plaatsen. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren zoals de populariteit van de locatie, de beschikbaarheid van voorzieningen, zoals scholen en winkels, of de algemene vraag en aanbod op dat moment. Het is dus altijd raadzaam om goed onderzoek te doen naar de lokale huizenmarkt voordat je een aankoop doet.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Den Dungen

Als je besluit om jouw huis in Den Dungen te verkopen, zul je vaststellen dat de statistieken van makelaars behoorlijk uiteenlopen. Dit is niet verwonderlijk, want makelaars onderscheiden zich op diverse manieren. Sommigen hebben een uitgebreid netwerk, anderen blinken uit in marketingstrategieën en weer andere makelaars zijn gespecialiseerd in onderhandelingsvaardigheden.

Het kiezen van de juiste makelaar kan voor jou een wereld van verschil maken. De beste makelaar is de makelaar die past bij jouw situatie en voorkeuren. Gelukkig is er een handige tool waarmee je gemakkelijk makelaars kunt vergelijken. Hierdoor maak je de meest geïnformeerde keuze en haal je het maximale uit de verkoop van jouw huis in Den Dungen.

Vergelijk makelaars in Den Dungen Of lees meer over makelaars in Den Dungen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Den Dungen

De courtage die je aan de makelaar moet betalen bij de verkoop van je woning, hangt af van welke makelaar je kiest. In Den Dungen ligt de gemiddelde courtage rond de 1,09% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 741.569, betekent dit dat je, afhankelijk van je verkoopprijs, ongeveer € 8.083 kwijt bent aan courtage.

Als je je huis in Den Dungen wilt verkopen, let dan op welke diensten inbegrepen zijn in de courtage die de makelaar je vraagt. Niet alle diensten zijn altijd inclusief. Zo kan bijvoorbeeld fotografie of een promotiepakket extra kosten. Vraag altijd naar een gedetailleerd overzicht voordat je tekent. Bovendien kan vergelijken lonen: courtages en diensten variëren per makelaar. Let op, de courtage wordt pas verrekend als je huis ook daadwerkelijk is verkocht.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Den Dungen

In het pittoreske Den Dungen vind je voornamelijk koopwoningen, hoewel er ook een gedeelte van de woningvoorraad gereserveerd is voor sociale huur. Om je een idee te geven, het aantal koopwoningen is hier 1536. Dus ondanks de nodige diversiteit in het woningaanbod, blijkt toch dat koopwoningen de boventoon voeren in Den Dungen.

Aantal verkochte woningen in Den Dungen

In de laatste 12 maanden heeft er in Den Dungen veel activiteit plaatsgevonden op de woningmarkt. Waaronder een reeks aanmeldingen van huizen die in de verkoop zijn geplaatst en een aantal geslaagde transacties. Het aantal met succes verkochte huizen bedraagt: 43. Bekijk de gedetailleerde maandelijkse overzicht in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Den Dungen te verkopen?

Bij het verkopen van jouw huis in Den Dungen zijn er diverse factoren om rekening mee te houden. Zo kun je niet om een grondige waardebepaling door een makelaar heen en daarna begint het proces van een goede makelaar vinden en het opvragen van makelaarstarieven bij lokale makelaars. Het overwegen van dit soort zaken kan ingewikkeld zijn zonder de juiste begeleiding en advies.

Om de verkoop van je huis in goede banen te leiden, is het gebruik van een duidelijk stappenplan een aanrader. Dit handige stappenplan kan je helpen om gestructureerd en doelgericht te werk te gaan. Met een plan in je achterhoofd zul je zien dat zaken als een energielabel aanvragen en het vergelijken van makelaars soepeler verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De wisselende cijfers van de huizenmarkt in Den Dungen spreken boekdelen. Het is een constant veranderende wereld, waarbij cijfers telkens fluctueren. Daarom is het belangrijk dat je altijd toegang hebt tot de meest recente gegevens. Hier op HuisVerkopen.nl doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat deze informatie te allen tijde voor je beschikbaar is. Deze marktcijfers kunnen ontzettend nuttig zijn, ze kunnen je namelijk inzicht geven in de huidige trends op de huizenmarkt en je begeleiden in je besluitvormingsproces.

Aanvullende hulp van HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl is meer dan alleen een informatiebron over de huizenmarkt in Den Dungen. Het helpt je ook om je woningverkoop zo soepel mogelijk te laten verlopen. Op de site vind je onder meer inzichtelijke prijsinformatie en kun je direct tarieven opvragen bij makelaars. Wil je weten wat je huis nu waard is? Vraag dan gratis een waardebepaling aan bij een lokale makelaar. Daarnaast kun je een energielabel aanvragen via de site en bekijk je een groot aantal tips voor de verkoop van je huis. Bovendien biedt HuisVerkopen.nl een handig stappenplan, zodat je precies weet welke acties je moet ondernemen om je woning optimaal voor de verkoop voor te bereiden.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen