Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Berkel-Enschot

Ben je van plan je huis in Berkel-Enschot te verkopen? Het kan een hele uitdaging zijn, van het in gereedheid brengen van je huis tot het vinden van een betrouwbare makelaar. Met de juiste voorbereiding en tips kun jij dit proces soepel laten verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Berkel-Enschot

Als woningverkoper in Berkel-Enschot zijn er verschillende doelen die je nastreeft wanneer je besluit je huis te verkopen. Allereerst wil je natuurlijk een zo'n hoog mogelijke verkoopprijs realiseren. Daarnaast is de snelheid van de verkoop van betekenis, je wilt immers niet dat je woning onnodig lang te koop staat. Ook niet onbelangrijk is dat alle zaken rondom de verkoop op een correcte en probleemloze manier worden afgehandeld.

Ben je benieuwd hoe het gesteld is met de woningmarkt in Berkel-Enschot voordat je jouw huis hier te koop zet? Hoe lang duurt het gemiddeld om een huis te verkopen in deze regio? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Ook wil je misschien weten hoeveel je kunt besparen door het vergelijken van makelaars. Deze informatie kan immers een groot verschil maken bij het maken van je uiteindelijke beslissing. Lees hieronder verder voor de actuele cijfers in Berkel-Enschot:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
62 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 541.622
Besparing (gem.)
€ 1.219

Je huis snel verkopen in Berkel-Enschot

In Berkel-Enschot gaan woningen gemiddeld na 62 dagen van het te koop staan naar een succesvolle verkoop. Hoewel dit gemiddelde snelheid is, kan het verkopen van jouw woning sneller gaan met de juiste aanpak.

 1. Voorbereiding is het halve werk. Begin met een grondige schoonmaakbeurt en depersonaliseer je woning. Hiermee zorg je ervoor dat potentiële kopers zich beter kunnen inbeelden dat jouw huis hun toekomstige thuis kan zijn.
 2. Zorg voor een realistische vraagprijs. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je winst verkleint. Een makelaar kan je helpen om de juiste prijs te bepalen door vergelijkingen in de markt en jouw woning grondig te beoordelen.
 3. Zorg voor een goede presentatie van je woning. Dit betekent het maken van hoogwaardige foto's en eventueel een videorondleiding. Je wilt dat jouw woning opvalt tussen alle andere woningen die te koop staan.
Huis verkopen Berkel-Enschot tips

Tips in Berkel-Enschot

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Berkel-Enschot op?

De huizenmarkt kan grillig zijn, maar zeker is dat een blogpost als deze je kan helpen om te begrijpen hoe het zit met de prijzen in Berkel-Enschot. De gemiddelde verkoopprijs van een huis in deze buurt ligt momenteel rond de € 541.622. Let wel, dit is een gemiddelde en de daadwerkelijke verkoopsom kan variëren. Dat heeft alles te maken met factoren als de staat van het huis, de grootte en de ligging.

Om een beter beeld te krijgen van de kosten, kijk je ook naar de gemiddelde prijs per vierkante meter, die nu rond de € 3.802 ligt in Berkel-Enschot. Deze metriek helpt om woningen te vergelijken, maar geeft niet het volledige beeld. Bijvoorbeeld, bij de berekening van de prijs per vierkante meter wordt de tuin vaak niet meegenomen. Bovendien kan een recent gerenoveerd huis een hogere prijs per vierkante meter hebben, ondanks een vergelijkbare grootte.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Berkel-Enschot

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.400
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Berkel-Enschot bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Berkel-Enschot.

Feitjes over Berkel-Enschot

 • Berkel-Enschot bestaat uit twee aan elkaar gegroeide dorpen.
 • De plaats is opgenomen in de stadsgrenzen van Tilburg.
 • Het dorpshart werd in 2018 volledig vernieuwd en gemoderniseerd.

Tips om je woning te verkopen in Berkel-Enschot

Het verkopen van een huis kan een uitdaging zijn, zeker in een specifieke markt zoals Berkel-Enschot. Hier zijn enkele effectieve tips om je te helpen je huis snel en tegen de beste mogelijke prijs te verkopen.

 • Huur een professionele fotograaf in. Een goede fotograaf kan je huis in het meest aantrekkelijke licht presenteren en kopers aantrekken. Vergeet niet dat de eerste indruk online gemaakt wordt.
 • Verwijder persoonlijke spullen en ontrommel je huis. Een rommelvrij huis ziet er groter en aantrekkelijker uit voor potentiële kopers. Ze moeten zich voorstellen dat ze zelf in je huis wonen.
 • Zorg voor een frisse, neutrale sfeer in het huis. Vers geverfde witte muren, nette vloeren en subtiele luchtverfrissers kunnen je huis aantrekkelijker maken.
 • Benadruk de unieke kenmerken van je huis en buurt. Als je in Berkel-Enschot woont, zijn lokale voorzieningen zoals winkels, scholen of parken zeker aantrekkelijk voor kopers.
 • Zorg dat je huis altijd klaar is voor bezichtiging. Je weet nooit wanneer een potentiële koper je huis wil zien. Houd alles netjes en opgeruimd.

Ontdek jouw stappenplan in Berkel-Enschot:

 • Handig overzicht van alle noodzakelijke verkoopstappen
 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen
 • Bespaar duizenden euro's door goede vergelijking
 • Gratis en vrijblijvende manier om je verkoop te regelen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Berkel-Enschot?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Berkel-Enschot kost je als verkoper gemiddeld € 7.909. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Berkel-Enschot In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 541.622) € 6.012
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.909

Kosten van makelaars in Berkel-Enschot

De gemiddelde kosten van een makelaar in Berkel-Enschot zijn afhankelijk van de waarde van je huis en het courtagepercentage dat de makelaar hanteert. Dit tarief wordt uitgedrukt in een percentage van de verkoopprijs van je woning en ligt in Berkel-Enschot gemiddeld op 1,11%. Het is dus niet een vast bedrag, maar een percentage dat stijgt naarmate de verkoopprijs van je huis toeneemt.

Bij het kiezen van een makelaar is het niet alleen belangrijk om te kijken wat de makelaar kost, maar vooral ook wat een makelaar je oplevert. Een goede verkoopmakelaar kan de verkoopprijs van je huis aanzienlijk verhogen. De kosten van een makelaar kunnen dus uiteindelijk een zeer rendabele investering blijken te zijn.

Lees meer over makelaars in Berkel-Enschot.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Hoewel de koper vaak de akte van levering betaalt, kun je als verkoper toch met notariskosten te maken krijgen. Het is namelijk jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat eventuele hypotheken op de woning worden afgelost. Dit wordt door een notaris geregeld en hier worden kosten voor in rekening gebracht.

Deze kosten zijn eigenlijk een goede investering. Als je deze kosten niet betaalt, loop je het risico dat de verkoop van de woning niet kan doorgaan. Door deze kosten te betalen, zorg je dat de overdracht van jouw huis soepel verloopt.

Opfrisbeurt woning

Een opfrisbeurt van de woning kan ook een kost zijn die je als verkoper maakt. Hierbij kun je denken aan een likje verf, het repareren van kleine mankementen of het vervangen van verouderde apparatuur. Het huis zal dan aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers.

Deze kosten zijn eveneens een investering. Een huis dat er verzorgd en modern uitziet, zal sneller verkopen en kan zelfs een hogere prijs opleveren. Zo kunnen de kosten die je hiervoor maakt zichzelf terugbetalen.

Energiecertificaat

Voor het verkopen van een woning is een energiecertificaat noodzakelijk. Dit certificaat geeft inzicht in de energie-efficiëntie van jouw woning. Het aanvragen van dit certificaat is niet gratis en dus een extra kost.

Echter, het energiecertificaat is ook een investering op zich. Een goede energie-efficiëntie kan de waarde van je woning verhogen en aantrekkelijker maken voor kopers. Zo zou een lagere energierekening voor hen ook iets aantrekkelijks kunnen zijn.

Wanneer mijn huis verkopen in Berkel-Enschot?

Als je je huis in Berkel-Enschot wilt verkopen, zou je je kunnen afvragen of februari 2024 het juiste moment is om dit te doen. Die vraag kan je het beste voorleggen aan een makelaar met lokale marktkennis. Zij hebben een goed beeld van de huidige verkoopkansen, ongeacht wat er in de brede economie gebeurt.

Je vraagt je misschien ook af of het slim is om te wachten op een nog gunstiger moment. Het antwoord hierop is, dat niemand precies kan voorspellen hoe de markt zich zal ontwikkelen. Echter, een lokale makelaar heeft de ervaring en inzichten om je goed te adviseren over de juiste timing en jouw specifieke situatie.

Vergelijk makelaars in Berkel-Enschot Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je woning wil je natuurlijk in één keer goed doen. Daarom is het slim om het stappenplan van Huis Verkopen te gebruiken. Dit heldere en gestructureerde plan wijst je op alles wat je moet regelen voor een succesvolle verkoop, van een energielabel tot het vinden van een geschikte makelaar. Het stappenplan legt je alle noodzakelijke stappen uit, zodat je geen tijd verspilt en je je volledig kunt concentreren op het belangrijkste: het verkopen van je woning.

Alles op één plek

Bij Huis Verkopen vind je alles wat je nodig hebt voor de verkoop van je woning op één plek: Van specialisten in je eigen woonplaats Berkel-Enschot tot het eenvoudig regelen van een ontruimer of verhuizer. Alles is direct binnen handbereik en geheel gratis en vrijblijvend.

Beste dienstverlening voor de laagste prijs

Huis Verkopen helpt je om de beste dienstverlening in Berkel-Enschot te vinden voor de laagste prijs. Dit bespaart niet alleen een hoop tijd, maar vooral ook veel kosten. Niet alléén de goedkoopste, maar de beste prijs/kwaliteit is waar Huis Verkopen voor staat.

Correcte beslissingen maken

Huis Verkopen voorziet je van relevante en nuttige informatie over alle aspecten van woningverkoop. Met deze informatie heb je alles wat je moet weten bij de hand om de juiste beslissingen te maken.

Vergelijken van specialisten

Of je je woning nu juist heel snel of tegen een maximale prijs wilt verkopen, Huis Verkopen maakt het vergelijken van specialisten eenvoudig, helpend bij het maken van de beste keuze voor jou.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Berkel-Enschot

Een belangrijke eerste stap bij het verkopen van je huis in Berkel-Enschot, is het inschatten van de juiste verkoopprijs. Om een accurate waardeschatting te krijgen, kun je een waardebepaling bij een makelaar aanvragen. Deze profesionele inschatting helpt je bij het bepalen van een realistische vraagprijs.

Snel je huis verkopen in Berkel-Enschot kan een uitdaging zijn. Een belangrijke factor is de presentatie van je woning. Een goed onderhouden en schoon huis trekt meer potentiële kopers. Ook kan het helpen om een marketingplan op te stellen. Voor meer tips kun je terecht op onze pagina met tips om je woning snel te verkopen.

Bij het verkopen van je huis in Berkel-Enschot komen verschillende kosten kijken. Denk aan makelaarskosten, notariskosten en eventueel kosten voor het vervroegd aflossen van je hypotheek. Voor een gedetailleerd overzicht kan je terecht op onze pagina over alle kosten die bij de verkoop van je huis komen kijken.

Elke verkoop is uniek en dus heeft elke situatie een makelaar nodig die het beste aansluit bij je wensen. Je kunt de vergelijkingstool op onze website gebruiken om makelaars te vergelijken en om de meest geschikte makelaar voor jouw situatie in Berkel-Enschot te vinden.

Ja, het is in Nederland verplicht om een energielabel te hebben bij de verkoop van je woning. Dit label geeft inzicht in de energieprestatie van jouw huis. Je kunt een energielabel eenvoudig aanvragen via onze website. Het aanvragen van een energielabel kan enige tijd duren, dus we raden aan om dit te doen voordat je jouw huis in Berkel-Enschot op de markt brengt.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen