Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Berkel-Enschot

Zoek je een bekwame verkoopmakelaar in Berkel-Enschot? Begrijp dat de marktkennis per makelaar verschilt. Huis Verkopen biedt assistentie in je zoektocht naar ervaren makelaars om een optimale verkoop van je woning te garanderen.

Over makelaars in Berkel-Enschot

Voordat je de markt opgaat met je woning in Berkel-Enschot, is het selecteren van een goede makelaar een essentiële stap in je voorbereiding. Maar let op, dit is slechts één van de vele belangrijke stappen in dit proces. Het opstellen van een realistische vraagprijs, het voorbereiden van je huis voor bezichtigingen en het regelen van juridische zaken zijn bijvoorbeeld andere cruciale factoren. Een handig, interactief stappenplan voor het verkopen van je woning kan je helpen de juiste stappen te zetten.

Ons platform is ontworpen om jou te ondersteunen bij het vinden van de ideale verkoopmakelaar in Berkel-Enschot. We kijken niet alleen naar de basiscriteria, maar we bestuderen ook de volledige markt en de prestaties van de makelaars op alle relevante gebieden. Zo kunnen we bijvoorbeeld het verkooprecord van een makelaar, hun strategieën en hun aandacht voor klantenservice in overweging nemen. Op deze manier kunnen we de zoektocht naar een makelaar voor je huisverkoop een stuk eenvoudiger maken.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 7.096
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 19.514
Besparing (gem.)
€ 1.438

Actueel

 • Als je overweegt om jouw huis te verkopen, dan wil je natuurlijk inzicht hebben in de verwachte makelaarskosten. In Berkel-Enschot varieert de courtage momenteel tussen de 1,00% en 1,45%. Vergeet niet dat deze range representatief is voor de huidige markt in Berkel-Enschot in juli 2024.
 • Bij de verkoop van je huis, is inzicht in de prijsontwikkeling van jouw woonplek zeer waardevol. De gemiddelde verkoopprijs per m2 voor woningen in Berkel-Enschot bedraagt momenteel € 3.957 euro. Voor meer informatie over de huizenprijzen kun je op onze website terecht.
 • Hoewel je het misschien niet verwacht, zijn de tarieven van makelaars continu in beweging. Zeker in Berkel-Enschot kunnen de kosten voor hetzelfde huis flink uiteenlopen. Het vergelijken van tarieven loont daarom. Het bespaart je gemiddeld € 1.438 euro.

Uitgelichte makelaars in Berkel-Enschot

Als je jouw huis in Berkel-Enschot wilt verkopen, dan heb je de keuze uit verschillende toonaangevende makelaars. We bieden je een overzicht van verscheidene verkoopmakelaars actief in regio Berkel-Enschot. Het is verstandig om deze makelaars te vergelijken, zodat je een bewuste keuze kunt maken op basis van expertise, diensten en tarieven.

Logo Gerritse Makelaardij

Gerritse Makelaardij

Bij Gerritse Makelaardij staat klanttevredenheid hoog in het vaandel. Met een deskundige en betrouwbare aanpak zorgen ze voor het beste resultaat bij de aankoop, verkoop en taxatie van jouw woning. Ze luisteren aandachtig naar je wensen en zijn altijd bereikbaar. Door hun uitgebreide netwerk hebben ze een aantrekkelijk aanbod aan onroerend goed. Naast Nederlands spreken ze ook Engels en Duits. Ze zijn lid van de NVM en hebben diverse certificaten.
Logo Marcel Panis Makelaardij

Marcel Panis Makelaardij

Marcel Panis Makelaardij is een ervaren en betrouwbare partner in Midden-Brabant. Al meer dan 50 jaar bieden ze volledige dienstverlening rond de aan- en verkoop van panden, waaronder hypotheekadvies en taxaties. Met persoonlijk betrokken advies en gedegen kennis maakt Marcel Panis het verschil. De makelaardij is lid van de NVM en bezit certificaten zoals NWWI en NRVT.
Logo Van den Hoven Makelaardij, het beste resultaat!

Van den Hoven Makelaardij, het beste resultaat!

Van den Hoven Makelaardij biedt een totaalpakket aan diensten, variërend van makelaardij en taxaties tot financieel advies. Met 40 jaar ervaring en een sterke aanwezigheid in de regio Tilburg, biedt dit kantoor je solide en deskundig advies. Je kunt rekenen op persoonlijke betrokkenheid en transparante communicatie, of je nou van plan bent te kopen, verkopen of investeren. Met specialismen zoals nieuwbouw en herbestemming, maakt Van den Hoven Makelaardij het verschil in jouw zoektocht naar het perfecte vastgoed.

Shirley Kneepkens Makelaardij | Baerz & Co

Shirley Kneepkens Makelaardij | Baerz & Co. is een professioneel makelaarskantoor gevestigd in het hart van Berkel-Enschot. Met 3 medewerkers biedt het keurige diensten aan zoals verkoop, verhuur, taxaties en aankoop. Als lid van de branchevereniging Vastgoedpro en met certificaten als NWWI en NRVT, staat betrouwbaarheid voorop. Kies voor Shirley Kneepkens Makelaardij voor jouw vastgoedbehoeften.

Let op: In en rondom Berkel-Enschot zijn talloze verkoopmakelaars actief. Jouw ideale makelaar staat misschien niet in de bovenstaande lijst. Daarom neemt Huis Verkopen alle makelaars in Berkel-Enschot op in onze vergelijking. Het vinden van de beste makelaar begint altijd met vergelijken.

Vergelijk makelaars in Berkel-Enschot Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Berkel-Enschot?

Een makelaar in Berkel-Enschot rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,11% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 639.283 in Berkel-Enschot komt dit neer op € 7.096 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Zoals de huizenprijzen in Berkel-Enschot fluctueren, zo variëren ook de tarieven van de makelaars. Deze tarieven zijn gevoelig voor de stijgingen en dalingen op de woningmarkt. Het is daarom verstandig om op de hoogte te blijven van deze prijsbewegingen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Berkel-Enschot 0,45% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.438 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Daarbij is het altijd gunstig om meerdere makelaarstarieven te vergelijken, dit leidt namelijk vaak tot besparing.

Kosten van makelaars in Berkel-Enschot

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.400
€ 7.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Berkel-Enschot

Het is goed om te weten dat bij het inschakelen van een makelaar in Berkel-Enschot, je vaak te maken krijgt met opstartkosten. Deze kosten zijn bedoeld voor de werkzaamheden die een makelaar verricht om jouw huis verkoopklaar te maken. Denk aan het maken van foto's, plaatsen van advertenties en inmeten van de woning. De opstartkosten variëren per makelaar, maar liggen gemiddeld tussen € 400 en € 700.

Om niet voor verrassingen te komen staan is het verstandig om vooraf duidelijkheid te hebben over de kosten van de makelaar. Hieronder vallen zowel de courtage als de opstartkosten. Op de website van huisverkopen.nl kun je gemakkelijk, gratis en vrijblijvend de tarieven opvragen van verschillende makelaars in Berkel-Enschot. Zo weet je van tevoren precies waar je aan toe bent.

Intrekkingskosten van makelaars in Berkel-Enschot

In de woningmarkt is het belangrijk om bekend te zijn met het concept intrekkingskosten. Vooral als je besluit je woning toch niet meer te willen verkopen. Intrekkingskosten zijn kosten die een makelaar in rekening kan brengen wanneer je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Deze kosten compenseren het werk en de tijd die de makelaar al in de verkoop van jouw woning heeft geïnvesteerd. Denk aan de tijd die de makelaar heeft besteed aan het opstellen van de verkoopovereenkomst, het organiseren van bezichtigingen en het onderhandelen met potentiële kopers.

De hoogte van de intrekkingskosten kan variëren, maar de gemiddelde intrekkingskosten die door makelaars in Berkel-Enschot worden gerekend bedragen € 500. Het is belangrijk om hier bij de keuze voor een makelaar rekening mee te houden. Deze extra kosten kunnen namelijk een behoorlijke invloed hebben op jouw budget in het geval je besluit de verkoop van je woning stop te zetten. Laat je dus niet verrassen en zorg dat je van tevoren goed op de hoogte bent van mogelijk bijkomende kosten, zoals de intrekkingskosten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Berkel-Enschot met een vast tarief

In Berkel-Enschot vind je ook makelaars die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je vooraf exact weet wat je kwijt bent aan bemiddelingskosten. Geen percentages, maar één helder bedrag zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Makelaars in deze regio hanteren gemiddeld een vast tarief van € 3.250 (update: juli 2024).

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Laat ons een voorbeeld geven: stel, je wilt jouw huis verkopen en de vraagprijs is vrij laag. Wanneer een makelaar een percentage afdingt van deze verkoopprijs als bemiddelingskosten (courtage), blijft er vaak meer over dan bij een vast tarief. Dus, ook al krijg je bij een vast tarief meer zekerheid, het kan soms toch nadeliger uitpakken.

Tip: Wil je de beste keuze maken tussen een vast tarief en courtage? Bekijk jouw persoonlijke situatie en reken goed uit welke optie voordeliger is. Houd rekening met het mogelijke verschil in service en de verkoopprijs van jouw woning. Hierdoor maak je een geïnformeerde keuze die in jouw voordeel werkt.

4 feitjes over makelaars in Berkel-Enschot

 • Ervaring speelt een grote rol bij de keuze van een makelaar in Berkel-Enschot, zo blijkt uit een vergelijking van voorkeuren. Mensen die hun woning willen verkopen geven met name de voorkeur aan makelaars met bewezen kennis van het lokale woningaanbod. Dit gegeven werd geconstateerd op de site waar verschillende verkoopmakelaars vergeleken kunnen worden.
 • Het in de arm nemen van een makelaar bij de verkoop van een woning in Berkel-Enschot blijkt een goede zet. Woningen die zonder een makelaar worden verkocht, leveren gemiddeld €21.000 minder op dan wanneer een makelaar wél betrokken is bij de verkoop.
 • De keuze voor een gevestigde, officieel erkende makelaar is in Berkel-Enschot de norm. Zo'n 91% van de makelaars die hier actief zijn, is aangesloten bij een brancheorganisatie, zoals NVM, VBO of VastgoedPro.
 • Voordat woningverkopers in Berkel-Enschot een makelaar inschakelen, vragen ze doorgaans advies aan gemiddeld drie verschillende makelaars. Dit voorkomt mogelijk onverwachte verrassingen en draagt bij aan het vinden van de juiste match. Via deze handige website kun je zelf gratis verkoopadvies aanvragen bij verschillende makelaars.

Wat levert de beste makelaar in Berkel-Enschot op?

Het kiezen van de juiste makelaar in Berkel-Enschot kan het verschil maken in de verkoop van een woning. Een makelaar met aantoonbare prestaties kan je niet alleen helpen het verkoopproces te versnellen, maar kan ook een hogere verkoopprijs voor je woning realiseren.

Maar hoe herken je de beste makelaar in Berkel-Enschot:

 • Uit onze gegevens blijkt dat de beste makelaars in Berkel-Enschot huizen gemiddeld voor een hoger bedrag verkopen dan de verwachte verkoopprijs. Dit betekent een meerwaarde van € 17.515 boven de verwachte verkoopprijs.

 • Daarnaast zien we dat de snelste makelaars in Berkel-Enschot huizen gemiddeld 14 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Dit betekent dat je jouw woning sneller verkocht krijgt én je eerder kunt overgaan tot de volgende stap in je leven.

De beste makelaar in Berkel-Enschot vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Misschien wil je iemand die jouw huis snel verkoopt, of juist iemand die een hoge verkoopprijs realiseert. Makelaars verschillen enorm in service en specialismen. Jouw ideale makelaar in Berkel-Enschot bevindt zich zeker tussen deze variaties.

Het kiezen van de juiste makelaar vormt een van de meest bepalende stappen voor een succesvolle verkoop van je huis. Aan de hand van jouw wensen, kunnen we in onze vergelijking de makelaars uit Berkel-Enschot, die bovengemiddeld presteren, nauwkeurig matchen aan jouw situatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Berkel-Enschot?

Bij het kiezen van een makelaar in Berkel-Enschot voor de verkoop van je huis zijn er bepaalde factoren waarop je zeker moet letten:

Kennis van de lokale markt

Een makelaar met een grondige kennis van de lokale markt in Berkel-Enschot kan een realistische verkoopprijs voor je huis vaststellen en potentiële kopers effectiever bereiken.

Transparantie in kosten

Je wilt niet voor onverwachte kosten komen te staan. Kies een makelaar die duidelijk is over alle mogelijke kosten die je zou kunnen maken tijdens het verkoopproces.

Beschikbaarheid en communicatie

Het is belangrijk dat de makelaar goed bereikbaar en communicatief is. Hij of zij moet je regelmatig op de hoogte houden van de vorderingen in het verkoopproces.

Onderhandelingsskills

De makelaar moet in staat zijn om effectief te onderhandelen om de hoogste verkoopprijs voor je huis te behalen. Zorg ervoor dat je makelaar hier ervaring mee heeft.

Reviews en referenties

Het controleren van reviews en referenties kan je een goed beeld geven van de betrouwbaarheid en professionaliteit van de makelaar. Neem hier zeker de tijd voor.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Tussen de schilderachtige heuvels en uitgestrekte weides van Berkel-Enschot, bevinden zich de deskundige makelaars van de NVM, VBO en VastgoedPRO. Deze specialisten bieden een onmisbare ondersteuning bij het verkooptraject van je woning.

Of het nu om een charmant rijtjeshuis of een royale villa gaat, deze ervaren makelaars begeleiden je stap voor stap, van taxatie tot de uiteindelijke verkoopakte. Zij kennen de lokale woningmarkt als geen ander en bieden transparante, eerlijke dienstverlening.

Weetje: Wist je dat de NVM een prominente speler is in de Nederlandse vastgoedsector? Deze vereniging telt de meeste leden en behoort daarmee tot de grootste brancheorganisaties van ons land. Meer informatie is te vinden bij NVM.

Wat doet een makelaar in Berkel-Enschot?

De rol van een makelaar in Berkel-Enschot is veelzijdig. Hun taak is om de verkoop van jouw woning zo soepel en succesvol mogelijk te laten verlopen. Dit doen ze door je te adviseren, te ondersteunen en alle nodige handelingen uit te voeren.

Een full-service makelaar biedt een compleet pakket aan diensten. Deze omvatten marktanalyse, prijsbepaling, het managen van bezichtigingen, onderhandelingen, het juridische traject en de afronding van de verkoop.

 • Marktanalyse: het bestuderen van de lokale vastgoedmarkt
 • Prijsbepaling: het vaststellen van een verantwoorde vraagprijs
 • Bezichtigingen: het organiseren en begeleiden van huisbezichtigingen
 • Onderhandelingen: optreden als tussenpersoon in verkoopgesprekken
 • Afronding van de verkoop: zorg dragen voor het papierwerk

Waarom een makelaar in Berkel-Enschot inschakelen?

Bij het nemen van de beslissing om je huis in Berkel-Enschot te verkopen, zijn er verschillende stappen die je moet volgen. Een goede makelaar kan je hierbij ondersteunen en zorgen voor een soepel verloop van het hele proces van de verkoop. Een plek om een geschikte en betrouwbare makelaar te zoeken is de website goede makelaar vinden.

Vaststellen vraagprijs

Een belangrijke stap in het verkoopproces is het vaststellen van de vraagprijs. Het is hier van belang dat je realistisch bent, maar ook ambitieus. Een goede makelaar kent de lokale markt en kan een nauwkeurige schatting maken, waardoor de kans op een succesvolle verkoop toeneemt.

Huis presentatie

De presentatie van je huis is essentieel om de aandacht van potentiële kopers te trekken. Het vastleggen van professionele foto's en het verzorgen van open huisdagen zijn enkele van de diensten die een goede makelaar biedt om je huis op een aantrekkelijke manier te presenteren.

Verkooponderhandelingen

Wanneer er interesse is in je woning, volgen er doorgaans onderhandelingen over de verkoopprijs. Hier komt de ervaring en expertise van een makelaar goed van pas; ze zullen ervoor zorgen dat je de best mogelijke prijs voor je huis krijgt.

Contract en afronding

Na succesvolle onderhandelingen wordt er een voorlopig verkoopcontract gemaakt. Een goede makelaar zal dit contract van tevoren met je doornemen, zorgen dat alle papieren in orde zijn en begeleidt je uiteindelijk bij de notariële overdracht voor een succesvolle afronding van de verkoop.

Makelaars in Berkel-Enschot vergelijken

Het zoeken naar de juiste makelaar kan een uitdaging zijn, vooral in een dorp als Berkel-Enschot. Daarom doen wij het onderzoek voor jou. Wij houden statistieken bij van alle makelaars in Berkel-Enschot en maken het onderlinge vergelijken eenvoudig.

 • Overzicht van makelaarsprestaties
 • Kostenbesparend
 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en vrijblijvend

Informatie is de sleutel tot succes bij de verkoop van je huis. Wij zorgen er daarom voor dat je een volledig beeld krijgt van je mogelijkheden. Aan de hand van jouw specifieke wensen en de eigenschappen van je huis koppelen we je aan de makelaars die het beste bij jouw situatie passen, zodat je in staat bent de juiste keuzes te maken.

Vergelijk makelaars in Berkel-Enschot Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Berkel-Enschot

De gemiddelde makelaarskosten in Berkel-Enschot zijn € 7.096. Dit zijn de gemiddelde kosten, maar het kan verschillen per makelaar.

Het kiezen van een goede makelaar is vooral een kwestie van vergelijken. Je kunt op de website makelaars vergelijken om de beste keuze voor je huis in Berkel-Enschot te maken.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Berkel-Enschot is € 639.283. Dit kan variëren afhankelijk van de locatie en het type huis.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Berkel-Enschot bedragen € 515. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de diensten die je nodig hebt.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Berkel-Enschot is 60 dagen. Deze tijd kan variëren afhankelijk van de marktsituatie en het type woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen