Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Volkel

Je overweegt je huis in Volkel te verkopen? Dat kan ingewikkeld zijn met alle regelingen en factoren die komen kijken bij het verkoopproces. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie om ervoor te zorgen dat je aan alles denkt bij de verkoop van je woning in dit prachtige Brabantse dorp.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Volkel

Je staat op het punt om je woning in Volkel te verkopen. Er zijn diverse zaken om op te letten. Natuurlijk wil je een solide prijs voor je woning. Tevens wil je niet onnodig veel uitgeven aan een makelaar. Het is eveneens belangrijk om de woning vlot te verkopen om dubbele woonlasten te ontlopen. Denk ook aan juridische kwesties, zoals eigendomsrechten en hypotheken, en de presentatie van je woning. Zijn er recente foto's? Staat het huis er netjes bij voor bezichtigingen?

Je vraagt je vast af: hoe lang duurt het gemiddeld voordat huizen in Volkel worden verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in dit gebied? Hoeveel kan je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Dit zijn logische vragen die je als mogelijke woningverkoper hebt. Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Volkel:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
12 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 406.333
Besparing (gem.)
€ 935

Je huis snel verkopen in Volkel

Heb je een woning in Volkel en wil je deze in een rap tempo verkopen? Het gemiddelde aantal dagen dat een huis in Volkel te koop staat alvorens het verkocht wordt, is 63 dagen. Maar met een goede aanpak verkopen je woning mogelijk nog sneller. Hier zijn een paar tips.

 1. Zorg voor een goede prijsstelling. Een gratis waardebepaling door een makelaar kan je een goed beeld geven van de impact van de hoogte van de vraagprijs op de snelheid waarmee je woning verkocht zal worden. Vraag een gratis waardebepaling aan bij een makelaar via deze link.
 2. Presenteer je woning optimaal. Een opgeruimd en schoon huis maakt een betere eerste indruk bij potentiële kopers. Denk ook aan het verzorgen van je tuin, indien je die hebt, en een likje verf waar nodig. Goede fotografie kan ook helpen om je woning aantrekkelijker te presenteren.
 3. Schakel een goede makelaar in. Een goede makelaar kan je veel werk uit handen nemen en heeft vaak een groot netwerk om potentiële kopers te bereiken. Vergelijk makelaars om de beste te vinden via deze link.

Tips in Volkel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Volkel op?

Ben je benieuwd naar de huidige verkoopprijzen van huizen in Volkel? Het gemiddelde bedrag dat momenteel voor een woning in Volkel wordt neergelegd, is € 406.333. Dit bedrag wordt beïnvloed door een aantal factoren, zoals de buurt, de staat van de woning, de grootte van de woning en de vraag in de markt.

Aan de andere kant is het ook belangrijk om te kijken naar de prijs per vierkante meter in Volkel. Dit geeft een beter beeld van de waarde van de woning. Op dit moment is de gemiddelde prijs per m2 in Volkel € 3.754. Met deze informatie kun je een betere inschatting maken van de waarde van jouw huis of een huis waarin je mogelijk geïnteresseerd bent.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Volkel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.300
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Volkel bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Volkel.

Tips om je woning te verkopen in Volkel

Het verkopen van je huis in Volkel kan een uitdaging zijn, gezien de concurrentie op de huidige vastgoedmarkt. Met de juiste strategie en aanpak kan je echter een aantrekkelijke verkoopprijs realiseren. Hieronder vind je enkele waardevolle tips om je hierbij te helpen.

 • Frisse look: Een opfrisbeurt kan wonderen doen. Bekijk je huis kritisch en investeer in kleine aanpassingen die grote impact kunnen hebben, zoals een nieuw laagje verf.
 • Fotografie: Professionele foto's zijn belangrijk voor de eerste indruk. Huur een professional in die de juiste hoeken en belichting kan vangen om jouw woning optimaal in beeld te brengen.
 • Zorgvuldige prijsbepaling: Stel de vraagprijs niet te hoog, maar ook niet te laag vast. Een correcte, realistische vraagprijs op basis van marktonderzoek kan potentiële kopers aantrekken.
 • Persoonlijke spullen: Potentiële kopers willen zich kunnen inbeelden dat het hun thuis is. Berg daarom zoveel mogelijk persoonlijke items op zodat bezoekers op een neutrale manier naar de ruimtes kunnen kijken.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel met bezichtigingen. Hoe meer je open staat voor bezoekers, hoe groter de kans dat je een koper vindt die bereid is om de vraagprijs te betalen.

Ontdek jouw stappenplan in Volkel:

 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen bij de verkoop van jouw woning
 • Biedt specifiek op jouw woning afgestemde verkoopstrategieën
 • Helpt je duizenden euro's te besparen door goede vergelijkingen
 • Garandeert een eenvoudige verkoopervaring met een interactief stappenplan
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Volkel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Volkel kost je als verkoper gemiddeld € 6.990. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Volkel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 406.333) € 4.551
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.990

Kosten van makelaars in Volkel

Als je van plan bent om je huis in Volkel te verkopen, houd er dan rekening mee dat de kosten van een makelaar variëren. Deze kosten, ook wel de courtages genoemd, zijn vaak een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. In Volkel hanteren makelaars gemiddeld een courtage van 1,12%.

Elke makelaar in Volkel hanteert echter zijn eigen tarieven. Door verschillende makelaars in Volkel te vergelijken kun je uiteenlopende courtages en diensten tegen elkaar afzetten. Dit helpt je om de juiste keuze te maken, zodat de verkoop van je huis vlot en voordelig verloopt.

Lees meer over makelaars in Volkel.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Naast de kosten voor een makelaar krijg je als woningverkoper ook te maken met notariskosten. Deze kosten zijn voor het opstellen van de koopakte en het regelen van de eigendomsoverdracht.

Zo'n overdracht is juridisch en moet daarom door een notaris gebeuren. Deze kosten breng je als verkoper in principe niet in rekening bij de koper en kunnen toch nog aardig oplopen.

Energielabelkosten

Een andere kostenpost die vaak vergeten wordt, zijn de kosten voor een definitief energielabel. Je bent als woningverkoper verplicht een definitief energielabel te hebben bij de verkoop van je woning.

Het is essentieel om deze kosten in gedachten te houden tijdens het verkoopproces. Zonder definitief energielabel kan de verkoop van je woning namelijk niet doorgaan.

Diverse kosten bij verkoop

Los van de bovengenoemde kosten zijn er nog talloze andere verkoopkosten waarmee je rekening moet houden. Hierdoor kunnen de totale kosten van de verkoop van je huis snel oplopen.

Hoewel deze kosten op het eerste gezicht misschien te vermijden lijken, zijn ze eigenlijk een goede investering. Ze zorgen er namelijk voor dat de verkoop van je huis soepel verloopt, wat uiteindelijk in je voordeel werkt.

Wanneer mijn huis verkopen in Volkel?

In deze dynamische huizenmarkt vraag je je wellicht af of juni 2024 het juiste moment is om je huis in Volkel te verkopen. Ondanks dat we de exacte toekomst van de woningprijzen niet kunnen voorspellen, staan de tekenen gunstig. Mede door een structurele schaarste van huizen en een toenemende interesse om in kleinere plaatsen als Volkel te wonen, is het momenteel inderdaad een interessante tijd voor de verkoop van jouw woning.

Twijfel je nog? Je vraagt je misschien af: hoe kom ik erachter wat mijn woning nu waard is? Een essentiële stap in de oriëntatie voor de verkoop van je woning, is het weten van de huidige waarde. Een makelaar kan deze waarde gratis bij je thuis komen bepalen. Met deze informatie ben je beter in staat om een geïnformeerde beslissing te maken.

Vergelijk makelaars in Volkel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen biedt jou een handig stappenplan dat het verkoopproces van een huis eenvoudiger maakt. Hiermee weet je precies wat er komt kijken bij het verkopen van een woning. Van de nodige documentatie en vakkundige ondersteuning tot optimale presentatie, op Huis Verkopen vind je alle informatie die je nodig hebt. Je kunt erop vertrouwen dat de informatie up-to-date, betrouwbaar en jij alle zaken goed geregeld hebt. Lees hier meer over dit overzichtelijke stappenplan stappenplan.

Vergelijken lokale makelaars

Met de uitgebreide statistieken van Huis Verkopen, kun je eenvoudig lokale makelaars in Volkel vergelijken. Jij krijgt inzicht in belangrijke prestatie-indicatoren zoals verkoopresultaten en snelheid. Zo vind je de makelaar die aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Kosten besparen

Met Huis Verkopen kun je zowel tijd als geld besparen. Via ons platform vergelijk je dienstverleners zoals makelaars en energie adviseurs op tarief en beschikbaarheid. Je kunt erop rekenen dat je niet alleen de beste service krijgt, maar ook tegen de scherpste prijzen.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is een volledig onafhankelijk platform. We zijn er ter bevordering van de belangen van verkopers en doen er alles aan om ongewenste misinformatie in de markt tegen te gaan. Bij ons draait het om eerlijkheid en transparantie.

Overzicht behouden

Verlies jezelf niet in het verkoopproces, maar behoud het overzicht met Huis Verkopen. Ons interactieve stappenplan helpt jou bij elke stap, houdt je goed geïnformeerd en laat je alle voltooide stappen eenvoudig afvinken. Dat is nog eens gemakkelijk jouw huis verkopen!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Volkel

Bij het verkopen van je huis in Volkel moet je over verschillende documenten beschikken. Dit varieert van je eigendomsbewijs tot aan je energielabel. Op deze pagina stelde we een uitgebreide lijst samen met alles dat je nodig hebt.

Om de vraagprijs voor je huis in Volkel te bepalen, moet je eerst inzicht krijgen in de huidige marktwaarde van je woning. Ook is de prijs afhankelijk van je verhuisplannen en persoonlijke omstandigheden. Je leest hier meer over op deze pagina.

De snelheid waarmee je jouw huis in Volkel verkoopt, wordt voornamelijk bepaald door de vraag en het aanbod op de markt. Zorg dat je woning opvalt, positioneer het bij de juiste doelgroep en stel een realistische vraagprijs vast. Lees meer tips hier.

De kosten voor het verkopen van je huis in Volkel variëren. Je moet rekening houden met makelaarskosten, notariskosten en eventueel kosten voor het aflossen van je hypotheek. Een gedetailleerd overzicht van alle kosten bij het verkopen van je huis vind je op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen