Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Doetinchem

Bij het verkopen van je huis in Doetinchem kun je wel wat hulp gebruiken. Daarom bieden wij een gedetailleerd stappenplan aan waarin elke fase van het verkoopproces duidelijk wordt uitgelegd. Zo ben je altijd goed voorbereid en kun je met een gerust hart je woning op de markt brengen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Doetinchem

Wanneer je van plan bent om in Doetinchem jouw huis te verkopen, zijn er enkele zaken die belangrijk zijn. Ten eerste wil je een goede prijs voor je huis krijgen. Daarnaast wil je een makelaar inschakelen die niet al te duur is, maar wel aantoonbaar goed presteert in Doetinchem. Tenslotte wil je natuurlijk dat de verkoop snel rond is, zodat je geen dubbele woonlasten hoeft te dragen.

Zo vraag je je wellicht af hoe snel huizen in Doetinchem doorgaans worden verkocht, of wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. En ben je benieuwd hoeveel je kan besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Op deze handige pagina vind je een makelaar die goed past bij jouw situatie. Maar voordat je daar kijkt, zie hieronder eerst de actuele cijfers over woningverkoop in Doetinchem:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
37 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 374.238
Besparing (gem.)
€ 1.029

Je huis snel verkopen in Doetinchem

Overweeg je jouw woning in Doetinchem te verkopen? Dan is het goed om te weten dat woningen hier gemiddeld binnen 41 dagen verkocht worden. Maar er zijn enkele strategieën die je kunt inzetten om die snelheid te overtreffen.

 1. Voorbereiding is de sleutel. Zorg dat je woning eruit springt met professionele foto's en een aantrekkelijke beschrijving. Kopers maken vaak een eerste selectie op basis van online foto's en informatie, dus zorg dat je daar al de juiste indruk maakt.
 2. Het is belangrijk om vooraf je bodemprijs te bepalen. Dit is de laagste prijs waarvoor je bereid bent je woning te verkopen. Door flexibel te zijn in je prijs kun je een snellere verkoop realiseren, dus stel voor jezelf een realistisch minimumbedrag vast.
 3. Maak gebruik van de kracht van netwerken. Informeer vrienden, familie en buren over de verkoop van je woning. Sterker nog, gebruik ook social media om grotere groepen te bereiken. Een breder bereik kan de verkoopkansen verbeteren en versnellen.

Tips in Doetinchem

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Doetinchem op?

In Doetinchem ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel rond de € 374.238 euro. Dit bedrag is natuurlijk een gemiddelde en de uiteindelijke verkoopsom hangt af van verschillende factoren. Zo spelen de staat van het huis, eventuele verbouwingen die zijn uitgevoerd en de locatie binnen Doetinchem een grote rol in de uiteindelijke verkoopprijs.

Wanneer je kijkt naar de gemiddelde prijs per m2 in Doetinchem, ligt dit bedrag momenteel rond de € 3.149 euro. Om een zeer nauwkeurig beeld te krijgen van de waarde van jouw woning, kan het zinvol zijn om een waardebepaling uit te laten voeren door meerdere makelaars. Dit geeft je een betrouwbaar beeld van wat jouw woning waard is. Je kunt een waardebepaling aanvragen op de pagina waardebepaling aanvragen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Doetinchem

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.000
€ 3.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Doetinchem bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Doetinchem.

Feitjes over Doetinchem

 • Doetinchem is gesticht in de 9e eeuw door de Duitsers.
 • In Doetinchem wonen ruim 60.000 mensen, genoeg gezelschap!
 • De voetbalclub De Graafschap is gevestigd in Doetinchem.

Tips om je woning te verkopen in Doetinchem

De verkoop van je huis in Doetinchem kan een uitdaging zijn. Maar met de juiste strategie en een aantal slimme tips, kun je succesvol zijn in de vastgoedmarkt. Hier zijn enkele handige hints om de deal van je leven te sluiten.

 • Kerbside aantrekkingskracht staat hoog op de lijst. Zorg ervoor dat de buitenkant van je huis er netjes en verzorgd uitziet. Dit is het eerste wat potentiële kopers zien, dus maak een goede eerste indruk.
 • Het is ook belangrijk om de binnenkant van je huis te depersonaliseren. Pak persoonlijke items in, zoals familiefoto's of kindertekeningen, zodat kopers zichzelf kunnen voorstellen in de ruimte.
 • Daarnaast is een goede schoonmaakbeurt van je huis essentieel. Ook het uitvoeren van kleine reparaties kan helpen een positieve indruk te maken.
 • Denk aan waardeverhogende renovaties. De keuken of badkamer opknappen kan de waarde van je huis aanzienlijk verhogen.
 • Overweeg ten slotte het gebruik van online marketing. Het bereiken van een breed publiek door middel van sociale media of online onroerend goed platforms kan het verschil maken.

Ontdek jouw stappenplan in Doetinchem:

 • Zorgt voor overzicht in verkoopproces
 • Voorkomt het overslaan van essentiële stappen
 • Maakt vergelijken eenvoudig, bespaar duizenden euro's
 • Gratis en vrijblijvend, geen verborgen kosten
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Doetinchem?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Doetinchem kost je als verkoper gemiddeld € 6.340. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Doetinchem In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 374.238) € 4.191
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.340

Kosten van makelaars in Doetinchem

Als je je huis in Doetinchem wilt verkopen, heb je vast gemerkt dat de gemiddelde kosten van een makelaar worden berekend aan de hand van een courtage. Dit courtagepercentage ligt in Doetinchem gemiddeld rond de 1,12%. Dit betekent dat als jouw huis voor de gemiddelde verkoopprijs van € 374.238 wordt verkocht, de makelaarskosten ongeveer € 4.191 zullen zijn.

Maar let op, dit is een gemiddelde. De daadwerkelijke kosten kunnen variëren omdat makelaars verschillende voorwaarden en percentages kunnen hanteren. Het is dus belangrijk om niet alleen naar de makelaarskosten te kijken. Vergelijk ook de diensten, voorwaarden en het verkoopsucces van de makelaar. Hierdoor kun je een goed geïnformeerde keuze maken voor de meest geschikte makelaar voor de verkoop van jouw huis in Doetinchem.

Lees meer over makelaars in Doetinchem.

Andere kosten bij verkoop

Verhuiskosten

Als woningverkoper bedenk je je waarschijnlijk niet direct dat verhuiskosten ook een belangrijk deel van het kostenplaatje vormen. Toch is het verstandig om hier rekening mee te houden.

De kosten voor een verhuisbedrijf kunnen flink oplopen, afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je wilt verhuizen en de afstand naar je nieuwe woning. Ook inpakmaterialen kosten geld. Misschien moet je tijdelijke opslag huren voor je spullen, ook dat brengt kosten met zich mee.

Energielabel voor woningeigenaren

Wanneer je jouw huis verkoopt, ben je verplicht om een energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Het aanvragen van een energielabel kan via een erkend deskundige.

Dit energielabel is een belangrijk document bij de verkoop van je huis. Het geeft potentiële kopers inzicht in mogelijke energiebesparende maatregelen en de staat van jouw huis op het gebied van energiezuinigheid.

Verbeteringen aan de woning

Soms is het verstandig om voor de verkoop bepaalde zaken in je huis aan te pakken. Het kan zijn dat je hierdoor de woning sneller verkoopt of een hogere prijs krijgt. Denk hierbij aan een likje verf, het repareren van defecten of het onder handen nemen van de tuin.

Dit zijn uiteraard kosten die je liever niet maakt, maar zien als een investering. Je zal deze kosten in eerste instantie dus uit eigen zak moeten betalen. Het is echter mogelijk dat deze investering zich terugbetaalt in een hogere verkoopprijs van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Doetinchem?

In juni 2024 lijkt het een gunstige tijd om je huis in Doetinchem te verkopen. Aan de hand van verschillende factoren kan een makelaar beoordelen of dit voor jouw situatie ook daadwerkelijk zo is. Met een breed scala aan inzichten en kennis, kan een deskundige makelaar je optimaal voorzien van advies.

Vraag je je af wat het juiste moment is om je huis te koop te zetten? Dat hangt van veel af. Maar het goede nieuws is, laat dat nu net een specialiteit zijn van deskundige makelaars. Ze zijn up-to-date met de laatste trends in de woningmarkt en kunnen je hier dus uitstekend in begeleiden.

Vergelijk makelaars in Doetinchem Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je besluit om jouw huis te verkopen, wordt je geconfronteerd met veel beslissingen die genomen moeten worden. Welke makelaar neem je in de arm, hoe zorg je voor energielabel en wat te doen met de ontruiming en verhuizing? Huis Verkopen heeft alle informatie die je nodig hebt gebundeld in een handig stappenplan. Dit plan helpt je om inzichtelijk te krijgen wat er allemaal bij het verkoopproces komt kijken en begeleidt je stapsgewijs bij het maken van de beste beslissingen.

Vergelijken van lokale makelaars

Om je te ondersteunen met de keuze voor een makelaar, verzamelen we statistieken van alle makelaars in Doetinchem. Hiermee kan je makelaars vergelijken op aspecten zoals verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je de beste makelaar voor jouw situatie.

Besparen op kosten

We bieden je meer dan alleen informatie, we helpen je ook om kosten te besparen. Via ons stappenplan vergelijk je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Zo vind je de beste deal en bespaar je op je makelaarskosten.

Onafhankelijk platform

Huis Verkopen is een onafhankelijk platform. We zijn 100% objectief en staan volledig in dienst van de verkopers. We bestrijden misinformatie in de markt en zetten ieders belangen voorop.

Behoud het overzicht

Met onze interactieve checklist behoud jij het overzicht. Je weet waar je op moet letten tijdens het verkoopproces en vinkt iedere voltooide stap gemakkelijk af. Met Huis Verkopen wordt het proces van woningverkoop een stuk overzichtelijker en minder stressvol.

Appartement verkopen in Doetinchem

Verkoop je een appartement in Doetinchem, dan merk je dat dit een andere aanpak vereist dan bij een woonhuis. Wat het appartement uniek maakt, zoals het uitzicht, de ligging of bijzondere architectonische kenmerken, is belangrijk om uit te lichten. Voordat je het appartement op de markt brengt, is het verstandig om de waardebepaling te laten uitvoeren door een professionele makelaar, zodat je een realistische vraagprijs kunt bepalen.

Daarnaast is het wijs om extra aandacht te besteden aan de Vereniging van Eigenaren (VvE). Informeer potentiële kopers uitgebreid over de financiële gezondheid van de VvE en eventuele aankomende grootschalige onderhoudsprojecten. Mocht je nog niet bekend zijn met de gehele verkoopprocedure, bekijk dan het stappenplan voor de verkoop van je huis op HuisVerkopen.nl. Dit kan je helpen om het verkoopproces soepel te laten verlopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Doetinchem

Om je huis in Doetinchem te verkopen, start je met een goede oriëntatie. Bepaal de marktwaarde van je huis, dit kan met een waardebepaling bij een makelaar. Kies daarna een betrouwbare makelaar en maak afspraken over de verkoopstrategie en makelaarskosten. Zorg voor professionele foto’s, plaats een aantrekkelijke advertentie en organiseer bezichtigingen.

De kosten die je maakt bij de verkoop van je huis in Doetinchem bestaan meestal uit makelaarskosten, advertentiekosten en kosten voor een energielabel. Makelaarskosten varieert per makelaar en bevat courtage, opstartkosten en kosten voor de promotie van je huis. Advertentiekosten zijn de kosten die je maakt voor het adverteren van je huis. Bekijk hier alle kosten van verkoop van een huis in detail.

Om je huis in Doetinchem snel te verkopen, zorg voor goede foto's, schrijf een sterke advertentietekst en prijs je huis correct. Ook is het belangrijk om flexibel te zijn met bezichtigingen. Check deze pagina met tips om een woning snel te verkopen.

De verkoopprijs van je huis in Doetinchem hangt af van diverse factoren zoals de locatie, grootte, staat van onderhoud en de marktsituatie. Een makelaar kan je helpen de juiste verkoopprijs te bepalen. Overweeg om een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen om de waarde van je huis te bepalen.

Een goede makelaar is cruciaal voor een succesvolle verkoop van je huis in Doetinchem. Check de reviews en ervaringen van makelaars, vraag gesprekken aan met verschillende makelaars en vergelijk hun voorstellen. Overweeg ook om onze makelaarsvergelijkings-tool te gebruiken om de beste makelaar te vinden voor de verkoop van je huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen