Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Emmeloord

Het succesvol verkopen van je huis in Emmeloord hangt grotendeels af van een grondige voorbereiding. Het in kaart brengen van de lokale huizenmarkt, het nauwgezet vaststellen van een realistische vraagprijs en het aantrekkelijk presenteren van je woning kunnen allemaal bijdragen aan een soepel en succesvol verkooptraject. Ga goed voorbereid van start en merk het verschil.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Emmeloord

Als je van plan bent om je woning in Emmeloord te verkopen, zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Ten eerste moet je goed de kosten in het oog houden. Vaak worden de makelaarskosten en notariskosten over het hoofd gezien. En vergeet niet de kosten voor het energielabel en de woningstyling. Daarbij mogen we ook de eventuele kosten voor een verkoopmakelaar en de promotiekosten niet vergeten. Het tijdig inschatten en budgetteren van deze kosten kan je een hoop stress besparen.

Je vraagt je misschien af: hoe snel worden woningen in Emmeloord verkocht, wat is de gemiddelde verkoopopbrengst en hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken? Dat zijn heel goede vragen. Gelukkig vind je de antwoorden op al deze vragen en meer door het vergelijken van makelaars. Maar laten we niet te ver vooruitlopen. Hieronder vind je eerst de actuele cijfers over de woningverkoop in Emmeloord:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
29 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 355.477
Besparing (gem.)
€ 960

Je huis snel verkopen in Emmeloord

In de woningmarkt van Emmeloord gaat het snel: huizen worden gemiddeld binnen 39 dagen verkocht. De snelheid waarmee jouw woning verkocht wordt, heb jij deels zelf in de hand. Hieronder drie tips om je woning vlot te verkopen.

 1. Het is belangrijk om te zorgen voor een uitnodigende presentatie van je woning. Een nette, opgeruimde woning en een verzorgde tuin maken een positieve indruk op potentiële kopers.
 2. Het vaststellen van een realistische vraagprijs draagt bij aan een snelle verkoop. Laat je adviseren door een ervaren makelaar om de juiste prijs vast te stellen.
 3. Gebruik het stappenplan van HuisVerkopen.nl om een overzicht te houden van alle stappen in het verkoopproces. Ook helpt dit plan je niets over het hoofd te zien en alles zo snel mogelijk te regelen.

Tips in Emmeloord

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Emmeloord op?

Het verkopen van jouw huis in Emmeloord kan in deze periode een mooi bedrag opleveren. De gemiddelde verkoopprijs ligt momenteel namelijk rond de € 355.477. Deze verkoopsom is uiteraard afhankelijk van diverse factoren. Zo speelt de staat van onderhoud een rol, net als de locatie van het huis en de actuele marktontwikkelingen. Het is altijd goed om je hiervan bewust te zijn als je overweegt jouw huis in deze periode te verkopen.

Als je geïnteresseerd bent in de gemiddelde prijs per vierkante meter voor woningen in Emmeloord, dan ligt die op dit moment op € 3.001. Hoewel dit een handig referentiepunt kan zijn, zegt het niet alles over de uiteindelijke verkoopprijs van jouw specifieke woning. De grootte van het totale perceel wordt hier namelijk niet in meegenomen en die kan de prijs beïnvloeden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Emmeloord

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 2.900
€ 3.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Emmeloord bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Emmeloord.

Feitjes over Emmeloord

 • Emmeloord is het centrale dorp van de Noordoostpolder.
 • De stad heeft een karakteristieke 65 meter hoge Poldertoren.
 • Het heeft een rijke historie, sterk gerelateerd aan de drooglegging.

Tips om je woning te verkopen in Emmeloord

Je huis verkopen in Emmeloord kan een uitdaging zijn, maar met een beetje planning en de juiste strategieën kan je je huis snel en tegen de beste prijs verkopen. Volg de volgende tips om je huis op een efficiënte en winstgevende manier op de markt te brengen.

 • Goede presentatie: Zorg ervoor dat je huis er van binnen en van buiten netjes uitziet. Repareer kleine defecten, verricht schilderwerk waar nodig en zorg voor een verzorgde tuin.
 • Juiste prijs: Het bepalen van de juiste verkoopprijs is essentieel. Te hoog en potentiële kopers worden afgeschrikt, te laag en je verliest mogelijk geld. Neem een taxateur in de arm.
 • Promotie: Hoe meer mensen weten dat je huis te koop is, hoe beter. Maak gebruik van lokale vastgoedwebsites, sociale media, en mond-tot-mondreclame.
 • Open huis: Het organiseren van een open huis kan een effectieve manier zijn om veel geïnteresseerden in één keer aandacht te geven.

Ontdek jouw stappenplan in Emmeloord:

 • Vermijdt het overslaan van belangrijke stappen
 • Biedt een makkelijke en directe manier van regelen
 • De mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
 • Een gratis en vrijblijvend hulpmiddel, zonder verplichtingen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Emmeloord?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Emmeloord kost je als verkoper gemiddeld € 5.930. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Emmeloord In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 355.477) € 4.088
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.930

Kosten van makelaars in Emmeloord

Als je een makelaar inschakelt om je woning in Emmeloord te verkopen, betaal je hiervoor een vast bedrag of een courtage. De courtage is een percentage van de verkoopprijs van je woning. Gemiddeld is dit 1,15%, maar makelaars hanteren onderling uiteenlopende percentages. Daarbij rekenen de meeste makelaars ook opstartkosten. Deze kosten komen gemiddeld uit op: € 515.

Gezien het verschil in de tarieven is het waardevol om meerdere makelaars met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Regel directe vergelijkingen op basis van verkoopprijs, courtagepercentage en opstartkosten. Zo zorg je ervoor dat je niet te veel betaalt en ook daadwerkelijk krijgt wat je verwacht. Hiermee bespaar je mogelijk veel op de kosten van je makelaar.

Lees meer over makelaars in Emmeloord.

Andere kosten bij verkoop

Kosten voor energielabel

Wanneer je jouw huis verkoopt, moet je als verkoper een geldig energielabel overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Dit document toont hoe energiezuinig jouw huis is en wat er verbeterd kan worden. De kosten voor het energielabel aanvragen draag je zelf.

Een expert komt jouw huis inspecteren om het energielabel te bepalen. De kosten hiervoor variëren per aanbieder. Houd er rekening mee dat je deze kosten niet aan de koper kunt doorberekenen en dat je een boete riskeert als je geen geldig energielabel hebt bij de verkoop van jouw huis.

Marketingkosten

Een andere kostenpost bij de verkoop van je huis zijn de marketingkosten. Onder marketingkosten vallen bijvoorbeeld advertenties, professionele foto's en video's en posters. Hiermee trek je potentiële kopers aan en verhoog je de kans om je huis succesvol te verkopen.

Deze kosten zijn meestal onderdeel van de makelaarskosten. Het is daarom verstandig om makelaarstarieven te vergelijken. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Verkoopstyling en onderhoud

Een goed onderhouden en aantrekkelijk gepresenteerd huis kan een hogere verkoopprijs opleveren. Met kleine aanpassingen en reparaties kun je jouw huis al een opfrisbeurt geven. Denk aan een likje verf, het repareren van lekkende kranen of het vervangen van versleten vloerbedekking.

Hiernaast is verkoopstyling een bewezen manier om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de staat van je huis en de gekozen stylist, maar gemiddeld zijn de kosten hiervoor € 875. Ook deze kosten zijn voor jouw rekening als verkoper.

Wanneer mijn huis verkopen in Emmeloord?

Is mei 2024 een goed moment om jouw huis in Emmeloord te verkopen? Absoluut, met de huidige woningmarkt is er een sterke vraag naar huizen, vooral in gewilde gebieden zoals Emmeloord. Gezien het huidige tekort aan woningen hebben gemotiveerde kopers vaak weinig keuze, wat in jouw voordeel werkt als verkoper.

Maar wat betekent dat in de praktijk voor jou? Je hebt een sterke positie om een gunstige verkoopprijs voor je woning te realiseren. Bovendien kunnen de snelle verkooptijden in deze marktomstandigheden aanzienlijk bijdragen aan een soepele overgang naar je volgende woning. Gunstige tijden voor doorstromers dus!

Vergelijk makelaars in Emmeloord Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je jouw huis verkopen en zoek je naar een manier om dit zo efficient mogelijk aan te pakken? Dan is Huis Verkopen de website voor jou! Met een praktisch en overzichtelijk stappenplan weet je precies wat je moet regelen voor de verkoop van je woning. Je bespaart tijd en moeite, omdat je alles op één plek kunt regelen. De website maakt het je gemakkelijk en je voorkomt dat je iets over het hoofd ziet.

makkelijke manier van regelen

Met Huis Verkopen wordt het regelen van een succesvolle huisverkoop ineens een stuk eenvoudiger. Of het nu gaat om het vinden van een energielabel, het kiezen van de juiste makelaar of het vinden van een ontruimer; op Huis Verkopen vind je alles wat je nodig hebt, snel en gratis.

beste dienstverlening, laagste prijs

Woon je in Emmeloord en wil je jouw woning verkopen? Huis Verkopen helpt je de beste specialisten in jouw regio te vinden. Met deze tool zorg je ervoor dat je altijd de beste prijs/kwaliteit-verhouding hebt en daarmee geld bespaart.

slimme verkoopstrategieën

Of je nu je woning snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, met Huis Verkopen maak je altijd de juiste keuze. De website biedt je diverse verkoopstrategieën aan, zodat je zelf kunt kiezen welke strategie het beste bij jouw situatie past.

vergelijken van specialisten

Huis Verkopen helpt je niet alleen met verkopen, maar ook met het vergelijken van specialisten. Zo weet je zeker dat je gebruik maakt van de beste diensten, zonder dat je daarvoor te veel betaalt. Huis Verkopen laat zien dat slim verkopen ook budgetvriendelijk kan zijn.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Emmeloord

De gemiddelde woningwaarde in Emmeloord fluctueert, maar je kunt altijd een actuele en nauwkeurige waardebepaling door een makelaar aanvragen.

Voor persoonlijk advies over de verkoop van je huis in Emmeloord, kun je het beste verkoopadvies bij een makelaar aanvragen.

Makelaarskosten kunnen variëren. Je kunt via deze link makelaarstarieven opvragen bij lokale makelaars in Emmeloord.

Tijdens de verkoop van je huis heb je diverse documenten nodig, waaronder een energielabel. Je kunt deze gemakkelijk aanvragen.

Om ervoor te zorgen dat je huis in Emmeloord snel wordt verkocht, kun je verschillende strategieën volgen. Bekijk de tips om een woning snel te verkopen voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen