Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Makkum

Ben je van plan je woning in Makkum te verkopen? Wij kunnen je hierbij ondersteunen met een gedetailleerd stappenplan, die je door het gehele verkoopproces loodst. Ons onfeilbare plan zal je voorzien van essentiële hulp en de nodige houvast, zodat je met een gerust hart je huis kunt verkopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Makkum

Wanneer je in Makkum je huis wilt verkopen, zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. Je wilt er zeker van zijn dat je een goede prijs voor je huis krijgt en dat je niet te veel betaalt voor een makelaar. Het is daarnaast belangrijk dat je woning snel wordt verkocht, zodat je geen dubbele woonlasten hoeft te betalen.

Je vraagt je mogelijk af: hoe snel worden huizen in Makkum verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Precies daarom is het slim om je te oriënteren via makelaarvergelijking, zodat je een makelaar vindt die goed presteert in Makkum. Hier volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Makkum:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
123 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 403.200
Besparing (gem.)
€ 1.129

Je huis snel verkopen in Makkum

Als het op de huizenmarkt in Makkum aankomt, staan woningen gemiddeld 111 dagen te koop voordat ze verkocht worden. Dit is een goede indicatie van de activiteit op de markt en het kan je helpen bij het plannen van je eigen verkoopstrategie.

 1. Optimale presentatie: Zorg dat je woning er op zijn best uitziet. Een opgeruimd en schoon huis is aantrekkelijk voor potentiële kopers. Overweeg kleine reparaties uit te voeren en zorg voor tamelijk neutrale inrichting, zodat kijkers de potentie van de woning goed kunnen inzien.
 2. Prijsstelling: Bepaal een realistische vraagprijs. Zorg dat deze in lijn is met de marktwaarde en de prijzen van vergelijkbare woningen in Makkum. Kopers zijn veelal goed op de hoogte van de lokale woningmarkt, een bovengemiddelde vraagprijs kan afschrikken.
 3. Verkoopmakelaar: Schakel een lokale verkoopmakelaar in. Hun uitgebreide kennis van de woningmarkt in Makkum kan van grote waarde zijn. Ze kennen de lokale markt, weten hoe ze een optimale verkoopprijs kunnen bereiken en hebben een netwerk van potentiële kopers.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Makkum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Makkum op?

Wil je weten welke prijs je voor jouw huis in Makkum kunt vragen? De gemiddelde verkoopprijs in Makkum is momenteel € 403.200 euro. Dit bedrag is echter geen vaststaand feit en kan afhangen van meerdere factoren. Zo spelen zaken als de staat van onderhoud, de grootte en de locatie van het huis een aanzienlijke rol in de uiteindelijke verkoopprijs.

Wat betreft de prijs per vierkante meter gaat het tegenwoordig in Makkum gemiddeld om een bedrag van € 2.896 euro. Dat betekent dat de waarde van jouw woning deels wordt bepaald door de totale oppervlakte. Dit geeft je ook een indicatie van de waarde van extra vierkante meters bij eventuele verbouwingen of uitbreidingen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Makkum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.400
€ 2.500
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Makkum bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Makkum.

Tips om je woning te verkopen in Makkum

Wil je je huis in Makkum verkopen, maar weet je niet zo goed hoe je dit aan moet pakken? Je bent niet alleen. Het verkopen van een huis kan overweldigend zijn, maar met enkele handige tips wordt het proces een stuk makkelijker.

 • Opruimen. Zorg dat je huis er representatief uitziet. Maak schoon, ruim op en haal overbodige spullen weg. Een opgeruimd huis oogt groter en trekt meer potentiële kopers aan.
 • Denk na over woningpresentatie. Besteed aandacht aan hoe je je huis presenteert. Goede foto's zijn van essentieel belang. Overweeg ook om een professionele fotograaf in te huren.
 • De juiste vraagprijs vaststellen is key. Overleg met je makelaar over de vraagprijs. Een te hoge vraagprijs kan afschrikken, terwijl je met een te lage vraagprijs geld laat liggen.
 • Marketing van je huis. Bekendheid is belangrijk. Bespreek met je makelaar welke marketingstrategieën het meeste effect zullen hebben voor de verkoop van jouw huis.
 • Bereid je goed voor op bezichtigingen. Zorg dat je huis er piekfijn uitziet en bereid je voor op vragen van potentiële kopers. Je makelaar kan je hierbij helpen.

Ontdek jouw stappenplan in Makkum:

 • Het stappenplan is op maat gemaakt voor jouw woning
 • Voorkom overbodige stappen en bespaar daarmee tijd
 • Houd gemakkelijk de voortgang bij met een interactief overzicht
 • Regel de verkoop van jouw woning direct vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Makkum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Makkum kost je als verkoper gemiddeld € 5.904. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Makkum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 403.200) € 4.637
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.904

Kosten van makelaars in Makkum

In Makkum zijn er vele makelaars actief, elk met hun eigen prijzen en diensten. Gemiddeld genomen hanteert een makelaar een courtagetarief van 1,15% van de verkoopprijs van je huis. Dit kan echter variëren per makelaar en de mate van dienstverlening. Het is dus belangrijk om bij de keuze van je makelaar niet alleen naar dit tarief te kijken, maar ook te onderzoeken welke diensten er worden geleverd voor dit tarief.

Door de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Makkum (€ 403.200 euro), komt de gemiddelde courtage bij de verkoop van een huis in Makkum doorgaans neer op € 4.637 euro. Hierbij gaan we uit van het gemiddelde courtagepercentage van 1,15%. Maar let op: sommige makelaars bieden misschien een lager tarief, maar verwachten dat je zelf meer handelingen verricht in het verkoopproces.

Lees meer over makelaars in Makkum.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als verkoper heb je ook notariskosten. Deze zijn voor de hypotheekakte en de aankoopakte. De kosten voor de akte van levering zijn voor de koper. De notaris regelt voor jou de officiële overdracht van jouw woning naar de koper.

Hoewel je op het eerste gezicht misschien schrikt van deze notariskosten, kun je deze in feite zien als een investering. Zonder de hypotheekakte en de aankoopakte kan de verkoop namelijk niet plaatsvinden of wordt deze bemoeilijkt. Zo draagt deze 'kostenpost' bij aan een goede en probleemloze overdracht van je woning.

Voorbereidende kosten

Jouw huis moet er uitnodigend uitzien voor potentiële kopers. Daarom investeer je in een professionele fotograaf en mogelijk in een stylist. Ook zijn er kosten voor het maken van plattegronden en eventueel een video.

Deze kosten lijken misschien een extra uitgave, maar ze helpen je om de ware potentie van jouw woning te tonen. Dit kan helpen om jouw woning sneller te verkopen en mogelijk ook de verkoopprijs te verhogen. Daarom kun je deze kosten zien als een investering in de succesvolle verkoop van jouw woning.

Energielabelkosten

Een energielabel is verplicht bij de verkoop van een woning. Je laat de energieprestatie van jouw woning beoordelen door een deskundige, die hier kosten voor rekent. Kopers kunnen aan de hand hiervan de energiezuinigheid van de woning beoordelen.

Hoewel het aanvragen van een energielabel een kost is, kan het ook als een investering worden gezien. Met een goed energielabel laat je namelijk zien dat jouw woning energiezuinig is, wat voor kopers aantrekkelijk kan zijn. Daarmee verhoogt een goed energielabel mogelijk de waarde en verkoopbaarheid van jouw woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Makkum?

Is april 2024 het ideale moment om jouw huis in Makkum te verkopen? Overweeg je al een tijdje om je huis in de verkoop te zetten, dan zit je waarschijnlijk met die vraag in je hoofd. Het antwoord is geen eenduidig 'ja' of 'nee', maar een weloverwogen 'misschien'.

Een gespecialiseerde makelaar kan je het beste adviseren over de verkoopkansen in de huidige periode. Dit hangt af van diverse factoren zoals de staat van je woning, de locatie, maar ook de huidige vraag in de markt. Het inschakelen van zo'n makelaar geeft je het nodig inzicht en helpt je om een geïnformeerde beslissing te nemen.

Vergelijk makelaars in Makkum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je van plan bent om je huis te verkopen, zal je merken dat er veel op je afkomt. Het platform Huis Verkopen neemt een hoop van die stress weg met een eenvoudig te volgen stappenplan. Hiermee heb je altijd inzicht in de stand van zaken en houd je grip op het gehele proces. Dit stappenplan bespaart je tijd, moeite en ook kostbare euro's. Je ontdekt snel waar je op moet letten en kunt acties gemakkelijk van je lijst afvinken.

Vergelijken van lokale makelaars

Middels Huis Verkopen vergelijk je op een slimme manier lokale makelaars. Dit geeft je inzicht in hun verkoopopbrengst, hun manier van werken en snelheid. Zo kun je een goed geïnformeerde keuze maken voor de makelaar die het beste bij jouw situatie past.

Kosten besparen

Met Huis Verkopen kun je gemakkelijk kosten bij de verkoop van je huis besparen. Door het vergelijken van tarieven en beschikbaarheid van dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs, zorg je ervoor dat je nooit te veel betaalt.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is een onafhankelijk platform. Je behoudt altijd het overzicht en hebt toegang tot objectieve informatie. Wij staan voor het belang van verkopers en zorgen voor betrouwbare informatievoorziening.

Gratis en vrijblijvend

Toegang tot het platform van Huis Verkopen is volledig gratis en vrijblijvend. Je kunt op je gemak rondkijken en gebruik maken van de hulpmiddelen en informatie. We helpen je om de juiste beslissingen te maken voor de verkoop van jouw woning zonder enige kosten.

Huis verkopen in plaatsen rondom Makkum

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Makkum

Op HuisVerkopen.nl kun je lokale makelaars in Makkum vergelijken. Je kunt hier hun tarieven, ervaring en werkwijze bekijken. Op basis hiervan kun je besluiten welke makelaar het beste aansluit op wat je zoekt. Neem een kijkje op onze pagina goede makelaar vinden voor meer informatie.

Op onze website kun je een stappenplan vinden dat je begeleidt in het verkoopproces van je huis in Makkum. Dit begint bij voorbereiding tot aan de overdracht bij de notaris.

De kosten voor de verkoop van een huis kunnen sterk variëren per makelaar. Voor een overzicht van mogelijke kosten en om de tarieven van makelaars in Makkum op te vragen, kun je terecht op onze pagina makelaarstarieven opvragen.

De waarde van je huis in Makkum kan bepaald worden door een lokaal bekende makelaar. Voor meer informatie over woningwaarde en om een waardebepaling te laten uitvoeren, kijk je op waardebepaling aanvragen.

Het snel verkopen van je huis in Makkum kan verschillende strategieën vereisen. Onze experts delen hun tips om een woning snel te verkopen op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen