Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Makkum

Bij het zoeken naar een geschikte verkoopmakelaar in Makkum is het belangrijk om meerdere partijen te vergelijken. Wij houden alle statistieken van lokale makelaars bij, zodat je op basis van deze data geïnformeerd de juiste keuze kunt maken. Zorg dat je kiest voor een makelaar die aansluit bij jouw wensen en verwachtingen.

Over makelaars in Makkum

Als je op zoek bent naar een makelaar in Makkum, zul je ontdekken dat ze op vele manieren van elkaar verschillen. Sommige makelaars hebben bijvoorbeeld veel ervaring met het verkopen van bepaalde typen huizen, terwijl anderen zich meer richten op de service naar hun klanten. Het vergelijken van makelaars kan je flink wat voordeel opleveren. Bijvoorbeeld, je zou zo een makelaar kunnen vinden die jouw huis snel kan verkopen tegen een goede prijs. Hoe vind je de juiste makelaar voor jou? Een goed startpunt is om een bezoek te brengen aan deze pagina, waar je op zoek kunt gaan naar een makelaar die aansluit bij jouw specifieke wensen.

Zou je graag willen weten welke makelaars in Makkum het beste verkopen? Of ben je eerder geïnteresseerd in een makelaar die een hoge klanttevredenheid heeft? Misschien wil je wel een makelaar die zelf actief op zoek gaat naar potentiële kopers? Het kunnen beantwoorden van dit soort vragen zal je helpen bij het maken van de juiste keuze. Dus, waar wacht je nog op? Blijf lezen en vind alle informatie die je nodig hebt om de perfecte makelaar in Makkum te selecteren!

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.526
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.197
Besparing (gem.)
€ 1.345

Actueel

 • De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Makkum is momenteel € 480.500 euro. En nog interessanter, de gemiddelde verkoopprijs per m2 ligt op € 4.003 euro. Kijk voor een compleet beeld op huizenprijzen in Makkum.
 • Als je denkt aan het verkopen van je huis in Makkum, is het goed om te weten dat de gemiddelde makelaarscourtage op dit moment juli 2024 1,15% is. Belangrijke informatie voor als je overweegt om je huis te verkopen in Makkum.
 • Tarieven van makelaars in Makkum lopen nogal uiteen. Het vergelijken van makelaarstarieven is dan ook een slimme zet. Het kan je gemiddeld € 1.345 euro besparing opleveren.

Uitgelichte makelaars in Makkum

Als potentiële woningverkoper in Makkum heb je een ruime keuze aan verschillende makelaars. In dit overzicht presenteren we een selectie van diverse verkoopmakelaars in jouw omgeving. Het is verstandig om deze makelaars te vergelijken, omdat dit je in staat stelt om een weloverwogen keuze te maken en de beste deal te vinden die bij jouw specifieke behoeften past.

Logo Kingma & Walinga makelaars en taxateurs NVM

Kingma & Walinga makelaars en taxateurs NVM

Kingma & Walinga is een ervaren familiebedrijf dat sinds de late jaren '80 actief is als NVM-makelaar en taxateur in Zuid- en West-Friesland. Ze geven je deskundige en persoonlijke begeleiding bij zowel de verkoop als aankoop van je huis. Bij de verkoop onderscheiden ze zich met professionele beelden, zowel foto's als video's. Ze bieden ook gedegen taxatiediensten, zelfs voor recreatiewoningen. Met hun specialismen in recreatie en monumentaal vastgoed, kun je altijd rekenen op betrouwbaar advies.

IJsselmeer Wonen

Bij IJsselmeer Wonen vind je een betrouwbare makelaar die deel uitmaakt van branchevereniging Vastgoedpro. Ze leveren topdiensten, bevestigd door hun hoge gemiddelde beoordeling van 9,2 op Funda. Hun kantoor is gevestigd op de Langezand in Makkum. Jouw thuis in de woningmarkt wordt hier met aandacht en professionaliteit begeleid.

Let op: Naast bovengenoemde makelaars, zijn er veel andere verkoopmakelaars actief in en rondom Makkum. Bij Huis Verkopen nemen we in onze vergelijking alle makelaars in deze regio mee. Dat betekent dat die ideale makelaar voor jou misschien nog niet genoemd is. Om die te vinden is het verstandig om een vergelijking te maken tussen alle mogelijke opties.

Vergelijk makelaars in Makkum Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Makkum?

Een makelaar in Makkum rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,15% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 480.500 in Makkum komt dit neer op € 5.526 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Je zult merken dat de courtages over het algemeen lager kunnen zijn naarmate de verkoopsnelheid van woningen toeneemt. Dit heeft te maken met het risico en de inzet die de makelaar moet leveren. Een hogere verkoopsnelheid betekent over het algemeen dat de makelaar minder tijd en middelen hoeft te investeren in het verkopen van de woning, waardoor zij bereid kunnen zijn om hun courtage te verlagen.

Let op: de courtages van makelaars in Makkum verschillen gemiddeld 0,56%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.345 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Makkum. Het is dus altijd de moeite waard om makelaars te vergelijken, aangezien dit direct kan leiden tot een aanzienlijke kostenbesparing.

Kosten van makelaars in Makkum

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.100
€ 5.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Makkum

Opstartkosten zijn een term die je waarschijnlijk tegenkomt als je jouw woning gaat verkopen via een makelaar in Makkum. De meeste makelaars rekenen deze kosten, die doorgaans bestaan uit voorbereidingskosten voor de verkoop van jouw huis. Hier moet je denken aan kosten voor fotografie, de aanmaak van een brochure, plaatsing op verschillende huizensites en administratieve handelingen.

De hoogte van de opstartkosten kan variëren per makelaar en ook per woning. Het is een vast bedrag dat je betaalt aan het begin van de dienstverlening, ongeacht of de verkoop slaagt of niet. Het is verstandig om bij meerdere makelaars te informeren naar hun opstartkosten. Door deze kosten te vergelijken, zorg je ervoor dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Makkum

Het kan voorkomen dat je tijdens de verkoopprocedure van jouw woning in Makkum besluit om het verkoopproces stop te zetten. Let er dan op dat intrekkingskosten in rekening gebracht kunnen worden door de makelaar. Dergelijke kosten, ook wel intrekkingstarieven genoemd, zijn prijzen die de makelaar rekent als je besluit om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je besluit om toch in de woning te blijven wonen of wanneer je kiest voor een andere makelaar.

Deze intrekkingskosten worden door de makelaar gezien als een compensatie voor de gemaakte kosten en de verloren tijd. Het bedrag verschilt per makelaar en is vaak opgenomen in de overeenkomst die je met de makelaar sluit. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je hebt afgesproken om 500 euro aan intrekkingskosten te betalen als je de woning binnen een gestelde termijn uit de verkoop haalt. Het is altijd raadzaam om dergelijke afspraken duidelijk vast te leggen om onverwachte kosten te vermijden.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Makkum met een vast tarief

In Makkum vind je ook makelaars die werken met een vast tarief. Het voordeel daarvan is dat je vooraf exact weet wat je aan kosten kwijt bent aan de makelaar. Geen verrassingen achteraf, wat bij courtage wel kan gebeuren. In Makkum hanteren deze makelaars gemiddeld een vast tarief van € 3.250 (update: juli 2024)

Een vast tarief kan echter ook een nadeel zijn. Stel, je verkoopt je woning voor 200.000 euro. De makelaar vraagt een vast bedrag van 3.000 euro. Dat is 1.5% van de verkoopprijs. Maar als je je woning verkoopt voor 220.000 euro, blijft het vaste bedrag hetzelfde. Je betaalt dan dus eigenlijk een lager percentage, namelijk 1.36%.

Tip: De meeste verkopers in Makkum geven de voorkeur aan een makelaar die werkt op basis van courtage. Dit komt omdat deze makelaars er alles aan doen om de verkoopprijs zo hoog mogelijk te krijgen, wat voor de verkoper het meest van belang is. Een hogere verkoopprijs brengt immers meer op, ook al liggen de makelaarskosten iets hoger.

4 feitjes over makelaars in Makkum

 • Opvallend is dat 93% van de woningverkopers in Makkum de keuze maakt voor een traditionele makelaar, die alle stappen van de woningverkoop op zich neemt, boven een online makelaar die enkel de online plaatsing van de woning regelt.
 • Met professionele assistentie van een makelaar, gaat de verkoop van huizen in Makkum gemiddeld 45% vlotter dan bij een verkoop zonder makelaar.
 • Een interessant gegeven is dat de verkoop van een huis in Makkum met behulp van een makelaar doorgaans een winst van 10% meer oplevert dan de verkoop zonder zo'n professional.
 • Het merendeel van de woningverkopers in Makkum stelt duidelijk dat ze de voorkeur geven aan een makelaar die aantoonbaar superieur presteert ten opzichte van andere makelaars. Vergelijk hier de prestaties van verschillende makelaars.

Wat levert de beste makelaar in Makkum op?

Goede makelaars in Makkum onderscheiden zich niet alleen met uitstekende reviews, maar ook met hun prestaties. Ze slagen er namelijk in om woningen sneller te verkopen en een hogere prijs te behalen dan hun concurrenten.

Hoe herken je deze sterke spelers op de Makkumse woningmarkt? Let op de volgende indicatoren:

 • Uit onze gegevens blijkt dat de meest effectieve makelaars in Makkum in staat zijn om woningen gemiddeld 16 dagen sneller te verkopen dan andere makelaars. Een verschil dat doorgaans te wijten is aan een slimme en doordachte verkoopstrategie.
 • Onze statistieken tonen aan dat de top makelaars in Makkum de verkoopprijs van een woning gemiddeld met € 12.001 euro kunnen verhogen ten opzichte van andere makelaars in de regio. De expertise van een goede makelaar betaalt zich hiermee duidelijk terug.

De beste makelaar in Makkum vinden

Een beste makelaar in Makkum is op maat geselecteerde expert, die afgestemd is op jouw situatie en wensen. Niet alleen kennen zij de lokale woningmarkt op hun duimpje, ook zullen zij strategisch inzicht bieden op de verkoopstrategie en een relevante prijsinschatting maken.

Hoe vind je zo'n goede makelaar in Makkum? Met onze gebruiksvriendelijke en vrijblijvende vergelijkingstool is het antwoord binnen handbereik. Hierbij worden jouw gegevens gebruikt voor het vinden van de meest geschikte makelaars die bovengemiddeld presteren in Makkum.

Waar moet je op letten bij makelaars in Makkum?

Het selecteren van de juiste makelaar in Makkum voor de verkoop van je huis kan gecompliceerd zijn. Hier zijn vijf aandachtspunten:

Ervaring en expertise

Controleer hoelang de makelaar al actief is en hoe ervaren hij in Makkum is. Ga na of hij kennis heeft van de huizenmarkt in jouw specifieke wijk.

Verkoopprestaties

Rekening houdend met de verkoopgeschiedenis van de makelaar, beoordeel je de succesratio en de snelheid waarmee de huizen verkocht worden.

Communicatiestijl

Bepaal of de makelaar stipt is in communicatie. Hij moet gemakkelijk bereikbaar zijn en je regelmatig updates geven over de verkoopstatus van je huis.

Marketingstrategie

Vraag hoe de makelaar van plan is je huis te promoten. Een effectieve marketingstrategie is essentieel voor een succesvolle verkoop.

Vergoeding

Zorg dat je duidelijkheid hebt over de vergoeding van de makelaar. Streef naar transparantie over de kosten voordat je een contract tekent.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De NVM, voluit de Nederlandse Vereniging van Makelaars, is de grootste branchevereniging in de vastgoedsector. Makelaars die bij de NVM zijn aangesloten, voldoen aan strenge kwaliteitseisen en volgen voortdurend nascholing. Hierdoor blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt. De NVM werkt nauw samen met organisaties als de VBO en VastgoedPRO om de kwaliteit van makelaardij in Nederland te waarborgen.

In Makkum kan een NVM-makelaar van grote betekenis zijn bij het verkopen van je woning. Zij kennen de lokale markt, hebben een groot netwerk en weten precies wat er speelt. Daardoor kunnen ze jouw woning voor de beste prijs verkopen en zorgen ze ervoor dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Het kiezen voor een NVM-makelaar in Makkum biedt zekerheid en gemak. Het neemt een hoop werk en stress uit handen tijdens het verkoopproces.

Wat doet een makelaar in Makkum?

Een makelaar in Makkum kan je helpen bij het nemen van een belangrijke stap in je leven: het verkopen van je huis. Met deskundig advies en begeleiding gedurende het gehele verkoopproces, zorgt een makelaar ervoor dat je de beste deal krijgt.

Denk bijvoorbeeld aan het regelen van de juiste promotie voor je huis, onderhandelen met potentiële kopers en het opstellen van alle nodige documentatie. Het complete pakket aan diensten van een full-service makelaar kan je een hoop tijd en moeite besparen.

 • Beoordelen van de marktwaarde van jouw huis
 • Advies geven over hoe je jouw huis kunt voorbereiden voor de verkoop
 • Uitvoeren van bezichtigingen met potentiële kopers
 • Voeren van onderhandelingen voor de best mogelijke prijs
 • Zorgdragen voor juridisch en administratief correcte afhandeling

Waarom een makelaar in Makkum inschakelen?

De verkoop van je huis in Makkum is een proces dat uit meerdere stappen bestaat. Het is een flinke onderneming en het is daarom ontzettend handig om je te laten begeleiden door een goede makelaar. Zo'n professional heeft namelijk kennis van de lokale huizenmarkt en kan je bijstaan bij elke stap van het proces, van de voorbereiding tot de uiteindelijke overdracht. Laten we eens kijken naar de stappen van dit proces en hoe een makelaar je hierbij kan helpen.

Voorbereiding en waardering

De eerste stap is voorbereiding. Je huis wordt gereed gemaakt voor verkoop en er wordt een realistische waardering van je huis opgesteld. Een makelaar kan je adviseren over eventuele reparaties of verbeteringen die de waarde van je huis kunnen verhogen of de verkoop kunnen versnellen.

Het huis op de markt zetten

De tweede stap is het op de markt brengen van je woning. Hiervoor wordt er een professionele fotograaf ingeschakeld en wordt er een aantrekkelijke advertentie opgesteld. Een goede makelaar heeft toegang tot een netwerk van potentiële kopers en kan de juiste doelgroep bereiken.

Bezichtigingen en onderhandelingen

Daarna komen de bezichtigingen. Hierbij begeleidt de makelaar de potentiële kopers rond in je huis en beantwoordt hij of zij alle vragen. Als er interesse is, helpt de makelaar ook bij de prijsonderhandelingen.

De afronding van de verkoop

Tenslotte is er de afsluiting. Hierbij zorgt de makelaar ervoor dat alle papieren correct zijn en dat de overdracht bij de notaris soepel verloopt. Het fijne aan een makelaar is dat je wordt ontzorgd gedurende het gehele verkoopproces van je woning in Makkum.

Makelaars in Makkum vergelijken

Door het contrast tussen de prestaties van verschillende makelaars in Makkum te onderzoeken, zal je weloverwogen keuzes kunnen maken voor de verkoop van jouw woning. Het vergelijken van makelaars via Huis Verkopen biedt een aantal belangrijke voordelen.

 • Gegarandeerd de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Ontvang een gratis waardebepaling van jouw woning
 • Profiteer van lagere makelaarstarieven
 • Ontvang een op maat gemaakte aanbieding

Het selecteren van de beste makelaar kan jouw verkoopervaring aanzienlijk verbeteren en eventueel de uiteindelijke opbrengst van de verkoop verhogen. Huis Verkopen maakt het proces van het vergelijken van makelaars naadloos en moeiteloos, zodat je onbezorgd je huis kunt verkopen.

Vergelijk makelaars in Makkum Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Makkum

De gemiddelde opstartkosten van makelaars in Makkum bedragen € 515. Deze kosten zijn voor de basisdienstverlening van de makelaar zoals foto's maken en het huis op funda zetten. Je kunt bij iedere makelaar afzonderlijk deze kosten en andere tarieven opvragen.

Makelaars in Makkum rekenen gemiddeld een courtage van 1,15%. Dit percentage wordt berekend over de verkoopprijs van je huis. Het exacte percentage varieert per makelaar, dus het loont om makelaars te vergelijken via onze makelaarsvergelijker.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Makkum ligt op 119 dagen. Let op, dit is een gemiddelde. De exacte duur kan variëren afhankelijk van factoren zoals de vraagprijs, de staat van de woning en de huidige marktomstandigheden.

In Makkum zijn de gemiddelde makelaarskosten € 5.526. Dit bedrag is inclusief de opstartkosten, courtage en eventuele intrekkingskosten. We adviseren altijd de tarieven van meerdere makelaars op te vragen voor de beste deal.

Ja, door het vergelijken van makelaars in Makkum kan je gemiddeld € 1.345 besparen. Je kunt direct beginnen met vergelijken via onze handige makelaarsvergelijker.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen