Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Makkum

Als je overweegt je huis in Makkum te verkopen of nieuwsgierig bent naar de woningmarkt in dit gebied, dan ben je hier op de juiste plek. Sinds februari 2024, is er een merkbare ontwikkeling op de huizenmarkt van Makkum. Deze pagina biedt een breed scala aan vastgoedcijfers, waaronder gemiddelde prijzen, vraagprijzen en het aantal transacties. Hierdoor krijg je een helder overzicht van de huidige stand van zaken.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Makkum

De gemiddelde verkoopprijs in Makkum is in de laatste 3 maanden € 404.583 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 389.500 euro. Deze prijzen zijn het resultaat van het onderlinge spel van vraag en aanbod in deze periode. Hou er rekening mee dat deze cijfers schommelingen kunnen vertonen, afhankelijk van het beschikbare aanbod in de afgelopen drie maanden. Bekijk nu de onderstaande grafiek voor een visuele weergave van deze cijfers:

Huizenprijzen in Makkum

Afgelopen 3 maanden

€ 238.000
€ 346.000
€ 455.000

Als het gaat over woningprijzen in Makkum, is het interpreteren van de vierkante meter prijs van essentieel belang. Dit geeft je een indicatie van hoe de verkoopprijs van je huis zich kan ontwikkelen. Wil je inzicht krijgen in dit proces? Vermenigvuldig dan het aantal vierkante meters van je woning met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Makkum als basis voor een eerste inschatting. Zie hieronder het meest actuele overzicht van de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m² in dit gebied:

Huizenprijzen in Makkum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.000
€ 3.600

Prijsontwikkeling Makkum laatste 12 maanden

Als het gaat om het begrijpen van de beweging van de vastgoedmarkt, is het observeren van de prijsontwikkeling een betrouwbare maatstaf. Wanneer we Makkum onder de loep nemen, leren we van de fluctuaties in huisprijzen, zonder aannames te doen over de specifieke richting van de woningprijzen.

Neem een kijkje naar de gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand, die stond gemarkeerd als € 404.583. Dit biedt slechts een glimp van de trends op de woningmarkt. Kijk nu mee naar de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Makkum waard?

De beslissing om je woning in Makkum te verkopen is veelal afhankelijk van de geschatte opbrengst op de huidige woningmarkt. Omdat de woningmarkt continu fluctueert, kan de geschatte waarde van je huis van tijd tot tijd veranderen. Het is dus cruciaal om een up-to-date beeld te hebben van wat je woning waard is.

Overweeg je om je huis op de markt te brengen? Dan is het een goed idee om een gratis waardebepaling door een verkoopmakelaar te laten uitvoeren. Hiermee krijg je een accurate inschatting van wat je huis waard is, gebaseerd op recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in je buurt. Dit biedt een goede basis voor de vraagprijs van je woning.

Een gratis waardebepaling door een verkoopmakelaar gaat in principe altijd volgens dezelfde stappen. De makelaar bekijkt de staat van je woning, de ligging en vergelijkt je woning met recentelijk verkochte vergelijkbare woningen. Echter, het is zeker verstandig om de waardebepaling door meerdere makelaars te laten doen, omdat de schattingen per makelaar kunnen verschillen. Bij het aanvragen van de waardebepaling kun je aangeven dat je door meerdere makelaars de waarde wilt laten bepalen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de huidige woningmarkt kunnen cijfers aanzienlijk verschillen per locatie. Kijk bijvoorbeeld eens naar Makkum en zijn omgeving; daar zie je dat de huizenprijzen significant variëren. Door dit prijslandschap in kaart te brengen, ontstaat er een duidelijk beeld van de lokale marktbewegingen.

Om een compleet overzicht te krijgen, is het waardevol om ook de cijfers van vergelijkbare gemeenten onder de loep te nemen. Zo krijg je inzicht in hoe de woningprijzen in Makkum zich verhouden tot deze plaatsen. Meer hierover in de onderstaande grafieken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Makkum

Hoe kies je voor de juiste makelaar in Makkum? Het is een vraag die bij veel mensen speelt, met name vanwege de diversiteit in de beschikbare opties. Makelaars in Makkum kunnen onderling verschillen in zowel hun manier van werken als de tarieven die ze rekenen. Daarnaast kan de snelheid waarmee ze een koper voor je woning vinden variëren.

De keuze voor een goede makelaar kan een groot verschil maken. Een kundige verkoopmakelaar kan bijvoorbeeld zorgen voor een hogere verkoopprijs, onderhandelt effectief en heeft over het algemeen een gunstige invloed op de snelheid waarmee jouw huis wordt verkocht. Het is dan ook aan te raden om goed te vergelijken, zodat je de makelaar kiest die het beste bij je wensen past.

Vergelijk makelaars in Makkum Of lees meer over makelaars in Makkum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Makkum

Als je overweegt je huis in Makkum te verkopen, dan zijn de gemiddelde courtagekosten iets waar je rekening mee moet houden. In Makkum bedraagt de gemiddelde courtage voor een verkoopmakelaar om en nabij 1,15% van de verkoopprijs van jouw woning. Dit betekent dat bij een gemiddelde verkoopprijs van € 404.583 de makelaarskosten uit kunnen komen op zo'n € 4.653.

Het is belangrijk om te realiseren dat courtagepercentages niet vaststaan, maar onderhandelbaar zijn. Je zou kunnen proberen de kosten naar beneden te krijgen of extra diensten op te nemen in het pakket. Staar je overigens niet blind op alleen de courtage; let ook op de kwaliteit van de dienstverlening. Recensies en persoonlijke ervaringen kunnen je daar uitstekend bij helpen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Makkum

Hoewel het klopt dat er in Makkum ook een scala aan sociale huurwoningen wordt aangeboden, is het merendeel van de woningen in dit dorp toch in de koopsector te vinden. Met andere woorden, de balans neigt in Makkum eerder naar koopwoningen dan naar sociale huurwoningen. Dit betekent dat wanneer je op zoek bent naar een woning in Makkum, de kans groot is dat je in de sectie van koopwoningen uitkomt, waarvan het totale aantal sterk is met de beschikbare koopwoningen in Makkum.

Aantal verkochte woningen in Makkum

In Makkum heeft er de afgelopen 12 maanden een behoorlijk aantal woningtransacties plaatsgevonden. Zo zijn er diverse woningen op de markt geplaatst (aanmeldingen) en succesvol verkocht (transacties). Het totale aantal succesvolle verkooptransacties kun je samenvatten in 33. Hieronder vind je de grafiek met het exacte overzicht per maand:

Ben je van plan jouw huis in Makkum te verkopen?

Bij de verkoop van je woning in Makkum komt veel kijken. Er zijn tal van onderwerpen om rekening mee te houden. Zoals het regelen van een energielabel, het in goede staat brengen van je woning voor bezichtigen en het selecteren van een betrouwbare makelaar. Elke stap is belangrijk in het hele proces en kan een groot verschil maken in hoe vlot jouw huis verkoopt en voor welke prijs.

Een gestructureerde aanpak kan helpen om de verkoop van jouw huis in goede banen te leiden. Hiermee kun je alles stapsgewijs afhandelen zonder cruciale zaken te vergeten. Het opvolgen van een goed doordacht stappenplan kan in deze situatie een uitkomst bieden. Dit plan biedt een helder pad voor iedereen die zijn woning in Makkum wil verkopen, met waardevolle informatie over onder meer de inzet van een makelaar en zelfs het kiezen van een verhuisbedrijf.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De wereld van de woningmarkt is constant in beweging, dit geldt ook voor Makkum. Wij streven ernaar om jou dagelijks te voorzien van actuele woningmarktcijfers die je nodig hebt. Als onderdeel van onze dienstverlening zorgen wij dat deze cijfers accuraat en beschikbaar blijven. Inzicht in de nieuwste marktcijfers kan je helpen bij het maken van je verkoopbeslissing. Zo krijg je een beter beeld van recente verkoopprijzen en trends qua aanbod en vraag in Makkum. Zo kunnen we je beter helpen bij het succesvol verkopen van jouw woning.

Hoe HuisVerkopen.nl je kan ondersteunen bij de verkoop van je woning

Bij HuisVerkopen.nl willen we je helpen om de verkoop van je woning zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het regelen van de verkoop van je huis kan ontmoedigend lijken, maar met onze gratis hulpmiddelen maken we dit proces toegankelijker. Met onze handige tool kun je makelaars vergelijken en de beste makelaar in Makkum vinden. Je kunt ook makelaarstarieven opvragen via onze site om zo de beste deal te vinden. Ook bieden we een praktisch stappenplan dat je door het verkoopproces leidt, zodat je niks over het hoofd ziet. Kortom, we bieden je een totaalpakket aan onafhankelijke diensten en informatie om jouw huisverkoop soepel en efficiënt te laten verlopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen