Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Ede

Wil je je huis in Ede verkopen? Een goede voorbereiding maakt een groot verschil voor het verloop van het verkooptraject. Denk bij de voorbereiding aan een gedegen marktonderzoek, professionele foto's en een doordachte strategie om het maximale uit de verkoop te halen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Ede

Wanneer je jouw huis in Ede wilt verkopen, heb je waarschijnlijk verschillende doelen. Misschien wil je zo snel mogelijk je woning van de hand doen om onnodige kosten en stress te voorkomen, of misschien wil je rustig de tijd nemen om de perfecte koper te vinden. Het belangrijkste voor de meeste verkopers is echter het behalen van de hoogst mogelijke verkoopprijs voor hun kostbare bezit.

Maar wat is realistisch? Waarschijnlijk vraag je je af hoe snel huizen in Ede over het algemeen worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en welk voordeel je kunt behalen door verschillende makelaars te vergelijken. Op al deze vragen en meer, zal je antwoord vinden in onze handgeleide stappen die zijn opgenomen in ons stappenplan voor de verkoop van jouw woning. Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Ede:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
30 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 439.077
Besparing (gem.)
€ 1.142

Je huis snel verkopen in Ede

Verkopen van een woning gaat niet altijd razendsnel. In Ede duurt het gemiddeld 37 dagen voordat een woning van de hand gaat. Gelukkig, zijn er manieren om deze tijd te verkorten.

 1. Verkoopadvies van ervaren lokale makelaars kan een groot verschil maken. Zij kennen de markt als geen ander en kunnen je precies vertellen welke stappen je dient te nemen. Vraag op deze pagina verkoopadvies aan.
 2. Onderhoud en opknappen van je woning kan de verkoopsnelheid verhogen. Potentiële kopers zijn sneller geïnteresseerd in een woning zonder klusjes. Zorg dus dat je huis er perfect uitziet voordat je het te koop zet.
 3. Prijsbepaling is een sleutelfactor in de snelheid van verkoop. Een eerlijke, realistische vraagprijs gebaseerd op een professionele waardebepaling trekt sneller de juiste kopers.

Tips in Ede

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Ede op?

In Ede wordt een huis gemiddeld verkocht voor € 439.077. Echter, keep in mind dat dit slechts een gemiddelde is; de uiteindelijke verkoopsom hangt af van meerdere factoren. Denk aan de staat van het huis, eventuele verbouwingen of upgrades en niet te vergeten de locatie binnen Ede.

Kijkend naar de oppervlakte, ligt de gemiddelde verkoopprijs in Ede momenteel op € 4.077 per vierkante meter. Maar onthoud goed, deze prijs is niet heilig. Ook hier spelen andere factoren zoals staat van onderhoud, indeling van ruimtes en buitenruimte een flinke rol in de uiteindelijke waardebepaling. Het is dus mogelijk dat de waarde van jouw huis afwijkt van deze gemiddelde prijzen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Ede

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 4.000
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Ede bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Ede.

Feitjes over Ede

 • Ede is een stad in de provincie Gelderland.
 • De stad ligt in een prachtige, groene omgeving vol bossen.
 • Jaarlijks vinden er in Ede vele interessante evenementen plaats.

Tips om je woning te verkopen in Ede

Je staat op het punt je huis in Ede te verkopen en je wilt een zo hoog mogelijke prijs realiseren. Wist je dat een paar eenvoudige veranderingen al een groot verschil kunnen maken? Hier zijn enkele waardevolle tips die je zullen helpen om je huis succesvol te verkopen.

 • Tuin opknappen: Een goed verzorgde tuin kan potentiële kopers aantrekken. Dode planten vervangen en onkruid verwijderen zijn eenvoudig, maar kunnen een groot effect hebben op de eerste indruk van je huis.
 • Neutraliseer de inrichting: Felle kleuren en persoonlijke decoraties kunnen potentiële kopers afschrikken. Door je huis zo neutraal mogelijk te maken, kunnen kopers zichzelf beter in het huis zien wonen.
 • Simpele renovaties: Kleinere renovaties zoals nieuwe kranen of keukenkastdeuren kunnen je huis moderner en aantrekkelijker maken zonder dat je er veel geld aan uit hoeft te geven.
 • Schoonmaakbeurt: Een grondige schoonmaakbeurt kan het verschil maken. Vergeet daarbij niet de ramen, deuren en moeilijk bereikbare plekken.
 • Licht en ruimte: Maak ruimtes zo licht mogelijk en verwijder overbodige meubels om de ruimtelijkheid te vergroten. Dit geeft potentiële kopers een goed beeld van de mogelijkheden van het huis.

Ontdek jouw stappenplan in Ede:

 • Op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Voorkomt dat belangrijke stappen worden overgeslagen
 • Begeleidt je bij alle keuzes en regelwerk van woningverkoop
 • Helpt je duizenden euro's te besparen door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Ede

Ede, een schilderachtige stad in Gelderland, bezit een rijke schakering aan attracties die potentiële huizenkopers kunnen bekoren. Deze diversiteit in bezienswaardigheden voegt een extra laag van aantrekkelijkheid toe aan Ede en vergroot de wenselijkheid van een huis in deze stad, waardoor het verkoopproces soepeler kan verlopen. Dat betekent dat het verkopen van je huis in Ede niet alleen stress-verlichtend kan zijn, maar ook effectiever.

De volgende bezienswaardigheden maken Ede bijzonder aantrekkelijk voor huizenkopers:

 • Kröller-Müller Museum: Dit museum, gelegen in het prachtige Nationaal Park de Hoge Veluwe, heeft een fenomenale collectie kunstwerken inclusief de op-een-na grootste Van Gogh-collectie ter wereld.
 • Historisch Museum Ede: Dit museum biedt een fascinerende blik in de rijke geschiedenis van de stad en omgeving, met een reeks boeiende exposities en evenementen.
 • Oudheidkamer Ede: Een charmant binnenstads gebouw dat een schat aan informatie biedt over de lokale geschiedenis.
 • Sculpturenpark het Koetshuis: Dit verborgen juweeltje herbergt een prachtige selectie beeldhouwwerken en biedt een rustige oase midden in de stad.
 • De Ginkelse Heide: Een prachtig natuurgebied dat een rustige en ontspannen omgeving biedt, ideaal voor wandelen, picknicken en vogels kijken.

Wat kost een huis verkopen in Ede?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Ede kost je als verkoper gemiddeld € 6.242. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Ede In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 439.077) € 5.049
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.242

Kosten van makelaars in Ede

Wanneer je jouw huis in Ede wilt verkopen, kom je voor enkele kosten te staan. Een groot onderdeel hiervan zijn de makelaarskosten. Het grootste deel van de makelaars in Ede rekent courtage. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis, gemiddeld is dit 1,15%. Daarnaast rekenen de meeste makelaars opstartkosten voor het verkopen van een huis en deze kosten komen gemiddeld neer op € 515.

Het is belangrijk om te benadrukken dat makelaars verschillende kostenstructuren bij de hand nemen. Sommige makelaars rekenen bijvoorbeeld een vast bedrag, terwijl anderen werken met bovengenoemde courtage. Wees je ervan bewust dat de laagste courtage niet altijd betekent dat je het minste betaalt. Vergelijk daarom altijd zorgvuldig de totale kosten van makelaars en let daarbij op eventuele bijkomende kosten.

Lees meer over makelaars in Ede.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van de woning

Als je je woning wilt verkopen, zul je deze goed voor moeten bereiden. Kleine renovaties en reparaties helpen om de woning aantrekkelijker te maken. Dit kan gaan om het schilderen van muren, het repareren van lekkages of het vervangen van een oude cv-ketel.

De kosten hiervan kunnen aardig oplopen, maar je moet dit zien als een investering. De betere indruk die potentiële kopers bij de bezichtiging krijgen, kan een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs opleveren.

Energielabel aanvragen

Het is verplicht om een geldig energielabel te hebben wanneer je je woning verkoopt. Dit is een document waarin staat hoe energiezuinig jouw huis is. Dit geeft potentiële kopers inzicht in bijvoorbeeld de verwachte stookkosten.

Hoewel er kosten verbonden zijn aan het aanvragen van een energielabel, is het een waardevolle investering. Een goed energielabel kan de verkoopwaarde van je huis verhogen, omdat een energiezuinige woning aantrekkelijk is voor kopers.

Notariskosten

Bij de verkoop van je woning zijn er ook notariskosten. Deze notariskosten zijn voor de kosten van het opmaken van de juridische documentatie rondom de verkoop van de woning.

Deze kosten zijn noodzakelijk, maar moeten ook gezien worden als een investering. Een goede notaris zorgt er namelijk voor dat alle documenten juridisch correct zijn en dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan na de verkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Ede?

Denk je erover na om je huis in Ede te verkopen? Nu, in juli 2024, is een gunstige tijd om dit te overwegen. De vastgoedmarkt is natuurlijk altijd in beweging, maar een makelaar kan je een goed inzicht bieden in jouw verkoopkansen en je adviseren over de meest geschikte timing en verkoopstrategie.

Je vraagt je wellicht af: is dit echt het juiste moment? Ja, het kan zeker een goede keuze zijn om juist nu je woning in de verkoop te zetten. Een professionele vastgoedadviseur kan je hierbij helpen door inzicht te geven in relevante marktfactoren, zoals kopersbehoeften en recente verkoopgegevens in Ede. Zo kun je een weloverwogen besluit nemen.

Vergelijk makelaars in Ede Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Vaak verkopen we niet meer dan een paar keer in ons leven een huis en willen we dit goed, zorgeloos en voordelig doen. Bij Huis Verkopen begrijpen we dat, daarom hebben we een uniek stappenplan speciaal gemaakt voor jouw huis. Dit overzichtelijke stappenplan zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet en in eigen tempo, met alle informatie bij de hand, kun je jouw huisverkoop uitstekend voorbereiden of regelen.

Gratis waardebepaling

Met het gebruik van Huis Verkopen krijg je toegang tot handige tools. Bijvoorbeeld de gratis waardebepaling van je huis. Dit geeft je direct een goede indruk van de waarde van jouw woning op dit moment, een cruciaal startpunt bij de verkoop.

Makelaars vergelijken

Weten wat jouw huis waard is, is één ding. Het vinden van de juiste makelaar is de volgende belangrijke stap. Met onze makelaarsvergelijking vind je eenvoudig de beste makelaar in Ede voor jouw situatie.

Makelaarstarieven opvragen

De kosten van makelaars kunnen sterk variëren. Huis Verkopen maakt het mogelijk om makelaarstarieven op te vragen . Zo kun je flink besparen op de makelaarskosten en krijg je de beste deal voor jouw specifieke situatie.

Makelaarsstatistieken inzichtelijk

Huis Verkopen biedt inzicht in makelaarsstatistieken en prestaties van makelaars. Op basis van deze data kun je bewust kiezen voor de makelaar die het beste bij jouw verkoopwensen past.

Appartement verkopen in Ede

Het verkopen van een appartement in Ede kan net even anders zijn dan het verkopen van een gewoon huis. Voordat je start met de verkoop, is het verstandig om goed voorbereid te zijn en te weten wat je te wachten staat. Allereerst is het belangrijk om te checken waar je precies recht op hebt binnen de Vereniging van Eigenaren (VvE), want dit kan invloed hebben op de verkoopbaarheid van je appartement.

De VvE is een organisatie die alle eigenaren van een appartementencomplex vertegenwoordigt en zorgt voor het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes zoals het dak, de lift en de entree. Het is belangrijk om te weten welke bijdrage je jaarlijks moet betalen aan de VvE en hoe gezond deze vereniging is. Dit is niet enkel voor jezelf van belang, maar speelt ook een grote rol bij de beslissing van potentiële kopers om wel of niet over te gaan tot de koop van jouw appartement in Ede.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Ede

Voor het bepalen van de verkoopprijs moet je rekening houden met de huidige marktwaarde van vergelijkbare huizen in Ede, de staat van onderhoud en eventuele gebreken in je huis. Het aanvragen van een waardebepaling door een makelaar kan je verder helpen om een realistische verkoopprijs te bepalen.

Er zijn verschillende manieren om de verkoop van je huis te versnellen. Zorg bijvoorbeeld voor goede foto's en beschrijvingen, wees flexibel met bezichtigingen en prijs je huis competitief. Raadpleeg deze pagina voor meer tips om je woning snel te verkopen.

De kosten voor het verkopen van je huis in Ede kunnen variëren. Denk aan kosten voor een makelaar, notaris, taxateur en het verwijderen van een eventuele hypotheek. Op onze kostenpagina vind je meer informatie over de mogelijke kosten.

Een goede voorbereiding voor de verkoop van je huis omvat stappen zoals het opstellen van een verkoopplan, het voorbereiden van je huis voor bezichtigingen en het in de hand nemen van een goede makelaar. Voor een uitgebreide gids kun je ons stappenplan raadplegen.

Ja, het is verplicht om een energielabel te hebben bij de verkoop van je huis. Dit kan potentiële kopers informeren over de energiezuinigheid van je huis. Je kunt een energielabel gemakkelijk hier aanvragen op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen