Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Helmond

Het verkopen van je woning in Helmond kan een ingrijpend proces zijn. Effectieve verkoopstrategieën, kennis van de lokale markt en een betrouwbare makelaar zijn essentieel. Aan de hand van deze gids kun je jezelf voorbereiden op een vlotte en succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Helmond

Als woningverkoper in Helmond heb je diverse doelen bij het verkopen van je huis. Misschien wil je je huis zo snel mogelijk verkopen, omdat je al een ander huis op het oog hebt. Misschien wil je de beste verkoopprijs halen, om zo de meest gunstige financiële sprong te maken naar je volgende woning. Of misschien ligt jouw prioriteit bij het vinden van de juiste koper, die met net zo veel liefde en zorg in het huis zal wonen als jij hebt gedaan.

Natuurlijk ben je waarschijnlijk ook nieuwsgierig naar de huidige stand van de woningmarkt in Helmond. Je vraagt je bijvoorbeeld af hoe snel woningen worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaarstarieven te vergelijken. Wil je een gedetailleerd antwoord op deze vragen, dan raden we je aan om een gratis verkoopadvies aan te vragen. Daarmee krijg je niet alleen een goed advies voor de verkoop van je woning, maar je krijgt ook inzicht in de huidige stand van de Helmondse woningmarkt. Wil je alvast een sneak peak? Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Helmond:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
28 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 430.715
Besparing (gem.)
€ 1.421

Je huis snel verkopen in Helmond

In de dynamische vastgoedmarkt van Helmond, duurt het gemiddeld 42 dagen voordat een woning verkocht wordt. Wil je het proces versnellen? Lees dan mee met onderstaande tips.

 1. Vraagprijs: Een realistisch prijskaartje leggen op je woning kan het verkoopproces versnellen. Maak gebruik van onze waardebepalingsdienst om de juiste verkoopprijs te bepalen.
 2. Energie-efficiëntie: Het up-to-date hebben van het energielabel kan een grote rol spelen bij het snel verkopen van je huis. Hiermee geef je potentiële kopers inzicht in de energieprestaties en besparingen van je woning. Vraag hier je energielabel aan.
 3. Promotie: Effectieve promotie van je woning kan het verkoopproces stimuleren. Overweeg professionele foto's en een aantrekkelijke beschrijving om je huis op te laten vallen op de markt. Bekijk hier meer tips voor het promoten van je woning.

Tips in Helmond

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Helmond op?

Bij het verkopen van een huis in Helmond kun je rekenen op een gemiddelde verkoopprijs van € 430.715. Deze verkoopsom is afhankelijk van diverse factoren zoals de grootte en de staat van de woning, maar ook wordt rekening gehouden met de ligging van het huis en de vraag ernaar in mei 2024.

Als we puur naar vierkante meters kijken, dan ligt de gemiddelde prijs in Helmond momenteel op € 3.493 per m2. Wil je meer weten over hoe de waarde van een woning tot stand komt? Op onze pagina over woningwaarde leggen we je het uit.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Helmond

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.400
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Helmond bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Helmond.

Feitjes over Helmond

 • Helmond telt vier kastelen, uniek voor een Nederlandse stad.
 • Het is de zesde stad van de provincie Noord-Brabant.
 • Helmond is een belangrijke stad voor de voedingsindustrie.

Tips om je woning te verkopen in Helmond

Je huis in Helmond verkopen kan een spannend en complex proces zijn. Jouw keuze voor een goede verkoopmakelaar in Helmond heeft veel invloed op het verloop en succes van de verkoop. Met de juiste strategie en tips kan je hier een succesvolle en vlotte transactie van maken.

 • Zorg voor een professionele presentatie van je huis. Maak professionele foto's en verleid de potentiële koper met een aantrekkelijke beschrijving van het huis en zijn unieke eigenschappen.
 • Onderschat de kracht van online marketing niet. Gebruik sociale media, advertentiesites en de website van je makelaar om je woning onder de aandacht te brengen bij potentiele kopers.
 • Concurreer op prijs. Hoewel je jouw huis voor een zo hoog mogelijke prijs wilt verkopen, is het belangrijk om concurrerend te blijven in de markt. Evalueer de prijzen van vergelijkbare woningen in de buurt.
 • Investeer in kleine aanpassingen. Maak kleine verbeteringen in je huis die de waarde kunnen verhogen. Denk hierbij aan het verven van muren, het aanleggen van nieuwe vloerbedekking of het vernieuwen van oude kranen.
 • Zorg voor flexibiliteit bij bezichtigingen. Sta open voor bezichtigingen buiten de traditionele kantoortijden en in het weekend. Flexibiliteit kan ervoor zorgen dat meer potentiële kopers jouw woning bezichtigen.

Ontdek jouw stappenplan in Helmond:

 • Met het stappenplan mis je geen enkele stap bij de verkoop.
 • Duidelijk overzicht van al jouw actiepunten in één plan.
 • Bespaar flink met het stappenplan door optimaal te vergelijken.
 • Het stappenplan is gratis, vrijblijvend en op maat gemaakt.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Helmond

Helmond is een stad met een rijke geschiedenis en tal van bezienswaardigheden, wat het een aantrekkelijke plek maakt voor potentiële kopers. Deze bezienswaardigheden maken van Helmond een levendige en aantrekkelijke stad, wat het verkopen van een huis in Helmond vergemakkelijkt.

Hieronder enkele interessante bezienswaardigheden in Helmond die zeker de aandacht kunnen trekken van toekomstige kopers:

 • Kasteel Helmond: Dit prachtige, eeuwenoude kasteel biedt als museum inzicht in de rijke historie van Helmond en is een echte publiekstrekker.
 • De Cacaofabriek: Een creatieve hotspot, met film, kunst, muziek en goed eten en drinken, wat zorgt voor een bruisende sfeer.
 • Jan Visser Museum: Voor wie geïnteresseerd is in het boerenleven van vroeger, biedt dit museum interessante exposities en activiteiten.
 • Helmondse Markt: Dé plek voor verse producten en gezelligheid, wat de stad een extra charme geeft.
 • Stadspark De Warande: Een schitterende plek voor natuur- en dierenliefhebbers, ideaal voor ontspanning en recreatie.

Wat kost een huis verkopen in Helmond?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Helmond kost je als verkoper gemiddeld € 6.085. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Helmond In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 430.715) € 4.609
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.085

Kosten van makelaars in Helmond

Als je je huis in Helmond wilt verkopen, zul je waarschijnlijk een makelaar inschakelen. De kosten hiervoor bestaan veelal uit een courtage, een percentage van de verkoopprijs. Het gemiddelde courtagepercentage in Helmond bedraagt 1,07%, vergelijkbaar met het landelijk gemiddelde.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de verwachte kosten, kun je dit courtagepercentage toepassen op de gemiddelde verkoopprijs in Helmond. Deze ligt rond de € 430.715 euro. Bij een gemiddelde courtage van 1,07%, kom je uit op zo'n € 4.609 euro aan makelaarskosten. Let op dat eventuele extra diensten bovenop deze kosten kunnen komen.

Lees meer over makelaars in Helmond.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopkosten nader bekeken

Bij de verkoop van je huis zijn er diverse verkoopkosten die je moet dragen, naast de kosten van de makelaar. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er nog een restschuld overblijft na de verkoop. Dit komt voor wanneer de verkoopopbrengst lager is dan de hypotheek die op het huis rust.

Daarnaast kun je ook te maken krijgen met onderhoudskosten. Dit gebeurt wanneer je woning nog in orde gemaakt moet worden voor de verkoop. De kosten hiervoor kunnen snel oplopen, dus het is belangrijk de financiële gevolgen hiervan goed in kaart te brengen om geen onaangename verrassingen te ervaren.

Marketingkosten onder de loep

Bij het in de markt zetten van je woning kunnen marketingkosten een aanzienlijk deel van het budget vormen. Dit kan variëren van professionele foto's, tot een online advertentie of een 'te koop' bord in de tuin. Deze kosten zijn meestal inbegrepen in de makelaarskosten, maar dit is niet altijd het geval.

Daarom is het slim om de makelaarstarieven te vergelijken voordat je een makelaar kiest. Zo kun je onaangename verrassingen voorkomen en besparen op je verkoopkosten. Denk ook aan de mogelijke waarde van extra marketinginspanningen voor een snellere verkoop.

Kosten voor het energielabel

Een energielabel is verplicht bij de verkoop van je huis. Dit geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Denk hierbij aan de isolatie, het type glas en de verwarmingsinstallatie. Het aanvragen van een energielabel brengt kosten met zich mee.

Zorg dat je dit tijdig regelt, want zonder energielabel mag je je huis officieel niet verkopen. Het aanvragen van een energielabel doe je bij een erkende energieadviseur. Houd er rekening mee dat de tijd en kosten voor het aanvragen van een energielabel kunnen variëren.

Wanneer mijn huis verkopen in Helmond?

Als je overweegt om je huis in Helmond te verkopen, dan is mei 2024 beslist een geschikt moment. De woningmarkt is dynamisch en onderhevig aan veranderingen, maar in de huidige setting kun je als verkoper wellicht een maximale verkoopprijs behalen. Mensen zijn op zoek naar woningen en jouw huis past wellicht precies binnen hun plaatje.

Vraag je je af of je wel moet investeren in klussen voor je je huis te koop zet? Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, maar bedenk goed dat een huis in topconditie uiteindelijk meer oplevert. Ga dus voor een woning die eruit springt, dat kan nu net het verschil maken voor het behalen van die maximale verkoopprijs.

Vergelijk makelaars in Helmond Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Met Huis Verkopen wordt de verkoop van jouw woning niet alleen een stuk gemakkelijker, maar ook een stuk voordeliger. Met behulp van dit online platform kan je zelf op eenvoudige en moderne wijze de verkoop van je huis voorbereiden en regelen. Dit komt door de handige tools die Huis Verkopen biedt, zoals de gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. De website is volledig onafhankelijk en gratis te gebruiken, waardoor je nooit voor verrassingen komt te staan tijden de verkoop van jouw huis.

Beste makelaar vinden

Met Huis Verkopen vind je de beste makelaars in Helmond dankzij de grondige en onafhankelijke vergelijking van lokale makelaars. De best mogelijke deal sluiten is zo geen enkel probleem meer. Door makelaars te vergelijken, vind je de makelaar die het beste bij jou en je huis past.

Besparen op makelaarskosten

Bij Huis Verkopen zorgen ze ook voor besparing. Door makelaarstarieven op te vragen en te vergelijken, kan je flink besparen op makelaarskosten. Niet alleen zorgt dit voor lagere kosten, maar stelt je ook nog eens in staat de beste deal te sluiten.

Aanvullende diensten eenvoudig regelen

Van het regelen van een energielabel tot het vinden van een goede verhuizer of woningstyling - alles is zonder moeite te regelen met Huis Verkopen. Eenvoud en gemak zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Met de begeleiding van Huis Verkopen krijg je alles geregeld voor de verkoop.

Appartement verkopen in Helmond

Verkoop je een appartement in Helmond, dan is het anders dan een eengezinswoning verkopen. Er komt namelijk een belangrijk element bij kijken: de Vereniging van Eigenaars (VvE). In het kader van transparantie en om potentiële kopers goed te informeren, is het noodzakelijk om de relevante documenten betreffende de VvE te verzamelen. Dit omvat de notulen van de laatste vergaderingen, het huishoudelijk reglement en de jaarstukken.

Bijzondere aandacht verdient ook het meerjarenonderhoudsplan. Dit document geeft inzicht in geplande werkzaamheden aan het gebouw en potentiële kosten die hieruit voort kunnen vloeien. Door hier open over te zijn, voorkom je onaangename verrassingen voor de koper en onderstreept je jouw betrouwbaarheid als verkoper. Zorg daarom dat deze documenten up-to-date en beschikbaar zijn bij de verkoop van je appartement in Helmond.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Helmond

Er zijn diverse documenten nodig voor het verkopen van je huis in Helmond. Deze omvatten het energielabel, de laatste WOZ-beschikking, informatie over recent uitgevoerd onderhoud en de splitsingsakte (indien van toepassing). Je kunt meer informatie vinden op onze pagina over benodigde documenten.

Een goede voorbereiding is essentieel bij de verkoop van je huis in Helmond. Begin met het inschakelen van een lokale makelaar die bekend is met de markt. Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet voor bezichtigingen en zorg voor de nodige documentatie. Overweeg het inschakelen van een professionele fotograaf voor hoogwaardige foto's. Lees meer hierover op verkoopadvies aanvragen.

De snelheid waarmee je je huis in Helmond kunt verkopen, hangt af van verschillende factoren zoals de vraagprijs, de staat van onderhoud en de lokale marktomstandigheden. Een goede makelaar kan je helpen met een strategie die is gericht op een snelle verkoop. Meer informatie is beschikbaar op deze pagina.

Het bepalen van de vraagprijs voor je huis in Helmond vereist een analyse van vergelijkbare woningen die recent in jouw gebied zijn verkocht. Houd rekening met de staat van je huis, eventuele verbeteringen die je hebt aangebracht en de huidige markttrends. Een makelaar kan hierbij helpen. Raadpleeg onze pagina hoe bepaal je de vraagprijs voor een huis voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen