Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Asten

Wanneer je van plan bent je woning in Asten te verkopen, is een goede start cruciaal. Neem de tijd om verschillende makelaars te vergelijken en kies degene die het beste bij jouw situatie en woning past. Een ervaren, deskundige makelaar helpt je om een realistische prijs vast te stellen en kopers te bereiken, om zo een succesvolle verkoop te garanderen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Asten

Als woningverkoper in Asten heb je verschillende doelen wanneer je je huis gaat verkopen. Uiteraard wil je een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst en de verkoop binnen een redelijke termijn realiseren. Bij voorkeur zonder al te veel stress of zorgen. Een ander belangrijk doel is het vinden van een solide koper, iemand die geen problemen oplevert bij de afronding van de verkoop. Stuk voor stuk zijn dit uitdagingen die vragen om een deskundige aanpak. De grootste impact op het verkoopproces maak je door de keuze voor een goede makelaar.

Natuurlijk zit je vol met vragen. Hoe snel worden huizen in Asten verkocht? Wat is gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Een mogelijk hulpmiddel hierbij is de pagina van makelaars vergelijken. Op deze pagina krijg je een helder beeld van makelaars die goed presteren in Asten. Onderstaand zie je de actuele cijfers over de woningmarkt in Asten:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
52 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 449.535
Besparing (gem.)
€ 1.034

Je huis snel verkopen in Asten

Als je een woning in Asten wilt verkopen, is het handig om te weten dat het gemiddelde verkooptempo 58 dagen is. Dit kan variëren, maar met een paar gerichte tips kun je mogelijk sneller je huis verkopen.

 1. Realistische prijsstelling: Het bepalen van een juiste verkoopprijs is essentieel. Onderzoek vergelijkbare woningen in je omgeving en vraag eventueel een waardebepaling aan bij een makelaar om te zorgen dat je huis niet langer dan gemiddeld te koop staat.
 2. Fotogenieke styling: Een aantrekkelijke visuele presentatie draagt enorm bij aan het snel verkopen van je huis. Doe kleine reparaties, ruim op en zorg voor neutrale kleuren en mooie belichting. Potentiële kopers kunnen dan makkelijker visualiseren hoe zij in je huis kunnen wonen.
 3. Promoot je huis: Jouw (digitale) netwerk en dat van een makelaar kunnen je bereik vergroten. Deel de link naar je woning op online platforms en bespreek met je makelaar welke promotie mogelijkheden de beste resultaten hebben voor jouw woning.

Tips in Asten

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Asten op?

Huizen in Asten worden momenteel gemiddeld verkocht voor € 449.535 euro. Deze prijs kan variëren afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het type huis, de staat ervan en de locatie. De woningmarkt fluctueert altijd, dus dit is een gemiddelde prijs gebaseerd op de verkopen in juli 2024.

Naast het totaalbedrag is het nuttig om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. In Asten ligt deze gemiddelde prijs momenteel op € 3.303 euro per m2. Hou er rekening mee dat dit slechts een gemiddelde is en de exacte prijs afhangt van factoren zoals de locatie en de staat van het huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Asten

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 3.000
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Asten bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Asten.

Feitjes over Asten

 • In Asten bevindt zich het grootste carillon ter wereld.
 • Asten heeft een grote klokkenfabriek genaamd Royal Eijsbouts.
 • Het Nationaal klok & Peel Museum is gevestigd in Asten.

Tips om je woning te verkopen in Asten

In een schilderachtige plaats als Asten is het verkopen van je huis een belangrijk proces. Je wilt de juiste prijs krijgen en het proces zo soepel mogelijk laten verlopen. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je huisverkoop in Asten een daverend succes wordt.

 • Goede makelaar: Kies een lokale makelaar die ervaring heeft met de huizenmarkt in Asten. Hij/zij zal beschikken over de benodigde lokale kennis en netwerk om je huis succesvol te kunnen verkopen.
 • Presentatie: Zorg dat je huis er op zijn best uitziet. Schoon, opgeruimd en met een frisse uitstraling. Vergeet ook je tuin niet. De eerste indruk is cruciaal!
 • Juiste prijsstelling: Je wilt niet te hoog of te laag zitten met de vraagprijs. Laat je goed adviseren door je makelaar over een reële prijs voor jouw huis in Asten.
 • Open huis: Als het mogelijk is, organiseer dan een 'open huis' dag. Dit helpt potentiële kopers een goede indruk van het huis te krijgen zonder tijdsdruk.
 • Promotie: Zorg voor goede promotie. Denk aan kwalitatieve foto's, een aantrekkelijke beschrijving en het verspreiden van de verkoopinformatie in de lokale gemeenschap.

Ontdek jouw stappenplan in Asten:

 • Uniek stappenplan voor jouw specifieke woning
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Gratis en interactief, je houdt de volledige controle
 • Voorkom gemiste stappen en maak de verkoop eenvoudig
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Asten?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Asten kost je als verkoper gemiddeld € 7.014. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Asten In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 449.535) € 5.035
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.014

Kosten van makelaars in Asten

Als je van plan bent een huis te verkopen in Asten, krijg je te maken met makelaarskosten. Deze kosten bestaan meestal uit opstartkosten en een courtage, oftewel een percentage van de verkoopprijs van je huis. De gemiddelde opstartkosten in Asten zijn € 515 en de courtage is gemiddeld 1,12%.

Uiteraard variëren de kosten per makelaar. Wil je de kosten drukken, dan is het slim om meerdere offertes op te vragen. Door een makelaar persoonlijk bij je thuis uit te nodigen, kunnen ze je situatie beter inschatten en een scherpere prijs bieden. Hierdoor kun je mogelijk flink in de kosten besparen.

Lees meer over makelaars in Asten.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij het verkopen van je huis bestaan er ook notariskosten. Deze kosten bevat de begeleiding bij de verkoop, de opmaak van de koopakte en de afhandeling van de financiële zaken. Notariskosten kunnen variëren en het is raadzaam om verschillende notarissen te vergelijken.

Gelukkig zijn notariskosten doorgaans een eenmalige investering. Dit betekent dat het een kostenpost is waar je alleen tijdens de verkoop van je huis mee te maken krijgt. Het is een essentiële stap binnen het verkoopproces en kan je veel juridische problemen besparen in de toekomst.

Onderhoud

Als woningverkoper is het mogelijk dat je te maken krijgt met kosten voor het onderhoud van jouw huis. Kopers kijken kritisch naar de staat van de woning. Dus zaken als een frisse verflaag, een goed onderhouden tuin of gerepareerde lekkages kunnen veel invloed hebben op de verkoopbaarheid.

Het geld dat in het onderhoud wordt gestoken kun je zien als een investering voor een snellere verkoop en/of een hogere verkoopprijs. Onderhoud aan een huis verhoogt de waarde en verkort de tijd die nodig is om het te verkopen, vooral in een competitieve markt.

Bouwtechnische keuring

Bij het verkopen van je huis kan een bouwtechnische keuring aanbevolen zijn. De investering in een bouwtechnische keuring kan voor een vlottere verkoop zorgen en duidelijkheid geven over eventuele gebreken of benodigde reparaties aan jouw woning.

Voor een gedetailleerd inzicht in alle verschillende kosten die je kunt tegenkomen in het proces van het verkopen van je huis, kun je onze uitgebreide pagina raadplegen. Het is belangrijk om goed zicht te houden op deze kosten om niet voor ongewenste verrassingen te staan. Veel van deze kosten zijn immers investeringen die bijdragen aan een succesvolle verkoop van jouw huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Asten?

Overweeg je om jouw huis in Asten te verkopen? Dan kan juli 2024 een ideale gelegenheid hiervoor zijn. De woningmarkt vertoont over het algemeen een positieve trend, wat kan bijdragen aan een succesvolle verkoop van jouw huis.

Misschien vraag je je af hoeveel jouw huis nu precies waard is. Een concrete woningwaarde kan je helpen een realistische verkoopprijs te bepalen. Maak het jezelf makkelijk en vraag een waardebepaling aan via deze link. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een vrijblijvende waardebepaling.

Vergelijk makelaars in Asten Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een huis kan een complex en tijdrovend proces zijn, maar met Huis Verkopen wordt deze taak een stuk gemakkelijker. Huis Verkopen heeft een overzichtelijk, duidelijk en gemakkelijk te gebruiken stappenplan. Het stappenplan helpt je vanaf het begin tot het einde, zodat je niets over het hoofd ziet. Dit zorgt ervoor dat je met vertrouwen en zonder stress jouw huis kunt verkopen. De juiste keuzes maken, dat is waar het bij het verkopen van een huis om draait.

Eén plek voor alle regelzaken

Bij Huis Verkopen regel je alles op één plek. Van de selectie van een geschikte makelaar tot het vinden van een betrouwbare ontruimer of verhuizer. Dus geen meer stress over verschillende zaken bij diverse platforms.

Snel de beste specialisten vinden

Met Huis Verkopen vind je snel en eenvoudig de beste specialisten in Asten. Of je nu op zoek bent naar een makelaar met de beste prijs/kwaliteit-verhouding of de meest professionele ontruimer in de regio. Huis Verkopen zorgt ervoor dat je snel de juiste keuze kunt maken.

Breed scala aan informatie

Huis Verkopen voorziet je van uitgebreide informatie over alle aspecten van het verkopen van je woning. Van het regelen van een energielabel tot het maken van de juiste verkoopstrategie. Zo weet je precies waar je aan toe bent in het verkoopproces.

Gratis en vrijblijvend

En het mooiste van alles? Het gebruik van Huis Verkopen is geheel gratis en vrijblijvend. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het slim aanpakken van de verkoop van jouw huis in Asten!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Asten

De vraagprijs voor je huis in Asten bepaal je in overleg met je makelaar. Het bepalen van de juiste vraagprijs is een combinatie van factoren waaronder de marktwaarde van je huis, de prijzen van vergelijkbare huizen in Asten en de snelheid waarmee je wilt verkopen. Lees eens op deze pagina hoe je dit precies doet.

Er zijn verschillende manieren om je huis in Asten snel te verkopen. Een aantrekkelijke vraagprijs en goede presentatie van de woning trekken potentiële kopers. Ook is het belangrijk dat je woning online goed vindbaar is. Bekijk deze tips om snel je huis te verkopen.

Bij het verkopen van je huis in Asten heb je een aantal documenten nodig. Denk aan documenten zoals de eigendomsakte, plattegronden, informatie over de Vereniging van Eigenaars (indien van toepassing) en het energielabel. Op deze pagina vind je een uitgebreide lijst.

Als je gaat verhuizen uit Asten moet je veel zaken regelen. Denk aan het doorgeven van je verhuizing aan belangrijke instanties, het opzeggen of wijzigen van je abonnementen en verzekeringen en natuurlijk het inpakken van je spullen. Lees op deze pagina welke stappen je allemaal moet nemen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen