Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Someren

Als je overweegt om je woning in Someren te verkopen, is dit het perfecte moment om de stap te zetten. De huizenmarkt in Someren is momenteel enorm aan het verschuiven, dus je kans om een goede deal te krijgen is nu. Rekening houdend met de huidige marktomstandigheden, zul je zeker een aantrekkelijke verkoopprijs kunnen realiseren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Someren

Wanneer je jouw huis in Someren gaat verkopen zijn er diverse factoren waar je oog voor moet hebben. Het streven is altijd om een goede prijs voor jouw woning te krijgen. Daarnaast wil je niet de hoofdprijs betalen voor een makelaar. Tijd speelt ook een rol; het huis snel verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen is een belangrijk doel.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Someren over het algemeen verkocht worden en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Misschien ben je ook benieuwd naar hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Om goede inzichten te krijgen, delen we graag de actuele cijfers over de woningverkoop in Someren:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
53 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 469.261
Besparing (gem.)
€ 1.290

Je huis snel verkopen in Someren

Woningen in Someren worden relatief snel verkocht. Met een gemiddelde van 53 dagen is je huis sneller verkocht dan je misschien zou denken. Maar hoe kun je er zelf voor zorgen dat dit proces nog soepeler en sneller verloopt?

 1. Zorg voor een realistische vraagprijs. Om deze te bepalen raden we het aanvragen van een waardebepaling aan. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl je met een te lage prijs jezelf mogelijk tekort doet.
 2. Vraag verkoopadvies aan bij lokale makelaars. Niet alleen kennen zij de lokale markt als hun broekzak, ook kunnen ze je waardevolle tips geven over bijvoorbeeld het presenteren van je woning. Een verkoopadvies is vaak zijn gewicht in goud waard.
 3. Zorg voor een goede presentatie van je woning. Dit betekent niet alleen dat je huis opgeruimd en schoon moet zijn, ook goede foto's en een duidelijke omschrijving kunnen het verschil maken. Op onze tipspagina vind je handige adviezen hoe je dit kunt aanpakken.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Someren

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Someren op?

In de huidige periode, februari 2024, ligt de gemiddelijke verkoopprijs van een huis in Someren rond de € 469.261 euro. De uiteindelijke verkoopsom van jouw woning hangt af van verschillende factoren zoals de locatie, grootte van de woning en de staat van onderhoud.

Evenzo ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter voor een woning in Someren momenteel rond € 3.312 euro. Echter, de waarde van jouw huis wordt door meer dan alleen de waarde per vierkante meter bepaald. Daarom is het verstandig om een waardebepaling uit te laten voeren voor een nauwkeurige inschatting van wat jouw huis waard is.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Someren

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.100
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Someren bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Someren.

Feitjes over Someren

 • Someren staat bekend om zijn jaarlijkse Kennedymars.
 • De plaats is vernoemd naar de somer (het Oudnederlandse woord voor "ezel").
 • De grootste natuurbrand van Nederland vond er in 2010 plaats.

Tips om je woning te verkopen in Someren

Het verkopen van je huis in Someren kan een grote uitdaging zijn. Er zijn echter diverse stappen die je kunt nemen om het proces aangenamer en vloeiender te maken. Hieronder enkele bruikbare tips om jou op weg te helpen.

 • Onderhoud: Zorg ervoor dat kleine reparaties en onderhoudstaken zijn uitgevoerd. Een huis dat in goede staat verkeert, trekt sneller potentiële kopers aan en kan de verkoopprijs verhogen.
 • Professionele foto's: Huur een professionele fotograaf in voor je woningadvertentie. Goede foto's laten je woning op zijn best zien en brengen meer geïnteresseerde kopers op de been.
 • Lokale marktonderzoek: Zorg voor een goede kennis van de huidige huizenmarkt in Someren. Dit kan jou helpen bij het realistisch prijzen van je woning en het voorspellen van hoe lang het kan duren om te verkopen.
 • Neutraliseer je huis: Haal persoonlijke voorwerpen weg en verf muren in neutrale kleuren. Dit maakt het makkelijker voor potentiële kopers om zich het huis als hun toekomstige woning voor te stellen.
 • Inspectie: Overweeg om een professionele woninginspectie uit te laten uitvoeren voordat je je huis op de markt brengt. Eventuele problemen kunnen dan vooraf worden aangepakt, in plaats van verrassingen tijdens het verkoopproces.

Ontdek jouw stappenplan in Someren:

 • Het stappenplan is speciaal afgestemd op jouw woning
 • Gratis en interactief: Sla nooit meer een stap over
 • Mogelijkheid om te besparen: Vergelijk en kies
 • Volledig vrijblijvend: Jij beslist wat je wilt doen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Someren?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Someren kost je als verkoper gemiddeld € 6.184. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Someren In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 469.261) € 5.303
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.184

Kosten van makelaars in Someren

Als je van plan bent om je huis te verkopen in Someren, komen er kosten bij kijken voor de makelaar. Een makelaar kan op twee manieren zijn kosten berekenen: een vast bedrag of een courtage. Een vast tarief is een vooraf overeengekomen bedrag en blijft onveranderd, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Bij een courtage betaal je een percentage van de verkoopprijs, vaak wordt er in Someren een courtage gerekend van 1,13%

Om niet voor verrassingen te komen staan, kan het verstandig zijn om van tevoren de tarieven op te vragen bij verschillende makelaars in Someren. Dit geeft je een goed beeld van de kosten en maakt het makkelijker om een keuze te maken. Het is ook mogelijk om makelaars te vergelijken op service en ervaring, dit kan helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Lees meer over makelaars in Someren.

Andere kosten bij verkoop

Voorbereidingskosten

Belangrijk om rekening mee te houden zijn de kosten voor de voorbereiding van de verkoop. Dit betreft onder andere kleine reparaties of updates die de waarde van je woning kunnen verhogen. Zo kunnen verouderde keukens, badkamers of tuintjes een turn-off zijn voor potentiële kopers. Door wat geld en tijd te investeren in het moderniseren van deze ruimten, kun je de waarde van je huis aanzienlijk verhogen. De gemiddelde kosten van een dergelijke verkoopstyling zijn € 875.

Anderzijds is het ook belangrijk dat je huis netjes opgeruimd en schoon is, want dit geeft potentiële kopers een beter gevoel bij het huis. Zorg er dus voor dat je hier voldoende tijd aan besteedt. Het lijkt misschien een kleine investering, maar deze voorbereidingskosten betalen zich meestal terug in een hogere verkoopprijs.

Energielabel

Een ander aspect waar je als verkoper rekening mee moet houden is het energielabel van je woning. Het is namelijk verplicht om een energielabel te hebben bij de verkoop van je huis. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig je woning is, iets wat steeds meer kopers belangrijk vinden. De kosten voor het aanvragen van een energielabel liggen rond de € 315.

Hoewel het aanvragen van een energielabel kosten met zich meebrengt, kan het ook voordelig zijn. Wanneer je woning namelijk een gunstig energielabel heeft, kan dit je verkoopkansen vergroten. Daarnaast kan een goed energielabel de waarde van je woning verhogen, wat bij de verkoop natuurlijk voordelig is.

Notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek

Tot slot zijn er de notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek. Wanneer je jouw woning verkoopt, moet de hypotheek die nog open staat bij de notaris 'doorgehaald' worden. Dit gebeurt via een royementsakte. De kosten hiervan bedragen gemiddeld € 350.

Deze kostenpost wordt vaak vergeten, maar kan dus aardig wat geld kosten. Houd hier dus rekening mee in je budget voor het verkopen van de woning. Ook deze kosten zijn echter vaak op te vangen in de verkoopprijs van je huis, en derhalve verdient deze investering zichzelf terug.

Wanneer mijn huis verkopen in Someren?

De huidige woningmarkt lijkt gunstig als je overweegt jouw huis in Someren te verkopen. Vergelijkbare woningmarkten in Nederland tonen veel activiteit, huizen worden snel verkocht en er is een hoge vraag naar woningen. Laat een lokale makelaar uit Someren je adviseren over de huidige marktsituatie en de verkooppotentie van jouw woning.

Je vraagt je wellicht af: is dit dan het juiste moment om mijn huis te verkopen? Hoewel niemand de toekomst van de woningmarkt kan voorspellen is het, gezien de huidige marktomstandigheden, zeker het overwegen waard. Let wel: elke situatie is anders, dus een advies op maat blijft essentieel voor het maken van de juiste beslissing.

Vergelijk makelaars in Someren Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Jouw huis verkopen kan een enorme klus zijn, met veel verschillende stappen die nauwkeurig moeten worden doorlopen. Huis Verkopen heeft een speciaal stappenplan ontworpen om je zo overzichtelijk en doeltreffend mogelijk door dit proces heen te begeleiden. Dit stappenplan is uniek voor jou en jouw situatie geoptimaliseerd, zodat je op je eigen tempo door de stappen heen kan werken. Dit is niet alleen efficiënt, maar geeft je ook het vertrouwen dat je alles in overweging hebt genomen voor de verkoop van jouw woning.

Gratis waardebepaling

Een solide begin is het halve werk. Daarom biedt Huis Verkopen je de mogelijkheid een gratis waardebepaling van je woning te laten uitvoeren. Zo krijg je zonder enige kosten een nauwkeurig beeld van wat je huis waard is in de huidige markt, een essentieel startpunt voor een succesvolle verkoop.

Makelaars vergelijken

Het kiezen van de juiste makelaar kan een uitdaging zijn. Met de makelaarsvergelijken functie op Huis Verkopen is het eenvoudig om de juiste makelaar voor jou te vinden. Je krijgt zo een duidelijk beeld van de tarieven, ervaringen en specialiteiten van lokale makelaars in Someren.

Besparen op makelaarskosten

Naast het vergelijken van makelaars, krijg je via Huis Verkopen ook inzicht in de tarieven van diverse makelaars. Hierdoor kun je eenvoudig kosten vergelijken en op deze manier besparen op makelaarskosten. Een voordelige manier om de verkoop van je woning succesvol te laten verlopen!

Makkelijk en eenvoudig in gebruik

Naast de handige tools zoals de gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking, is Huis Verkopen ook ontzettend gebruiksvriendelijk. De website is overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren, zodat het regelen van je verkoop een moeiteloze ervaring wordt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Someren

Het snel verkopen van je huis in Someren vergt een goede voorbereiding en strategie. Maak gebruik van de handige tools op het HuisVerkopen.nl platform om je verkoop soepel en snel te laten verlopen.

Het kiezen van een goede makelaar kan een groot verschil maken. Kijk naar ervaring, reputatie en tarieven. Het platform van HuisVerkopen.nl kan je helpen bij het vergelijken van makelaars in Someren.

De waarde van je huis in Someren bepaal je door onder andere kijken naar de marktwaarde, de bouwkundige staat en de ligging. Op HuisVerkopen.nl vind je meer informatie en hulpmiddelen om de waarde van je huis te bepalen.

De kosten voor de verkoop van je huis in Someren kunnen variëren. Denk aan kosten voor een makelaar, een taxateur en notaris. Hierover vind je meer informatie op de pagina van HuisVerkopen.nl over verkoopkosten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen