Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Bakel

Als je overweegt jouw huis te verkopen in Bakel, dan is dit een uitstekend moment. De woningmarkt in Bakel is namelijk zeer dynamisch, met veel potentiële kopers en toenemende prijzen. Speel in op deze trend, zorg dat jouw woning er aantrekkelijk uitziet en haal het maximale uit de verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Bakel

Als woningverkoper in Bakel heb je diverse doelen bij het verkopen van je huis. Natuurlijk wil je een zo hoog mogelijke verkoopprijs realiseren. Maar ook het snel vinden van een koper staat vaak hoog op je lijst. Dit zijn slechts twee voorbeelden, want de verkoop van een woning gaat gepaard met meer belangrijke aspecten. Denk aan het selecteren van betrouwbare professionals die je bijstaan tijdens de verkoop. Het is immers fijn om te weten dat je op hen vertrouwt tijdens dit proces.

Je vraagt je wellicht af hoe snel huizen in Bakel doorgaans worden verkocht en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Of ben je misschien juist benieuwd naar hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Voor een overzichtelijke handleiding van deze en andere stappen in het verkoopproces, zie hier het stappenplan. Voordat je begint, is het goed om een beeld te krijgen van de actuele stand van zaken op de woningmarkt in Bakel. Hieronder volgen de meest recente cijfers:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
104 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 525.875
Besparing (gem.)
€ 1.394

Je huis snel verkopen in Bakel

Jouw woning snel verkopen in Bakel vraagt om slimme strategieën. Bakel kent namelijk een gemiddelde verkooptijd van 58 dagen. Dat betekent dat het belangrijk is om met de juiste tactieken je verkoopsnelheid te bevorderen.

 1. Vraagprijs bepalen: Een van de eerste stappen bij het verkopen van je huis is het bepalen van de juiste vraagprijs. Dit kan lastig zijn zonder de hulp van een goede makelaar in Bakel. Zij kunnen je helpen met het evalueren van vergelijkbare verkochte woningen en de huidige markttrends.
 2. Persoonlijke bezittingen verwijderen: Een 'clean' look kan het verschil maken. Maak het kopers gemakkelijk om zichzelf in het huis te visualiseren door jouw persoonlijke stijl minimaal te houden en spullen die afleiden te verbergen.
 3. Foto's van hoge kwaliteit: Mooie foto's die jouw huis op zijn best laten zien kunnen kopers aantrekken. Overweeg professionele fotografie om ervoor te zorgen dat je huis opvalt in de woningadvertenties.

Tips in Bakel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Bakel op?

De gemiddelde huisprijs in Bakel bedraagt op dit moment € 525.875 euro's. Dat klinkt misschien als een vaststaand feit, maar het betreft een gemiddelde en de daadwerkelijke verkoopprijs kan, afhankelijk van factoren zoals de staat van de woning, de locatie en de huidige woningmarkt, hoger of lager uitpakken. Blijf alert, want hoewel de gemiddelde verkoopprijs in juli 2024 in Bakel zo is, kan de markt veranderen en invloed hebben op jouw verkoopprijs.

Zoek je op hoeveel je per vierkante meter kunt vragen voor jouw woning in Bakel? De gemiddelde vierkante meterprijs bedraagt op dit moment € 3.430 euro. Maar let op: dit is maar een getal. Het is een gemiddelde en jouw woning is uniek. Bijvoorbeeld, de staat van onderhoud, de grootte van het perceel en andere unieke kenmerken van jouw woning kunnen daar invloed op hebben. Zorg dat je jouw woning goed 'in de markt zet' voor een optimale verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Bakel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.400
€ 2.400
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Bakel bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Bakel.

Feitjes over Bakel

 • Bakel wordt ook wel de oudste parochie van Nederland genoemd.
 • De plaatsnaam betekent 'rug, hoogte' en verwijst naar de ligging.
 • Het dorp kent een monumentale kerk, de Sint-Willebrorduskerk.

Tips om je woning te verkopen in Bakel

Ben je van plan om je woning in Bakel te verkopen? Het verkoopproces kan best uitdagend zijn. Hier zijn enkele nuttige tips die je kunnen helpen om je huis succesvol te verkopen en mogelijk kosten te besparen tijdens het proces.

 • Goede fotografie: Investeer in een professionele fotograaf om je huis te laten schitteren op de verkoopsites. Hoge kwaliteit foto's dragen bij aan een goede eerste indruk.
 • Efficiënte marketing: Zorg voor een omvangrijk en gedetailleerd marketingplan, die zowel online als offline adverteren omvat, om zo een groter publiek te bereiken.
 • Opgeruimd huis: Zorg dat je huis opgeruimd en ontspuld is voordat je het in de verkoop zet. Dit geeft potentiële kopers de mogelijkheid om zichzelf in het huis te zien wonen.
 • Onderhandel over makelaarskosten: Laat je niet vastpinnen op hoge makelaarskosten. Onderhandelen over deze kosten kan een significante kostenbesparing opleveren.
 • Energiezuinig huis: Overweeg om energiebesparende aanpassingen te maken. Een energiezuinig huis kan aantrekkelijker zijn en dus tot een hogere verkoopprijs leiden.

Ontdek jouw stappenplan in Bakel:

 • Stappenplan specifiek voor jouw woning gemaakt
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Hulpmiddel om niets over het hoofd te zien bij verkoop
 • Vrijblijvend en gratis, geen verplichtingen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Bakel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Bakel kost je als verkoper gemiddeld € 7.437. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Bakel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 525.875) € 5.679
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.437

Kosten van makelaars in Bakel

Als je jouw huis in Bakel wilt verkopen, zoek je waarschijnlijk een makelaar. Kijk hierbij niet alleen naar de gemiddelde kosten van de makelaar, maar ook naar de verkoopprijs waarvoor de makelaar verwacht jouw huis te kunnen verkopen. De meeste makelaars in Bakel rekenen aanvankelijke opstartkosten voor het verkopen van je huis, deze zijn ongeveer € 515.

Het kostenplaatje wordt meestal gecompleteerd door een percentage van de verkoopsom - de courtage. Dit percentage varieert en wordt in Bakel gemiddeld gekenmerkt door de waarde 1,08%. Het is verstandig om bij verschillende makelaars te informeren naar de kosten en hun verwachte verkoopprijs, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Lees meer over makelaars in Bakel.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud en reparaties

Voorafgaand aan de verkoop van je woning kunnen er onderhoudswerkzaamheden of reparaties noodzakelijk zijn. Hierbij kun je denken aan het schilderwerk, kapot sanitair of een lekkend dak dat je moet repareren om kopers aan te trekken.

Hoewel sommige van deze kosten hoog op kunnen lopen, levert het netjes achterlaten van je huis je vaak een hogere verkoopprijs op. Het investeren in een goed onderhouden woning kan dus zeker lonen.

Energielabel

Het energielabel is verplicht bij de verkoop van je woning. Het label geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Een energiezuinig huis kan aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers, omdat de energiekosten lager zullen zijn.

Zorg ervoor dat je een definitief energielabel hebt voordat je je huis op de markt zet. Het aanvragen kan even duren en je kunt het maar beter aan het begin van het verkoopproces regelen.

Verhuiskosten

Als je je huis verkoopt, zul je uiteindelijk moeten verhuizen en daar zijn kosten aan verbonden. Je kunt kiezen voor een verhuisbedrijf, of zelf verhuizen. De kosten van een verhuisbedrijf kunnen flink variëren.

Denk ook aan de kosten voor overbruggingsruimte als je nieuwe woning nog niet beschikbaar is, of de huur van opslagruimte als je tijdelijk kleiner gaat wonen. Dit zijn kosten die je niet moet onderschatten bij de verkoop van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Bakel?

Overweeg je je huis in Bakel te verkopen, maar vrees je dat het juli 2024 geen gunstige tijd is hiervoor? Dit is een logische zorg, echter de huidige woningmarkt biedt vele kansen voor verkopers. Veel huizen vinden snel een nieuwe eigenaar en er is nog steeds een sterke vraag naar verschillende soorten woningen.

Twijfel je over de verkoopbaarheid van je woning in Bakel? Geen zorgen, het is relatief eenvoudig om hierover duidelijkheid te krijgen. Het kan zeer nuttig zijn om contact op te nemen met een lokale makelaar. Zij hebben een goed overzicht van de markt en kunnen je prima informeren over de huidige verkoopkansen voor jouw huis.

Vergelijk makelaars in Bakel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je je huis, dan wil je natuurlijk dat alles op rolletjes loopt. Dit is een stap die je niet vaak in je leven maakt en daarom wil je het goed aanpakken. Hier is waar Huis Verkopen in beeld komt. Dit online platform geeft je toegang tot handige tools en relevante informatie, waarmee je de verkoop optimaal kunt voorbereiden en regelen. Het is de makkelijkste en meest volledige manier om alle voorbereidingen rond de verkoop van je woning te treffen.

Vergelijk makelaars op echte data

Op de website van Huis Verkopen kun je makelaars vergelijken op basis van eigen data. Met deze informatie kies je de beste makelaar in Bakel voor de verkoop van jouw woning. Je weet precies hoe de makelaars presteren en daarmee maak je een weloverwogen keuze. Bekijk de opties en kies voor succes.

Makkelijk kosten besparen

Naast het vinden van de perfecte makelaar, helpt Huis Verkopen je ook met het besparen op makelaarskosten. Vraag makelaarstarieven op en bespaar door te vergelijken. Dit geeft je eveneens de mogelijkheid om te zien of er extra kosten zijn die je liever vermijdt. Bekijk de tarieven en bespaar op je kosten.

Compleet stappenplan voor de verkoop

Met het stappenplan op de website van Huis Verkopen weet je exact welke stappen je moet volgen bij de verkoop van je woning. Zo voorkom je dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet. Stap voor stap, van begin tot eind, wordt alles duidelijk uitgelegd. Bekijk het stappenplan en stel jezelf gerust.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Bakel

Je zou een waardebepaling door een makelaar kunnen aanvragen. Dit geeft inzicht in de huidige waarde van jouw huis in Bakel. Bovendien, een geschikte verkoopprijs wordt ook bepaald door jouw verkoopplannen. Het is belangrijk deze zaken met de makelaar te bespreken.

Het vinden van een goede makelaar is belangrijk voor het succes van de verkoop van jouw huis. Probeer makelaars te vergelijken op basis van hun diensten, tarieven en beoordelingen om de beste match voor jouw huis in Bakel te vinden.

De kosten van de verkoop van jouw huis in Bakel kunnen bestaan uit makelaarskosten, notariskosten, kosten voor het aanvragen van een energielabel, advertentiekosten en eventuele opknapkosten. Meer informatie over deze kosten vind je op deze kostenpagina.

Een succesvolle, snelle verkoop kan afhangen van verschillende factoren, zoals de prijs, presentatie van je huis en de marketing. Bekijk deze tips om jouw huis in Bakel snel te verkopen.

Ja, het is mogelijk om jouw huis in Bakel zelf te verkopen zonder makelaar. Maar, het is belangrijk je bewust te zijn van alle taken die hierbij komen kijken. Hier vind je een handig stappenplan voor de verkoop van je huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen