Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Bakel

Bij het verkopen van je woning in Bakel is de keuze van een goede makelaar belangrijk. Zoek naar een makelaar met lokale marktkennis, positieve klantbeoordelingen en een servicepakket dat aansluit bij je behoeften. Alle diensten op deze pagina om een makelaar te vinden zijn gratis en geheel vrijblijvend.

Over makelaars in Bakel

In Bakel en de regio eromheen wonen veel makelaars. Het is dan handig om de verschillen tussen deze makelaars te snappen voordat je een besluit neemt. Wist je al dat makelaars flink kunnen verschillen in de tarieven die ze rekenen of de specialisatie die ze hebben? Zo kan de ene makelaar bijvoorbeeld een specialist zijn in het verkopen van klassieke huizen, terwijl de andere er juist voor zorgt dat de verkoop van jouw moderne appartement een doorslaand succes wordt.

We helpen je graag bij het vergelijken van de diverse makelaars in Bakel, zodat je de keuze kunt maken die het best bij je past. We doen dit door te voorzien in een overzicht van de verschillende makelaars, hun tarieven, specialisaties en ervaring. Kortom, hier vind je straks een schat aan informatie over de makelaars in Bakel waarmee je een weloverwogen besluit kunt nemen.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.679
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.617
Besparing (gem.)
€ 1.394

Actueel

 • Als je overweegt om je woning in Bakel te verkopen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de actuele makelaarskosten. Die variëren op dit moment tussen 0,92% en 1,45%. Deze kosten veranderen, zoals alles, met de tijd en daarom is de stand van zaken in juli 2024 van belang voor je.
 • Overweeg je om je huis te verkopen, dan speelt de huidige marktwaarde van je woning in Bakel een belangrijke rol. De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Bakel is momenteel € 2.881. Je kunt een gedetailleerd overzicht van de huizenprijzen in Bakel bekijken om een beter beeld te krijgen.
 • Omdat de tarieven van makelaars nogal eens willen fluctueren, is het zinvol om deze te vergelijken. Het vergelijken van makelaarstarieven levert je momenteel gemiddeld een besparing op van € 1.394. Houd dit in gedachten bij het kiezen van je makelaar.

Uitgelichte makelaars in Bakel

In Bakel tref je een overvloed aan makelaars die je graag bijstaan in het proces van je huis verkopen. Laat je echter niet verleiden tot hasty decisions; de keuze van een makelaar moet weloverwogen zijn. Het is slim om de makelaars in Bakel eerst grondig te vergelijken op basis van hun ervaring, werkwijze en tarieven alvorens je een keuze maakt.

RAP Makelaardij

Bij RAP Makelaardij ben je aan het juiste adres voor het verkopen en verhuren van woningen. Met afgelopen jaar al 2 verkochte en 2 verhuurde woningen op hun naam, en nog een object te koop, tonen ze expertise in de vastgoedmarkt. Als lid van de branchevereniging Vastgoedpro, kan je vertrouwen op hun professionaliteit en kwaliteit. Kies voor RAP Makelaardij voor een vlotte en betrouwbare makelaarservaring.

Vastgoed Totaal

Met behulp van de allround specialisten van Vastgoed Totaal wordt je volledig ondersteund en ontzorgd in alle fases van het verkoop-, bouw- of verbouwproces. Met hun bouwkundige ervaring, grondige kennis van de markt en brede netwerk, geven ze tijdens bezichtigingen inzicht in verbouwmogelijkheden en investeringskosten. Vastgoed Totaal biedt een diversiteit aan diensten, waaronder verkoop, aankoop en verhuur. Ze zijn lid van de VBO en gespecialiseerd in onder andere seniorenhuisvesting en projectontwikkeling.

Let op: Er zijn meer verkoopmakelaars actief in Bakel dan je in eerste instantie zou denken. Misschien staat de meest geschikte makelaar voor jouw situatie niet eens in de bovenstaande lijst. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Bakel mee in onze vergelijking. Zo vinden we de makelaar die het beste bij jouw wensen past.

Vergelijk makelaars in Bakel Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Bakel?

Een makelaar in Bakel rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,08% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 525.875 in Bakel komt dit neer op € 5.679 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Naast de courtage zijn er ook vaak opstartkosten. Dit zijn kosten die de makelaar rekent voor het op de markt zetten van je woning. Voorbeelden hiervan zijn fotografie, plaatsing op verschillende huizensites en de opmaak van de verkoopbrochure. De hoogte van deze kosten kunnen per makelaar flink verschillen. Voor meer informatie over deze kosten, kun je terecht op onze website.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Bakel 0,53% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.394 besparen door makelaars te vergelijken. Voordat je besluit je huis te verkopen, is het daarom handig en aanbevolen om de prijzen van verschillende makelaars te vergelijken voordat je tot een keuze komt.

Kosten van makelaars in Bakel

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.100
€ 5.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Bakel

Wanneer je jouw woning gaat verkopen in Bakel, kom je onvermijdelijk in aanraking met opstartkosten. Dit zijn kosten die de meeste makelaars rekenen nog voor je huis officieel in de verkoop gaat. Ook wel bekend als de 'voorbereidingskosten'. Deze opstartkosten dekken de initiële werkzaamheden van de makelaar: van het maken en plaatsen van professionele foto's en plattegronden tot het opstellen van de woningomschrijving en het actief promoten van jouw huis op populaire huizensites en social media kanalen.

De precieze kosten variëren per makelaar en opdracht, maar gemiddeld kunnen de opstartkosten in Bakel oplopen tot € 515. Hoewel dit misschien als een flinke uitgave klinkt, zijn deze kosten een essentieel onderdeel van het verkoopproces. Zonder de opstartfase zal je woning immers minder zichtbaar zijn voor potentiële kopers. Het is daarom de investering zeker waard om jouw woning zo aantrekkelijk en zichtbaar mogelijk te presenteren.

Intrekkingskosten van makelaars in Bakel

Het is goed om te weten dat de meerderheid van de makelaars in Bakel zogenaamde intrekkingskosten in rekening brengt als je beslist je huis voortijdig uit de verkoop te halen. Intrekkingskosten zijn kosten die je moet betalen aan een makelaar wanneer je jouw woning vroegtijdig uit de verkoop haalt. Deze kosten zijn bedoeld om de gemaakte kosten en inspanningen van de makelaar te dekken.

Intrekkingskosten kunnen onder andere in rekening worden gebracht als je, na een bedenktijd, om welke reden dan ook afziet van de verkoop. Dit kan bijvoorbeeld komen door een plotselinge verandering van omstandigheden, zoals een nieuwe baan in een andere stad of een overlijdensgeval in de familie. Dus voordat je jouw woning te koop zet, is het altijd verstandig om eerst de voorwaarden van de makelaar te lezen en duidelijkheid te krijgen over eventuele intrekkingskosten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Bakel met een vast tarief

Er zijn twee hoofdvormen van makelaardij-tarieven: courtage en een vast tarief. Makelaars die werken met courtage rekenen een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Daarentegen hebben sommige makelaars een vast tarief, waarbij je een vaste prijs betaalt voor hun diensten, ongeacht de verkoopprijs van jouw woning. De makelaars in Bakel die met een vast tarief werken, hanteren gemiddeld een prijs van € 3.250 (update: juli 2024).

Het kiezen voor een makelaar met een vast tarief heeft zijn voor- en nadelen. Een voordeel is dat je vooraf precies weet welk bedrag je aan de makelaar kwijt bent. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over onvoorziene kosten. Een nadeel kan zijn dat de makelaar minder gemotiveerd is om een hogere verkoopprijs te realiseren, aangezien hij hier niet direct financieel voordeel van heeft.

Tip: Het is verstandig om verschillende makelaars te vergelijken. Door prijzen, voorwaarden en diensten naast elkaar te zetten, kun je een weloverwogen keuze maken. Niet elke makelaar past even goed bij je situatie of de verkoop van jouw specifieke woning. Neem de tijd om de juiste match te vinden, want dit kan je uiteindelijk veel voordeel opleveren.

4 feitjes over makelaars in Bakel

 • Bij het inzetten van een makelaar in Bakel is het belangrijk om te weten dat zowel de opstartkosten als de voorwaarden sterk variëren. Daarom is het raadzaam om goed te vergelijken om niet voor verrassingen te komen staan. Doe dit door op een slimme manier tarieven op te vragen.
 • Het verkopen van een huis in Bakel neemt gemiddeld 58 dagen in beslag. Dit is echter sterk afhankelijk van de gekozen makelaar, aangezien de verkoopsnelheid per makelaar kan verschillen.
 • Verkopers in Bakel die gebruik maken van een makelaar zijn over het algemeen in staat om hun woning 20% winstgevender te verkopen dan zonder tussenkomst van een makelaar. Dit toont het waardevolle nut van een makelaar aan.
 • Het merendeel van de verkopers in Bakel, zo'n 87%, geeft de voorkeur aan de traditionele aanpak van een makelaar die de volledige verkoop regelt, boven een online makelaar die alleen de woning online plaatst. Dit toont de waardering voor het persoonlijke contact en de uitgebreide service.

Wat levert de beste makelaar in Bakel op?

Bij de aan- of verkoop van je huis in Bakel, speelt een makelaar een cruciale rol. Vaak wordt er gekeken naar wat de diensten van een makelaar kosten. Maar belangrijker dan de prijs, is de waarde die de makelaar je biedt. Een goede makelaar kan je huis sneller verkopen of voor een hogere prijs, en is daardoor de investering meer dan waard.

Dit is hoe je de beste makelaars in Bakel herkent:

 • Uit onze cijfers blijkt dat de toonaangevende makelaars in Bakel er in slagen om huizen gemiddeld voor een hogere prijs te verkopen dan de oorspronkelijk verwachte verkoopprijs. Dit verschil kan oplopen tot € 16.217, wat aantoont hoe waardevol het kan zijn om met een bekwame makelaar in zee te gaan.
 • Onze gegevens onthullen daarnaast dat de meest effectieve makelaars in Bakel erin slagen om huizen gemiddeld 15 dagen sneller te verkopen dan hun concurrenten. Dit razendsnelle verkoopproces kan flink wat stress en onzekerheid schelen.

De beste makelaar in Bakel vinden

De variatie in prestaties van makelaars in Bakel en omgeving is opmerkelijk. Er is een significant verschil tussen de uiteenlopende verkoopresultaten, strategieën en tarieven. Hoe vind je dan de meest geschikte makelaar voor jouw situatie en wensen?

Om de juiste keuze te maken, is vergelijken de sleutel. Door jouw wensen, situatie en adres in te voeren, krijg je een helder overzicht van de best matchende makelaars in Bakel. Dit helpt je bij het maken van een geïnformeerde keuze.

Waar moet je op letten bij makelaars in Bakel?

Bij het kiezen van een geschikte makelaar in Bakel voor de verkoop van je huis zijn er diverse zaken waar je op moet letten:

Ervaring en reputatie

Bekijk hoe lang de makelaar actief is en wat anderen over zijn diensten zeggen. Een goede reputatie is een waardevol punt voor een verkoopmakelaar.

Verkoopprestaties

Hoe hebben de woningen die voorheen door de makelaar zijn verkocht gepresteerd? Zijn ze vlot en tegen een goede prijs verkocht? Dit kan veelzeggend zijn.

Vastgoedkennis van Bakel

Een makelaar met veel kennis van de lokale vastgoedmarkt in Bakel kan helpen om je woning optimaal te prijzen en beter te verkopen.

Communicatie en service

Let op de klantenservice en communicatie van de makelaar. Je moet je comfortabel voelen om met je makelaar te praten en vragen te stellen.

Vergoeding en contractvoorwaarden

Kijk naar de vergoeding die de makelaar vraagt voor de diensten. Zijn er verborgen kosten? Begrijp je alles in het contract? Dit is belangrijk voordat je tekent.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de knusse Brabantse plaats Bakel zijn diverse NVM-makelaars actief. Als grootste brancheorganisatie in de Nederlandse makelaardij, biedt de NVM solide zekerheid en kwaliteitsgaranties. Hierdoor kun je een aankoop- of verkoopproces met vertrouwen aangaan.

Echter, naast de NVM, zijn ook de VBO en VastgoedPRO erkende en betrouwbare brancheorganisaties in het onroerend goed. Deze organisaties vertegenwoordigen eveneens gekwalificeerde makelaars in Bakel, allen met hun eigen specialismen en expertise op de lokale markt.

Weetje: De NVM, opgericht in 1898, is niet alleen actief in de verkoop van woonhuizen. Ook in de sectoren bedrijfsonroerend goed en agrarisch vastgoed hebben NVM-makelaars hun sporen ruim verdiend.

Wat doet een makelaar in Bakel?

Een makelaar in Bakel speelt een belangrijke rol bij het verkopen van je huis. Ze hebben niet alleen uitgebreide kennis van de lokale huizenmarkt, maar ze bieden ook allerlei diensten aan om je huis op de best mogelijke manier te verkopen. Van advies tot de onderhandelingen, een makelaar is er om je te helpen.

Misschien vraag je je af wat een full-service makelaar is. Kort gezegd, dit is een makelaar die het gehele verkoopproces voor je afhandelt. Niet alleen zal hij of zij je advisereren bij het vaststellen van de vraagprijs, maar ze regelen ook de bezichtigingen en de onderhandelingen.

 • Advies bij het bepalen van de verkoopprijs
 • Professionele presentatie van je woning
 • Regelen van bezichtigingen
 • Onderhandelingen met potentiele kopers
 • Begeleiden bij de juridische en administratieve afhandeling

Waarom een makelaar in Bakel inschakelen?

Als je overweegt de verkoop van je huis in Bakel te regelen, kan de hulp van een deskundige makelaar een wereld van verschil maken. Niet alleen kan een makelaar je begeleiden bij het prijzen van de woning, maar hij kan ook helpen met het presenteren van de woning op een manier die aantrekkelijk is voor potentiële kopers. Om de juiste makelaar voor jouw situatie te vinden, kun je hier zelf makelaars actief vergelijken op basis van jouw voorkeuren.

Kennis van de lokale markt

Een makelaar heeft uitgebreide kennis van de lokale huizenmarkt in Bakel. De expertise op dit gebied helpt enorm om de juiste prijs voor je huis te bepalen en om te begrijpen welke factoren kunnen bijdragen aan een succesvolle verkoop.

Aantrekkelijke presentatie

De presentatie van je huis is een belangrijk onderdeel van de verkoop. Met de hulp van een makelaar kun je ervoor zorgen dat de sterke punten van je huis op de juiste manier naar voren komen in de woningpresentatie voor potentiële kopers.

Netwerk en connecties

Een makelaar heeft een breed netwerk en connecties in de vastgoedwereld. Hij kan helpen om je huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers, andere makelaars en vastgoedprofessionals om de verkoop te versnellen.

Tijdbesparing

Een makelaar kan veel tijd besparen door het regelen van bezichtigingen, het opstellen van advertenties en het voeren van gesprekken met potentiële kopers. Zo kun jij je richten op andere zaken, terwijl de makelaar de verkoop van je woning in Bakel regelt.

Makelaars in Bakel vergelijken

Om de perfecte makelaar te vinden voor de verkoop van jouw huis in Bakel, is het belangrijk om makelaars te vergelijken. Bij Huis Verkopen hebben we het harde werk al voor je gedaan.

 • Inzicht in verkoopopbrengst en snelheid
 • Besparen op makelaarskosten
 • 100% onafhankelijk en objectief
 • Gratis en vrijblijvend

Elke dag helpen we meer dan honderd mensen zoals jij met het vinden van een makelaar die past bij hun unieke situatie. We koppelen je aan de beste makelaars in Bakel, rekening houdend met jouw persoonlijke wensen. Door dit vergelijkingsproces krijg je een goed beeld van de waarde van je huis, ontvang je gratis verkoopadvies en ontdek je wie jouw huis waarschijnlijk voor de maximale prijs kan verkopen. Bovendien kan dit leiden tot lagere makelaarskosten, aangezien je voor de beste prijs-kwaliteitverhouding kiest.

Vergelijk makelaars in Bakel Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Bakel

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Bakel zijn € 515. Dit kan variëren per makelaar.

Je kunt de gemiddelde courtage van makelaars in Bakel vinden op onze website. Hierbij is het gemiddelde 1,08%. Bekijk de makelaarsvergelijking voor een volledig beeld.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Bakel is € 525.875. Dit varieert ongetwijfeld per huis en locatie.

De gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Bakel is 58 dagen. Dit kan je helpen bij het plannen van je verkoop.

Door makelaars in Bakel te vergelijken kun je aanzienlijk besparen. De gemiddelde besparing door vergelijken is € 1.394.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen