Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Bakel

De huizenmarkt in Bakel biedt unieke kansen en uitdagingen als je jouw huis wilt verkopen. Een gedetailleerd begrip van vastgoedcijfers, zoals gemiddelde vraag- en verkoopprijzen, is noodzakelijk om strategisch te handelen. Onderzoek deze statistieken en ontgrendel het potentieel van jouw woning in Bakel.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Bakel

De gemiddelde verkoopprijs in Bakel is in de laatste 3 maanden € 525.875 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 505.040 euro. De woningmarkt in Bakel laat een vergelijkbaar beeld zien als die in de rest van Nederland. In de volgende grafiek wordt dit geïllustreerd, waarbij de volatiliteit en stabiliteit van de prijzen zichtbaar wordt:

Huizenprijzen in Bakel

Afgelopen 3 maanden

€ 340.000
€ 458.000
€ 576.000

Bij het bepalen van de waarde van jouw woning, is het essentieel om aandacht te besteden aan de woningprijzen per vierkante meter in Bakel. Een simpele berekening door het aantal vierkante meter van jouw woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter geeft je een ruwe schatting van wat je mogelijk kunt verwachten bij de verkoop van je woning. Om je een betrouwbaar beeld te geven van de huidige prijsontwikkelingen in Bakel, tref je hieronder een grafiek aan met de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per vierkante meter van de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Bakel per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.400
€ 2.400
€ 3.500

Prijsontwikkeling Bakel laatste 12 maanden

De ontwikkeling van huizenprijzen in Bakel geeft een indicatie van de bewegingen binnen de lokale woningmarkt. Zoals in de gehele Nederlandse woningmarkt, zijn ook hier verschuivingen en trends waarneembaar.

Afgelopen maand bedroeg de gemiddelde verkoopprijs € 525.875 euro. Om een duidelijk beeld te krijgen van de geschetste woningmarkt van Bakel, wordt dit verder toegelicht in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Bakel waard?

De waarde van jouw woning in Bakel is in constante beweging. Dit komt doordat verscheidene factoren, zoals de huidige vraag en aanbod op de woningmarkt, het waardeniveau beïnvloeden. Daarom kan de waarde van jouw huis op dit moment anders zijn dan bijvoorbeeld twee maanden geleden.

Inzicht in de actuele waardering van je huis is zeer bruikbaar. Dit kan helpen bij het nemen van belangrijke besluiten zoals verkoop of renovatie. Dat is waarom een gratis waardebepaling, aangeboden door een makelaar, aan te bevelen is. Voor een duidelijk beeld van je woningwaarde kun je eenvoudig een gratis waardeverklaring aanvragen.

Tijdens een gratis waardebepaling komt de makelaar bij jou thuis voor een uitgebreide inspectie. Dit huisbezoek is absoluut een winstgevende inspanning omdat het je helpt de meest realistische prijs voor je woning vast te stellen. Hierdoor kun je jouw volgende stappen met meer vertrouwen tegemoet gaan.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De huizenmarkt is net zo divers als de steden en dorpen in ons land. De gemiddelde woningprijs in Bakel is bijvoorbeeld niet representatief voor de gehele woningmarkt rondom deze plaats. Door te kijken naar de gemiddelde prijs in andere gebieden krijg je een goed beeld van de actuele stand van zaken op de huizenmarkt.

Daarbij is niet alleen de totale verkoopprijs van belang. Juist de prijs per vierkante meter geeft een realistisch beeld van de waarde van een woning. Zo zie je direct hoe Bakel zich verhoudt tot omliggende gemeenten. Het geeft een inzichtelijke vergelijking van de huizenprijzen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Bakel

Als je op het punt staat jouw huis in Bakel te verkopen, dan zul je ontdekken dat de statistieken van makelaars in en rondom Bakel sterk variëren. Dit kan komen door verschillende verkoopstrategieën, uiteenlopende courtage tarieven en diverse ervaringsniveaus.

Naast de verschillende eigenschappen van makelaars, speelt het kiezen van de geschikte makelaar een belangrijke rol bij het succesvol verkopen van jouw huis. Door makelaars te vergelijken, kun je een makelaar vinden die voldoet aan jouw specifieke behoeften en wensen, wat resulteert in een kwalitatieve verkoop van jouw huis.

Vergelijk makelaars in Bakel Of lees meer over makelaars in Bakel

Gemiddelde tarieven van makelaars in Bakel

Een aandachtspunt in je zoektocht naar de juiste makelaar in Bakel zijn de courtages. Een courtage is het percentage van de verkoopprijs dat een makelaar in rekening brengt voor zijn diensten. Het gemiddelde courtagepercentage in Bakel bedraagt 1,08%. Bedenk wel dat een lager percentage niet altijd een betere deal is. De kwaliteit van de makelaar en de snelheid waarmee je woning verkocht wordt, spelen ook een rol.

Voordat je besluit je huis te verkopen, is het belangrijk goed onderzoek te doen naar de verschillende makelaarstarieven. Hierbij kan deze tool om tarieven op te vragen je goed helpen om een volledig beeld te krijgen van de verkoopmakelaars in Bakel. Verder kunnen de gemiddelde verkoopprijs en de snelheid van de verkoop interessante gegevens zijn om rekening mee te houden. In Bakel ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning rond de € 525.875 euro.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Bakel

In Bakel vormen koopwoningen een flink deel van het totale woningaanbod. Met 1734 koopwoningen, voert dit type vastgoed de boventoon in dit dorp. Dat betekent echter niet dat er geen andere mogelijkheden zijn. Bakel beschikt ook over een aantal huurwoningen, waarvan sommige onder het sociale huursegment vallen. Verder zijn er woningen die een andere bestemming dienen, wat bijdraagt aan een gevarieerd woningaanbod.

Aantal verkochte woningen in Bakel

In de afgelopen 12 maanden heeft Bakel een influx van woningactiviteit gezien. Er zijn vele nieuwe woningen aangemeld om te worden verkocht, waarvan er een aantal succesvolle transacties is geweest. Het exacte aantal verkochte woningen is 24

Ben je van plan jouw huis in Bakel te verkopen?

Het verkopen van je huis in Bakel kan enkele obstakels met zich meebrengen. Zo is het bepalen van de juiste vraagprijs geen eenvoudige taak. Dit komt doordat de woningmarkt veranderlijk is en naast de recente verkopen in de omgeving ook inzicht in de huidige trends nodig is. Daarnaast is het vinden van een geschikte makelaar ook een uitdaging. Niet elke makelaar is bekend met de lokale markt in Bakel en kan daarom de potentie van je huis onvoldoende benadrukken.

Gelukkig zijn er oplossingen om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Zo kun je een taxateur inschakelen voor het bepalen van de marktwaarde van je woning, om zo een goed uitgangspunt te krijgen voor de vraagprijs. Voor het kiezen van de meest geschikte makelaar raden we je aan om ons
stappenplan te raadplegen. Dit stappenplan is specifiek ontworpen voor het verkopen van jouw woning in Bakel. Daarnaast kun je reviews van makelaars lezen op verschillende online platforms om tot een weloverwogen keuze te komen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op deze plek, onder jouw aandacht, wordt er actief bijgehouden hoe de woningmarkt zich ontwikkelt in Bakel. De prijsontwikkeling, vraagprijzen, transacties en aanmeldingen, ze blijven hier allemaal up-to-date. Traag aan de informatie komen is hier zeker geen sprake van. Als je dus overweegt om jouw woning te verkopen, houd dan zeker deze plek goed in de gaten.

Hulp bij de verkoop van jouw huis

Huis Verkopen is het platform voor jou om te navigeren in de wereld van woningverkopers. Met tools als een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, bakent Huis Verkopen het pad af naar de beste deal mogelijk voor jouw woning in Bakel. Met uitgebreide data over makelaars en tarieven tot je beschikking, weet je zeker dat je nauwkeurig de ideale verkoopprijs van jouw huis kan bepalen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen