Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Aarle-Rixtel

Denk je erover je woning in Aarle-Rixtel te verkopen? De lokale huizenmarkt kan verrassend zijn. Blijf op de hoogte van actuele woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in dit charmante, Brabantse dorp. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor de verkoop van je pand in Aarle-Rixtel:

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Aarle-Rixtel

De gemiddelde verkoopprijs in Aarle-Rixtel is in de laatste 3 maanden € 462.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 527.750 euro. Deze actuele cijfers geven een goede indicatie van de huidige huizenmarkt in Aarle-Rixtel. Het verschil tussen verkoop- en vraagprijs geeft waardevolle info over onderhandelingsruimte bij een huis verkopen. Bekijk hieronder de voortdurend bijgewerkte grafiek voor meer inzicht:

Huizenprijzen in Aarle-Rixtel

Afgelopen 3 maanden

€ 192.000
€ 385.000
€ 578.000

Als je de vastgoedmarkt in Aarle-Rixtel probeert te begrijpen, is het een goede start om te kijken naar de waarde per vierkante meter. Dit geeft je inzicht in de actuele lokale vraag en aanbod. Momenteel is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter € 3.741. Deze informatie brengt de lokale marktsituatie in een breder perspectief en helpt je bij het maken van doordachte beslissingen. Zie meer details in de volgende grafiek:

Huizenprijzen in Aarle-Rixtel per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.500
€ 3.800

Prijsontwikkeling Aarle-Rixtel laatste 12 maanden

In Aarle-Rixtel is de woningmarkt de afgelopen 12 maanden in constante beweging geweest. De prijsveranderingen weerspiegelen de algemene trends en fluctuaties in de Nederlandse woningmarkt.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Aarle-Rixtel was afgelopen maand € 462.000 euro. Een nadere blik op de ontwikkelingen van de woningprijzen hierover is te zien in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Aarle-Rixtel waard?

De waarde van jouw woning in Aarle-Rixtel is continu onderhevig aan veranderingen. Factoren zoals marktontwikkelingen, infrastructuur, de staat van het huis en de woonomgeving spelen hierbij een grote rol. Inzicht in deze factoren helpt je om te begrijpen waarom de waarde van je woning stijgt of daalt.

Om zekerheid te krijgen over de huidige waarde van je woning, is het aan te bevelen om een waardebepaling te laten uitvoeren. Dit geeft je een nauwkeurig en realistisch beeld van wat je huis op dit moment op zou kunnen brengen. Voor een betrouwbaar resultaat kun je paragraafeen gratis waardebepaling aanvragen bij een ervaren makelaar.

Een waardebepaling van je huis is een waardevolle dienstverlening die bij je thuis plaatsvindt. De makelaar neemt de tijd om je huis te bekijken en te beoordelen, en je hoeft daar alleen maar voor thuis te zijn. Binnen korte tijd krijg je een duidelijk en betrouwbaar beeld van de waarde van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Belangrijk om te weten is dat woningmarktcijfers niet uniform zijn. Ze variëren aanzienlijk afhankelijk van de plaats. De huizenprijzen in dorpen of steden nabij Aarle-Rixtel kunnen bijvoorbeeld sterk afwijken van die in Aarle-Rixtel zelf.

Door ook de vastgoedcijfers in verschillende andere steden te onderzoeken, kun je een uitgebreid en realistisch beeld krijgen van de actuele vastgoedmarkt. Zo heb je een duidelijk overzicht van het huidige marktbeeld en kan je inzien hoe de huizenprijzen in Aarle-Rixtel zich verhouden tot vergelijkbare plaatsen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Aarle-Rixtel

Wanneer je van plan bent je te wagen aan de verkoop van jouw huis in Aarle-Rixtel, speelt de keuze voor een verkoopmakelaar een cruciale rol. Interessant is de realisatie dat deze makelaars significant verschillen. Dit varieert van verschillende verkoopstrategieën, variërende kostenstructuren, uiteenlopende ervaring niveaus tot mogelijke specialisaties voor bepaalde soorten woningen.

Erken het belang van zorgvuldigheid bij het selecteren van de perfecte verkoopmakelaar. Te realiseren is dat een juiste keuze je kan voorzien van voordelen op het gebied van kostenbesparing, marketing expertise en lokale kennis. Ontdek de vele voordelen zelf op makelaars vergelijken.

Vergelijk makelaars in Aarle-Rixtel Of lees meer over makelaars in Aarle-Rixtel

Gemiddelde tarieven van makelaars in Aarle-Rixtel

Wist je dat de courtage die een makelaar rekent, sterk kan verschillen? In Aarle-Rixtel is het gemiddelde courtagepercentage van een makelaar 1,10%. Dat lijkt weinig, maar op basis van een gemiddelde verkoopprijs van een woning in Aarle-Rixtel, die € 462.000 bedraagt, betekent dit dat je gemiddeld € 5.082 aan makelaarskosten kwijt bent.

Als je overweegt om je huis in Aarle-Rixtel te verkopen, kan het interessant zijn om verschillende makelaars te vergelijken. Zo kun je de beste makelaar voor jouw situatie vinden en mogelijk besparen op de kosten. Het is niet alleen de courtage die telt, maar ook de diensten die een makelaar aanbiedt en de klik die je met de makelaar hebt. Via makelaars vergelijken kun je eenvoudig meerdere makelaars in Aarle-Rixtel en omgeving tegen elkaar afzetten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Aarle-Rixtel

In het pittoreske Aarle-Rixtel is er een totaliteit van 1715 koopwoningen. Elke woning kan unieke bestemmingen hebben. Zo kunnen ze fungeren als permanente woningen of benut worden als tweede woning voor vakantiedoeleinden of tijdelijke verblijfplaatsen. Ook kunnen woningen ingezet worden als beleggingspanden, wat interessant kan zijn voor potentiële investeerders. Als jij je woning wilt verkopen, is het van belang te begrijpen welke bestemming jouw pand zou kunnen hebben voor een volgende eigenaar.

Aantal verkochte woningen in Aarle-Rixtel

In de afgelopen 12 maanden hebben er in Aarle-Rixtel een opmerkelijke hoeveelheid transacties en aanmeldingen plaatsgevonden. Het aantal woningen dat in deze periode te koop is gezet, ook wel aanmeldingen genoemd, wordt weergegeven in onderstaande grafiek. Daarnaast toont deze precies hoeveel woningen er uiteindelijk verkocht zijn, oftewel de transacties. Let op het getal 31, wat het totaal aantal verkochte huizen aangeeft:

Ben je van plan jouw huis in Aarle-Rixtel te verkopen?

Bij de verkoop van je woning in Aarle-Rixtel komt er van alles op je af. Zo is het belangrijk om de juiste waarde van je woning te bepalen, een energielabel aan te vragen en de juiste strategie voor de verkoop te bepalen - bijvoorbeeld door open huizen-dagen te organiseren of selectieve bezichtigingen. Ook het inschakelen van professionals zoals een makelaar of een verhuisbedrijf hoort bij het proces.

Een grondige voorbereiding kan flink wat stress wegnemen. Een handig stappenplan geeft je een gestructureerd overzicht van alles wat je te wachten staat bij de verkoop van je huis. Alle stappen, van het klaarmaken van je woning tot de uiteindelijke overdracht, vind je in dit plan dat specifiek is samengesteld voor de verkoop van een woning in Aarle-Rixtel.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

In Aarle-Rixtel zijn de huizenprijzen voortdurend in beweging. Maar wees gerust, op deze pagina houden we alle relevante prijsontwikkelingen nauwkeurig bij. Of het nu gaat om vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties of recente aanmeldingen van nieuwe woningen, je vindt hier steeds de meest actuele gegevens. Deze informatie kan bijzonder nuttig zijn als je overweegt je huis in Aarle-Rixtel te verkopen.

De voordelen van HuisVerkopen.nl

Met HuisVerkopen.nl regel je op een eenvoudige en moderne manier verschillende aspecten van de verkoop van je woning. Zo kun je er bijvoorbeeld terecht voor een gratis waardebepaling van je woning en krijg je hulp bij het vinden van de beste makelaar in Aarle-Rixtel. Met ons handige stappenplan sla je geen enkele stap over bij het voorbereiden van de verkoop. Bovendien hebben we een tool om makelaars te vergelijken en kun je zelf de tarieven van verschillende makelaars opvragen. Maak het jezelf gemakkelijk met HuisVerkopen.nl en zorg dat je niets belangrijks over het hoofd ziet bij de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen