Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Lieshout

Als je overweegt je huis in Lieshout te verkopen, kunnen wij je hier uitgebreid bij begeleiden. Het kan een complex proces lijken, maar met ons gedetailleerde stappenplan wordt dit een stuk eenvoudiger. Elke stap van het verkoopproces is helder uitgelegd, waardoor je altijd weet wat de volgende stap is.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Lieshout

Wanneer je in Lieshout je huis gaat verkopen, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Ten eerste is het verkrijgen van een goede prijs voor je woning van groot belang. Daarnaast wil je uiteraard niet te veel betalen voor een makelaar. Tot slot is het belangrijk dat de woning snel wordt verkocht om dubbele woonlasten te voorkomen.

Je stelt je mogelijk een aantal vragen: hoe snel worden huizen in Lieshout doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in deze plaats? Hoeveel kan je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? De antwoorden op deze vragen, plus de actuele cijfers over woningverkoop in Lieshout, vind je hieronder:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
20 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 481.250
Besparing (gem.)
€ 1.372

Je huis snel verkopen in Lieshout

Het verkopen van je woning in Lieshout kan een flinke onderneming zijn. Gemiddeld duurt het 51 dagen om een huis in dit dorp te verkopen. Dat lijkt misschien lang, maar met de juiste voorbereiding en strategie kan het sneller. Hieronder drie nuttige tips.

 1. Professionele presentatie: De eerste indruk is cruciaal. Zorg ervoor dat je huis er op foto's en tijdens bezichtigingen op zijn best uitziet. Een nette, opgeruimde woning spreekt potentiële kopers aan en zorgt voor een positieve eerste indruk.
 2. Gebruik het stappenplan van HuisVerkopen.nl: Zorg dat je niets over het hoofd ziet en alles zo snel mogelijk kunt regelen. Door dit stappenplan te volgen, neem je elke belangrijke stap in de verkoopprocedure en zorg je voor een soepel verkoopproces.
 3. Realistische vraagprijs: Stel een vraagprijs in die in lijn is met de huidige marktwaarde van je woning. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage vraagprijs je mogelijk winst kan kosten.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Lieshout

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Lieshout op?

Wanneer je jouw huis in Lieshout wilt verkopen, is het interessant om te weten wat de huidige gemiddelde verkoopprijs is. Bij de vraagprijs hangt veel af van factoren zoals de staat van het huis, de locatie en het aantal vierkante meters. Om een idee te krijgen, de gemiddelde verkoopprijs in Lieshout is op het moment € 481.250 euro.

De gemiddelde vierkante meterprijs geeft je ook een goede indicatie van wat je kunt verwachten. In Lieshout ligt deze prijs momenteel op € 3.319 euro per m2. Om een beter begrip te krijgen van hoe de waarde van je woning tot stand komt, kun je kijken op onze pagina over woningwaarde.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Lieshout

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.900
€ 4.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Lieshout bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Lieshout.

Tips om je woning te verkopen in Lieshout

In de pittoreske omgeving van Lieshout kan de verkoop van jouw huis net wat extra aandacht gebruiken om het onweerstaanbaar te maken voor potentiële kopers. Hier volgen enkele handige tips om het verkoopproces te vergemakkelijken en je huis sneller te verkopen.

 • Prijsstrategie: Zorg voor een realistische vraagprijs op basis van vergelijkbare woningen in de regio en actuele markttrends, eventueel met hulp van een professionele taxateur.
 • Presentatie: Maak de ruimtes netjes en schoon, en depersonaliseer je woning zodat kijkers zichzelf er makkelijker in zien wonen. Leegte en neutraliteit helpen mensen om de potentie van de ruimte te zien.
 • Fotografie: Huur een professionele fotograaf in om hoogwaardige foto's van je huis te maken. Goede foto's zijn essentieel om de aandacht van potentiële kopers te trekken.
 • Voorbereiding op bezichtigingen: Zorg ervoor dat je huis altijd klaar is voor bezichtigingen, zodat je elk moment geïnteresseerde kopers kunt ontvangen. Zorg dat alles aan kant is en ruikt aangenaam.
 • Inzetten van een makelaar: Een lokale makelaar kent de woningmarkt van Lieshout en beschikt over een netwerk aan juiste contacts.

Ontdek jouw stappenplan in Lieshout:

 • Verkoop jouw woning eenvoudig met een gestructureerd plan.
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken.
 • Voorkom dat je stappen overslaat bij de verkoop van je woning.
 • Het stappenplan is gratis, vrijblijvend en interactief.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Lieshout?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Lieshout kost je als verkoper gemiddeld € 6.081. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Lieshout In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 481.250) € 5.390
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.081

Kosten van makelaars in Lieshout

Als je van plan bent je huis in Lieshout te verkopen, is het verstandig te letten op de kosten van een makelaar. Gemiddeld bestaan deze kosten uit een courtage van 1,12% van de verkoopprijs. Hoewel dit tarief vaak gepresenteerd wordt als vast, is het goed om te onthouden dat je hierover nog kunt onderhandelen.

Desalniettemin, kan het in je voordeel werken om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Dit helpt je niet alleen om inzicht te krijgen in de kosten van verschillende makelaars, maar het kan ook leiden tot inzicht in de kwaliteit van hun diensten. Meer hierover lees je op deze handige pagina over het vergelijken van makelaars in Lieshout.

Lees meer over makelaars in Lieshout.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling kosten

Naast de kosten van de makelaar, zijn er ook kosten om jouw huis voor te bereiden op verkoop. Een deel van deze kosten wordt gemaakt voor verkoopstyling. Met verkoopstyling geef je jouw huis een sfeer en uitstraling die aantrekkelijk is voor potentiële kopers. Over het algemeen leidt dit tot een hogere verkoopprijs en verkoopt je huis sneller. De kosten voor verkoopstyling betalen zich daarmee vaak terug bij de verkoop. De stylingkosten liggen gemiddeld rond de € 875.

Naast verkoopstyling, moet je huis ook in goede staat zijn. Onvermijdbaar zijn dan de onderhoudskosten. Denk hierbij aan lekkage repareren, verfwerk, ophangen van gordijnen en andere kwesties. Dit zijn kosten die je moet maken om te vermijden dat potentiële kopers afhaken vanwege de staat van onderhoud.

Energielabel

Een andere kostenpost bij het verkopen van jouw huis kan het energielabel zijn. Bij verkoop is het verplicht om een geldig energielabel te hebben. De verwachting is dat kopers in de toekomst meer waarde gaan hechten aan een goed energielabel, omdat het iets zegt over de duurzaamheid en energiezuinigheid van een woning. De kosten voor een energielabel bedragen gemiddeld € 315.

Hoewel de kosten voor een energielabel relatief laag zijn, kunnen ze toch invloed hebben op de totale verkoopkosten. Maar onthoud: een hoger energielabel kan de waarde van jouw huis verhogen en draagt bij aan een snellere verkoop.

Notariskosten

Bij de verkoop van een huis krijg je te maken met notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek. Deze kosten kunnen behoorlijk uiteenlopen, afhankelijk van de notaris die je kiest.

Het is aan te raden je goed te laten informeren over deze notariskosten. Door je inzicht te verschaffen in deze kosten, kun je bewuste keuzes maken die je mogelijk veel geld kunnen besparen.

Wanneer mijn huis verkopen in Lieshout?

Denk je erover om je huis in Lieshout te verkopen? De huidige woningmarkt lijkt hiervoor gunstig te zijn. Er is veel vraag naar woningen, wat kansen biedt voor potentiële verkopers. Maar elke woning en situatie is uniek; ook die van jou in Lieshout. Een lokale makelaar kan je het best adviseren over de specifieke vooruitzichten voor jouw woning.

Vraag je je af waarom jouw specifieke situatie zo belangrijk is? Dat komt omdat de aantrekkelijkheid van jouw woning voor potentiële kopers kan variëren, afhankelijk van een reeks factoren. Denk aan de staat van je woning, de buurt en lokale voorzieningen in Lieshout. Neem dus contact op met een makelaar om de beste verkoopstrategie en timing te bepalen op basis van jouw situatie en de huidige marktomstandigheden.april 2024

Vergelijk makelaars in Lieshout Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een huis doe je niet elke dag. Sterker nog, de meeste mensen doen het slechts een of twee keer in hun leven. Het is een grote stap met veel zaken om rekening mee te houden. Gelukkig maakt Huis Verkopen het je gemakkelijk. Deze online portal biedt een handig stappenplan, dat je op een overzichtelijke en duidelijke manier door dit proces heen loodst. Door dit stappenplan te gebruiken kun je de verkoop van je huis zo slim en efficiënt mogelijk aanpakken. Je bent altijd goed voorbereid!

Alle diensten onder één dak

Op Huis Verkopen vind je alles wat je nodig hebt bij de verkoop van je huis. Of je nu een energielabel moet regelen, een makelaar zoekt, hulp nodig hebt bij ontruiming, of een verhuisbedrijf zoekt, je vindt het op Huis Verkopen. Dit bespaart je veel tijd en moeite.

Vind de beste specialisten in Lieshout

Wist je dat Huis Verkopen je zelfs helpt om de beste lokale dienstverleners te vinden? Of je nu een makelaar in Lieshout zoekt, of een specialist in woningontruiming, je vindt de beste specialisten op Huis Verkopen. Je hoeft niet langer te zoeken of te vergelijken, want dat heeft Huis Verkopen al voor je gedaan.

Gratis en vrijblijvend advies

Naast de handige diensten en de vergelijkingsfunctie, biedt Huis Verkopen je ook veel informatie en gratis advies. Dit helpt je om de juiste keuzes te maken bij de verkoop van je huis. Je leert bijvoorbeeld snel een goede prijs/kwaliteit-verhouding te herkennen.

Bespaar kosten dankzij Huis Verkopen

Met Huis Verkopen regel je alles rondom het verkopen van je huis gemakkelijk en efficiënt. Doordat je alle diensten en specialisten op één plek vindt, bespaar je kosten en pak je de verkoop van je huis in Lieshout op een slimme manier aan. Zeg maar dag tegen stress en hoge kosten!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Lieshout

Het begint met het bepalen van de vraagprijs gebaseerd op de actuele woningwaarde. Vervolgens moet je jouw huis klaar maken voor bezichtigingen, promotiemateriaal maken, en je huis online en offline kenbaar maken aan potentiële kopers. Tot slot volgt de afhandeling van de verkoop.

De tijdspanne om een huis te verkopen kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de populariteit van de locatie, de vraagprijs en de huidige woningmarkt. Echter, met de juiste strategie kan je je huis sneller verkopen.

Er zijn verscheidene kostenposten, zoals makelaarskosten, notariskosten en eventueel kosten voor het verbeteren van je huis voor de verkoop. Op de pagina verkoopkosten vind je hier meer informatie over.

Het belangrijkste is om je woning er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien, een realistische vraagprijs te stellen en goede promotie te maken. Je kan ook gebruik maken van een makelaar die de lokale markt goed kent.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen