Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Mariahout

Overweeg je jouw huis in Mariahout te verkopen? Dat is een belangrijke beslissing! Een goede makelaar kan je begeleiden bij dit proces. Echter, houd er rekening mee dat de makelaarskosten per bureau flink kunnen verschillen. Zorg dus dat je een weloverwogen keuze maakt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Mariahout

Als je overweegt om je huis in Mariahout te verkopen, zijn er belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. Je wilt natuurlijk een eerlijke prijs voor je woning krijgen, niet te veel betalen voor een makelaar en de woning liefst zo snel mogelijk verkopen om dubbele woonlasten te vermijden.

Wellicht vraag je je af wat de gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Mariahout is of wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Je zou wellicht ook willen weten hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. In dat geval hebben we goed nieuws, want hieronder vind je de meest recente cijfers over het verkopen van woningen in Mariahout:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
10 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 385.000
Besparing (gem.)
€ 982

Je huis snel verkopen in Mariahout

Je woont in Mariahout en overweegt je woning te verkopen? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de gemiddelde verkoopsnelheid van woningen hier. De huidige gemiddelde snelheid waarop huizen in Mariahout verkocht worden is opmerkelijk hoog, namelijk binnen 42 dagen.

 1. Zorgvuldige voorbereiding is essentieel bij het verkopen van je woning. Maak een duidelijke planning van alle stappen die je moet ondernemen. Denk aan het opruimen, schoonmaken en eventueel opknappen van de woning voordat deze in de verkoop gaat.
 2. De eerste indruk telt, dus zorg voor goede en professionele foto's. Huur indien mogelijk een professionele vastgoedfotograaf in. Deze foto's zijn het visitekaartje van jouw woning en kunnen ervoor zorgen dat potentiële kopers geïnteresseerd raken.
 3. Stel een realistische vraagprijs vast. Dit vergroot de kans op een snelle verkoop aanzienlijk. De juiste vraagprijs speelt in op de huidige woningmarkt, dwingt niemand tot overbieden en is eveneens aantrekkelijk voor jou als verkoper.

Tips in Mariahout

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Mariahout op?

In de huidige woningmarkt, met name in april 2024, worden de huizen in Mariahout gemiddeld verkocht voor een bedrag van € 385.000 euro. De uiteindelijke verkoopsom van een woning kan echter variëren en is afhankelijk van diverse factoren zoals de staat van het huis, de grootte van de woning en de locatie binnen Mariahout.

De gemiddelde prijs per vierkante meter in Mariahout ligt momenteel rond de € 3.438 euro. Kennis van deze waarde kan je helpen bij het bepalen van een realistisch bod op een woning. Bovendien kan het je een indicatie geven of de vraagprijs van de woning in lijn ligt met de marktwaarde.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Mariahout

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.300
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Mariahout bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Mariahout.

Tips om je woning te verkopen in Mariahout

Het verkopen van een huis in Mariahout kan een uitdagend proces zijn. De keuze voor een goede verkoopmakelaar heeft veel impact op het verloop en succes van de verkoop. Het is echter ook belangrijk om zelf de nodige voorbereidingen te treffen om de verkoop te bespoedigen en de waarde van je huis te optimaliseren.

 • Kleine reparaties doorvoeren kan een groot verschil maken. Een huis zonder opvallende gebreken oogt verzorgder en trekt sneller potentiële kopers.
 • Niet iedereen heeft dezelfde smaak. Het is daarom verstandig om je huis te neutraliseren. Haal persoonlijke spullen weg en kies voor neutrale kleuren op de wanden.
 • Zorg dat je huis er zowel online als offline aantrekkelijk uitziet. Goede, professionele fotografie is hierbij cruciaal. Dit is vaak de eerste indruk die kopers van je huis krijgen.
 • Een opgeruimd huis geeft een ruimtelijk gevoel. Opslagruimte is belangrijk voor veel kopers, dus zorg dat kasten en bergruimtes er geordend uitzien.
 • De tuin is vaak een ondergewaardeerd aspect van een huis. Zorg voor een verzorgde tuin om potentiële kopers een goede eerste indruk te geven.

Ontdek jouw stappenplan in Mariahout:

 • Persoonlijk stappenplan aangepast aan jouw woning
 • Voorkomt overslaan van belangrijke verkoopstappen
 • Gratis, interactief en makkelijk bij te houden
 • Potentieel om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Mariahout?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Mariahout kost je als verkoper gemiddeld € 6.405. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Mariahout In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 385.000) € 4.389
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.405

Kosten van makelaars in Mariahout

In Mariahout werken veel makelaars volgens een courtage systeem, waarbij ze een percentage van de verkoopprijs van je woning als betaling ontvangen. Dit gemiddelde courtagepercentage, dat wij gemakkelijk voor je bij kunnen houden door gebruik te maken van de tag 1,14%, is wat het merendeel van de makelaars in Mariahout aan kosten berekent bij het verkopen van je huis.

Vergeet niet dat er vaak ook opstartkosten bijkomen. In Mariahout liggen deze gemiddeld op: € 515. Het is van groot belang dat je deze tarieven van verschillende makelaars vergelijkt. Dit kan invloed hebben op je uiteindelijke keuze en de totale kosten drukken, omdat de bedragen behoorlijk uiteen kunnen lopen.

Lees meer over makelaars in Mariahout.

Andere kosten bij verkoop

Inschrijvingskosten notaris

Sommige kosten worden makkelijk over het hoofd gezien. Denk bijvoorbeeld aan de inschrijvingskosten bij de notaris. Dit zijn de kosten voor het inschrijven van de akte van levering in het kadaster. Dit proces is noodzakelijk voor de officiële overdracht van het huis.

Het is belangrijk deze kosten niet te vergeten bij jouw berekening. Ze kunnen per notaris verschillen, dus het loont om verschillende notarissen te vergelijken. Hoewel deze kosten relatief klein zijn in vergelijking met andere kosten, telt elke euro bij de verkoop van je huis.

Energielabel

Een ander punt waar je rekening mee moet houden is het energielabel van jouw huis. Een gevalideerd energielabel is sinds 2015 verplicht bij de verkoop of verhuur van een woning. Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw huis is en welke verbeteringen nog mogelijk zijn.

De kosten van een energielabel hangen af van het bedrijf dat het aanvraagt. Kies je voor een goedkope aanbieding, dan kan het zomaar zijn dat je later extra kosten hebt voor bijvoorbeeld een controle. Wees daar alert op en lees altijd goed de voorwaarden door.

Diverse kosten bij verkoop

Bij het verkopen van jouw huis komen nog veel meer kosten kijken. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor het opstellen van een koopcontract of de kosten voor het laten maken van professionele foto's van jouw huis. Het is belangrijk om een compleet overzicht te hebben zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Goed zicht houden op de diverse kosten helpt je om betere beslissingen te maken en realistische verwachtingen te hebben van de opbrengst van de verkoop. Het maakt je ook bewust van waar je eventueel op kunt besparen. Zorg dus altijd dat je goed geïnformeerd bent en vraag indien nodig advies aan een professional.

Wanneer mijn huis verkopen in Mariahout?

Vraag je je af of april 2024 een goed moment is om je huis in Mariahout te verkopen? Het korte antwoord is: ja. De woningmarkt fluctueert continu, maar over het algemeen is het nu een aantrekkelijke periode voor huiseigenaren om te verkopen.

Je vraagt je misschien af waarom het juist nu zinvol is? Dat heeft alles te maken met de onderlinge verschillen tussen makelaars. Ze hebben ieder een unieke aanpak en visie op de huidige markt, en dat kan je verkoopkansen aanzienlijk beïnvloeden. Vergelijk dus zeker verschillende makelaars wanneer je jouw huis in Mariahout wilt verkopen.

Vergelijk makelaars in Mariahout Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningverkoper in Mariahout kan het een uitdaging zijn om voor de verkoop van je woning te weten te komen wat er allemaal geregeld moet worden. Hierin biedt Huis Verkopen uitkomst met hun uitgebreide stappenplan. Dit interactieve stappenplan zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van iedere stap in het verkoopproces. Het is overzichtelijk en duidelijk, waardoor je geen enkel detail over het hoofd ziet. Hiermee maak je de verkoop van je woning zo eenvoudig mogelijk.

Datagedreven makelaarskeuze

Met Huis Verkopen vergelijk je eenvoudig lokale makelaars op basis van prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Door middel van dit inzicht vind je de beste makelaar voor jouw specifieke situatie.

Kostenbesparing via ons platform

Verder creëert het platform de mogelijkheid om te besparen op je makelaarskosten. Vergelijk dienstverleners zoals energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid, waardoor je flink kunt besparen op de kosten van jouw verkoopproces.

100% onafhankelijk platform

Huis Verkopen streeft naar het belang van de verkoper en bestrijdt misinformatie in de markt, daarom is hun platform 100% onafhankelijk en objectief. Ze zetten zich volledig in om jou zo goed mogelijk te begeleiden bij de verkoop van je woning.

Overzichtelijk proces dankzij stappenplan

Tot slot, met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen behoud je overzicht tijdens het gehele verkoopproces. Je regelt alles op één plek, je bent altijd goed geïnformeerd en je kunt iedere voltooide stap afvinken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Mariahout

Het bepalen van de juiste vraagprijs behelst meer dan alleen weten wat je huis waard is. Je moet ook de marktomstandigheden en vergelijkbare verkopen in Mariahout in overweging nemen. Je kunt ook kijken naar dit handige artikel over het bepalen van de vraagprijs.

Voor het verkopen van je huis heb je diverse documenten nodig, zoals een bewijs van eigendom, een energielabel en eventueel een bouwkundig rapport. Het is handig om deze alvast te verzamelen. Je vindt een volledige lijst op onze pagina over benodigde documenten.

Er zijn diverse zaken die je moet regelen als je gaat verhuizen, zoals de ontvangst van je post op het nieuwe adres instellen, je adreswijziging doorgeven aan diverse instanties en het afsluiten van nieuwe contracten. Bekijk onze verhuis-checklist voor een compleet overzicht.

Bij het kiezen van een makelaar voor het verkopen van jouw huis is het belangrijk om te kijken naar ervaring, track record, communicatievaardigheden en hun plan voor het verkopen van jouw huis. Vergelijk verschillende makelaars via onze vergelijkingstool om de beste keuze te maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen