Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Aarle-Rixtel

Verkoop je huis in Aarle-Rixtel met zorgvuldige voorbereiding. Een doordachte prijsstelling, aantrekkelijke presentatie en slimme promotie zijn essentieel voor een succesvolle verkoop. Laat niets aan het toeval over, elke detail is van belang voor het beste resultaat.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Aarle-Rixtel

Als je jouw huis in Aarle-Rixtel op de markt gaat zetten, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het allerbelangrijkste is dat je een goede verkoopprijs voor je huis krijgt. Dit betekent dat je de waarde van je huis goed moet inschatten. Daarnaast wil je geen fortuin uitgeven aan een makelaar. En om dubbele woonlasten te voorkomen, wil je dat je woning snel verkocht wordt.

Bevind je je in deze situatie en vraag je je af wat de gemiddelde verkoopsnelheid is van huizen in Aarle-Rixtel? Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Hieronder vind je de meest actuele cijfers over de woningverkoop in Aarle-Rixtel:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
93 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 419.375
Besparing (gem.)
€ 1.237

Je huis snel verkopen in Aarle-Rixtel

De huizenmarkt in Aarle-Rixtel is zeer dynamisch. Woningen kennen hier doorgaans een korte verkoopperiode, met een gemiddelde van 93 dagen vanaf de plaatsing van de advertentie tot aan de uiteindelijke verkoop. Een snelle verkoop is dus zeker mogelijk, mits je jouw verkoopstrategie goed aanpakt.

 1. Bereid je huis goed voor voordat je het op de markt brengt. Doe kleine reparaties, maak grondig schoon en zorg dat het huis er netjes en opgeruimd uitziet. Potentiële kopers willen zichzelf in jouw huis kunnen zien, dus zet persoonlijke items uit het zicht.
 2. Kies voor een professionele makelaar met ervaring in Aarle-Rixtel. Ze hebben inzicht in de lokale markt, kunnen de juiste kopers aantrekken en kennen technieken om de woning aantrekkelijk te presenteren. Vergelijk verschillende makelaars om de beste match voor jouw situatie te vinden.
 3. Stel een realistische vraagprijs vast. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je financieel benadeelt. Een juiste prijs, afgestemd op je huis en de huidige markt, kan de verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen.
Huis verkopen Aarle-Rixtel tips

Tips in Aarle-Rixtel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Aarle-Rixtel op?

In Aarle-Rixtel ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel rond de € 419.375. Het is goed om te onthouden dat de verkoopsom van een huis niet alleen afhankelijk is van de marktwaarde, maar ook van factoren als de staat van onderhoud, de ligging en de grootte van het huis en bijbehorend perceel.

Als we kijken naar de prijs per vierkante meter, dan zien we dat deze in Aarle-Rixtel momenteel rond de € 3.350 ligt. Wil je meer weten over hoe de waarde van een woning tot stand komt? Neem dan een kijkje op onze speciale pagina over woningwaarde.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Aarle-Rixtel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.100
€ 2.300
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Aarle-Rixtel bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Aarle-Rixtel.

Feitjes over Aarle-Rixtel

 • Aarle-Rixtel staat bekend om haar Klokkengieterijmuseum.
 • Het dorp heeft de beschermde status van beschermd dorpsgezicht.
 • De Sint-Leonarduskerk werd in 1463 voor het eerst vermeld.

Tips om je woning te verkopen in Aarle-Rixtel

Je huis in Aarle-Rixtel verkopen kan soms een behoorlijke uitdaging zijn. Daarom hebben we een aantal nuttige tips voor je op een rijtje gezet. Met deze tips kun je niet alleen je huis sneller verkopen, maar ook nog eens geld besparen tijdens het verkooptraject.

 • Professionele foto's: Je woning presenteren met hoogwaardige foto's kan een wereld van verschil maken. Schakel daarvoor een professionele fotograaf in. Dit hoeft niet duur te zijn en trekt sneller potentiële kopers.
 • Prijsbepaling: Laat de waarde van je woning professioneel taxeren. Een realistische vraagprijs, gebaseerd op een objectieve taxatie, kan je veel onderhandelingsstress besparen.
 • Open Huis: Overweeg een Open Huis-dag. Dit kan een hoop kijkers in één keer trekken, waardoor je tijd en kosten voor individuele bezichtigingen bespaart.
 • Onderhoud: Voer kleine reparaties uit en zorg voor een netjes onderhouden woning. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt mogelijke onderhandelingen over de verkoopprijs.

Ontdek jouw stappenplan in Aarle-Rixtel:

 • Handige checklist voor de verkoop van je woning
 • Gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast
 • Sparen van duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Gepersonaliseerd stappenplan op basis van jouw adres
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Aarle-Rixtel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Aarle-Rixtel kost je als verkoper gemiddeld € 8.662. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Aarle-Rixtel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 419.375) € 4.613
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.662

Kosten van makelaars in Aarle-Rixtel

In Aarle-Rixtel bestaan er standaard kosten die je als verkoper van een woning aan een makelaar moet betalen. Bij de verkoop van je huis zal de makelaar over het algemeen opstartkosten rekenen. De gemiddelde opstartkosten in Aarle-Rixtel liggen rond de € 515. Dit zijn kosten voor bijvoorbeeld het opstellen van de verkoopadvertentie, de fotografie en de plaatsing van de advertentie op funda.

Een ander kostenpost betreft de courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis dat je aan de makelaar betaalt bij een succesvolle verkoop. Het gemiddelde courtagepercentage in Aarle-Rixtel is 1,10%. Om zeker te zijn van de beste deal, is het wijs om verschillende offertes op te vragen en de makelaars bij jou thuis uit te nodigen. Zo kunnen ze de woning zien en kunnen deze makelaars een scherpere prijs aanbieden.

Lees meer over makelaars in Aarle-Rixtel.

Andere kosten bij verkoop

Energielabel kosten

Het hebben van een geldig energielabel is verplicht bij de verkoop van je huis. Het label geeft inzicht in de energiezuinigheid van de woning, wat van invloed kan zijn op het besluit van potentiële kopers. Een energielabel is tien jaar geldig en de aanvraagkosten zijn voor jouw rekening.

Als verkoper moet je er dus voor zorgen dat je een geldig energielabel hebt. Je kan jouw energielabel aanvragen via diverse aanbieders. Het is aan te raden dit op tijd te doen, zodat je verzekerd bent van een geldig label bij verkoop.

Marketingkosten

Bij de verkoop van je huis kunnen de kosten voor de marketing van je woning aanzienlijk zijn. Denk aan het maken van professionele foto's, een video en 360 graden foto’s, het opstellen van de verkooptekst en plattegronden. Deze kosten zijn meestal onderdeel van de kosten die de makelaar rekent.

Doordat tarieven per makelaar kunnen verschillen, kan het je flink wat geld besparen om deze tarieven te vergelijken. Door verschillende offertes op te vragen, krijg je inzicht in de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken.

Verhuis- en opslagkosten

Het verhuizen naar je nieuwe huis brengt ook kosten met zich mee. Afhankelijk van hoeveel spullen je hebt en hoe ver je gaat verhuizen, kunnen deze kosten flink oplopen. Je kunt ervoor kiezen een verhuisbedrijf in te schakelen, of zelf de verhuizing te regelen.

Mogelijk moet je een deel van je inboedel tijdelijk opslaan. Het huren van tijdelijke opslagruimte is een extra kostenpost waar je rekening mee moet houden. Het is verstandig om van tevoren verschillende opslagopties te onderzoeken én te budgetteren.

Wanneer mijn huis verkopen in Aarle-Rixtel?

Is het nu, in maart 2024, een goed moment om je huis in Aarle-Rixtel te verkopen? Kort en bondig: ja. Er is veel vraag naar woningen en als gevolg van deze grote vraag, zijn verkopers veelal in het voordeel. Laat je echter goed adviseren door lokale makelaars in Aarle-Rixtel die de markt zoals geen ander kennen.

Je vraagt je wellicht af waarom juist een lokale makelaar in Aarle-Rixtel het verschil kan maken? Zij kennen de lokale woningmarkt en de actuele marktomstandigheden uitstekend. Zo kunnen zij een accurate en realistische prijs vaststellen voor jouw huis én kunnen ze potentiële kopers met kennis van zaken informeren en adviseren.

Vergelijk makelaars in Aarle-Rixtel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een woning kan een stressvol proces zijn, zeker als je niet precies weet wat je moet regelen. Huis Verkopen verlicht deze stress met een handig stappenplan. Het stappenplan leidt je stap voor stap door het verkoopproces en zorgt ervoor dat je niets vergeet. Met een goede voorbereiding, die Huis Verkopen je biedt, ben je al het halve werk kwijt. Het is slim om het stappenplan te gebruiken, want het voorbereidingsproces heeft veel invloed op het verdere verloop van het verkooptraject.

Alles op één plek

Of je nu een energielabel nodig hebt, een makelaar wilt vinden of hulp zoekt bij de ontruiming of verhuizing, Huis Verkopen biedt het allemaal op één plek. Het regelen van deze zaken was nog nooit zo gemakkelijk en overzichtelijk.

Gratis en vrijblijvend

Met Huis Verkopen regel je de verkoop van je woning zonder onnodige kosten. De dienstverlening is gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast, waardoor je altijd in controle blijft.

Specialisten vergelijken

Huis Verkopen maakt het mogelijk om makkelijk specialisten te vergelijken. Ontdek welke makelaar in Aarle-Rixtel goed is en kies voor de makelaar met de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Jij bepaalt zelf de snelheid en verkoopprijs van je woning.

Informatierijk platform

Huis Verkopen is een informatierijk platform dat je alles leert over alle aspecten van woningverkoop. Zo kun je de juiste beslissingen nemen tijdens het verkoopproces en wordt de verkoop van je woning in Aarle-Rixtel een succes.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Aarle-Rixtel

Je bent niet verplicht een makelaar in te schakelen, maar het kan de verkoop van je huis wel makkelijker maken. Een makelaar heeft kennis van de lokale markt in Aarle-Rixtel en weet hoe hij jouw huis het beste kan verkopen. Voor advies over welke makelaar het beste bij jou past, kun je deze pagina raadplegen.

De vraagprijs voor jouw huis wordt onder andere bepaald door de woningwaarde en de huidige marktsituatie in Aarle-Rixtel. Vraag een waardebepaling aan om een goed inzicht te krijgen in de woningwaarde van jouw huis.

De kosten voor het verkopen van jouw huis kunnen bestaan uit onder andere makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. Voor een overzicht van alle mogelijke kosten kun je terecht bij de kostenpagina op onze website.

Een snelle verkoop van jouw huis hangt af van veel factoren, zoals de vraagprijs, de conditie van het huis en de markt in Aarle-Rixtel. Check deze tips voor een snellere verkoop.

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Het is verplicht om dit aan te leveren bij de verkoop van jouw huis. Het energielabel kan invloed hebben op de verkoopprijs en de snelheid van de verkoop. Je kunt een energielabel aanvragen op onze site.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen