Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Mierlo

Je huis verkopen in Mierlo kan een grote uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding maak je het proces een stuk eenvoudiger. Hier vind je waardevolle informatie die je helpt bij de voorbereiding op het verkooptraject. Dit kan het verschil maken voor een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Mierlo

Als je van plan bent je huis in Mierlo te verkopen, heb je ongetwijfeld bepaalde doelen in gedachten. Misschien is het behalen van de hoogst mogelijke verkoopprijs je voornaamste doel, of wil je juist een snelle verkoop realiseren. Misschien wil je met minimale stress en betrokkenheid je huis verkopen, of is het voor jou van belang om volledige controle over het verkoopproces te behouden.

Als toekomstige huisverkoper ben je vast benieuwd naar zaken zoals de gemiddelde verkoopsnelheid van woningen in Mierlo, de gemiddelde verkoopopbrengst, en de voordelen van verschillende makelaars. Je vraagt je wellicht af hoeveel je kan besparen door makelaars te vergelijken. Wil je een helder beeld krijgen van de huidige stand van de woningmarkt in Mierlo? Lees dan hieronder verder voor de meest actuele cijfers:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
59 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 631.545
Besparing (gem.)
€ 1.800

Je huis snel verkopen in Mierlo

Woningen in Mierlo staan gemiddeld 65 dagen te koop voordat ze van eigenaar wisselen. Wil je jouw huis sneller dan dit gemiddelde verkopen? Lees dan de volgende tips om het verkoopproces te versnellen.

 1. Zorg voor een realistische vraagprijs. Laat een waardebepaling uitvoeren door een makelaar om inzicht te krijgen in de marktwaarde van jouw woning. Een correct geprijsde woning trekt sneller potentiële kopers aan.
 2. Besteed aandacht aan de woningpresentatie. Goede foto's en een aantrekkelijke omschrijving kunnen de verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen. Lees onze tips voor het optimaal presenteren van je huis.
 3. Zorg voor een energielabel. Het hebben van een gunstig energielabel kan de verkoop bevorderen. Op deze pagina kun je meer lezen over hoe je een energielabel voor je woning aanvraagt.

Tips in Mierlo

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Mierlo op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Mierlo is momenteel € 631.545. Deze prijs kan variëren, afhankelijk van diverse factoren zoals de ligging van de woning, de grootte en de staat waarin het huis verkeert. Het is ook belangrijk om te letten op de ontwikkelingen in de lokale huizenmarkt, want ook dat kan invloed hebben op de verkoopprijs.

Bij het verkopen van jouw huis is het ook nuttig om te weten wat de gemiddelde prijs per vierkante meter is. In Mierlo ligt dit bedrag op het moment van schrijven rond de € 3.876 per vierkante meter. Deze prijs geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten als je jouw woning wilt verkopen, maar uiteraard zal de uiteindelijke prijs ook afhangen van de individuele kenmerken van het huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Mierlo

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.400
€ 4.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Mierlo bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Mierlo.

Feitjes over Mierlo

 • Mierlo staat bekend om de jaarlijkse fiets4daagse.
 • Het beschikt over een uniek openluchttheater, 't Patronaat.
 • De Sint Lambertuskerk in Mierlo is een rijksmonument.

Tips om je woning te verkopen in Mierlo

Je huis in Mierlo verkopen is niet iets wat je dagelijks doet. Het kan een complex en stressvol proces zijn. Maar met de juiste aanpak kun je ervoor zorgen dat dit proces soepel verloopt. Hier zijn enkele tips om je daarbij te helpen.

 • Onderhoud: Het onderhoud van je huis is belangrijk. Het is niet alleen belangrijk voor het dagelijks wonen, maar ook voor de verkoop. Zorg dat zichtbare defecten zoals bladderen verf, lekkende kranen of kapotte ramen worden gerepareerd.
 • Schoonmaak: Een schoon huis maakt een betere indruk. Besteed extra aandacht aan de keuken en de badkamer, deze ruimtes kunnen potentiële kopers sterk beïnvloeden.
 • Licht: Een goed verlichte woning is aantrekkelijk. Open de gordijnen voor natuurlijk licht en zorg voor voldoende lampen in donkere ruimtes.
 • Persoonlijke spullen: Verwijder zoveel mogelijk persoonlijke spullen. Dit helpt kijkers om zichzelf in jouw huis te zien wonen.
 • Buitenruimte: Vergeet de tuin of het balkon niet. Een verzorgde, uitnodigende buitenruimte kan veel waarde toevoegen aan je woning.

Ontdek jouw stappenplan in Mierlo:

 • Verkoop je woning efficiënt met ons op maat gemaakte stappenplan
 • Bespaar duizenden euro's door optimaal te vergelijken
 • Voorkom dat er iets over het hoofd wordt gezien bij de verkoop
 • Krijg gedetailleerd inzicht in alle benodigde acties
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Mierlo?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Mierlo kost je als verkoper gemiddeld € 7.579. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Mierlo In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 631.545) € 6.694
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.579

Kosten van makelaars in Mierlo

Wanneer je van plan bent om je huis in Mierlo te verkopen, is het belangrijk om te weten dat je te maken krijgt met makelaarskosten. Deze kosten worden uitgedrukt in een courtage, een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Het gemiddelde courtagepercentage in Mierlo is 1,06%.

Hoeveel dit precies in euro's betekent, hangt af van de verkoopprijs van je huis. Met een gemiddelde verkoopprijs van € 631.545 in Mierlo, kun je ervan uitgaan dat de gemiddelde courtage van 1,06% neerkomt op gemiddeld € 6.694. Door offertes op te vragen helder je dit verder op en haal je wellicht een scherpere prijs. Het helpt vaak om de makelaar bij je thuis te laten komen voor een nauwkeurige schatting.

Lees meer over makelaars in Mierlo.

Andere kosten bij verkoop

Onderhouds- en verbeteringskosten

Voor de verkoop van je woning in Mierlo moet je wellicht rekening houden met onderhouds- en verbeteringskosten. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om wat kleine reparaties uit te voeren of de muren van een frisse laag verf te voorzien. Zo maak je je huis aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Deze kosten hangen af van de staat van je woning en de eigen wensen. Het kan variëren van de kosten voor een nieuwe cv-ketel tot aan het moderniseren van de badkamer. Op de pagina verkoopkosten krijg je een duidelijk overzicht van de diverse kosten die bij de verkoop van je woning komt kijken.

Advieskosten

Een andere kostenpost waar je mee te maken kunt krijgen als woningverkoper in Mierlo, zijn advieskosten. Je kunt bijvoorbeeld behoefte hebben aan financieel advies of hulp bij het bepalen van de juiste verkoopprijs. Deze professionals zijn niet gratis.

Let wel, advies vraag je om de verkoop te bevorderen. Zo zal een belastingadviseur je kunnen helpen met belastingzaken rondom de verkoop van je huis. Al blijven dit extra kosten, ze komen met het voordeel van een gesmeerd verkoopproces.

Wanneer mijn huis verkopen in Mierlo?

Het goed moment om je huis te verkopen is altijd afhankelijk van meerdere factoren, maar over het algemeen is het zo dat de huidige periode in mei 2024 gunstig kan zijn. Dit komt voornamelijk door de hoge vraag naar woningen en de relatief beperkte woningvoorraad in Mierlo. Daarnaast kan de huidige economische situatie ook een rol spelen, aangezien deze de koopbereidheid kan beïnvloeden.

Misschien vraag je je af hoe je het beste kunt handelen in de huidige situatie? Het slimste is om in deze periode de adviezen van verschillende makelaars naast elkaar te leggen. Makelaars kunnen namelijk verschillen in hun begeleiding, aanpak en hun blik op de markt. Door dit te doen krijg je een compleet beeld van de mogelijkheden en kun je een weloverwogen keuze maken bij het verkopen van jouw huis.

Vergelijk makelaars in Mierlo Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Met het stappenplan van Huis Verkopen gaat jouw woningverkoop soepel en stressvrij. Dit plan geeft je een volledig overzicht van alles wat er komt kijken bij het verkopen van een woning. Van het regelen van een energielabel tot het kiezen van de perfecte makelaar, alles wordt duidelijk uitgelegd. Het slimme aan dit stappenplan is dat je ontzettend veel tijd en moeite bespaart omdat alles overzichtelijk bij elkaar staat. Het gebruik van dit handige stappenplan is gratis en het volgen ervan zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet.

Geen stress meer over de verkoop

Moeite met het starten van de verkoop van je woning? Geen zorgen. Met Huis Verkopen heb je alle nodige informatie en hulp binnen handbereik. Je zult geen belangrijke zaken meer over het hoofd zien, wat veel stress en zorgen wegneemt.

Vind gemakkelijk de juiste specialisten

Huis Verkopen helpt je in Mierlo met het vinden van de juiste specialisten. Of je nu op zoek bent naar een ontruimer, verhuizer of de perfecte makelaar, je vindt ze allemaal op één handige plek.

Vergelijk en bespaar kosten

Door het eenvoudige vergelijkingssysteem van Huis Verkopen vind je snel de goedkoopste en beste dienstverlening. Dit bespaart je tijd en kosten, waardoor je de verkoop van je woning slim aanpakt.

Snel of maximaal verkopen

Huis Verkopen helpt je met het maken van de juiste keuzes, of je jouw woning in Mierlo nu snel of voor de maximale prijs wilt verkopen. Daardoor ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Mierlo

Een accurate waardebepaling van je huis in Mierlo is essentieel om de juiste verkoopprijs te bepalen. Je kunt dit laten doen door een makelaar in te schakelen. Bekijk onze pagina over het aanvragen van een waardebepaling door een makelaar voor meer informatie.

Het snel verkopen van je huis in Mierlo vraagt om een efficiënte aanpak. Zorg dat je woning er aantrekkelijk uitziet, bepaal een realistische prijs en promoot het huis actief. Bekijk onze tips om een woning snel te verkopen voor een gedetailleerde strategie.

Het verkoopproces van je huis in Mierlo bestaat uit enkele stappen, inclusief het bepalen van de waarde, het voorbereiden van je woning op bezichtigingen, en het onderhandelen over de prijs. Meer over dit proces vind je in ons stappenplan voor de verkoop van je huis.

Bij het verkopen van je huis in Mierlo zijn er verschillende kosten waar je op moet letten. Denk aan makelaarskosten, notariskosten en eventuele kosten voor het opknappen van de woning. Onze pagina over de kosten van de verkoop van een huis kan je hier meer over vertellen.

Het vinden van de juiste makelaar is een belangrijke stap in het verkoopproces. Factoren zoals ervaring, lokale marktkennis en tarieven zijn hierbij belangrijk. Om je te helpen een goede keuze te maken kun je onze tool voor het vergelijken van makelaars raadplegen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen