Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Heeze

Als je van plan bent je huis in Heeze te verkopen, bereid je dan voor op een proces waarbij strategie en precisie van groot belang zijn. Gelukkig hebben we een aantal handige tips voor je klaarstaan die gaan over prijsbepaling, het aantrekkelijk maken van je woning en succesvolle onderhandelingen. Met deze tips verzeker je jezelf van een succesvolle verkoop in deze gewilde omgeving.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Heeze

Als woningverkoper in Heeze heb je diverse doelen als je jouw huis gaat verkopen. Een absolute prioriteit is om een hoge verkoopprijs te realiseren, want iedere euro telt. Daarnaast streef je er waarschijnlijk naar om jouw woning zo snel mogelijk te verkopen, zodat je verder kunt met je volgende stappen. Ook kan het belangrijk zijn om een betrouwbare koper te vinden die zijn afspraken nakomt en de koop niet op het laatste moment afblaast.

Maar wat wil je nog meer weten? Hoe snel worden huizen in Heeze gemiddeld verkocht? Hoe hoog is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken om de beste deal te krijgen? Of misschien wil je weten wat de huidige waarde van jouw woning is, zodat je een 'prijskaartje' kunt hangen aan jouw woning. Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Heeze:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
99 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 593.536
Besparing (gem.)
€ 1.721

Je huis snel verkopen in Heeze

In Heeze worden huizen gemiddeld binnen een periode van 59 dagen verkocht. Met de juiste strategie en voorbereiding is het mogelijk om dit proces te versnellen. Om je te helpen je huis sneller in Heeze te verkopen, hebben we enkele nuttige tips opgesteld.

 1. Bereid je huis voor op potentiële kopers door het aantrekkelijk en uitnodigend te maken. Zorg ervoor dat je huis schoon, opgeruimd en in goede staat is voor bezichtigingen. Misschien wil je wat kleine reparaties doen of een vers likje verf aanbrengen. Potentiële kopers moeten zichzelf kunnen voorstellen in het huis, dus maak het zo neutraal en gastvrij mogelijk.
 2. Stel een realistische vraagprijs vast met behulp van een professionele taxateur of makelaar. Het kan verleidelijk zijn om te hoog te vragen, maar dit kan potentiële kopers afschrikken. Een huis dat te hoog geprijsd is, kan langer op de markt blijven dan noodzakelijk. Je kan altijd een gratis waardebepaling aanvragen om een beter idee te krijgen van wat een eerlijke vraagprijs zou zijn.
 3. Bepaal je bodemprijs voordat je je huis op de markt brengt. Het hebben van een duidelijk idee van het minimumbedrag dat je bereid bent te accepteren, kan de verkoopprocedure aanzienlijk versnellen. Bedenk echter wel dat een te lage bodemprijs potentiële kopers kan afschrikken, terwijl een te hoge bodemprijs de verkoop kan vertragen.

Tips in Heeze

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Heeze op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Heeze ligt momenteel rond de € 593.536 euro. Deze verkoopsom is echter afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt de grootte van de woning, de staat van onderhoud, de ligging en de marktontwikkelingen in de regio een rol bij het bepalen van de uiteindelijke verkoopprijs.

Als we kijken naar de prijs per vierkante meter, dan ligt die in Heeze momenteel rond de € 3.716 euro. Hoewel dit je een algemene indicatie kan geven, is het aan te raden om een exacte waardebepaling van jouw woning uit te laten voeren door een makelaar. Zo weet je precies wat je huis in juni 2024 waard is, zonder dat je zelf kosten hoeft te maken. Je kan een waardebepaling aanvragen op onze website.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Heeze

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.400
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Heeze bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Heeze.

Feitjes over Heeze

 • Heeze is gelegen in de provincie Noord-Brabant.
 • Heeze bezit een kasteel, Kasteel Heeze, uit de 17e eeuw.
 • Heeze kent een jaarlijks terugkerende Brabantsedag.

Tips om je woning te verkopen in Heeze

Denk je eraan om je huis in Heeze te verkopen? Een goede voorbereiding kan een wereld van verschil maken en je vastgoedinvestering optimaliseren. Hier zijn enkele praktische tips die je kunnen helpen om het potentieel van jouw woning optimaal te benutten en snel een koper te vinden.

 • Prijsbepaling: Zorg dat je een realistische vraagprijs vaststelt. Laat jouw huis taxeren door een expert en verdiep je in de huizenprijzen in Heeze.
 • Onderhoud: Zorg dat je huis in optimale staat is. Kleine reparaties, het opfrissen van de verf of het vervangen van verouderde elementen kan een groot effect hebben.
 • Presentatie: Maak jouw huis zo aantrekkelijk mogelijk. Opruimen en schoonmaken is een must. Verwijder persoonlijke spullen zodat potentiële kopers zichzelf in jouw huis kunnen zien wonen.
 • Promotie: Maak goed gebruik van social media en online woningplatforms. Door aantrekkelijke foto's en een duidelijke beschrijving kan je jouw huis onder de aandacht brengen.
 • Open huis: Overweeg het organiseren van een open huis. Zo kan je heel vlot een breed publiek bereiken en de sterke punten van je woning in de schijnwerpers zetten.

Ontdek jouw stappenplan in Heeze:

 • Gratis interactief stappenplan, persoonlijk en op maat gemaakt
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Helder overzicht, regel alles vanuit één plek
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat in de verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Heeze?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Heeze kost je als verkoper gemiddeld € 6.654. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Heeze In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 593.536) € 6.291
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.654

Kosten van makelaars in Heeze

Bij het verkopen van je huis in Heeze ga je gemiddeld te maken krijgen met twee soorten kosten: de opstartkosten en de courtage. De meeste makelaars rekenen opstartkosten, deze komen gemiddeld op € 515. Deze kosten komen voort uit de inzet van de makelaar om je huis verkoopklaar te maken en onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers.

Daarnaast ontvangt de makelaar een courtage, een percentage van de verkoopprijs van je huis. In Heeze ligt dit gemiddelde percentage meestal rond de 1,06%. Het precieze percentage verschilt per makelaar. Door de variërende tarieven is het raadzaam om verschillende makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Heeze.

Andere kosten bij verkoop

Makelaarskosten

Een flink deel van de kosten die je als verkoper maakt, komt door de makelaarskosten. Deze kosten zijn voor het advies, de bemiddeling en de marketing van jouw woning. Vaak worden deze berekend aan de hand van een percentage van de verkoopprijs.

Omdat deze kosten een grote impact kunnen hebben, is het verstandig om makelaarstarieven te vergelijken. Sommige makelaars rekenen namelijk een vast tarief, terwijl anderen een percentage van de verkoopprijs vragen. Door de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, kun je flink besparen.

Onderhoudskosten

Voordat je jouw woning te koop zet, wil je natuurlijk dat het er op zijn best uit ziet. Daarom kan het nodig zijn om onderhoudskosten te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schilderen van de buitenkant van de woning of het vervangen van oude ramen.

Deze onderhoudskosten kunnen aardig oplopen, maar het is een investering die zich meestal wel terugverdient. Een huis dat er netjes en verzorgd uitziet, trekt namelijk sneller kopers aan en kan voor een hogere prijs verkocht worden.

Notariskosten

Als je jouw woning verkoopt, zal je ook notariskosten moeten betalen. Dit zijn kosten voor het opstellen van de koopakte en het inschrijven van de overdracht bij het kadaster.

De hoogte van de notariskosten kan variëren per notaris. Het is hierbij ook weer verstandig om de tarieven van verschillende notarissen te vergelijken om zo de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Wanneer mijn huis verkopen in Heeze?

Er zijn verschillende redenen waarom juni 2024 een geschikt moment is om je huis in Heeze te verkopen. Het huidige woningtekort leidt ertoe dat veel potentiële kopers op zoek zijn naar een nieuwe woning, wat de verkoopkansen van jouw huis kan vergroten. Daarnaast blijken kopers ook bereid om steeds vaker over de vraagprijs heen te bieden, wat in jouw voordeel kan werken.

Vraag je je af of dit ook voor jouw specifieke situatie geldt? Alhoewel we geen uitspraken kunnen doen over individuele gevallen, kunnen lokale makelaars in Heeze met hun jarenlange ervaring en kennis van de lokale markt de beste inschatting maken. Zij kunnen je adviseren en begeleiden bij het verkoopproces om zo de beste uitkomst voor jou te realiseren.

Vergelijk makelaars in Heeze Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van je huis is vaak een grote stap en vereist een zorgvuldige voorbereiding. Om te zorgen dat je niets over het hoofd ziet en de beste deal krijgt, helpt Huis Verkopen je bij elke stap van dit proces. Of je nu nog in de orientatiefase zit of al klaar bent om je huis op de markt te zetten, Huis Verkopen biedt tools en bronnen van informatie om je optimaal te ondersteunen. Van kosteloos je woningwaarde bepalen tot het vergelijken van lokale makelaars, wij zorgen dat je van alle nodige informatie en diensten voorzien bent om een succesvolle huisverkoop te garanderen.

Gratis waardebepaling en makelaars vergelijken

Om een goede start te maken, biedt Huis Verkopen je een gratis, objectieve waardebepaling. Zo weet je precies wat je huis waard is en ben je goed voorbereid tijdens onderhandelingen. Bovendien kun je verschillende lokale makelaars vergelijken op basis van informatie over hun tarieven, diensten en beoordelingen. Hierdoor kies je zeker de beste makelaar voor de verkoop van je woning.

Onafhankelijk en gratis platform

Huis Verkopen is een volledig onafhankelijk platform dat gratis te gebruiken is. Hierdoor kun je op betrouwbare wijze makelaarstarieven opvragen bij verschillende aanbieders en beslissingen nemen die het beste aansluiten bij jouw behoeften en budget. Daarnaast bespaar je aanzienlijk op makelaarskosten door gebruik te maken van onze diensten.

Compleet stappenplan tot verkoop

Om je volledig te ontzorgen in het verkooptraject, biedt Huis Verkopen een handig stappenplan aan. Dit plan zorgt ervoor dat je niets vergeet en goed georganiseerd aan de slag kunt. Van het regelen van een energielabel, tot woningstyling en een verhuizing, alles is eenvoudig te regelen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Heeze

Het beste verkoop je je huis door een goede makelaar te vinden die jou goed kan adviseren en begeleiden. Op HuisVerkopen.nl kun je makelaars vergelijken en zo de beste makelaar voor joúw situatie vinden.

Het is belangrijk om een makelaar te kiezen die ervaring heeft met verkopen in Heeze. Ook de kosten en de communicatie zijn belangrijke factoren. Lees meer over deze en andere factoren in ons handig overzicht.

De kosten voor het verkopen van je huis kunnen flink variëren. Denk aan kosten voor de makelaar, maar ook voor het energielabel en notaris. Voor een overzicht van alle kosten, bekijk onze pagina over kosten van de verkoop van een huis.

Om de waarde van je huis te bepalen, kun je het beste een waardebepaling door een makelaar aanvragen. Op HuisVerkopen.nl bieden we een handige tool om waardebepaling aanvragen bij lokale makelaars.

Een huis kun je voor de hoogste prijs verkopen door de juiste marketing, perfecte presentatie en stevige onderhandeling. In ons artikel over hoe je je huis voor de hoogste prijs verkoopt geven we je alle tips die je nodig hebt.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen