Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Leende

Het verkopen van je huis in Leende is een grote stap. Een goede voorbereiding is essentieel: regel zaken zoals je energielabel nauwkeurig en denk zorgvuldig na over de keuze van een geschikte makelaar. Oriënteer je goed, om deze belangrijke levensgebeurtenis vlekkeloos te laten verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Leende

Als woningverkoper in Leende heb je diverse doelen. Een snelle verkoop van je huis is natuurlijk een mooi resultaat. Maar misschien wil je vooral een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst realiseren? Of ben je vooral gehecht aan goede voorwaarden, zoals het behoud van je vertrouwde omgeving en het niet hoeven terugdraaien van verbouwingen?

Je vraagt je vast af hoe snel huizen in Leende verkocht worden en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Is het mogelijk om te besparen door makelaars te vergelijken? Ben je benieuwd naar de huidige waarde van jouw woning? Al deze onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens een gratis verkoopadvies die je kunt aanvragen bij een makelaar. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Leende:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
74 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 477.195
Besparing (gem.)
€ 1.360

Je huis snel verkopen in Leende

Woningen in Leende worden gemiddeld binnen 74 dagen verkocht. Hoewel dit relatief snel is, wil je natuurlijk dat jouw huis nóg sneller op de nieuwe eigenaar overgaat. Hieronder delen we drie handige tips die het verkoopproces kunnen versnellen.

 1. Professionele foto's en presentatie: De presentatie van je woning kan het verschil maken tussen een snelle verkoop en een langdurig verkoopproces. Overweeg daarom professionele foto’s en een aantrekkelijke beschrijving van je woning. Zorg er ook voor dat je huis er netjes en opgeruimd uitziet.
 2. Realistische vraagprijs: Het vaststellen van een realistische vraagprijs is essentieel. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage vraagprijs ervoor kan zorgen dat je geld misloopt. Doe een beroep op een makelaar voor een correcte waardebepaling.
 3. Flexibiliteit bij bezichtigingen: Zorg dat je flexibel bent bij het plannen van bezichtigingen. Hoe meer beschikbaarheid je aanbiedt, hoe meer geïnteresseerden je woning kunnen bezichtigen. Dit kan de kans op een snelle verkoop aanzienlijk verhogen.

Tips in Leende

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Leende op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Leende is momenteel € 477.195. Deze prijs hangt af van diverse factoren. Naast de staat van het huis, spelen de ligging, de grootte en de vraag in de markt ook een aanzienlijke rol bij het bepalen van de verkoopsom. Er is geen vaststaande formule voor het calculeren van deze prijs, omdat elke woning uniek is en zijn eigen waarde heeft.

Wat ook interessant is om te bekijken, is de gemiddelde prijs per m2 in Leende. Momenteel betaal je gemiddeld € 3.467 per vierkante meter voor een huis in Leende. Deze gemiddelde m2 prijs kan je helpen om een beter beeld te krijgen van wat je kunt verwachten als je van plan bent om een huis in Leende te gaan kopen in mei 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Leende

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.400
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Leende bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Leende.

Feitjes over Leende

 • Leende is gelegen in de provincie Noord-Brabant.
 • De plaats telt bijna 4000 inwoners volgens CBS in 2021.
 • Leende staat bekend om haar prachtige natuurgebied Leenderheide.

Tips om je woning te verkopen in Leende

Het verkopen van je huis in Leende kan een uitdaging zijn, maar door je verkoop goed voor te bereiden, kun je zelf een groot verschil maken. Goede voorbereiding en strategie zijn daarbij onmisbaar. Hier zijn enkele handige tips om het beste uit je huisverkoop te halen.

 • Fotopresentatie: Zorg voor heldere, professionele foto's bij je woningadvertentie. Overweeg om een professionele fotograaf in te huren. Je foto’s zijn de eerste indruk die potentiële kopers krijgen.
 • Huisreparaties: Onderhoud en herstelwerkzaamheden zijn belangrijk. Los problemen op, verf indien nodig muren opnieuw en zorg dat je huis er verzorgd uitziet.
 • Schoonmaken: Een schoon en net huis verhoogt de kans op een goede verkoop. Zorg dat je huis er van binnen en buiten piekfijn uitziet.
 • Prijsstrategie: Wees realistisch over de waarde van je woning. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken. Een marktconforme prijs trekt meer geïnteresseerden.
 • Marketing: Maak gebruik van social media, flyers en je persoonlijke netwerk om de verkoop te bevorderen. Hoe meer mensen het weten, hoe groter de kans op verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Leende:

 • Voorkomt dat je essentiële stappen overslaat
 • Bespaar duizenden euro's door grondige vergelijking
 • Gratis, interactief en volledig aangepast aan jouw situatie
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Leende?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Leende kost je als verkoper gemiddeld € 6.237. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Leende In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 477.195) € 5.297
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.237

Kosten van makelaars in Leende

Bij het inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis in Leende, moet je rekening houden met verschillende kosten. De meeste makelaars rekenen een courtage, een vergoeding die meestal een percentage is van de verkoopprijs van je huis. Dit percentage ligt in Leende gemiddeld op 1,11%.

Naast de courtage rekenen veel makelaars in Leende opstartkosten. Deze kosten, bijvoorbeeld voor het maken van foto's en het plaatsen van je huis op verkoopsites, bedragen gemiddeld € 515. Ondanks deze kosten liggen de totale makelaarskosten in Leende in lijn met het landelijk gemiddelde - het is dus geen uitzonderlijk dure plaats om je huis te verkopen.

Lees meer over makelaars in Leende.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Het is niet te vermijden: bij de verkoop van je woning komen notariskosten kijken. Deze kosten zijn voor het opmaken van de koopakte en kunnen variëren tussen de notarissen. Kies een notaris die transparant is over de tarieven, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De notariskosten worden doorgaans door de koper betaald (kosten koper) bij het tekenen van de akte van levering. Echter, als verkoper ben je verantwoordelijk voor de kosten als er sprake is van 'vrij op naam' (VON). Het is dus van belang hier rekening mee te houden bij de onderhandelingen.

Onderhoudskosten

Je wilt niet dat potentiële kopers je woning niet kopen vanwege achterstallig onderhoud. Denk hierbij aan het repareren van lekkages, het schilderen van kozijnen of het vervangen van oud sanitair. Deze onderhoudskosten kunnen hoog oplopen, afhankelijk van de staat waarin je huis verkeert.

Je kunt ervoor kiezen om de onderhoudskosten door te berekenen in de verkoopprijs van je woning, maar dit kan een afknapper zijn voor kopers. Een goed onderhouden huis draagt juist bij aan een positief beeld en kan mogelijk een hogere verkoopprijs opleveren.

Energielabel

Iedere verkoper is verplicht om bij de verkoop van een woning een energielabel aan te leveren. De kosten hiervan zijn voor de verkoper. Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van de woning en kan daarmee ook de verkoopkansen vergroten.

Zo'n energielabel aanvragen kan bij een erkend energieadviseur. Het is slim hier op tijd mee te beginnen, zodat je bij de start van de verkoop al een label kunt tonen aan potentiële kopers. Het draagt bij aan een groen imago en voor sommige kopers kan dat de doorslag geven.

Wanneer mijn huis verkopen in Leende?

Ben je aan het twijfelen of dit het juiste moment is om je huis in Leende te verkopen? Dat is begrijpelijk! Het goede nieuws is dat de woningmarkt in Leende veel overeenkomsten toont met die in vergelijkbare plaatsen in Nederland, en die bevindt zich op dit moment in een sterke fase. Er is relatief veel vraag en het aanbod is beperkt, wat jou in een gunstige positie plaatst als verkoper.

Zie je die grote interesse in huizen zoals die van jou en vraag je je af hoe dat in mei 2024 zal uitpakken? Doorgaans zijn veranderingen van maand tot maand beperkt, dus de sterke vraag van nu zal naar verwachtingen niet drastisch afnemen in de komende periode. Hierdoor kan dit een uitstekend moment zijn om je woning op de markt te brengen. Raadpleeg wel altijd een ervaren verkoopmakelaar voor persoonlijk advies.

Vergelijk makelaars in Leende Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Je staat op het punt om een van de grootste transacties in je leven te maken: het verkopen van je huis. Dit is niet iets wat je dagelijks doet en daarom wil je het goed doen. Het stappenplan van Huis Verkopen biedt uitkomst. Dit interactieve stappenplan begeleidt je door het gehele verkoopproces. Je weet zo exact wat je moet regelen, van het aanvragen van een energielabel tot het vinden van een geschikte ontruimer of verhuizer. Alles is duidelijk, overzichtelijk en vooral makkelijk te gebruiken. Volg je de stappen van het stappenplan, dan weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en kun je de verkoop van je huis met vertrouwen tegemoet zien.

Vergelijk lokale makelaars

Huis Verkopen houdt statistieken bij van alle makelaars in jouw regio. Dit geeft je de mogelijkheid om lokale makelaars te vergelijken op prestaties zoals verkoopopbrengst en verkoopsnelheid. Zo vind je altijd de beste makelaar voor jouw situatie!

Kosten besparen

Via het stappenplan van Huis Verkopen vergelijk je eenvoudig dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Hierdoor bespaar je aanzienlijk op je makelaarskosten.

100% onafhankelijk

Als grootste platform op het gebied van woningverkoop, is Huis Verkopen 100% objectief en onafhankelijk. We zorgen ervoor dat je altijd toegang hebt tot betrouwbare informatie en zo misinformatie in de markt kunt vermijden.

Gratis en vrijblijvend

Huis Verkopen helpt je gratis en vrijblijvend om specialisten te vinden in jouw regio die de beste dienstverlening leveren voor de laagste prijs. Zo regel je de verkoop van je woning op de slimste manier!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Leende

Je kiest de juiste makelaar door verschillende makelaars in Leende te vergelijken op basis van ervaring, track record en verkoopstrategie. Op huisverkopen.nl kun je eenvoudig en snel verkoopmakelaars vergelijken en de beste keuze maken.

Een energielabel is verplicht bij de verkoop en een woningwaarde bepaling kan nuttig zijn. Ook is een goede verkoopstrateeg belangrijk. Lees alles over wat je moet regelen op deze pagina.

De kosten van de verkoop van je huis kunnen variëren en zijn afhankelijk van onder andere je makelaar. Op deze pagina vind je een uiteenzetting van mogelijke kosten.

Om je huis snel te verkopen is het van belang een goede vraagprijs, aantrekkelijke presentatie en een actieve verkoopstrategie te hanteren. Kijk voor meer tips op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen