Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Budel

Het verkopen van je huis in Budel begint bij het inzicht krijgen in de vastgoedmarkt. Door recente transactiecijfers en vastgoeddata te bestuderen, kun je een realistische verkoopprijs instellen. Dit diepgaand marktonderzoek vormt de basis voor een succesvolle verkoop, door de huidige kansen in de lokale vastgoedmarkt van Budel optimaal te benutten.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Budel

Als woningverkoper in Budel heb je verschillende doelen voor ogen. Het is allemaal begonnen met de beslissing om je huis te verkopen en nu wil je de resultaten zien. Het behalen van een hoge verkoopprijs is bijvoorbeeld zo'n doel dat je nastreeft. Je wilt er natuurlijk zoveel mogelijk uithalen. Daarnaast is het realiseren van een snelle verkoop ook van belang. Je wilt niet maandenlang wachten voordat je iets hoort. Bovendien wil je geen belangrijke zaken over het hoofd zien bij het regelen van de verkoop; alles moet soepel en overzichtelijk verlopen.

Je vraagt je wellicht af hoe snel huizen in Budel eigenlijk worden verkocht, en dan vooral in vergelijking met het landelijke gemiddelde. Daarbij ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopopbrengst en of je eventueel geld kunt besparen door bijvoorbeeld makelaars te vergelijken. Er zijn heel wat factoren die bepalen hoe de woningmarkt in Budel zich ontwikkelt en hoe je eigen situatie eruit ziet. Om je hier een beter beeld van te geven, volgen hieronder de actuele cijfers over de woningmarkt in Budel:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
66 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 456.287
Besparing (gem.)
€ 1.437

Je huis snel verkopen in Budel

Je denkt eraan om je woning in Budel te verkopen. Op dit moment worden woningen in Budel gemiddeld binnen 53 dagen verkocht. Om er zeker van te zijn dat jouw woning snel en tegen de beste prijs wordt verkocht, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen.

 1. Presentatie van de woning: Besteed aandacht aan de presentatie van je woning. Een lichte woning met ruimte en opgeruimd huis oogt groter en trekt eerder potentiële kopers. Kleine renovaties zoals schilderwerk en tuinonderhoud kunnen ook wonderen verrichten.
 2. Vergelijken van makelaars: Een goede verkoopmakelaar kan het verkooptraject aanzienlijk versnellen. Doe onderzoek en vergelijk verschillende makelaars op basis van hun expertise, aanpak en kosten voordat je een keuze maakt. Becijferdatie kan hier enorm bij helpen.
 3. Realistische prijsstelling: Het bepalen van een realistische vraagprijs speelt een grote rol in het snel kunnen verkopen van je woning. Een te hoog gestelde prijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je potentieel winst kan kosten.

Tips in Budel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Budel op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Budel is momenteel € 456.287. Hoeveel je voor jouw huis kunt krijgen hangt van meerdere factoren af. Het gaat niet alleen om de grootte of het aantal kamers, maar ook de staat van het huis en de locatie zijn van grote invloed op de uiteindelijke verkoopsom.

In Budel ligt de gemiddelde prijs per m2 op € 3.142. Daarom is het zinvol om een waardebepaling uit te laten voeren door een ervaren makelaar. Zo kun je exact te weten komen wat jouw woning op dit moment waard is. Een waardebepaling kan worden aangevraagd via de pagina waardebepaling aanvragen op onze website.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Budel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.000
€ 3.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Budel bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Budel.

Feitjes over Budel

 • Budel is bekend om zijn Budels Bier, een lokaal gebrouwen speciaalbier.
 • De stad wordt omgeven door prachtige natuurgebieden zoals de Groote Heide.
 • Het historische centrum van Budel herbergt diverse monumentale panden.

Tips om je woning te verkopen in Budel

Heb je besloten je huis in Budel te verkopen? Het verkoopproces kan soms overweldigend voelen. Lees onderstaande tips om je op weg te helpen en mogelijk geld te besparen.

 • Professionele foto's: Huur een professionele fotograaf in voor de vastgoedfoto's. Hoewel dit een investering is, kan dit je uiteindelijk geld besparen door je huis sneller te verkopen.
 • Prijsstelling: Bepaal samen met je makelaar een realistische vraagprijs. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je geld kan kosten.
 • Onderhoud: Investeer in noodzakelijk onderhoud en kleine verbeteringen. Dit verhoogt de waarde van je huis en kan helpen om de verkoop te versnellen.
 • Verkoopstrategie: Bepaal een effectieve verkoopstrategie. Overweeg open huizen, online advertenties en sociale media. Een goede strategie kan tijd en geld besparen.
 • Energiecertificaat: Zorg dat je een energiecertificaat hebt. Dit is wettelijk verplicht en kan de verkoop versnellen.

Ontdek jouw stappenplan in Budel:

 • Specifiek stappenplan per woning verzekert volledige aanpak
 • Interactief en bij te houden: niets over het hoofd zien
 • Opties om waardeverhoging van de woning te realiseren
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen via vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Budel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Budel kost je als verkoper gemiddeld € 6.248. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Budel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 456.287) € 4.974
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.248

Kosten van makelaars in Budel

De kosten van een makelaar zijn afhankelijk van verschillende factoren, maar gemiddeld betaal je in Budel € 515 opstartkosten. Deze kosten worden in rekening gebracht voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden, zoals het maken van foto's van je huis, het plaatsen van advertenties en het verzorgen van bezichtigingen.

Daarnaast werken de meeste makelaars met een courtage. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis dat je aan de makelaar betaalt. In Budel ligt dit courtagepercentage gemiddeld rond de 1,09%. Hoe meer jouw huis oplevert, hoe hoger de courtage voor de makelaar zal zijn.

Lees meer over makelaars in Budel.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als verkoper krijg je te maken met notariskosten. Het opmaken van de koopakte mag dan op conto van de koper komen, voor de afhandeling van de hypotheek liggen de zaken anders. De kosten voor het doorhalen van de hypotheek, ook wel royementskosten genoemd, zijn voor jouw rekening.

Het is belangrijk om te weten dat er variatie kan zitten in wat notarissen rekenen voor hun diensten. Informeer dus vooraf goed naar deze kosten en neem ze op in je begroting. Het goed regelen van deze zaken draagt bij aan een soepele verkoop, zonder onverwachte verrassingen.

Onderhoud en reparaties

Misschien wel de meest voor de hand liggende kosten zijn die voor onderhoud en reparaties. Voordat je jouw huis in de verkoop zet, wil je dat het er op zijn best uitziet. Dat betekent dat eventuele gebreken verholpen moeten worden.

Door goed onderhoud aan je huis te plegen, vergroot je de kans op een snelle verkoop - en wellicht een betere prijs. Denk daarbij niet alleen aan grote zaken, maar ook aan kleine details zoals klemmende deuren of loszittend behang. Die kunnen potentiële kopers ook opvallen.

Energielabel

Een ander belangrijk onderdeel van de verkoop is het energielabel. Dit label is verplicht bij de verkoop van je huis en geeft de energiezuinigheid ervan weer. Als verkoper ben je verplicht om dit te laten opstellen en de kosten hiervan zijn dus voor jou.

Het energielabel is belangrijk omdat het de koper inzicht geeft in de verwachte energiekosten. Een gunstig energielabel kan bijdragen aan een positieve indruk van je huis en invloed hebben op de verkoopprijs. Daarom is het goed om deze kosten mee te nemen in je berekening.

Wanneer mijn huis verkopen in Budel?

Twijfel je of dit een goed moment is om jouw huis in Budel te verkopen? Dat is begrijpelijk, want het kan best spannend zijn om in een periode als juli 2024 die keuze te maken. Echter, overal in Nederland, waaronder ook in Budel, is de vraag naar woningen hoog en in veel gevallen ruim groter dan het aanbod.

Wil je weten hoe jouw verkoopkansen liggen in Budel? Het is relatief eenvoudig om hier klaarheid in te krijgen. Een vastgoedprofessional kan een nauwkeurige inschatting maken van de verkoopbaarheid van jouw huis op basis van factoren zoals locatie, staat van het huis en de huidige vraag en aanbod situatie. Overweeg dus zeker om advies in te winnen!

Vergelijk makelaars in Budel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wanneer je besluit om je woning te verkopen, wil je dat alles soepel verloopt. Het is dan ook van groot belang dat je alle stappen kent, die komen kijken bij het verkopen van je huis. Om je hierbij te helpen, biedt Huis Verkopen een speciaal voor jou samengesteld stappenplan. Dit stappenplan begeleidt je door het volledige verkoopproces, van de voorbereiding tot de overdracht. Krijg grip op de verkoop van je woning met het handige stappenplan. Met dit plan heb je alle kennis in huis om de verkoop van je woning in goede banen te leiden.

Gratis waardebepaling

Heb je een idee van wat je woning waard is? Nee? Geen probleem! Huis Verkopen biedt je een gratis waardebepaling. Zo krijg je inzicht in de huidige waarde van je woning en weet je wat je kunt verwachten op de huizenmarkt.

Bespaar op makelaarskosten

Makelaarskosten kunnen flink oplopen, maar met Huis Verkopen kun je hierop besparen. Vraag makelaarstarieven op en vindt de beste makelaar in Budel die past bij jouw budget. Besparen op makelaarskosten was nog nooit zo eenvoudig.

Alle benodigde diensten in één overzicht

Een energielabel, een verhuizer, een ontruimer, woningstyling; het zijn allemaal zaken die komen kijken bij het voorbereiden van de verkoop van je huis. Geen zorgen, Huis Verkopen heeft het allemaal voor jou in een handig overzicht gezet. Zo vergeet je niets en ben je goed voorbereid.

Volledige transparantie

Huis Verkopen biedt je volledige transparantie. Met een sterke database vol makelaarsstatistieken en prestaties van makelaars in Budel kies jij met volle zekerheid de beste makelaar. Blijf op de hoogte en haal het beste uit de verkoop van je woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Budel

De eerste stappen zijn onder andere een gedegen onderzoek doen naar de woningmarkt in Budel, het inschakelen van een makelaar, jouw huis voorbereiden op de verkoop, en een vraagprijs bepalen. Volg ons stappenplan om het proces gestructureerd te doorlopen.

De waarde van jouw huis wordt bepaald door verschillende factoren, zoals locatie, grootte, leeftijd en staat van onderhoud. Het meest nauwkeurige resultaat krijg je door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.

De kosten die komen kijken bij het verkopen van je huis kunnen sterk variëren. Denk aan kosten voor de makelaar, notaris en overdrachtsbelasting. Op onze pagina over kosten vind je een gedetailleerd overzicht.

Een snelle verkoop kan je stimuleren door te zorgen voor een aantrekkelijke presentatie, de juiste prijsstelling en goede promotie. Raadpleeg onze pagina met tips om je huis snel te verkopen.

Bij het kiezen van een makelaar is het belangrijk te kijken naar ervaring, kennis van de lokale markt in Budel, kosten en de geboden service. Gebruik onze tool om makelaars te vergelijken en zo de beste keuze te maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen