Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Budel

Zoek je een betrouwbare verkoopmakelaar in Budel? Wij helpen je bij je speurtocht. We houden alle prestaties van makelaars bij en hebben zo inzicht in welke makelaar het beste kan bijdragen aan een succesvolle verkoop van je woning in Budel.

Over makelaars in Budel

Makelaars in Budel kunnen op allerlei manieren verschillen. Elk heeft zijn eigen aanpak, tarieven, vakkennis en ervaring. Misschien ligt de kracht van de ene makelaar in de presentatie van huizen en van een andere in het onderhandelen over prijzen. Of misschien maakt één makelaar gebruik van de nieuwste technologie voor huisverkoop, terwijl een andere prioriteit geeft aan lokale kennis. Doordat je bij het vergelijken van makelaars vaststelt welke sterke punten voor jou het meest relevant zijn, kies je een makelaar die het beste bij je past en krijg je de beste verkoopresultaten.

Wil je misschien weten welke makelaar de beste recensies heeft gekregen van eerdere klanten in Budel? Of ben je benieuwd naar de verkoopprijzen die lokale makelaars hebben kunnen realiseren? Misschien vraag je je af welke makelaar de snelste verkoopsnelheid heeft? Wat je ook wilt weten, je vindt het hier. Deze pagina bevat alle informatie die je nodig hebt om de makelaar te kiezen die jouw huisverkoop in Budel tot een succes maakt.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.252
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.443
Besparing (gem.)
€ 1.518

Actueel

 • Als je overweegt om je huis te verkopen, is het goed om te weten dat makelaars in Budel gemiddeld een courtage van 1,09% rekenen. Deze informatie is van mei 2024 en wordt regelmatig bijgewerkt.
 • De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Budel is momenteel € 3.039. Dit kan een factor zijn om rekening mee te houden bij het bepalen van je vraagprijs. Meer details over de huizenprijzen in Budel vind je hier.

Uitgelichte makelaars in Budel

Als je op het punt staat je huis te verkopen in Budel, dan heb je een ruime keuze aan makelaars tot je beschikking. Hier presenteren we een gedetailleerd overzicht van diverse vastgoedmakelaars in Budel, waarbij elke makelaar wordt belicht met een specifieke beschrijving. Door het vergelijken van deze makelaars krijg je inzicht in de verschillen in hun dienstverlening, prijsstelling, aanpak en reputatie.

Casa Nostra Makelaardij BV

Casa Nostra Makelaardij is een expert in de vastgoedmarkt. Als lid van de branchevereniging Vastgoedpro en met certificaten als VastgoedCert, NWWI en NRVT, biedt het jou kwaliteit en betrouwbaarheid aan. Met 23 verkochte en 15 verhuurde objecten in de afgelopen 12 maanden, staat deze makelaar klaar om jou effectief bij te staan in de verkoop, verhuur of aankoop van jouw eigendom.

Huijers Vastgoed Makelaardij

Huijers Vastgoed Makelaardij is een deskundig makelaarskantoor in Budel, dat is aangesloten bij branchevereniging Vastgoedpro. Hier kun je terecht voor verkoop, aankoop en verhuur van je woning. Met gecertificeerde kennis (Dankzij NWWI, NRVT, SCVM certificaten) en een sterke heldere aanpak, behaalt deze makelaar een gemiddelde Funda beoordeling van 9,4. Een professioneel kantoor dat zorg draagt voor jouw vastgoedbehoeften.

van der Straaten Makelaardij

Van der Straaten Makelaardij is een deskundig makelaarskantoor dat lid is van de branchevereniging Vastgoedpro. Ze zijn in het bezit van verschillende certificaten, waaronder VastgoedCert, NWWI en NRVT. Deze erkenningen waarborgen professionaliteit en betrouwbaarheid. Je kunt rekenen op een gedegen aanpak en kwaliteit. Naast Nederlands, kun je bij deze makelaar ook terecht in andere talen.

Let op: het overzicht dat je net hebt gezien is niet volledig. Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Budel. Maak een goede keuze door alle makelaars in Budel te vergelijken met Huis Verkopen. Je ideale makelaar staat wellicht niet in de eerdere lijst, maar komt boven water door een grondige vergelijking.

Vergelijk makelaars in Budel Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Budel?

Een makelaar in Budel rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,09% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 481.811 in Budel komt dit neer op € 5.252 aan makelaarskosten (update mei 2024).

De prijsbepaling van makelaars houdt in dat ze hun tarieven baseren op de waarde van jouw woning. Deze methode zorgt ervoor dat de kosten in lijn zijn met de hoeveelheid werk die ze mogelijk moeten verrichten. Het is daarom handig om tarieven van verschillende makelaars op te vragen.

Let op: de courtages van makelaars in Budel verschillen gemiddeld 0,63%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.518 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Budel. Daarom is het altijd de moeite waard om de prijzen van verschillende makelaars te vergelijken, want dit leidt vrijwel altijd tot besparingen.

Kosten van makelaars in Budel

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.200
€ 5.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Budel

In Budel is het gebruikelijk voor makelaars om opstartkosten in rekening te brengen. Deze kosten kunnen variëren en worden eenmalig in rekening gebracht voor taken die de makelaar uitvoert nog voordat je woning officieel op de markt gezet is. Denk hierbij aan het maken van professionele foto's, het opstellen van een aanlokkelijke advertentie en de woning aanmelden op huizensites en Funda. Gemiddeld liggen deze kosten tussen de € 400 en € 700.

De hoogte van de opstartkosten verschilt per makelaar. Sommige makelaars vragen een vast bedrag, terwijl anderen werken met een flexibel tarief gebaseerd op de hoeveelheid werk. Hou er dus rekening mee dat de kosten kunnen variëren afhankelijk van jouw specifieke situatie. Het kan daarom raadzaam zijn om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende makelaars in Budel, zodat je inzicht krijgt in de potentiële kosten die je te wachten staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Budel

Het verkopen van een woning verloopt niet altijd zoals je verwacht. Misschien vind je een perfecte nieuwe woning voordat je huidige huis verkocht is, of misschien heb je gewoon een andere beslissing genomen en wil je jouw woning uit de verkoop halen. Het is belangrijk om te weten dat de meeste makelaars in Budel intrekkingskosten in rekening brengen als je jouw woning voortijdig uit de verkoop haalt.

Intrekkingskosten zijn kosten die makelaars rekenen voor de diensten die al zijn uitgevoerd voor de aanvang van de verkoop, zoals de woningtaxatie, fotomateriaal en publiciteit. Deze kosten doen zich voor wanneer je besluit om de verkoop van je huis stop te zetten voordat het verkocht is. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarin je een erfenis krijgt en jouw woning niet meer hoeft te verkopen, of dat je plotseling besluit om toch te verhuizen naar dat perfecte appartement in de stad in plaats van jouw woning in Budel te houden.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Budel met een vast tarief

Ook in Budel zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Het grote voordeel hiervan is dat je weet waar je aan toe bent. Er zijn geen verrassingen achteraf; het tarief ligt immers vast. Het gemiddelde vaste tarief in Budel ligt rond de € 3.250 (update: mei 2024).

Een vast tarief kan ook nadelig zijn. Stel, je verkoopt je woning voor €300.000 en je makelaar vraagt een vast tarief van €3.500. In dit geval betaal je iets meer dan 1% van de verkoopprijs aan je makelaar. Als je woning echter voor een lager bedrag verkocht wordt, bijvoorbeeld €250.000, dan betaal je procentueel gezien natuurlijk een stuk meer aan je makelaar.

Tip: Het is niet voor niets dat de meeste woningverkopers in Budel kiezen voor een makelaar die op courtagebasis werkt. Hoewel het tarief variabel is, betekent een hogere verkoopprijs ook een hogere beloning voor de makelaar. Zo wordt de makelaar gestimuleerd om het onderste uit de kan te halen bij het verkopen van jouw woning. Want zeg eerlijk, wie wil er nu niet de hoogst mogelijke verkoopprijs?

4 feitjes over makelaars in Budel

 • Onderzoek toont aan dat huisverkopers in Budel meestal kiezen voor een makelaar met een aanzienlijke ervaring in de lokale woningmarkt. Het kan helpen om verschillende verkoopmakelaars in Budel te vergelijken om zo de beste keuze te kunnen maken.
 • De verkoop van een huis zonder ondersteuning van een professionele makelaar kan financieel riskant zijn. Uit de gegevens blijkt dat het meestal uitkomt op een verlies van gemiddeld €19.000.
 • Veiligheid en professioneel gedrag zijn essentieel in de vastgoedsector. Gelukkig zijn tussen de 80% en 95% van alle makelaars in Budel aangesloten bij gerenommeerde brancheverenigingen zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Voordat een verkoopmakelaar in Budel wordt gekozen, vragen de meeste huisverkopers gemiddeld om advies bij 3 verschillende makelaars. Het gratis aanvragen van verkoopadvies bij de juiste makelaars kan helpen om de beste keuze te maken.

Wat levert de beste makelaar in Budel op?

Wanneer je een woning wilt verkopen in Budel, is het van belang om te kijken naar wat een makelaar kan bieden, in plaats van wat hij kost. Analyseren wat een makelaar oplevert, geeft een nauwkeuriger beeld van de werkelijke waarde die deze voor je biedt.

Dit is hoe je de beste makelaars in Budel herkent:

 • Volgens onze onafhankelijke statistieken verkopen de beste makelaars in Budel woningen voor een bedrag dat gemiddeld hoger ligt dan de verwachte verkoopprijs. Dit surplus wordt geschat op € 12.947, een getal dat continu wordt bijgewerkt om accurate informatie te bieden.
 • Uit onze data blijkt dat de snelste makelaars van Budel woningen doorgaans 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Door een vlotte aanpak kunnen zij je woning in een kortere tijdspanne op de markt brengen en verkopen.

De beste makelaar in Budel vinden

De beste makelaar in Budel vinden, begint bij het bepalen van je eigen situatie en wensen. De ideale makelaar is namelijk degene die perfect in lijn ligt met jouw woning en persoonlijke omstandigheden. Het is belangrijk dat je hier bewust van bent voor een succesvolle verkoop.

Via het vergelijkingsformulier is het mogelijk om makelaars te vergelijken op basis van jouw situatie, voorkeuren en woning. Hierdoor krijg je informatie over tarieven, verkoopstrategieën en waardebepalingen. Op deze manier vind je een makelaar die naadloos bij jou past en maximaliseer je de kans op verkoopsucces.

Waar moet je op letten bij makelaars in Budel?

Het kiezen van de juiste makelaar in Budel voor de verkoop van jouw huis houdt meer in dan je wellicht verwacht. Hier zijn vijf aandachtspunten die je kunnen helpen bij jouw beslissing:

Deskundigheid van de makelaar

Het is belangrijk om te controleren of de makelaar de nodige ervaring en expertise heeft. Een deskundige makelaar kan je voorzien van advies en biedt een professionele benadering voor de verkoop van je huis.

Prijsstelling en de kostenstructuur

Ook is het belangrijk om inzicht te krijgen in de kosten. Niet alle makelaars hanteren namelijk dezelfde prijzen of rekenen op dezelfde manier kosten aan. Voor meer informatie over tarieven kun je hier terecht.

Persoonlijke klik

Daarnaast is het ook fijn om een persoonlijke klik te hebben met de makelaar. De verkoop van jouw huis kan stressvol zijn en een goede verstandhouding met jouw makelaar kan hierbij helpen.

De aanpak bij het verkopen van je huis

Het is goed om te weten hoe de makelaar te werk gaat bij het verkopen van jouw woning. Iedere makelaar heeft een andere aanpak en het is belangrijk dat deze bij jou past.

Beoordelingen en ervaringen

Tot slot kijk je naar de beoordelingen en ervaringen van anderen. Dit kan je een beter beeld geven van hoe de makelaar te werk gaat en of deze goed is in zijn vak.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Stel je voor: je wilt je huis in Budel verkopen en zoekt naar een makelaar die het hele proces soepel kan laten verlopen. Je vraagt je af: hoe belangrijk is het eigenlijk dat de makelaar een goede dienstverlening biedt?

Een NVM-makelaar kan je helpen bij het verkopen van je huis. De voordelen? Ze beschikken over gedegen vakkennis, jarenlange ervaring en hebben toegang tot een breed netwerk. Bovendien zijn er ook andere betrouwbare makelaarsorganisaties, zoals VBO en VastgoedPRO, waar je ook uitstekende dienstverlening kunt verwachten.

Wat doet een makelaar in Budel?

Een makelaar in Budel helpt je bij de verkoop van je huis door in de eerste plaats een realistische prijs te bepalen. Dit doet hij of zij op basis van een grondige woningtaxatie en marktanalyse.

De makelaar is verantwoordelijk voor de professionele promotie van jouw woning. Denk aan professionele fotografie, video's, plattegronden en een omschrijving die jouw woning onder de aandacht brengt van potentiële kopers.

 • Coördinatie van bezichtigingen voor geïnteresseerde kopers.
 • Voeren van onderhandelingen om de best mogelijke prijs te behalen.
 • Helpen bij de wettelijke verplichtingen, zoals het opstellen van de koopovereenkomst.
 • Adviseren over de afhandeling van de verkoop, bijvoorbeeld over de overdracht.
 • Ondersteunen na de verkoop. Denk aan hulp bij vragen van de koper of bij problemen.

Een full-service makelaar is een makelaar die je gedurende het gehele verkoopproces bijstaat, van het bepalen van de verkoopprijs tot en met de afhandeling van de verkoop. Alles wordt voor jou geregeld, zodat je zorgeloos kunt verkopen.

Waarom een makelaar in Budel inschakelen?

Denk je erover na om je huis in Budel te verkopen? Overweeg dan ongetwijfeld om een ervaren makelaar in te schakelen. De vastgoedwereld kan complex en verwarrend zijn, zeker voor degenen die niet dagelijks in aanraking komen met het kopen of verkopen van een woning. Een makelaar kan je begeleiden in het gehele traject, van het vaststellen van de verkoopprijs tot aan de uiteindelijke overdracht. Hier zijn de voordelen van het inschakelen van een makelaar in Budel voor de verkoop van je huis.

Accurate prijsbepaling

Een van de belangrijkste aspecten van het verkopen van een woning is het bepalen van de juiste vraagprijs. De makelaar gebaseerd in Budel is op de hoogte van de lokale markt en kan door de uitgebreide kennis en ervaring een accurate prijsbepaling doen.

Tijd besparen

Door gebruik te maken van een makelaar kan je aanzienlijk tijd besparen. Hij neemt alle taken van je over. Deze variëren van het organiseren van bezichtigingen tot aan de communicatie met potentiële kopers en notarissen.

Professionele presentatie

Om de aandacht van potentiële kopers te trekken, is de presentatie van je huis zeer belangrijk. De makelaar zorgt voor een professionele presentatie met aantrekkelijke foto's en een nauwkeurige omschrijving van je woning.

Kwalitatieve marketing

Een makelaar heeft toegang tot verschillende marketingkanalen. Hierdoor heeft je huis een groter bereik en wordt het sneller opgemerkt door potentiële kopers. Dit verhoogt je kans op een snelle en succesvolle verkoop.

Makelaars in Budel vergelijken

Het vinden van een geschikte makelaar kan een uitdaging zijn, want welke past goed bij jouw unieke situatie en woning? Het begint allemaal met een gedegen vergelijking.

 • De juiste investering van tijd
 • Prestaties van lokale makelaars
 • Jouw eigen woning en wensen
 • Objectieve en onafhankelijke vergelijking

Bij Huis Verkopen begrijpen we dat het kiezen van de juiste makelaar gaat om meer dan alleen prijs. Het gaat om het vinden van de juiste match - de makelaar die het beste in staat is jouw huis te verkopen tegen de hoogste opbrengst en in de kortste tijd. Daarom maken we het gemakkelijk om makelaars te vergelijken op basis van hun prestaties, aanpak en tarieven. Dit stelt je in staat om de makelaar te kiezen die past bij jouw unieke situatie en wensen.

Vergelijk makelaars in Budel Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Budel

De gemiddelde makelaarskosten in Budel zijn € 5.252. Deze prijs kan variëren, het is daarom aan te raden om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars.

Het is een goed idee om verschillende makelaars te vergelijken. Let op zaken zoals kosten, ervaring en reviews. Maak gebruik van de pagina 'makelaars vergelijken' om de beste makelaar te vinden.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Budel zijn € 515. Het is verstandig deze te vergelijken, er kunnen namelijk verschillen tussen makelaars zijn.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Budel is 55 dagen. Echter, dit is afhankelijk van een aantal factoren zoals vraag en aanbod.

Door de makelaarstarieven in Budel te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.518 besparen. Het is dus zeker de moeite waard om hier tijd in te steken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen