Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Sterksel

Wil je jouw huis verkopen in Sterksel? Weet dat dit proces makkelijker is dan je denkt. Op deze website leggen we alle fases van het verkooptraject uit en lichten we deze toe, zo ben je altijd goed geïnformeerd over elke stap die je zet op de vastgoedmarkt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Sterksel

Als je van plan bent om jouw huis in Sterksel te verkopen, zijn er enkele belangrijke aspecten om op te letten. Het is niet alleen belangrijk om een aantrekkelijke vraagprijs vast te stellen, maar ook om jouw woning er op de foto's op z'n best uit te laten zien. Bovendien speelt de promotie van de woning een essentiële rol. Deze elementen beïnvloeden namelijk de aandacht die jouw woning ontvangt van potentiële kopers. Om een goed verkoopresultaat te behalen, is het aan te raden om een bekwame makelaar in te schakelen die ervaring heeft met het verkopen van huizen in Sterksel.

Je vraagt je waarschijnlijk af: Hoe snel worden huizen in Sterksel verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Dit soort vragen zijn volkomen begrijpelijk. Door het vergelijken van makelaars op huisverkopen.nl krijg je meer inzicht in wat de beste keuze zou kunnen zijn voor jou. Hieronder volgen de recente cijfers over de woningverkoop in Sterksel:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
212 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 768.500
Besparing (gem.)
€ 1.729

Je huis snel verkopen in Sterksel

In het gemoedelijke Sterksel, een groen en rustiek dorp in Noord-Brabant, wisselen woningen relatief snel van eigenaar. Gemiddeld duurt het slechts 94 dagen voordat een huis hier verkocht is. Het snel verkopen van je woning is echter een proces waar je invloed op kan uitoefenen met de juiste aanpak.

 1. Zorg voor een realistische vraagprijs. Een passende vraagprijs is cruciaal bij het snel verkopen van je huis. Het kan raadzaam zijn om een aantal verschillende makelaars een gratis waardebepaling te laten doen. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende waarde-inschattingen en kom je beter tot een realistische prijsschatting.
 2. Presenteer je huis optimaal. Een goede eerste indruk is onmisbaar. Een frisse, opgeruimde woning met voldoende lichtinval oogt aantrekkelijker voor potentiële kopers. Denk ook aan het verzorgen van je tuin en de entree.
 3. Flexibiliteit bij bezichtigen. Probeer zo flexibel mogelijk te zijn voor bezichtigingsafspraken. Dit verhoogt de kans dat mogelijke kopers snel kunnen langskomen en verlaagt de drempel om een afspraak te plannen. In het ideale geval kun je het huis ook op zaterdagen of ‘s avonds laten bezichtigen.

Tips in Sterksel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Sterksel op?

Zoek je informatie over de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Sterksel? Op dit moment, in mei 2024, ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Sterksel rond de € 768.500 euro. Deze prijs wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals de staat van het huis, het aantal vierkante meters en de locatie binnen Sterksel.

Daarnaast is het interessant om naar de gemiddelde prijs per vierkante meter te kijken. De gemiddelde prijs per m2 in Sterksel is momenteel € 3.524 euro. Maar let op, deze prijs geeft geen volledig beeld van de waarde van een huis. Denk bijvoorbeeld aan een grote tuin of een recentelijk gerenoveerde keuken, dit zijn factoren die niet worden meegenomen in de berekening van de gemiddelde m2 prijs, maar wel impact hebben op de verkoopwaarde.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Sterksel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.600
€ 2.600
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Sterksel bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Sterksel.

Tips om je woning te verkopen in Sterksel

Het verkopen van je huis in Sterksel kan een uitdagende taak zijn. Er zijn echter een aantal stappen die je kunt zetten om dit proces te vergemakkelijken en om ervoor te zorgen dat je huis opvalt tussen de concurrentie. Volg deze waardevolle tips om je woning sneller te verkopen en tegen een betere prijs.

 • Kies de juiste makelaar: Een makelaar met lokale kennis kan je begeleiden bij het vaststellen van een realistische vraagprijs, en begrijpt beter wat lokale kopers zoeken. Kies een makelaar met uurwerk ervaring in dit genre.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat al het benodigde onderhoud aan het huis is uitgevoerd voordat het op de markt gaat. Geen lekkende kranen, schilferende verf of onkruid in de tuin.
 • Opgeruimd huis: Ruim onnodige spullen op en maak elke kamer zo ruim mogelijk. Potentiële kopers willen het huis zien, niet je spullen.
 • Fotografie: Zorg voor professionele foto's. Goede beelden geven mensen de kans om je woning op zijn best te zien en trekken meer geïnteresseerden.
 • Onderhandelingsstrategie: Wees voorbereid om te onderhandelen over de prijs. Je makelaar kan je hierbij adviseren en je begeleiden bij dit vaak emotionele proces.

Ontdek jouw stappenplan in Sterksel:

 • Met het stappenplan zie je niets over het hoofd
 • Je regelt alles eenvoudig vanaf één plek
 • Door goed te vergelijken, bespaar je duizenden euro's
 • Het stappenplan is speciaal samengesteld voor jouw woning
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Sterksel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Sterksel kost je als verkoper gemiddeld € 8.004. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Sterksel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 768.500) € 8.530
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.004

Kosten van makelaars in Sterksel

Bij het verkopen van jouw huis in Sterksel, zou je kunnen overwegen om een makelaar in te schakelen. De kosten die je voor een makelaar betaalt, kunnen verschillen per makelaar en is vaak uitgedrukt in een courtage. Een courtage is een bepaald percentage 1,11% van de verkoopprijs die je aan de makelaar betaalt bij een succesvolle verkoop, maar er zijn ook makelaars die werken met een vast tarief ongeacht de verkoopprijs van jouw woning.

Om een beter inzicht te krijgen in de kosten van makelaars, kan het nuttig zijn om de tarieven van verschillende makelaars in Sterksel te bekijken en deze te vergelijken. Door verschillende offertes aan te vragen of de tarieven op te vragen bij makelaars in Sterksel, krijg je een goed beeld van de te verwachte kosten en kan je een bewuste keuze maken voor de makelaar die het beste past bij jouw budget en wensen.

Lees meer over makelaars in Sterksel.

Andere kosten bij verkoop

Zoals eerder genoemd, zul je als woningverkoper in Sterksel rekening moeten houden met de kosten van een makelaar. Aan de hand van de gemiddelde courtage van 1,11% en de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Sterksel (€ 768.500), zullen de totale makelaarskosten grofweg rond de € 8.530 liggen. Maar dat is nog niet alles, er zijn ook andere kosten om rekening mee te houden.

Notariskosten

Naast de makelaarskosten krijg je te maken met notariskosten. De notaris speelt een belangrijke rol bij de overdracht van een woning. Hier worden documenten opgesteld en gecontroleerd, zoals de leveringsakte en hypotheekakte.

Deze notariskosten kunnen sterk variëren, afhankelijk van de notaris die je kiest. Zorg dus dat je weet wat je kunt verwachten en wees voorbereid op deze extra kosten bovenop de makelaarskosten.

Energielabel kosten

Je moet ook een energielabel voor je woning laten opstellen. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Kopers kunnen dit gebruiken om een inschatting te maken van de te verwachten energiekosten.

De kosten voor het opstellen van zo'n energielabel kunnen variëren. Houd er rekening mee dat dit een noodzakelijke stap is in het verkoopproces en dus extra kosten met zich meebrengt.

Verhuiskosten

En dan zijn er nog de verhuiskosten. Of je nu zelf alles inpakt en verhuist, of een verhuisbedrijf inschakelt, er zijn altijd kosten verbonden aan het verhuizen van je spullen.

De hoogte van deze kosten hangt af van verschillende factoren, zoals de afstand van de verhuizing en de hoeveelheid spullen die verplaatst moeten worden. Houd bij het budgetteren voor de verkoop van je woning dus ook rekening met deze kosten.

Wanneer mijn huis verkopen in Sterksel?

Heb je je wel eens afgevraagd of dit moment het juiste is om je woning in Sterksel te verkopen? Het korte antwoord is: ja, mei 2024 kan een uitstekende tijd zijn om deze stap te zetten. De huidige vastgoedmarkt heeft een hoge vraag en een relatief laag aanbod, waardoor jouw woning zeer gewenst kan zijn.

Sterksel is immers een aantrekkelijke locatie met zijn rustige, groene omgeving en nabijheid tot Eindhoven. Daarnaast zijn hypotheekvoorwaarden op dit moment over het algemeen gunstig waardoor er veel potentiële kopers zijn. Het verkopen van je huis is dus een stap die je met vertrouwen kunt zetten.

Vergelijk makelaars in Sterksel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Op het platform van Huis Verkopen ontdek je gemakkelijk hoe je jouw huis op een slimme manier verkoopt. Door er gebruik van te maken, profiteer je van een praktisch stappenplan dat je inzicht biedt in alles wat je moet regelen rondom de verkoop. Van het aanvragen van een energielabel tot het vinden van een goede makelaar, het stappenplan bevat alle informatie die nodig is om jou zorgeloos door het gehele verkoopproces te leiden.

Vergelijken van specialisten

In Sterksel wil je natuurlijk werken met de beste experts in huizenverkoop. Met Huis Verkopen is het mogelijk om eenvoudig de beste specialisten te vergelijken en de beste keuzes te maken ten aanzien van makelaars, ontruimers of verhuizers.

Gratis en vrijblijvend dienstverlening

De diensten van Huis Verkopen zijn gratis en vrijblijvend. Dit betekent dat je zonder enige verplichtingen kennis kan maken met een keur aan professionals, zodat je zelf bepaalt met wie je in zee wilt gaan voor de verkoop van je woning.

Beste prijs/kwaliteit-verhouding

Wil je jouw woning snel verkopen of juist voor een maximale prijs? Huis Verkopen helpt je in beide gevallen de juiste keuzes te maken. Zo zorgen we ervoor dat je altijd de beste prijs/kwaliteit-verhouding krijgt.

Bespaar kosten

Met Huis Verkopen pak je de verkoop van je woning in Sterksel slim aan. Op die manier bespaar je kosten en hou je meer geld over na de verkoop van je huis. Dit maakt de verkoop van je huis niet alleen eenvoudiger, maar ook voordeliger.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Sterksel

Het is lastig te bepalen of dit de perfecte tijd is om je huis in Sterksel te verkopen. Het hangt af van de lokale marktomstandigheden en persoonlijke situaties. Verkoopadvies kan je helpen bij deze beslissing.

De waarde van je huis in Sterksel wordt bepaald door een aantal factoren zoals locatie, grootte en staat van onderhoud. Het is aan te raden om een waardebepaling aan te vragen bij een erkend makelaar.

Het vinden van een goede makelaar in Sterksel vereist wat onderzoek. Je kunt online zoeken, maar ook vrienden om aanbevelingen vragen. Op onze website kan je verschillende makelaars vergelijken.

De kosten van het verkopen van je huis in Sterksel kunnen variëren. Ze omvatten makelaarskosten, overdrachtsbelasting, notariskosten en eventuele kosten voor het opknappen van je huis. Je kunt een overzicht van de verkoopkosten op onze website vinden.

Het voorbereiden van je huis voor de verkoop in Sterksel omvat opruimen, reparaties uitvoeren en het huis aantrekkelijk maken voor potentiële kopers. Ons stappenplan kan je hierbij helpen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen