Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Aalst

Bij het verkopen van je woning in Aalst is het essentieel om de recente transactiecijfers van het lokale vastgoed te kennen. Dit helpt je om de waarde van je woning realistisch in te schatten. Het vergroot niet alleen je kans op een succesvolle verkoop, maar je kunt ook een hogere verkoopprijs behalen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Aalst

Er zijn diverse zaken waar je op moet letten als je jouw huis in Aalst wilt verkopen. Ten eerste spelen kosten een belangrijke rol: de makelaarskosten, notariskosten en eventuele verbouwingskosten. Daarnaast is het zaak om de juiste vraagprijs te bepalen om jouw huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Ook het moment van verkoop en de staat van de woning zijn factoren om rekening mee te houden. Belangrijk is om je goed te informeren en je niet te laten verrassen door onverwachte kosten.

Misschien vraag je je af hoe snel woningen in Aalst worden verkocht, of wat de gemiddelde opbrengst van een huis in deze stad is? Of wellicht wil je weten hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Op deze pagina kun je makelaars vergelijken om een makelaar te vinden die goed presteert in Aalst. Hieronder presenteren we de actuele cijfers over woningverkoop in Aalst:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
18 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 595.000
Besparing (gem.)
€ 1.398

Je huis snel verkopen in Aalst

Wanneer je besluit je woning in Aalst te verkopen, is het handig om te weten dat de gemiddelde verkoopsnelheid hier 46 dagen is. Zou je jouw huis graag sneller verkopen? Hier zijn enkele tips die je daarbij kunnen helpen.

 1. Gratis waardebepalingen aanvragen bij meerdere makelaars geeft je een goed beeld van de verschillende inschattingen van je woningwaarde en de lokale markt. Zo kun je jouw vraagprijs optimaal instellen. Je kunt makkelijk een aanvraag indienen via deze pagina.
 2. Professionele foto's en video's van je woning zijn essentieel voor het aantrekken van potentiele kopers. Zorg dat je woning er op z'n best uitziet en laat deze door een professional vastleggen. Het kan de aantrekkelijkheid van je huis aanzienlijk verhogen.
 3. Voordat je je huis op de markt zet, kan het nuttig zijn om een energielabel aan te vragen. Potentiële kopers zijn vaak geïnteresseerd in de energie-efficiëntie van een woning. Het aanvragen van een energielabel kan eenvoudig via deze link.

Tips in Aalst

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Aalst op?

Huizen in Aalst worden op dit moment voor een gemiddelde prijs van € 595.000 euro verkocht. Natuurlijk hangt de verkoopsom van een huis af van verschillende factoren, zoals het type huis, de grootte, de locatie en de staat van het pand. Je kunt denken aan elementen zoals de grootte van de tuin, het jaar van bouw en recente renovaties.

Als we een stapje verder kijken, zien we dat de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter in Aalst momenteel € 3.622 euro bedraagt. Dit houdt in dat de verkoopprijs niet alleen afhangt van bovengenoemde factoren, maar ook per vierkante meter nog flink kan veranderen. Houd hier dus zeker rekening mee als je in juni 2024 een huis in Aalst wilt verkopen of kopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Aalst

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.300
€ 4.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Aalst bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Aalst.

Tips om je woning te verkopen in Aalst

Het verkopen van je huis is vaak stressvol en ingewikkeld. Gelukkig zijn er veel strategieën die je kunt gebruiken om het proces te vergemakkelijken en om te zorgen dat jouw huis opvalt voor potentiële kopers in Aalst. Hier zijn enkele waardevolle tips die kunnen helpen.

 • Werk samen met een lokaal ervaren makelaar. Deze heeft gedetailleerde kennis over wat kopers in Aalst zoeken en kan je adviseert over zaken die waarde toevoegen aan je huis.
 • Zorg dat jouw huis eruit springt in de online lijsten. De meeste kopers beginnen hun zoektocht online. Aantrekkelijke foto's zijn hierbij cruciaal. Je makelaar kan adviseren over professionele vastgoedfotografie.
 • Investeer in kleine renovaties die grote impact kunnen hebben. Denk aan een frisse verflaag, opgeknapt houtwerk of nieuwe vloerbedekking. Vraag advies aan je makelaar welke renovaties het meest lonend zijn.
 • Neem de tijd om jouw huis grondig te schoonmaken. Kleine details zoals schone ramen en fris ruikende kamers kunnen een groot verschil maken bij bezichtigingen. Je makelaar adviseert je hier graag over.

Ontdek jouw stappenplan in Aalst:

 • Stappenplan op maat voor jouw woning
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
 • Eenvoudig bijhouden van de stand van zaken
 • Bespaart duizenden euro's door goede vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Aalst?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Aalst kost je als verkoper gemiddeld € 6.823. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Aalst In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 595.000) € 6.664
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.823

Kosten van makelaars in Aalst

Als je jouw huis wilt verkopen in Aalst, houd er rekening mee dat de gemiddelde kosten van een makelaar over het algemeen bestaan uit een courtage. Deze courtage berekent de makelaar als een percentage van de verkoopprijs van jouw huis. Dit bedraagt meestal rond de 1,12% van de uiteindelijke verkoopprijs.

Vergeten dat de courtage evenals de andere makelaarskosten onderhandelbaar zijn. Het is raadzaam om bij meerdere makelaars een offerte aan te vragen. Dat helpt bij het verkrijgen van een competitief makelaarstarief, en verzekert je dat je de beste makelaar voor jou en jouw specifieke verkoopscenario krijgt.

Lees meer over makelaars in Aalst.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Wanneer je jouw huis verkoopt zijn er altijd notariskosten aan verbonden. Deze kosten worden gemaakt voor de afhandeling van de verkoopakte. Het opstellen van de verkoopakte is een nauwkeurig proces dat door de notaris wordt gedaan.

Als verkoper kies je zelf de notaris uit. De kosten hiervan verschillen per notaris. Ga dus goed na welke diensten de notaris allemaal aanbiedt en tegen welke prijs, voordat je een keuze maakt. Op deze manier voorkom je onnodige hoge kosten en weet je precies waar je aan toe bent.

Onderhoudskosten

Voor je jouw huis op de markt zet, is het goed om kritisch naar de staat van de woning te kijken. Onderhoudskosten worden vaak over het hoofd gezien, maar zijn zeker belangrijk. Ze kunnen het verschil maken tussen een snelle verkoop en een woning die lang op de markt blijft.

Een goed onderhouden huis verkoopt over het algemeen sneller. Denk hierbij aan een likje verf waar nodig, een goed onderhouden tuin of een opgeknapte keuken. Dit hoeft niet duur te zijn, maar het vraagt om tijd en aandacht. Een kleine investering kan dus een groot verschil maken.

Advertentiekosten

Ook het onder de aandacht brengen van jouw woning brengt kosten met zich mee, namelijk advertentiekosten. Adverteren kan op diverse manieren, zoals via sociale media, een advertentie in de krant of via een website. De kosten hiervan kunnen variëren.

Het doel van adverteren is het bereiken van een zo groot mogelijk publiek. Op deze manier vergroot je de kans dat potentiële kopers jouw woning vinden. Het effectief adverteren van je woning kan dus een belangrijke bijdrage leveren aan een succesvolle verkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Aalst?

Vraag je je af of het een goed moment is om je huis in Aalst te verkopen? juni 2024 biedt kansen. De huizenmarkt kent zijn uitdagingen, maar ook veel mogelijkheden. Met de juiste strategie kun je snel je woning van de hand doen.

De sleutel tot succes in deze markt ligt in de neiging tot snel handelen. Maar brengt een snelle verkoop niet het risico van een lagere verkoopprijs? Vaak is snelheid juist voordelig: de interesse in huizen is groot en het aanbod beperkt. Maak daarvan gebruik!

Vergelijk makelaars in Aalst Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij Huis Verkopen begrijpen we dat de verkoop van jouw huis geen dagelijkse kost is. Daarom hebben we een eenvoudig te volgen stappenplan ontworpen om jouw woningverkoopproces gestroomlijnd en stressvrij te maken. Dit stappenplan is specifiek ontworpen voor het soort woning dat je bezit, zodat je precies weet wat je moet doen, van waardebepaling tot aan de uiteindelijke overdracht. Volg onze bewezen stappenplan en je zult merken dat het verkopen van jouw huis een stuk gemakkelijker en begrijpelijker wordt.

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Met Huis Verkopen, krijg je toegang tot handige tools die gratis en onbevooroordeelde informatie bieden. Bijvoorbeeld, onze gratis waardebepaling helpt je bij het bepalen van de juiste vraagprijs voor jouw huis. Op basis daarvan kun je makelaars vergelijken en de beste makelaar in Aalst vinden.

Besparen op makelaarskosten

Bij Huis Verkopen willen we dat je de meest rendabele deal krijgt. Daarom hebben we een functie waarmee je makelaarstarieven kunt opvragen. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om de beste deal te kiezen en uiteindelijk te besparen op de makelaarskosten.

Verscheidenheid aan aanvullende diensten

Afgezien van de belangrijke verkoopaspecten, biedt Huis Verkopen ook een verscheidenheid aan aanvullende diensten. Via ons platform kun je gemakkelijk extra diensten regelen zoals het aanvragen van een energielabel, het vinden van een verhuizer, woningstyling en nog veel meer.

Data over makelaars en hun prestaties

We hebben een enorme hoeveelheid data over makelaars verzameld om je te voorzien van nauwkeurige en betrouwbare informatie voor jouw woningverkoop. De inzichten die je krijgt uit deze makelaarsstatistieken kunnen je helpen bij het selecteren van de meest geschikte makelaar voor de verkoop van jouw huis in Aalst.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Aalst

Er zijn verschillende factoren die de vraagprijs van je huis bepalen, zoals de locatie, grootte, staat van onderhoud en de marktsituatie. Het kan nuttig zijn om de hulp in te schakelen van een makelaar die bekend is met de lokale markt in Aalst. Voor uitgebreide informatie over het bepalen van je vraagprijs, raadpleeg je deze pagina.

De snelheid waarmee je je huis in Aalst kunt verkopen, is afhankelijk van verschillende factoren zoals de huidige woningmarkt, de staat van je woning, de vraagprijs en de promotie. Als je er snel bij wilt zijn, bekijk dan onze tips voor een snelle verkoop.

Bij verkoop en verhuizing komen er veel zaken kijken. Denk aan het opzeggen van je huidige energieleverancier, het doorgeven van je nieuwe adres aan diverse instanties en het regelen van de overdracht. Bekijk onze checklist voor verhuizing voor een volledig overzicht.

Bij het verkopen van je huis zijn er verschillende documenten nodig, zoals het energielabel, de notariële akte, bouwkundige tekeningen en eventuele splitsingsakte. Voor een volledige lijst van alle benodigde documenten kan je onze website raadplegen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen