Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Veenendaal

Het verkopen van je huis in Veenendaal kan een uitdaging zijn. Op deze pagina krijg je een duidelijk overzicht van de beste lokale makelaars, krijg je inzicht in de kosten waar je op moet rekenen en bieden we handige vergelijkingstools om je te helpen bij je oriëntatie. Maak deze stap eenvoudiger met onze begeleiding.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Veenendaal

Als woningverkoper in Veenendaal heb je diverse doelen bij het verkopen van je huis. Uiteraard wil je niet alleen een hoge verkoopprijs realiseren, maar ook de verkoop zo snel en soepel mogelijk laten verlopen. Het vinden van de juiste potentiële kopers kan een uitdaging zijn, net als het vaststellen van de ideale vraagprijs. Ook het verzorgen van aantrekkelijke foto's en een pakkende verkooptekst kan horen bij je ambities.

Wellicht vraag je je af hoe de markt in Veenendaal zich ontwikkelt. Hoe lang staan huizen gemiddeld te koop? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En wat kan je besparen door de juiste makelaar te selecteren? Op al deze vragen heb je waarschijnlijk graag een antwoord voordat je jouw huis in de verkoop zet. Goed nieuws: hieronder vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Veenendaal:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
49 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 453.331
Besparing (gem.)
€ 1.133

Je huis snel verkopen in Veenendaal

Woningen in Veenendaal worden gemiddeld binnen 57 dagen verkocht. Dit is relatief snel, maar als huiseigenaar wil je natuurlijk dat jouw woning zo vlug mogelijk van de hand gaat. Hierbij enkele tips om dit te bereiken.

 1. Hanteer de juiste vraagprijs. Dit speelt een grote rol in de snelheid van de verkoop. Een deskundige makelaar kan je helpen om de perfecte prijs te bepalen. Vraag een gratis waardebepaling aan bij een makelaar via deze link.
 2. Investeer in kwalitatieve woningfotografie. Goed genomen foto's laten de potentie van je woning zien en trekken meer potentiële kopers aan. Een professionele fotograaf is in de meeste gevallen de investering meer dan waard.
 3. Regel een energielabel voor je woning. Dit is niet alleen wettelijk verplicht, het kan ook de verkoop versnellen. Vooral als je woning een gunstig energielabel heeft. Vraag je energielabel aan via deze link.

Tips in Veenendaal

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Veenendaal op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Veenendaal in mei 2024 ligt rond de € 453.331. Deze prijs is echter geen vaste standaard, maar kan fluctueren afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen de grootte van de woning, de staat van onderhoud en de ligging een grote rol bij de bepaling van de uiteindelijke verkoopsom.

Naast de totale verkoopprijs, wordt er ook gekeken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. In Veenendaal ligt de prijs per m2 in deze periode gemiddeld op € 4.092. Deze bedragen zijn gebaseerd op gerealiseerde verkopen in de afgelopen drie maanden. Dit geeft een aardig beeld van de huidige staat van de woningmarkt in Veenendaal.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Veenendaal

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.000
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Veenendaal bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Veenendaal.

Feitjes over Veenendaal

 • Veenendaal behoort tot de provincie Utrecht.
 • De stad telt meer dan 65.000 inwoners.
 • Veenendaal is beroemd vanwege zijn rijke industriële verleden.

Tips om je woning te verkopen in Veenendaal

Overweeg je jouw huis in Veenendaal te verkopen? Een correcte voorbereiding kan cruciaal zijn om de maximale verkoopprijs te bereiken. In dit artikel delen we enkele handige tips die je kunnen helpen bij dit proces.

 • Grondige schoonmaak: Een opgeruimd en schoon huis wekt meer interesse bij potentiële kopers. Investeer tijd in een grondige poetsbeurt, deze kleine inspanning kan je veel opleveren.
 • Optimale belichting: Natuurlijk licht doet wonderen voor de uitstraling van je woning. Open de gordijnen en zorg voor voldoende licht in iedere kamer, het geeft je huis een frisse en uitnodigende look.
 • Professionele foto's: Veel potentiële kopers oriënteren zich online, aantrekkelijke foto's zijn dan onmisbaar. Overweeg om een professional in te huren om je woning van de beste kant vast te leggen.
 • Realistische vraagprijs: Een correcte prijsbepaling is cruciaal voor een succesvolle verkoop. Laat je goed adviseren en streef naar een vraagprijs die overeenkomt met de marktwaarde in Veenendaal.
 • Voorkom achterstallig onderhoud: Kleine mankementen kunnen een groot effect hebben op de waarde van je huis. Pak deze tijdig aan zodat je woning in de beste staat verkeerd bij de verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Veenendaal:

 • Op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen
 • Handige, interactieve to-do-lijst voor de verkoop
 • Potentieel om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Veenendaal?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Veenendaal kost je als verkoper gemiddeld € 6.109. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Veenendaal In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 453.331) € 5.213
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.109

Kosten van makelaars in Veenendaal

Als je jouw huis in Veenendaal wilt verkopen, heb je waarschijnlijk een makelaar nodig. Het gemiddelde courtage voor het verkopen van een woning in Veenendaal door een makelaar bedraagt 1,15% van de uiteindelijke verkoopprijs. Met een gemiddelde verkoopprijs van € 453.331 voor woningen in Veenendaal, betekent dit dus ongeveer € 5.213 aan makelaarskosten.

Omdat deze kosten kunnen variëren tussen verschillende makelaars, is het raadzaam om verschillende offertes aan te vragen. Wanneer je een makelaar op bezoek laat komen, kan deze een specifieke prijsopgave doen voor jouw situatie. Zo zorg je ervoor dat je een marktconforme prijs betaalt en niet onnodig teveel uitgeeft aan makelaarskosten.

Lees meer over makelaars in Veenendaal.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper draag je de kosten voor de opmaak van de koopakte. Dit zijn de notariskosten. Hoewel de koper vaak de kosten van de akte van levering betaalt, zijn de kosten voor de koopakte voor jouw rekening.

De hoogte van deze kosten kan variëren per notaris. Het is verstandig om verschillende notarissen met elkaar te vergelijken, zodat je een goede keuze kunt maken en niet te veel betaalt.

Verhuiskosten

Verhuizen kost geld. Dat zijn de verhuiskosten. Of je nu zelf met dozen sjouwt of een verhuisbedrijf inschakelt, je komt er haast niet onderuit om enige kosten te maken. Denk hierbij aan de eventuele aanschaf van verhuisdozen, beschermingsmateriaal of een verhuisbus.

Ook als je besluit om een verhuisbedrijf in te schakelen, variëren de kosten. Dit kan afhangen van de hoeveelheid bezittingen, de afstand tussen de oude en nieuwe woning of de toegankelijkheid van de woningen.

Energielabel kosten

Het is als woningverkoper in Veenendaal verplicht om een energielabel voor je woning te hebben. De kosten hiervan vallen onder de energielabel kosten. Het is belangrijk om te weten dat je een boete kunt krijgen als je geen energielabel hebt bij de overdracht.

Het energielabel moet afgegeven worden door een gecertificeerde adviseur. De totale kosten verschillen per adviseur en woning. Het is verstandig om vooraf een duidelijke prijsafspraak te maken.

Wanneer mijn huis verkopen in Veenendaal?

Is dit het juiste moment om je huis in Veenendaal te verkopen? Ja, er zijn goede redenen om dat te denken. Met name de lokale makelaars in Veenendaal hebben een goed beeld van de huidige lokale marktomstandigheden. Ze zijn dagelijks actief in de lokale woningmarkt en beschikken over uitgebreide kennis en ervaring in deze streek.

Het kan verstandig zijn om in mei 2024 een afspraak te maken met een lokale makelaar. Ze kunnen een inschatting maken van de vraag en het aanbod, en je adviseren over een mogelijke verkoopprijs. Door hun expertise kun je profiteren van de huidige marktomstandigheden en op een vlotte verkoop van je woning rekenen.

Vergelijk makelaars in Veenendaal Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Ben je van plan om je huis te verkopen en zie je op tegen het hele proces? Dan is Huis Verkopen er om jou te helpen. Met een helder en easy-to-use stappenplan neemt Huis Verkopen het zwaarste werk uit handen, zodat je met gemak alles kunt regelen. Slim, tijdbesparend en zonder gedoe!

Vergelijk lokale makelaars

Statistieken van alle makelaars in Veenendaal? Yep, dat hebben we allemaal bijgehouden. Bij Huis Verkopen kun je lokale makelaars vergelijken op prestaties, zoals de verkoopopbrengst en de snelheid van verkopen. Zo vind je de beste match voor jouw specifieke situatie.

Kosten besparen via ons stappenplan

Niet alleen vind je de beste makelaar, je kunt ook flinke kosten besparen. Ons stappenplan helpt je bij het vergelijken van tarieven en beschikbaarheid van verschillende dienstverleners, zoals energieadviseurs. Zo houd je de makelaarskosten laag.

Wij zijn 100% objectief

Huis Verkopen is hét platform voor woningverkopers. Wij zijn volledig onafhankelijk en objectief. Misinformatie in de markt? Daar doen wij niet aan. We staan voor het belang van verkopers zoals jij.

Overzicht behouden met ons interactieve stappenplan

Ons stappenplan zorgt ervoor dat je altijd overzicht houdt tijdens het verkoopproces. Met iedere voltooide stap, vink je eenvoudig af. Of je nu hulp nodig hebt bij het vinden van een makelaar of verhuizer, of informatie nodig hebt over een energielabel, het is allemaal geregeld op één plek.

Appartement verkopen in Veenendaal

Het verkopen van een appartement in Veenendaal is een compleet andere ervaring dan bij een losstaand woonhuis. Zo heb je te maken met specifieke zaken zoals de Vereniging van Eigenaren (VvE), het splitsingsreglement en servicekosten. Voordat je jouw appartement verkoopt, is het verstandig om een duidelijk beeld te hebben van deze aspecten zodat je een goed gefundeerd verkoopplan kunt opstellen.

Bij het verkopen van een appartement is een nauwkeurige waardebepaling van cruciaal belang. Tevens speelt het energielabel een belangrijke rol. Een gunstig energielabel kan de verkoopwaarde van je appartement aanzienlijk verhogen. Wil je echt het maximale halen uit de verkoop? Lees dan eens de tips op hoe je jouw woning voor de hoogste prijs kunt verkopen. Ontvang je liever persoonlijk advies? Vraag dan een verkoopadvies aan bij een lokale makelaar in Veenendaal.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Veenendaal

De verkoopprijs van je huis bepaal je op basis van de woningwaarde en de lokale marktcondities. Een makelaar kan een nauwkeurige inschatting geven van de waarde van je huis in Veenendaal. Vraag een waardebepaling aan bij een makelaar voor een beter inzicht.

Het beste is om een verkoopplan op te stellen. Hiervoor kun je een stappenplan gebruiken, zoals ons handige stappenplan. Het is ook aan te raden om professioneel advies in te winnen bij een lokale makelaar die de markt in Veenendaal goed kent.

De kosten die komen kijken bij het verkopen van je huis kunnen variëren. Deze omvatten doorgaans makelaarskosten, kosten voor het energielabel, notariskosten en eventuele kosten voor het verbeteren van de staat van je huis. Je vindt meer details over de kosten van de verkoop van een huis op onze website.

Een goede prijszetting, professionele fotografie en optimale presentatie zijn essentieel voor een snelle verkoop. Daarnaast kunnen promotionele stappen, zoals het adverteren van je huis op sociale media, de verkoop versnellen. Bezoek onze pagina met tips om een woning snel te verkopen voor meer informatie.

Het maximaliseren van je verkoopprijs hangt af van een aantal factoren. Het begint met een realistische prijsbepaling, eventueel gevolgd door verbeteringen aan het huis. Het is ook belangrijk om een breed potentieel koperspubliek te bereiken. Meer tips om je woning voor de hoogste prijs te verkopen vind je op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen