Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Heibloem

Bij het verkopen van je woning in Heibloem is een correct inzicht in de actuele waarde essentieel. Een nauwkeurige taxatie verhoogt de kans op een succesvolle verkoop zonder concessies te doen op de prijs. Profiteer van de bloeiende vastgoedmarkt door je huis strategisch te prijzen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Heibloem

Aandachtspunten zijn er genoeg wanneer je in Heibloem je huis gaat verkopen. Natuurlijk wil je een optimale prijs voor je woning, zonder daarbij een exorbitant bedrag kwijt te zijn aan een makelaar. Het is daarnaast natuurlijk essentieel dat je je huis snel kunt verkopen; dubbele woonlasten zijn allesbehalve prettig. Let ook op het onderhandelingsspel; onderwaardering voorkom je door goed voorbereid te zijn op negatieve aspecten van je woning en daar overtuigende tegenaan te kunnen bieden.

Als woningverkoper ben je wellicht nieuwsgierig naar de huidige trends en cijfers over de woningmarkt in Heibloem. Hoe snel worden er gemiddeld huizen verkocht? Wat wordt er gemiddeld opgehaald met een verkoop? En hoeveel kun je besparen door simpelweg makelaars te vergelijken? Bekijk hier de actuele cijfers van woningverkoop in Heibloem:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
28 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 485.000
Besparing (gem.)
€ 1.019

Je huis snel verkopen in Heibloem

Overweeg je jouw woning in Heibloem te verkopen? Wist je dat de gemiddelde verkoopsnelheid in Heibloem momenteel op 79 dagen ligt? Hoewel dit cijfer geen garantie biedt, kan het je een idee geven van wat je kunt verwachten. Hieronder vind je een paar tips om jouw huis sneller te verkopen.

 1. Perfecte presentatie: Potentiële kopers moeten zich kunnen voorstellen dat ze in jouw huis wonen. Zorg dus dat je woning netjes, schoon en opgeruimd is. Maak professionele foto’s of huur een professionele fotograaf in om je woning op z'n best te presenteren.
 2. Reële verkoopprijs: Ga je huis niet tegen een te hoge prijs op de markt zetten. Onderzoek de marktprijs van vergelijkbare huizen in je buurt en stel op basis daarvan een reële vraagprijs vast.
 3. Bodemprijs bepalen: Stel vooraf de minimale verkoopprijs vast. Dit geeft je duidelijkheid en zorgt ervoor dat je sneller en effectiever kunt onderhandelen. Hoe lager deze 'bodemprijs', hoe sneller je huis mogelijk verkocht zal zijn.

Tips in Heibloem

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Heibloem op?

Ben je benieuwd naar de huidige gemiddelde verkoopprijs van een huis in Heibloem? Op dit moment ligt die rond de € 485.000. Maar vergeet niet dat de uiteindelijke verkoopsom van vele factoren afhangt. Denk aan de staat van het huis, de ligging en de aan- of afwezigheid van een tuin of garage.

Bij het verkopen van jouw huis in Heibloem wordt ook vaak gekeken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. Die bedraagt momenteel € 2.580. Maar laat je niet misleiden door deze cijfers. De gemiddelde prijs per m2 zegt namelijk niet alles. De grootte van het perceel wordt hierbij niet meegerekend, en dat kan een groot verschil maken in de uiteindelijke verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Heibloem

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 2.200
€ 2.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Heibloem bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Heibloem.

Tips om je woning te verkopen in Heibloem

Als je jouw huis in Heibloem wilt verkopen, zijn er enkele strategieën die de verkoopkans kunnen vergroten. Het is van belang dat je jouw huis op de juiste wijze presenteert en voorbereidt om zo de maximale prijs te behalen.

 • Vastgoedfotografie: Investeer in professionele vastgoedfotografie. Heldere, aantrekkelijke foto's zetten jouw huis in het beste licht en trekken meer potentiële kopers aan.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat kleine onderhoudstaken zijn voltooid. Een lekkende kraan of een piepende deur kan potentiële kopers afschrikken.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel met bezichtigingen. Hoe meer mensen je huis kunnen zien, hoe groter de kans dat het snel wordt verkocht.
 • Marktonderzoek: Doe onderzoek naar vergelijkbare woningen in Heibloem die recent zijn verkocht, om een realistische vraagprijs te kunnen bepalen.
 • Nette tuin: Zorg voor een verzorgde tuin. Een mooie eerste indruk kan jouw verkoopkansen aanzienlijk verhogen.

Ontdek jouw stappenplan in Heibloem:

 • Helpt bij het overzichtelijk houden van jouw regelwerk
 • Ondersteunt bij het maken van slimme keuzes
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
 • Kan je duizenden euro's besparen bij de verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Heibloem?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Heibloem kost je als verkoper gemiddeld € 6.766. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Heibloem In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 485.000) € 5.675
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.766

Kosten van makelaars in Heibloem

Als je overweegt om jouw huis in Heibloem te verkopen, ben je waarschijnlijk nieuwsgierig naar de gemiddelde kosten van een makelaar. Makelaars in Heibloem hanteren meestal een courtage die is gebaseerd op het verkoopbedrag van jouw woning. Deze courtage bedraagt gemiddeld 1,17% van de verkoopprijs.

Het is belangrijk om te weten dat makelaars niet alleen in tarieven verschillen, maar ook in dienstverlening. Zo kan de ene makelaar het gehele verkoopproces voor je uit handen nemen, terwijl je bij de andere makelaar mogelijk zelf actie moet ondernemen. Om hier inzicht in te krijgen, is het verstandig om vooraf tarieven op te vragen bij verschillende makelaars.

Lees meer over makelaars in Heibloem.

Andere kosten bij verkoop

Wanneer je jouw woning in Heibloem verkoopt, zijn makelaarskosten een belangrijke uitgave. De gemiddelde courtage van een makelaar in Heibloem is 1,17%. Dit, gecombineerd met de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Heibloem, € 485.000, leidt tot gemiddelde totale makelaarskosten van € 5.675. Naast deze kosten moet je echter ook rekening houden met andere kostenposten.

Kosten voor het energielabel

Het verstrekken van een energielabel bij de verkoop van je woning is wettelijk verplicht. Je schakelt hiervoor een deskundige in die je woning beoordeelt. De kosten hiervoor kunnen variëren, afhankelijk van de grootte en het type van je woning. Zonder een geldig energielabel kan de verkoop vertraging oplopen.

Deze kosten betaal je vooraf en ze zijn niet afhankelijk van de verkoopprijs van je woning. Het is een vast bedrag, waarvoor je verschillende aanbieders kunt vergelijken om de beste deal te vinden. Een energielabel is tien jaar geldig, dus als je recent een label hebt verkregen, bespaar je deze kosten.

Notariskosten voor de royementsakte

Als verkoper ben je verantwoordelijk voor het regelen en betalen van de royementsakte. Dit is een document dat de hypotheekverplichting van je woning bij de notaris opheft na verkoop. De notaris rekent hiervoor kosten, die variëren per kantoor.

Deze kosten zijn onafhankelijk van de verkoopprijs en worden doorgaans direct bij de notaris voldaan. Het is verstandig om vooraf verschillende notarissen te vergelijken op prijs en service, om zo onverwachte kosten te voorkomen.

Marketing- en presentatiekosten

Voor een succesvolle verkoop is een goede presentatie van je woning belangrijk. Dit omvat professionele foto's, plattegronden en soms een video. Deze kosten betaal je aan de fotograaf of het bedrijf dat deze diensten levert.

Hoewel deze kosten optioneel zijn, kunnen ze de verkoopkansen van je woning aanzienlijk verbeteren. Het is een investering die zich vaak terugbetaalt in een hogere verkoopprijs of snellere verkoop. Overleg met je makelaar over de beste aanpak.

Wanneer mijn huis verkopen in Heibloem?

Overweeg je om jouw huis in Heibloem te verkopen? In de huidige markt, juli 2024, is dit zeker een aanrader. De woningmarkt is namelijk gunstig, waardoor de vraag naar woningen groot is. Maar, je zult je misschien afvragen, welke makelaar is het meest geschikt voor jouw situatie?

Dat is een goede vraag en het antwoord ligt in het vergelijken van makelaars. Hiermee kun je namelijk hun tarieven, diensten en ervaringen naast elkaar leggen. En gelukkig kun je dat gemakkelijk doen op de pagina makelaars vergelijken. Zo kun je met een gerust hart jouw huis op de markt zetten.

Vergelijk makelaars in Heibloem Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je je woning wilt verkopen, wil je dat goed aanpakken. Slechts enkele keren in je leven verkoop je een huis, dus het is belangrijk om alle stappen zorgvuldig door te nemen. Huis Verkopen biedt je een overzichtelijk en duidelijk stappenplan. Of je nu je woning snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, door dit stappenplan te gebruiken kan je efficiënt handelen en alle benodigde stappen succesvol afronden.

Aan alles gedacht

Met Huis Verkopen weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. De website biedt informatie over alles wat je moet regelen, van het afronden van een energielabel tot het vinden van een geschikte makelaar. Zo zorg je ervoor dat je niets vergeet tijdens dit complexe proces.

Specialisten vergelijken

Huis Verkopen biedt je een gemakkelijke manier om specialisten te vergelijken. Ontdek welke makelaar in Heibloem het beste bij jouw situatie past en ga voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bespaar zo kosten en maak slimmere keuzes.

Verhuizen en ontruimen

Of je nu een verhuizer of een ontruimer nodig hebt, Huis Verkopen kan je helpen de ideal match te vinden. Hiermee neemt het platform een grote zorg uit je handen, waardoor je je volop kan richten op de verkoop van je woning.

Gratis en vrijblijvend

Al deze hulp is gratis en vrijblijvend, zonder verborgen kosten of addertjes onder het gras. Dus of je nu informatie zoekt, specialisten wilt vergelijken of hulp nodig hebt bij het ontruimen, Huis Verkopen staat voor je klaar.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Heibloem

De waarde van jouw huis in Heibloem kan bepaald worden door een professionele waardebepaling. Vraag hier een waardebepaling aan bij een lokale makelaar die veel ervaring heeft met de huizenmarkt in Heibloem.

Het vinden van een goede makelaar in Heibloem kan een uitdaging zijn. Maak gebruik van onze handige tool om makelaars te vergelijken en de beste keuze voor jouw situatie te maken.

Bij het verkopen van jouw huis in Heibloem kun je denken aan kosten zoals makelaarskosten, notariskosten en eventueel kosten voor het opknappen van jouw huis. Op onze website vind je een handig overzicht van alle mogelijke kosten.

Het snel verkopen van jouw huis in Heibloem hangt af van diverse factoren. Een goede presentatie, de juiste prijs en een actieve makelaar kunnen helpen. Check onze tips om je huis sneller te verkopen.

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Het is verplicht om dit label te hebben bij de verkoop van je huis. Je kunt een energielabel aanvragen via onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen