Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Helden

In Helden wacht je de uitdaging van het verkopen van je huis. Het is essentieel om een realistisch beeld van je woningwaarde te hebben. Daar hangt het succes van de verkoop immers vanaf. Strategisch prijzen, een aantrekkelijke presentatie en doordachte promotie kunnen aanzienlijk bijdragen aan een optimale verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Helden

Als je van plan bent je huis in Helden te verkopen zijn er een aantal dingen waar je op wilt letten. Allereerst wil je natuurlijk een goede prijs voor je huis krijgen, maar daarnaast is het ook van belang dat je niet te veel betaalt voor een makelaar. Niet te vergeten het voorkomen van dubbele woonlasten door zo snel mogelijk tot een verkoop te komen.

Je vraagt je wellicht af hoe snel huizen in Helden normaal gesproken worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, en of je wellicht nog iets kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Op de pagina vind je een goede makelaar vind je handige tips en aanbevelingen. Om je zo goed mogelijk te informeren, volgen hieronder de actuele cijfers over woningverkoop in Helden:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
28 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 357.518
Besparing (gem.)
€ 1.019

Je huis snel verkopen in Helden

In Helden is de huizenmarkt volop in beweging. Gemiddeld duurt het 53 dagen om een woning in Helden te verkopen. Maar met de juiste aanpak kun je de verkoopsnelheid aanzienlijk verbeteren.

 1. Laat je woning professioneel taxeren: Een objectieve waardebepaling is de basis voor een realistische verkoopprijs. Dit helpt potentiele kopers om een goed bod te doen en kan de verkoopsnelheid verbeteren.vraag hier een waardebepaling aan.
 2. Presenteer je woning optimaal: Een goed verzorgde woning trekt meer kijkers en verkoopt sneller. Dus geef de muren een frisse verflaag, houd de tuin netjes en zorg voor veel natuurlijk licht in huis. Zo presenteer je jouw woning op zijn best.
 3. Vergelijk makelaars: Niet elke makelaar heeft dezelfde expertise of methode. Door meerdere makelaars te vergelijken, vind je de professional die het beste bij jouw wensen past en het snelst jouw huis kan verkopen. Hier kun je makelaars vergelijken.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Helden

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Helden op?

Als je een huis in Helden wilt verkopen, wil je vast een indicatie van wat de huidige gemiddelde verkoopprijs daar is. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs in Helden op € 357.518. Maar je moet niet vergeten dat deze opbrengst sterk variabel kan zijn door factoren zoals het type woning, de omvang, locatie, marktomstandigheden en de staat van het huis.

Wat ook relevant is om in de gaten te houden, is de gemiddelde prijs per vierkante meter in Helden. Momenteel ligt deze op € 3.203 in april 2024. Deze prijzen zijn allemaal gebaseerd op de verkooptransacties van de afgelopen drie maanden. Hoewel het maar gemiddelden zijn, kunnen ze je nuttige inzichten bieden over de actuele woningmarkt in Helden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Helden

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 2.900
€ 3.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Helden bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Helden.

Feitjes over Helden

 • Helden is op 1 januari 2010 gefuseerd tot gemeente Peel en Maas.
 • De plaats is bekend om zijn fraaie natuurgebied de Heldense Bossen.
 • De St. Lambertuskerk domineert het centrum van Helden dorp.

Tips om je woning te verkopen in Helden

Je huis verkopen in Helden kan een uitdaging zijn, maar met een paar doordachte stappen en de juiste aanpak kun je deze taak met gemak uitvoeren. Hier zijn enkele handige tips om je te helpen bij het verkoopproces en om ervoor te zorgen dat je het beste resultaat krijgt.

 • . Een lokale makelaar heeft kennis van de markt en begrijpt de omgeving, wat een groot verschil maakt bij de bepaling van de verkoopprijs en de uitbreiding van het netwerk van potentiële kopers.
 • Zorg dat je huis inzichtelijk en gastvrij is. Een schoon en netjes huis zal indruk maken op de kopers en hen helpen zich voor te stellen dat ze erin zouden kunnen wonen.
 • Investeer in goede fotografie. Professionele foto's kunnen een groot verschil maken bij de eerste indruk die potentiële kopers van je huis krijgen.
 • Neem de tijd om een concurrerende prijs vast te stellen, samen met je makelaar. Prijs je huis niet te hoog of te laag, dat kan kopers afschrikken.
 • Zorg dat je flexibel bent met bezichtigingen. Dit maakt het voor potentiële kopers gemakkelijker om je huis te bekijken, en vergroot de kans dat ze een bod doen.

Ontdek jouw stappenplan in Helden:

 • Speciaal voor jouw woning nemen we alle stappen door
 • Gratis en interactief, je houdt overzicht en controle
 • Vermijd het overslaan van stappen, niets gaat verloren
 • Potentiële besparingen van duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Helden?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Helden kost je als verkoper gemiddeld € 6.585. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Helden In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 357.518) € 3.861
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.585

Kosten van makelaars in Helden

Tijdens de verkoop van je huis in Helden kan je te maken krijgen met verschillende kosten van de makelaar. De gemiddelde kosten van een makelaar kunnen sterk variëren aangezien makelaars verschillende tarieven hanteren, maar ligt meestal rond het percentage van 1,08% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 357.518 betekent dit een gemiddeld bedrag van € 3.861.

Voordat je een makelaar kiest, is het verstandig om te vergelijken tussen verschillende makelaars in Helden. Dit vanwege de uiteenlopende tarieven die ze hanteren. Door deze verschillende tarieven kan de uiteindelijke courtage bij de ene makelaar namelijk een stuk hoger of lager uitvallen dan bij de andere. Het loont dus om je goed te oriënteren

Lees meer over makelaars in Helden.

Andere kosten bij verkoop

Opknappen en repareren

In de aanloop naar de verkoop van jouw huis, kan het nodig zijn om bepaalde reparaties uit te voeren of verbeteringen aan te brengen. Gebreken die al langer spelen, of zaken die tijdens een bouwkundige keuring aan het licht komen, moet je aanpakken. Dit kan variëren van het repareren van een lekkende kraan tot het vernieuwen van een dak.

Hoewel de kosten van deze verbeteringen vaak voor rekening van de verkoper komen, kun je dit ook opvatten als een investering. Een goed onderhouden huis kan namelijk een hogere verkoopprijs opleveren. Zie het dus niet als kostenpost, maar als een bijdrage aan de verkoopbaarheid van je woning.

Verhuis- en opslagkosten

Wanneer je je woning verkoopt, moet je ook verhuizen. Dit brengt logischerwijs kosten met zich mee. Een verhuizing kun je zelf regelen en uitvoeren, maar je kunt ook een verhuisbedrijf inschakelen. Opslagruimte huren kan nodig zijn als je tijdelijk ergens anders verblijft, en niet al je spullen mee kunt nemen.

Echter, deze kosten kun je zien als een investering. Een professioneel verhuisbedrijf zorgt ervoor dat je waardevolle spullen veilig op je nieuwe locatie aankomen. En de kosten voor opslag zorgen ervoor dat je spullen veilig en droog blijven als je even geen plek hebt om ze neer te zetten.

Energielabel aanvragen

Wanneer je je woning verkoopt, ben je verplicht een definitief energielabel te overleggen. De aanvraag hiervan kost geld. Dit energielabel geeft potentiële kopers inzicht in de energiezuinigheid van de woning en biedt tips voor potentieel zuinigere maatregelen.

Veel verkopers zien dit als een kostenpost. Maar eigenlijk is het een investering. Een woning met een gunstig energielabel kan namelijk aantrekkelijker zijn voor kopers. Het kan zelfs de verkoopwaarde van je woning verhogen, omdat energiezuinige woningen lagere maandlasten hebben.

Wanneer mijn huis verkopen in Helden?

Is dit een goed moment om je huis in Helden te verkopen? Zeker, de huidige woningmarkt is competitief en levendig. Zoals je misschien weet, zijn er momenteel veel mensen op zoek naar een huis, wat betekent dat jouw huis veel bekijks kan krijgen. De sterke vraag kan ervoor zorgen dat het verkoopproces snel verloopt en dat jouw woning mogelijk voor een goede prijs verkocht kan worden.

Maar hoe vind je de juiste makelaar voor de verkoop van jouw huis? Het antwoord is vrij eenvoudig: door makelaars te vergelijken. Verschillende makelaars kunnen verschillende kansen zien met betrekking tot de verkoop van jouw woning. Bovendien is hun kennis van de lokale markt in Helden belangrijk om een succesvolle verkoop in april 2024 te realiseren. De juiste makelaar vinden kan dus een aanzienlijk verschil maken in deze drukke periode.

Vergelijk makelaars in Helden Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je op het punt staat om jouw woning te verkopen, dan weet je dat hier nogal wat bij kan komen kijken. Maar wat als dit proces makkelijker en overzichtelijker gemaakt kan worden? Huis Verkopen heeft speciaal voor aanstaande woningverkopers een duidelijk en eenvoudig te volgen stappenplan ontworpen. Dit stappenplan helpt je door alle stappen van het verkoopproces te loodsen, zodat je niks over het hoofd ziet en met een gerust hart je woning kunt verkopen.

Eenvoud in het regelen van woningverkoop

Huis Verkopen gaat verder dan alleen een stappenplan. Het platform verzamelt voor jou alle benodigde informatie en maakt het eenvoudig om zaken als een energielabel of een geschikte makelaar te regelen. Hierdoor houd je overzicht en regel je alles gemakkelijk op één plek.

Gratis en vrijblijvend specialisten vergelijken

Of je jouw woning nu snel wilt verkopen, of voor een maximale prijs, Huis Verkopen helpt je in je zoektocht naar de beste specialisten. In slechts enkele klikken vergelijk je gratis en vrijblijvend de prijs/kwaliteit-verhouding van verschillende makelaars in Helden.

Alles wat je moet weten over woningverkoop

De website van Huis Verkopen biedt daarnaast een schat aan informatie over alle aspecten van het verkopen van je woning. Zo ga je goed voorbereid het verkoopproces in en weet je precies wat je kunt verwachten.

De slimste manier om je huis te verkopen

Met Huis Verkopen pak je de verkoop van je woning in Helden niet alleen makkelijk aan, je bespaart ook nog eens kosten. Dankzij het vergelijken van specialisten weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Kosten besparen en tegelijkertijd het huis sneller verkopen; wat wil je nog meer?

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Helden

Het is handig om eerst een nauwkeurige waardebepaling van je woning te laten uitvoeren door een makelaar. Dit helpt je om een realistische verkoopprijs voor je huis in Helden vast te stellen.

Door kleine verbeteringen door te voeren, zoals een frisse verflaag, het repareren van kleine gebreken of het aanvragen van een gunstiger energielabel, kun je de waarde van je huis in Helden verhogen.

Een goede makelaar heeft kennis van de lokale markt, is transparant over kosten en werkwijze, en heeft goede beoordelingen van eerdere klanten. Gebruik onze tool om makelaars te vergelijken en een goede keuze te maken.

De kosten kunnen variëren, maar bestaan meestal uit makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. Op onze pagina over verkoopkosten vind je meer gedetailleerde informatie over dit onderwerp.

De beste aanpak kan variëren afhankelijk van je situatie. Echter, het opstellen van een gedegen verkoopplan, het inschakelen van een lokale makelaar en het nauwkeurig prijzen van je huis zijn essentiële stappen. Bekijk ons stappenplan voor uitgebreide informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen