Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Heythuysen

Het verkopen van je woning in Heythuysen kan een grote stap zijn. Door slimme beslissingen te nemen aan het begin van het verkoopproces, kun je invloed uitoefenen op de uiteindelijke verkoopprijs. Leer hier hoe je effectief je huis kunt voorbereiden en presenteren voor verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Heythuysen

Als woningverkoper in Heythuysen heb je uiteenlopende doelen bij het verkopen van je huis. Een hoge verkoopprijs behalen staat waarschijnlijk hoog op je lijstje. Maar ook een snelle verkoop kan belangrijk zijn, zeker als je al een andere woning op het oog hebt. Daarnaast wil je zekerheid dat de afhandeling van de verkoop soepel verloopt, met professionals die je kunt vertrouwen.

Je vraagt je wellicht af: hoe snel worden huizen in Heythuysen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen als je verschillende makelaars met elkaar vergelijkt? Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden op de makelaarsmarkt, bezoek dan eens deze pagina waar je makelaars kunt vergelijken om de best presterende makelaar in Heythuysen te vinden. De antwoorden op deze vragen volgen: hieronder tref je de actuele cijfers over de woningmarkt in Heythuysen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
30 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 429.566
Besparing (gem.)
€ 1.332

Je huis snel verkopen in Heythuysen

Een huis verkopen is altijd spannend, zeker als je weet dat een woning in Heythuysen gemiddeld binnen 69 dagen verkocht wordt. Met een paar slimme aanpassingen kun je dit proces flink versnellen. Hieronder een paar tips.

 1. Zorg voor een goede presentatie. Klinkt misschien logisch, maar een opgeruimd en schoon huis zorgt voor positieve indrukken bij potentiële kopers. Repareer kleine mankementen en overweeg een likje verf waar nodig.
 2. Wees realistisch over de prijs. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken. Laat je huis taxeren door een professional en gebruik die waardebepaling als uitgangspunt.
 3. Pas op voor snelle woningopkopers. Hoewel ze je het snelle verkoopproces beloven, bieden ze vaak een bedrag ver onder de marktwaarde. Het is belangrijk om je huis niet voor een onredelijk laag bedrag te verkopen, dus wees waakzaam voor dit soort aanbiedingen.

Tips in Heythuysen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Heythuysen op?

In Heythuysen heb je de potentie om jouw huis te verkopen voor een gemiddelde prijs van € 429.566. Deze prijs hangt natuurlijk voor een groot gedeelte af van factoren zoals de staat van het huis, de locatie binnen Heythuysen en de woningmarkt op het moment van verkopen. Door de fluctuatie in de woningmarkt kan deze gemiddelde verkoopprijs veranderen; het is dus altijd belangrijk om op de hoogte te blijven van de meest recente marktinformatie in juli 2024.

Naast de verkoopprijs van de gehele woning, wordt er bij de waardebepaling van een huis ook gekeken naar de prijs per vierkante meter. Gemiddeld ligt de verkoopprijs per m2 in Heythuysen op € 3.262. Wil je weten hoe deze waarde precies tot stand komt? Dan kun je op onze pagina over woningwaarde meer lezen over dit onderwerp.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Heythuysen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.200
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Heythuysen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Heythuysen.

Feitjes over Heythuysen

 • Heythuysen is onderdeel van gemeente Leudal sinds 2007.
 • In het centrum staat de Sint Nicolaaskerk uit de 15e eeuw.
 • De Engelman, een watermolen in Heythuysen, is gebouwd in 1905.

Tips om je woning te verkopen in Heythuysen

Wanneer je jouw huis in Heythuysen succesvol wilt verkopen, zijn er verschillende elementen om rekening mee te houden. Een belangrijke factor hierin is de keuze voor een goede verkoopmakelaar, deze kan immers een aanzienlijke invloed hebben op de snelheid en winstgevendheid van de verkoop. Hieronder vind je een aantal nuttige tips.

 • Presentatie: Zorg dat je huis er altijd op z'n best uitziet. Propere ramen, een opgeruimd terras en fris gelakte deuren kunnen het verschil maken.
 • Fotografie: Professionele foto's maken een wereld van verschil. Dit is vaak de eerste indruk die potentiële kopers van je huis krijgen.
 • Wees flexibel in het plannen van bezichtigingen. Wees zo veel mogelijk beschikbaar, zodat geïnteresseerden op hun gemak het huis kunnen bekijken.
 • Bepaal realistisch de vraagprijs: Een te hoge vraagprijs kan afschrikken, een te lage doet jezelf te kort. Laat de makelaar helpen met een marktconforme prijs.
 • Promotie: Maak gebruik van sociale media en je eigen netwerk om je woning te adverteren.

Ontdek jouw stappenplan in Heythuysen:

 • Voorkomt overslaan van belangrijke verkoopstappen
 • Vergelijk makelaars en bespaar duizenden euro's
 • Handige, interactieve to-do-lijst voor de verkoop
 • Keuzes maken op basis van jouw wensen en voorkeuren
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Heythuysen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Heythuysen kost je als verkoper gemiddeld € 6.006. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Heythuysen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 429.566) € 4.725
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.006

Kosten van makelaars in Heythuysen

Wanneer je jouw huis in Heythuysen wilt verkopen, speelt de makelaar een belangrijke rol. Gemiddeld rekenen makelaars in Nederland een courtage van 1,10% over de verkoopprijs. Op een gemiddelde verkoopprijs van € 429.566 in Heythuysen, houdt dat in dat je gemiddeld ongeveer € 4.725 aan makelaarskosten kunt verwachten.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de courtage slechts één aspect is van de afweging die je maakt bij het selecteren van een makelaar. Verschillende makelaars kunnen verschillende voorwaarden, diensten en kwaliteit van dienstverlening bieden. Het is daarom aan te raden om deze aspecten ook goed te vergelijken bij het zoeken naar een geschikte makelaar in Heythuysen.

Lees meer over makelaars in Heythuysen.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling

Bij het verkopen van je huis wil je natuurlijk een zo goed mogelijke indruk achterlaten op potentiële kopers. Een belangrijke manier om dit te doen, is door je woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Dit betekent niet alleen schoonmaken, maar vaak ook schilderen, repareren en verkoopstyling. Oftewel: je woning optimaal inrichten om snel te verkopen. Dit vergt tijd, moeite en soms ook wat geld, met een gemiddelde prijs van € 875.

Je kunt je misschien afvragen of het de moeite waard is om hierin te investeren, maar het is belangrijk om te bedenken dat deze kosten het mogelijk maken om een hogere verkoopprijs te bereiken. Het gaat hier dus niet zozeer om een kostenpost, maar eerder om een investering die je waarschijnlijk ruimschoots terugverdient bij de verkoop van je woning.

Energielabel

Een energielabel is een wettelijk verplicht document dat de energiezuinigheid van een woning aangeeft. Dit is informatie die veel kopers willen weten, omdat het invloed heeft op hun toekomstige energiekosten. Aanvragen van een energielabel kost gemiddeld € 315.

Het is mogelijk dat deze kosten je wat hoog in de ogen kijken, maar het is belangrijk om te realiseren dat een goed energielabel een positieve invloed kan hebben op de verkoopbaarheid van je woning. Een potentiële koper zal eerder geneigd zijn om een bod uit te brengen op een huis dat energiezuinig is. Het aanvragen van een energielabel kan dus gezien worden als een investering die zich uitbetaalt bij de verkoop.

Notariskosten

Voordat je je huis kunt verkopen, moet je hypotheek 'doorgehaald' worden bij de notaris. Dit betekent dat je het bestaande recht van hypotheek op je woning opheft. Hiervoor worden notariskosten in rekening gebracht.

Hoewel deze kosten misschien overbodig lijken, zijn ze noodzakelijk om de verkoop van je huis officieel te maken. Daarnaast worden deze kosten meestal gecompenseerd door de opbrengst van de verkoop van je woning. De notariskosten zijn dus geen verliespost, maar maken deel uit van het totale verkoopproces van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Heythuysen?

Overweeg je jouw huis te verkopen in Heythuysen? De huidige woningmarkt doet het goed, en kan daardoor bemoedigend zijn voor verkopers. Maar vergeet niet: jouw huis en situatie zijn uniek en verdienen persoonlijke aandacht. Daarom is het altijd verstandig om een makelaar in Heythuysen in de arm te nemen die jou kan adviseren gebaseerd op jouw specifieke situatie.

Je vraagt je misschien af, is het dan echt een goed moment om je huis te verkopen? Veel factoren spelen hier een rol, en in de huidige markt zijn er veel kansen. Houd echter in gedachten dat specifieke marktinzichten cruciaal zijn. Een makelaar die bekend is met Heythuysen kan je hier uitstekend bij helpen, zeker in de situatie die speelt in juli 2024.

Vergelijk makelaars in Heythuysen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Ben je van plan om je huis te verkopen? Een goed begin is het halve werk, en een strakke voorbereiding kan eenvoudig met behulp van Huis Verkopen. Het platform is ontworpen om woningverkopers zoals jij te helpen met de voorbereiding en uitvoering van de verkoop van de woning. Dit betekent dat je zelf aan de touwtjes trekt, maar met alle nodige tools en informatie bij de hand om de beste keuzes te maken voor jou en je woning.

Gratis waardebepaling van de woning

Meten is weten. Met een gratis waardebepaling via Huis Verkopen kom je niet voor verrassingen te staan. Het geeft direct inzicht in de huidige marktwaarde van je woning, waardoor je een sterke onderhandelingspositie hebt wanneer je met geïnteresseerden in gesprek gaat.

Vergelijk makelaars en hun tarieven

Het vinden van de juiste makelaar kan een uitdaging zijn. Door makelaars te vergelijken op Huis Verkopen, kun je een goede keuze maken. Bovendien heb je de mogelijkheid om de tarieven van makelaars op te vragen, zodat je nooit te veel betaalt.

Onafhankelijk en gratis stappenplan

Huis Verkopen biedt een volledig, onafhankelijk en gratis stappenplan voor de verkoop van je woning. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je de verkoop van je huis op de beste manier regelt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Heythuysen

Een doordachte strategie kan je helpen bij de verkoop van je huis. Het is belangrijk om te weten wat de huidige markt doet, dus besteed wat tijd aan oriënteren. Daarnaast is het raadzaam om een goede makelaar te vinden en jouw woning in topconditie te brengen voordat je het op de markt brengt.

Zorg dat je alle juridische en administratieve zaken op orde hebt. Dit omvat onder andere een geldig energielabel, een lijst met zaken die wel en niet bij de woning horen en de benodigde papieren van de notaris. Om te voorkomen dat je iets vergeet, kan het handig zijn om een checklist te gebruiken.

De vraagprijs van je woning wordt grotendeels bepaald door de huidige marktwaarde. Daarnaast speelt ook de staat van de woning een rol, evenals eventuele verbouwingen die de waarde kunnen hebben verhoogd. Je kunt overwegen om een waardebepaling te doen om te helpen bij het vaststellen van je vraagprijs. Bekijk deze pagina over woningwaarde voor meer informatie.

Bij het kiezen van een makelaar is het belangrijk dat deze ervaring heeft met het verkopen van huizen in Heythuysen en een goede kennis heeft van de lokale markt. Verder is het van belang dat je goed met de makelaar kunt communiceren en dat je je prettig voelt bij de manier van werken. Je kunt makelaars vergelijken op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen