Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Roggel

In Roggel is de lokale woningmarkt in volle beweging. Als je erover denkt je huis te verkopen, sta je voor een belangrijke beslissing. Door de juiste strategie te hanteren, kan je je woning in Roggel met succes en tegen de beste prijs op de markt brengen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Roggel

Als woningverkoper in Roggel heb je diverse doelen voor ogen wanneer je je huis in de verkoop zet. Allereerst wil je natuurlijk een zo hoog mogelijke verkoopprijs behalen. Daarnaast speelt ook de snelheid van de verkoop een belangrijke rol. Je wilt immers niet dat jouw woning te lang op de markt blijft hangen. Een andere ambitie kan zijn dat je de verkoop zo soepel mogelijk wilt laten verlopen, zodat je stressvrij kunt doorstromen naar je volgende woning.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Roggel nou eigenlijk worden verkocht en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Daarnaast ben je mogelijk benieuwd naar hoeveel je kunt besparen wanneer je makelaars met elkaar vergelijkt. Om je op weg te helpen hebben we bij huisverkopen.nl een handig stappenplan opgesteld voor de verkoop van een woning in Roggel. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Roggel:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
94 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 349.900
Besparing (gem.)
€ 1.067

Je huis snel verkopen in Roggel

In Roggel worden woningen gemiddeld binnen 46 dagen verkocht. Dit is relatief snel en het betekent dat de huizenmarkt hier flink in beweging is. Toch zijn er manieren om je huis nog sneller te verkopen, lees hieronder 3 handige tips.

 1. Zorg voor een goede presentatie van jouw woning. Het begint allemaal met de eerste indruk. Prachtige, professionele foto’s van een opgeruimde en gestylede woning trekken meteen de aandacht van potentiële kopers.
 2. Snelheid in de communicatie is van essentieel belang. Reageer snel en duidelijk op vragen van geïnteresseerden. Goede communicatie maakt het proces prettiger en geeft vertrouwen aan de koper, wat kan bijdragen aan een snellere verkoop.
 3. Maak gebruik van de kracht van openbare woningverkoop. Jouw huis plaatsen op publieke platforms zoals Funda trekt een groot aantal potentiële kopers aan. Dit genereert niet alleen meer interesse, maar kan ook bijdragen aan een hogere opbrengst en snellere verkoop.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Roggel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Roggel op?

Je vraagt je misschien af wat de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Roggel is. Op dit moment ligt dat gemiddelde rond de € 349.900 . Wat jouw huis waard is, hangt uiteindelijk af van de locatie, de staat van het pand, de marktvraag en het aanbod. De prijs die je voor jouw huis kunt vragen, kan daarom zowel hoger als lager uitvallen dan dit gemiddelde.

Als we kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter, zien we dat deze momenteel rond de € 2.898 ligt in Roggel. Het is echter nuttig om een professionele waardebepaling uit te laten voeren om te weten wat jouw huis nu echt waard is, zonder dat je kosten hoeft te maken. Via deze link kan een exacte waardebepaling worden aangevraagd voor jouw woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Roggel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 2.700
€ 3.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Roggel bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Roggel.

Feitjes over Roggel

 • Roggel is onderdeel van de gemeente Leudal in Limburg.
 • De plaats is omringd door prachtige natuurgebieden.
 • In Roggel vind je het bekende recreatiepark De Leistert.

Tips om je woning te verkopen in Roggel

Het verkopen van je huis in Roggel kan best een uitdaging zijn. Maar met de juiste strategie en uitvoering kan het proces soepel en succesvol verlopen. De volgende tips kunnen een groot verschil maken voor je uiteindelijke verkoopresultaat en zijn daarom onmisbaar.

 • Fotografie speelt een sleutelrol in de vastgoedmarkt. Investeer in een professionele fotograaf die de schoonheid en unieke eigenschappen van je huis op de best mogelijke manier kan vastleggen.
 • Onderhoud je huis grondig. Een netjes onderhouden huis geeft een goede eerste indruk. Repareer alles wat kapot is en zorg voor een frisse, schone uitstraling.
 • Maak je huis zo neutraal mogelijk. Door persoonlijke items zoals familiefoto's te verwijderen, kunnen potentiële kopers zichzelf beter in het huis visualiseren.
 • Prijs je huis op een realistische manier. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken en het verkoopproces vertragen.
 • Zet de unieke omgevingsvoordelen van Roggel in de kijker. Informeer potentiële kopers over de rustige, groene omgeving en het gezellige dorpsleven.

Ontdek jouw stappenplan in Roggel:

 • Uniek en interactief stappenplan speciaal voor jouw woning.
 • Voorkomt dat belangrijke stappen in de verkoop worden overgeslagen.
 • Bij elk stap bepaal je zelf of je er mee aan de slag wilt gaan.
 • Bespaar duizenden euro’s door juiste keuzes te maken.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Roggel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Roggel kost je als verkoper gemiddeld € 5.617. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Roggel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 349.900) € 3.954
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.617

Kosten van makelaars in Roggel

Het inschakelen van een makelaar voor de verkoop van je huis in Roggel brengt kosten met zich mee. De gemiddelde prijs fluctueert, maar een makelaar kan een vast tarief rekenen of een zogenaamde courtage. Het vaste tarief is een afgesproken prijs vooraf, zonder extra kosten. 1,13% van de verkoopprijs van je woning, dat is de courtage en deze wordt dus hoger naarmate je woning voor meer verkoopt.

Overweeg al je opties. Het loont om verschillende tarieven op te vragen of makelaars te vergelijken. Om een goede vergelijking te maken kun je op onze site de verschillende lokale makelaars in Roggel vergelijken. Zo krijg je een overzicht van de diensten en tarieven om de beste keuze voor een makelaar in Roggel te maken.

Lees meer over makelaars in Roggel.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Je bent er klaar voor om je huis te verkopen. Mooie foto's, een pakkende beschrijving, maar wat als jouw huis maar niet verkocht wordt? Mogelijk kan verkoopstyling dan helpen. Bij verkoopstyling maak je jouw huis klaar voor verkoop door het te inrichten op een manier die een breed publiek aantrekt.

Onderdeel van verkoopstyling is klein onderhoud. Stel je voor, die laminaatvloer heeft een paar beschadigingen of de muur heeft een frisse laag verf nodig. Dit zijn kleine verbeteringen die helpen om je huis voor een hogere prijs te verkopen. De gemiddelde kosten zijn € 875

Notariskosten

Wanneer je jouw woning verkoopt en je hebt nog een hypotheek, dan moet deze officieel worden doorgehaald. Dit gebeurt bij de notaris. De notaris maakt een zogenaamde 'royementsakte' op en zorgt voor inschrijving bij het Kadaster. Dit brengt kosten met zich mee, de zogenaamde notariskosten.

De gemiddelde kosten voor het doorhalen van een hypotheek bij de notaris varieert, maar gemiddeld kun je rekening houden met ongeveer € 350. Dit bedrag is uiteraard afhankelijk van welke notaris je kiest en kan dus lager of hoger uitvallen.

Energielabel

Als verkoper ben je verplicht om een definitief energielabel aan te vragen voor je woning. Dit energielabel geeft informatie over hoe energiezuinig je huis is. Een energielabel kan invloed hebben op de waarde van je huis. Een huis met een groen label (A of B) is over het algemeen aantrekkelijker dan een huis met een rood label (E, F of G).

Om een definitief energielabel te krijgen, moet je eerst een voorlopig energielabel omzetten naar een definitief label. Dit doe je door een energieadviseur je huis te laten controleren. De kosten hiervoor kunnen variëren.

Wanneer mijn huis verkopen in Roggel?

Is het nu de juiste tijd om je huis te verkopen in Roggel? In de huidige marktomstandigheden worden woningen vaak boven de vraagprijs verkocht, wat aangeeft dat het een verkopersmarkt is. Een lokale makelaar in Roggel kan je het beste adviseren op basis van de specifieke omstandigheden in de regio en jouw persoonlijke situatie.

Je vraagt je misschien af: 'Hoe weet ik welke makelaar het juiste advies zal geven?'. Dat is een goede vraag. Het is verstandig om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken, aangezien ze kunnen variëren in ervaring, expertise en advies. Dit kan je helpen om de meest geschikte keuze voor jouw situatie te maken.

Vergelijk makelaars in Roggel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Denk je erover je huis in Roggel te verkopen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, Huis Verkopen heeft een duidelijk stappenplan ontworpen dat jou door het gehele verkoopproces heen loodst. Van het vinden van een energielabel tot de uiteindelijke overeenkomst, elke stap wordt helder uitgelegd en wijst je de weg. Dit zorgt ervoor dat jij alles soepel kan regelen, wat je uiteindelijk tijd en moeite gaat besparen.

Efficiënte vergelijking van lokale makelaars

Ben je op zoek naar de beste makelaar in Roggel? Huis Verkopen zorgt ervoor dat jij de juiste makelaar vindt door verschillende lokale makelaars duidelijk te vergelijken op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid.

Kosten besparen met Huis Verkopen

Huis Verkopen begrijpt het belang van budgetbeheer. Door dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs te vergelijken op tarieven en beschikbaarheid, helpen we je flink te besparen op jouw makelaarskosten.

100% onafhankelijk advies

Als grootste platform op het gebied van het regelen van de verkoop van je huis, biedt Huis Verkopen 100% objectief en onafhankelijk advies. We zijn er om jou te helpen, niet de makelaars.

Behoud het overzicht met ons interactieve stappenplan

Te midden van de stress van het verkopen van een woning, is het gemakkelijk om het overzicht te verliezen. Daarom helpt ons interactieve stappenplan je om alles op één plek te regelen en iedere voltooide stap eenvoudig af te vinken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Roggel

Het bepalen van de verkoopwaarde van je woning in Roggel kun je aan een lokale makelaar overlaten. Je kunt een waardebepaling aanvragen om een goede indicatie te krijgen van wat je huis daadwerkelijk zou kunnen opbrengen in de huidige markt.

Het vinden van een goede, betrouwbare makelaar kan een uitdaging zijn. Met onze makelaar-vergelijkingstool kun je meerdere makelaars in Roggel vergelijken op basis van hun ervaring, tarieven en dienstverlening.

Het verkoopproces van je huis in Roggel kan best complex zijn. Daarom hebben we een duidelijk stappenplan gecreëerd om je door de verschillende stadia van de verkoop te loodsen.

Het snel verkopen van je huis in Roggel is een kwestie van de juiste voorbereiding en uitvoering. We hebben enkele tips samengesteld op onze pagina over snel een woning verkopen.

Er zijn verschillende kosten verbonden aan het verkopen van je huis in Roggel, zoals makelaarskosten en notariskosten. Op onze pagina over de kosten van de verkoop van een huis kun je hier meer over lezen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen