Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Neer

Het verkopen van je woning in Neer kan een complex proces zijn. Het wordt de vraag wie de beste makelaar in Neer is om je daarbij te begeleiden. Daarnaast speelt de factor kosten, wat kost het immers om jouw huis in dit dorp te verkopen?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Neer

Als woningverkoper in Neer heb je verschillende doelen voor ogen bij de verkoop van jouw woning. Allereerst wil je natuurlijk een zo hoog mogelijke verkoopprijs behalen. Je wilt dat de waarde van jouw huis volledig tot zijn recht komt op de markt. Daarnaast speelt ook de tijd een rol: je wenst je woning binnen een redelijke termijn te verkopen, zodat je kunt verhuizen en nieuwe avonturen kunt starten. Tevens streef je naar een goed verloop van het verkoopproces, zonder onnodige stress en complicaties.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe de huidige woningmarkt in Neer eruitziet. Hoe snel worden huizen gemiddeld verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars met elkaar te vergelijken? Op al deze vragen kun je antwoord krijgen door een gratis verkoopadvies aan te vragen bij een deskundige makelaar. Hieronder volgen de actuele cijfers van de woningmarkt in Neer:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
52 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 582.034
Besparing (gem.)
€ 1.659

Je huis snel verkopen in Neer

In Neer worden woningen gemiddeld in 47 dagen verkocht. Dit hangt uiteraard af van vele factoren, zoals de vraag en aanbod in de markt, de staat van de woning en de vraagprijs. Je kunt echter wel stappen ondernemen om de verkoopsnelheid van je woning te bevorderen.

 1. Vragen om een gratis waardebepaling. Door verschillende makelaars om een gratis waardebepaling te vragen, krijg je een goed beeld van de verschillende inschattingen. Zo kun je de juiste vraagprijs bepalen, wat essentieel is voor een snelle verkoop. Het aanvragen van een waardebepaling kan eenvoudig hier.
 2. Creëren van een aantrekkelijke woningpresentatie. Een goede presentatie van je huis is van groot belang bij de verkoop. Zorg voor professionele foto's, een duidelijke plattegrond en een aantrekkelijke omschrijving van je woning. Potentiële kopers maken vaak binnen enkele seconden de beslissing om verder te kijken of niet.
 3. Persoonlijk contact met potentiële kopers. Mensen zijn sneller geneigd een huis te kopen als ze een goed gevoel hebben bij de verkoper. Zorg dus voor persoonlijk, open en eerlijk contact met geïnteresseerden. Vertel hen met passie over de woning en benadruk de positieve aspecten.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Neer

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Neer op?

Het verkopen van jouw woning in Neer is altijd spannend, vooral als je wilt weten welke opbrengst je kunt verwachten. Heel interessant is dat de gemiddelde verkoopprijs in Neer op dit moment rond de € 582.034 euro ligt. Deze verkoopsom hangt niet alleen af van de woning zelf, ook factoren zoals de locatie, de grootte van de kavel en de staat van onderhoud spelen een flinke rol.

Als je naar de cijfers van het woningaanbod kijkt, zie je dat het gemiddelde bedrag per vierkante meter in Neer momenteel € 3.508 euro is. Het inzicht krijgen in de prijs per m2 is waardevol, omdat dit je een beter beeld geeft van wat je redelijkerwijs kunt vragen voor jouw woning. Het helpt om een realistische prijsstelling te hanteren bij het op de markt brengen van jouw huis in april 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Neer

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.900
€ 2.700
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Neer bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Neer.

Tips om je woning te verkopen in Neer

Je bent van plan om je woning in het idyllische dorpje Neer te verkopen? Een volgende stap in je leven dat enig opzoekingswerk en voorbereiding vereist. Hanteer enkele nuttige tips om jouw verkoopproces soepeler te laten verlopen en een aantrekkelijke verkoopprijs te bekomen.

 • Persoonlijke bezittingen: Verminder het aantal persoonlijke items in jouw huis. De potentiële koper zal zich dan beter kunnen inbeelden hoe de woning eruit zou zien met hun eigen spullen erin.
 • Schoonmaak: Een proper huis maakt altijd een goede eerste indruk. Zorg ervoor dat je huis grondig is schoongemaakt en er netjes uitziet voordat bezichtigingen plaatsvinden.
 • Lichte verf: Overweeg om donkere kamers op te frissen met lichte verf. Het lidht zorgt namelijk voor een groter gevoel van ruimte en kan jouw woning aantrekkelijker maken.
 • Reparaties: Kleine onvolmaaktheden kunnen een afknapper zijn voor potentieel geinteresseerden. Ga alle kamers na en zorg dat kleine schades hersteld worden.
 • Tuinonderhoud: Vergeet de buitenkant van je woning niet. Een netjes bijgehouden tuin draagt bij aan een positieve eerste indruk.
 • Verkoopprijs: Wees realistisch bij het bepalen van je verkoopprijs. Een te hoge prijs kan afkomstige kopers afschrikken. Laat je dus goed adviseren door een deskundige.

Ontdek jouw stappenplan in Neer:

 • Maakt woningverkoop overzichtelijk en eenvoudig
 • Voorkomt dat je essentiële stappen overslaat
 • Biedt de kans om duizenden euro's te besparen
 • Het stappenplan is volledig gratis en vrijblijvend
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Neer?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Neer kost je als verkoper gemiddeld € 5.943. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Neer In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 582.034) € 6.635
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.943

Kosten van makelaars in Neer

Als je jouw huis in Neer via een makelaar wilt verkopen, houd dan rekening met de gemiddelde courtage die de makelaar rekent. Dit percentage ligt gemiddeld rond de 1,14% van de verkoopprijs. Het is belangrijk om te onthouden dat dit tarief zeker onderhandelbaar is. Zie het als een openingsbod en voel je vrij om hierover te onderhandelen met de makelaar.

Er zit zeker meerwaarde in het vergelijken van makelaarstarieven. Het gebruik van verschillende makelaars kan resulteren in een breed scala van woningwaarderingen en courtage tarieven, die allemaal waardevolle invloed kunnen hebben op jouw uiteindelijke verkoopresultaat. Laat je niet verleiden door alleen de laagste courtage, maar kijk ook naar ervaring, deskundigheid en lokale marktkennis van de makelaar.

Lees meer over makelaars in Neer.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Als woningverkoper kom je al snel in aanraking met verkoopstyling en onderhoudskosten. Het netjes presenteren van je woning draagt bij aan een snellere verkoop en mogelijk een hogere verkoopprijs. Kosten variëren, maar gemiddeld bedragen deze kosten € 875.

Think big, maar ook think small. Kleine reparaties en achterstallig onderhoud kunnen een knelpunt zijn voor potentiële kopers. Daarnaast wordt de eerste indruk van jouw woning mede bepaald door hoe deze wordt gepresenteerd. Investeer in een goede eerste indruk; het kan je bij de verkoop veel opleveren.

Marketingkosten

Marketingkosten zijn vaak een onderdeel van de makelaarskosten en kunnen dus sterk variëren. Deze kosten worden gemaakt voor het adverteren van jouw woning op social media en woningwebsites. Ook professionele foto’s, een VR-tour of gepromote listings horen hierbij.

Omdat deze kosten meestal onderdeel zijn van de makelaarskosten, is het verstandig om makelaarstarieven te vergelijken. Door verschillende aanbieders te onderzoeken kun je een beter beeld krijgen van wat er mogelijk is binnen jouw budget.

Notariskosten

Als verkoper krijg je te maken met de notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek. Deze kosten zijn in veel gevallen onvermijdelijk, maar kunnen sterk variëren en lopen gemiddeld op tot € 350.

Omdat notariskosten een grote variabele kunnen zijn in de totale verkoopkosten, is het belangrijk om je hier goed over te informeren. Je kunt meer lezen over alle notariskosten die je als woningverkoper hebt op onze website.

Wanneer mijn huis verkopen in Neer?

Ben je van plan je huis in Neer te verkopen? Goed nieuws! Deze periode, april 2024, is inderdaad een uitstekende tijd om te overwegen je huis op de markt te zetten. Dit heeft voornamelijk te maken met de aanhoudende vraag naar woningen in diverse regio's. Het is zeker verstandig je mogelijkheden te verkennen, zeker als je ook een wens hebt binnenkort een andere woning te kopen.

Vraag je je af hoe de verkoop precies in zijn werk gaat? Nogmaals, geen zorgen! Een specialist kan je hierbij uitstekend begeleiden en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. In de huidige tijden kan professionele begeleiding bij de verkoop van je woning een enorm verschil maken. Zo verzeker je jezelf ervan dat je de maximale potentie uit deze gunstige periode haalt.

Vergelijk makelaars in Neer Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je je huis wilt verkopen, heb je een goede voorbereiding nodig om het beste resultaat te behalen. Gelukkig maakt de website Huis Verkopen dit proces makkelijk voor je. Met ons duidelijke en overzichtelijke stappenplan word je geïnformeerd over alle aspecten van de woningverkoop. Zo weet je precies wat je allemaal moet regelen, zoals het regelen van een energielabel of het vinden van de juiste makelaar. Hiermee bespaar je niet alleen tijd en energie, maar ook geld. Het slim gebruiken van ons stappenplan draagt namelijk bij aan een succesvolle woningverkoop.

Prestaties lokale makelaars Neer

Bij Huis Verkopen begrijpen we hoe belangrijk het is om een goede makelaar te vinden. Daarom houden we statistieken bij van alle makelaars in Neer. Zo kun je de prestaties van lokale makelaars vergelijken op criteria zoals verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je altijd de beste makelaar voor jouw verkoopplannen.

Kosten besparen op dienstverleners

Middels ons stappenplan vergelijk je eenvoudig dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Op deze manier draagt Huis Verkopen bij aan het besparen op jouw makelaarskosten.

100% objectief en onafhankelijk

Als grootste platform op het gebied van woningverkoop zijn we 100% objectief en onafhankelijk. Wij staan voor het belang van verkopers en strijden tegen misinformatie in de markt.

Gratis en vrijblijvend specialisten vergelijken

Met Huis Verkopen ontdek je welke makelaar of specialist in Neer de beste dienstverlening levert tegen de laagste prijs. Ons platform helpt je dus gratis en vrijblijvend bij het maken de juiste keuzes, of je jouw woning nu snel of voor een maximale prijs wilt verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Neer

Je kunt de waarde van je huis bepalen door een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Dit geeft je een indicatie van de verkoopwaarde en helpt je bij het bepalen van een juiste vraagprijs.

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan het snel verkopen van je huis. Voor gedetailleerde informatie en nuttige tips kun je terecht op de pagina met tips om een woning snel te verkopen.

De kosten van het verkopen van je huis kunnen variëren. Voor een compleet overzicht van alle mogelijke kosten kun je de pagina kosten van verkoop van een huis raadplegen.

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij de keuze voor een makelaar. Je kunt terecht op onze pagina over een goede makelaar vinden voor meer informatie.

Ja, bij de verkoop van je huis is het verplicht om een energielabel te hebben. Dit label kun je aanvragen via onze pagina over energielabel aanvragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen