Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Roermond

Als je je huis in Roermond wilt verkopen, dan wil je natuurlijk de beste prijs krijgen. Jouw eerste stap? Het vinden van een ervaren verkoopmakelaar die bekend is met de lokale markt. Een goede makelaar kan een significant verschil maken voor de uiteindelijke verkoopprijs van je huis.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Roermond

Als je in Roermond je huis gaat verkopen, zijn er verschillende dingen waar je alert op moet zijn. Natuurlijk wil je een goede prijs voor je woning krijgen, je wilt ook voorkomen dat je te veel betaalt voor de diensten van een makelaar, de keuze voor de juiste makelaar is daarom erg belangrijk. Daarnaast wil je dubbele woonlasten vermijden, snel je woning verkopen is dus ook een belangrijk aandachtspunt.

Waarschijnlijk vraag je jezelf af hoe de prognoses zijn voor de woningverkoop in Roermond. Hoe snel worden huizen daar verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kun je besparen als je verschillende makelaars met elkaar vergelijkt op de pagina makelaars vergelijken? We hebben de actuele data voor je verzameld. De cijfers over de woningverkoop in Roermond vind je hieronder:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
87 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 342.777
Besparing (gem.)
€ 1.200

Je huis snel verkopen in Roermond

In de levendige stad Roermond staan woningen doorgaans niet lang te koop. De gemiddelde tijd spanne waarin een woning hier verkocht wordt ligt op slechts 73 dagen. Wil jij ook je woning vlot van de hand doen? Hier zijn enkele waardevolle tips.

 1. Juiste vraagprijs: De juiste prijs is een belangrijke sleutel tot een vlotte verkoop. Te hoog en je schrikt potentiële kopers af, te laag en je doet jezelf tekort. Een deskundige makelaar in Roermond kan je helpen om een marktconforme vraagprijs voor je woning te bepalen.
 2. Presenteerbare conditie: Zorg dat je woning in een zo goed mogelijke conditie is. Kleine verbeteringen en grondige schoonmaak kunnen wonderen doen. Een opgeruimd huis zorgt voor een positieve eerste indruk bij kopers.
 3. Professionele fotografie: Goede visuals trekken meer kijkers. Laat daarom hoogwaardige foto's maken van je huis. Potentiële kopers zien zo de beste eigenschappen en mogelijkheden van je woning, wat de verkoop kan bespoedigen.

Tips in Roermond

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Roermond op?

Het verkopen van een huis in Roermond kan trekken een gemiddelde opbrengst van € 342.777. Dit getal is uiteraard een gemiddelde, en de werkelijke opbrengst van jouw huis kan hiervan afwijken. Factoren zoals de staat van het huis, de grootte en de locatie binnen Roermond beïnvloeden namelijk de uiteindelijke verkoopprijs.

Kijkend naar de prijs per vierkante meter, dan wordt in Roermond gemiddeld € 3.129 gevraagd. Het is belangrijk om te onthouden dat dit een gemiddelde is, en dat de werkelijke prijs per vierkante meter van jouw woning kan variëren. Wil je meer weten over hoe de waarde van een woning tot stand komt? Bekijk dan onze pagina over woningwaarde.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Roermond

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 2.600
€ 3.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Roermond bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Roermond.

Feitjes over Roermond

 • Roermond is zowel een stad als gemeente in de provincie Limburg.
 • De stad is een belangrijk centrum voor watersport in Nederland.
 • Het Designer Outlet Roermond trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.

Tips om je woning te verkopen in Roermond

Wil je jouw huis in Roermond vlot en tegen een goede prijs verkopen? Een goede voorbereiding en presentatie kunnen het verschil maken. Hier zijn enkele tips om jouw woningverkoop te optimaliseren.

 • Energiezuinig: Investeer in energiebesparende maatregelen, zoals dubbel glas of zonnepanelen. Huizen met een gunstig energielabel zijn immers geliefd bij kopers en makelaars.
 • Onderhoud: Zorg dat het huis er goed onderhouden uitziet. Denk aan schilderwerk, een verzorgde en opgeruimde tuin en schone ramen. Kleine details maken een groot verschil.
 • Digitale presentatie: Tegenwoordig is de online presentatie van je huis van essentieel belang. Professionele foto's en een virtuele rondleiding kunnen de interesse wekken van potentiële kopers.
 • Flexibiliteit: Toon je flexibel in bezichtigingen. Wees zoveel mogelijk beschikbaar, ook in de avonden en weekenden. Dit verhoogt je kansen op verkoop aanzienlijk.
 • Prijsbepaling: Zorg voor een realistische vraagprijs, gebaseerd op marktonderzoek. Een te hoge vraagprijs kan afschrikken, terwijl een te lage prijs kan leiden tot onderwaardering.

Ontdek jouw stappenplan in Roermond:

 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen in het verkoopproces.
 • Bespreek jouw specifieke wensen voor de verkoop makkelijk.
 • Kies vanuit één overzicht de Makelaar die het best bij jou past.
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken en keuzes te maken.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Roermond?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Roermond kost je als verkoper gemiddeld € 5.504. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Roermond In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 342.777) € 3.736
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.504

Kosten van makelaars in Roermond

Als je jouw woning wilt verkopen in Roermond, dan is de kans groot dat je te maken krijgt met makelaarskosten. Deze kosten worden meestal uitgedrukt als een percentage van de verkoopprijs, ook wel courtage genoemd. De courtage varieert van makelaar tot makelaar, maar is gemiddeld 1,09% van de verkoopprijs.

Bovendien is het goed om te weten dat de meeste makelaars in Roermond opstartkosten in rekening brengen. Deze variëren ook per makelaar, maar komen gemiddeld uit op € 515. De kostenstructuren van makelaars kunnen dus aanzienlijk verschillen. Daarom adviseren we je altijd om offertes van verschillende makelaars te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Roermond.

Andere kosten bij verkoop

Overdrachtsbelasting

Wanneer je als woningverkoper te maken krijgt met de overdrachtsbelasting, is dit een flinke kostenpost. Deze belasting moet betaald worden bij de overdracht van de woning aan de nieuwe eigenaar. Het percentage van de belasting hangt af van de woningwaarde.

Hoewel de overdrachtsbelasting een grote kostenpost is, is het niet altijd een kostenpost die je als verkoper hebt. In veel gevallen wordt deze belasting betaald door de koper van je huis. Het is echter belangrijk om het exacte proces rondom deze belasting door te nemen.

Kosten bij verkoop

In het verkoopproces van je huis kom je verschillende kosten tegen. Denk hierbij aan kosten voor het energielabel, verkoopstyling en het laten opmaken van juridische documenten. Het is dus zaak dat je deze kosten in je budget meeneemt.

Het bijhouden van deze diverse kosten bij de verkoop is belangrijk. Het helpt je namelijk om een realistisch beeld te vormen van de mogelijke opbrengst van je woning. Zo voorkom je dat je onverwacht voor hoge kosten komt te staan.

Notariskosten

Zodra je je woning hebt verkocht, zal je te maken krijgen met notariskosten. De notaris is namelijk degene die de officiële overdracht begeleidt en formaliseert. Deze kosten zijn onvermijdelijk en dien je dus op te nemen in je budget.

Meer weten over deze specifieke kosten? Lees dan eens de informatie over de notariskosten op onze website. Zo krijg je een completer beeld van de financiële impact die het verkoopproces op je kan hebben.

Wanneer mijn huis verkopen in Roermond?

Het lijkt alsof het klimaat voor de verkoop van je huis in Roermond in april 2024 gunstig is. Een relevante vraag die je nu zou kunnen hebben is: vormt deze periode een optimale kans om jouw woning op de markt te brengen? Het antwoord is overwegend positief, gezien de huidige vastgoedtrend en de vraag naar woningen in Roermond.

Hier moet je wel opmerken dat niet alle makelaars dezelfde mogelijkheden zien. Elk huis heeft zijn unieke kenmerken en vraagt om een specifieke aanpak. Het is dan ook zinvol om makelaars te vergelijken. Hun expertise en visie op de huidige marktsituatie in Roermond kunnen je begeleiden naar een succesvolle verkoop van jouw huis.

Vergelijk makelaars in Roermond Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wanneer je denkt aan het verkopen van je huis, begint een tijdrovend en vaak stressvol proces. Je wilt natuurlijk de perfecte prijs voor je woning en tegelijkertijd ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. Met Huis Verkopen is dit een fluitje van een cent. Hier regel je zelf online de gehele voorbereiding van de verkoop van je huis. Daarbij wordt je ondersteund met handige tools en vergelijkingen, waardoor jij precies weet wat je te wachten staat. Verkoop je huis als een professional, zonder dat je zelf de kennis en ervaring van een makelaar hoeft te hebben. Duizenden mensen gingen je voor en regelen maandelijks de verkoop van hun huis via Huis Verkopen.

Gratis waardebepaling

Weten wat je woning waard is, kan de verkoop aanzienlijk makkelijker maken. Het helpt je om de juiste vraagprijs vast te stellen en onderhandelingen met potentiële kopers voeren. Bij Huis Verkopen kun je eenvoudig en kosteloos een waardebepaling aanvragen.

Vergelijk makelaars

Het vinden van de juiste makelaar voor de verkoop van je huis is geen gemakkelijke taak, maar Huis Verkopen maakt het je gemakkelijk. Je kunt hier makelaars vergelijken en uiteindelijk kiezen voor degene die het beste bij je past.

Besparen op makelaarskosten

De verkoop van een huis is vaak kostbaar, vooral wanneer je gebruik maakt van een makelaar. Op Huis Verkopen kun je eenvoudig makelaarstarieven opvragen en vergelijken. Zo bespaar je op de kosten en houd je meer over aan de verkoop van je huis.

Appartement verkopen in Roermond

Verkopen van een appartement in Roermond is net even anders dan een losstaand woonhuis aan de man brengen. Er zijn zeker een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om te zorgen voor een soepel verloop. Denk hierbij aan de kosten die je mogelijk moet maken om het appartement verkoopklaar te maken, denk aan de verfbeurt, eventuele reparaties, maar vergeet ook niet de verplichte documenten zoals de splitsingsakte van de Vereniging van Eigenaren en het energielabel.

Daarnaast is het ook van belang om te kijken naar de kosten die de makelaar in rekening brengt. De kosten kunnen flink variëren, dus het is raadzaam om offertes te vergelijken. Bij deze kosten dien je ook rekening te houden met eventuele courtagekosten, hierbij betaal je een percentage van de verkoopprijs aan de makelaar als beloning voor zijn diensten. Houd hier rekening mee bij het bepalen van je verkoopprijs.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Roermond

Er zijn verschillende documenten nodig om je huis succesvol te verkopen, waaronder een eigendomsbewijs, ID-bewijzen en vaak ook relevante bouwtekeningen. Kijk verder op onze handige overzichtspagina voor een compleet overzicht van benodigde documenten.

De tijdsduur om een huis te verkopen varieert per situatie en hangt af van veel factoren. Raadpleeg ons artikel voor meer informatie over hoe snel huizen doorgaans in jouw omgeving verkopen en tips voor een snelle verkoop.

Een sterke vraagprijs is gebaseerd op recente verkoopgegevens, de huidige marktcondities en de unieke eigenschappen van je huis. Een ervaren makelaar kan hierbij helpen. Onze gids kan je meer inzicht geven.

Er zijn veel dingen om te overwegen als je gaat verhuizen na het verkopen van je huis, waaronder verzekeringen, aanvragen van een energielabel, het doorgeven van het nieuwe adres en het regelen van de schoonmaak en reparaties. Onze pagina bevat een handige checklist.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen