Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Sittard

Bij de verkoop van je woning in Sittard kan een ervaren makelaar een wezenlijk verschil maken. Een deskundige begeleiding zorgt niet alleen voor een realistische prijsstelling, maar ook voor een zorgvuldige presentatie en effectieve verkoopstrategie. Alles met als doel om je huis succesvol te verkopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Sittard

Sta je op het punt om jouw woning in Sittard te verkopen? Dan heb je mogelijk meerdere doelen voor ogen. Misschien wil je je huis zo snel mogelijk verkopen. Of je zoekt naar manieren om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. Wellicht is het voor jou belangrijk om stress en tijdsdruk tot een minimum te beperken. Zeker is, dat je de verkoop van jouw huis in Sittard goed wilt regelen.

Natuurlijk ben je nieuwsgierig naar hoe de woningmarkt in Sittard zich ontwikkelt. Hoe snel worden huizen in Sittard gemiddeld verkocht? Of wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? Je vraagt je mogelijk ook af hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Voor een antwoord op deze en andere vragen is het aanvragen van een gratis verkoopadvies bij een makelaar via deze link een goed idee. Hieronder volgen de actuele cijfers met betrekking tot de woningmarkt in Sittard:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
74 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 349.842
Besparing (gem.)
€ 1.329

Je huis snel verkopen in Sittard

Je bevindt je in Sittard en je wilt je woning verkopen. Wist je dat de gemiddelde verkooptijd hier 56 dagen is? Met de juiste aanpak kun je dit cijfer mogelijk verbeteren.

 1. Kies voor kwalitatieve foto's. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Professionele en aantrekkelijke foto's van je woning kunnen potentiële kopers aantrekken en het verkoopproces versnellen.
 2. Stel een competitieve prijs vast. Onderzoek de huidige woningmarkt in Sittard, kijk naar vergelijkbare woningen en bepaal een realistische vraagprijs. Een te hoge prijs kan afstotend werken en de verkoop vertragen.
 3. Maak gebruik van het stappenplan van HuisVerkopen.nl. Zorg dat je niets over het hoofd ziet en regel alles zo snel mogelijk. Dit stappenplan zorgt ervoor dat je georganiseerd te werk gaat en verhoogt de kans op een snelle verkoop.

Tips in Sittard

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Sittard op?

In Sittard ligt de gemiddelde verkoopprijs voor een woning momenteel op € 349.842. Deze verkoopsom kan echter variëren, aangezien het afhangt van diverse factoren. Denk bijvoorbeeld aan de locatie binnen Sittard, de grootte van de woning en de staat ervan. Ook kan er in bepaalde perioden, zoals mei 2024, sprake zijn van een wat hogere vraag dan gewoonlijk.

Als we de gemiddelde prijs per m2 in Sittard bekijken, ligt deze momenteel op € 2.776. Houd er rekening mee dat deze gemiddelde prijs per m2 slechts een indicatie is en geen volledig beeld geeft. Zo wordt de tuin bijvoorbeeld niet meegerekend in deze prijs. En denk ook aan de waarde van bijvoorbeeld een recente verbouwing, die niet standaard wordt meegenomen in de m2 prijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Sittard

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 2.600
€ 3.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Sittard bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Sittard.

Feitjes over Sittard

 • Sittard is een van de oudste steden in Limburg.
 • Jaarlijks vindt er het bekende Oktoberfeest plaats.
 • Het heeft een historisch centrum met 160 rijksmonumenten.

Tips om je woning te verkopen in Sittard

Als je plannen hebt om je huis in Sittard te verkopen, wil je natuurlijk dat dit vlot verloopt en dat je er een goede prijs voor krijgt. Het is belangrijk om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Hier zijn een paar handige tips om je daarbij te helpen.

 • Opruimen en schoonmaken: een nette, opgeruimde en schone woning maakt een goede eerste indruk. Een potentiële koper kan zich zo beter voorstellen hoe het zou zijn om in het huis te wonen.
 • Fotografie: Professionele foto's van je woning kunnen het verschil maken. Ze trekken meer aandacht op woningwebsites en laten je huis van zijn beste kant zien.
 • Lichte ruimtes: Zorg ervoor dat je huis zo licht mogelijk oogt. Open gordijnen en jaloezieën, zet wat extra lampen neer en schilder donkere muren in een lichtere tint.
 • Kleine reparaties: Los kleine mankementen op. Een lekkende kraan of een klemmende deur kunnen potentiële kopers afschrikken.
 • Neutrale inrichting: Zorg voor een neutrale inrichting en rustige kleuren, zodat kopers zichzelf er makkelijk kunnen zien wonen.

Ontdek jouw stappenplan in Sittard:

 • Volledig persoonlijk stappenplan voor jouw adres
 • Interactieve tool om verkoopstappen bij te houden
 • Keuzemogelijkheden rondom waardeverhoging woning
 • Bespaar duizenden euro's door goede vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Sittard?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Sittard kost je als verkoper gemiddeld € 4.903. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Sittard In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 349.842) € 3.918
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.903

Kosten van makelaars in Sittard

In Sittard ligt het gemiddelde courtagepercentage voor een makelaar bij verkoop van een huis op 1,12%. Dat betekent dat je bij de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Sittard, zijnde € 349.842, aan courtage zo'n € 3.918 kwijt bent. Doordat courtages variëren per makelaar, kan er dus een flink prijsverschil zijn.

Houd er rekening mee dat niet elke makelaar dezelfde kostenstructuur hanteert. Naast de standaard courtage kunnen er ook bijkomende kosten zijn, zoals opstart- of advertentiekosten. Het is dus verstandig om zorgvuldig te vergelijken en te onderhandelen over de tarieven, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Lees meer over makelaars in Sittard.

Andere kosten bij verkoop

Overzicht kosten

Het verkopen van een huis brengt naast makelaarskosten ook andere kosten met zich mee. Het is niet ongewoon dat deze over het hoofd worden gezien. Het is dus belangrijk om een compleet overzicht te hebben van de mogelijke kosten die bij de verkoop van een woning komen kijken.

Dit is belangrijk omdat deze kosten soms aardig kunnen oplopen. Door een helder overzicht te hebben, voorkom je vervelende verrassingen. Voor een uitgebreide uiteenzetting van de diverse kosten, kun je terecht op de kostenpagina.

Verkoopstyling en onderhoud

Het is geen geheim dat een goed onderhouden en goed gepresenteerd huis aantrekkelijker is voor potentiële kopers. Dit is waar verkoopstyling en klein onderhoud om de hoek komen kijken. Je kunt hierbij denken aan het verven van een muur, nieuwe deurknoppen aanbrengen of je tuin netjes aan kant maken.

De kosten voor deze vorm van voorbereiding kunnen variëren, maar gemiddeld liggen de kosten rond de € 875. Dit is misschien een kostenpost waar je niet direct aan denkt, maar die je uiteindelijk wel kan helpen om een hogere verkoopprijs te realiseren.

Notariskosten

Daarnaast krijg je ook te maken met notariskosten. Als je een woning verkoopt en de hypotheek is nog niet volledig afgelost, dan zal de hypotheek moeten worden doorgehaald. Dit wordt ook wel royeren genoemd.

Ook hier variëren de kosten, maar gemiddeld kun je rekenen op een bedrag van € 350 voor het doorhalen van een hypotheek. Dit zijn kosten waar je rekening mee dient te houden in je budget bij het verkopen van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Sittard?

In de afgelopen jaren heeft de woningmarkt verschillende hoogte- en dieptepunten ervaren. Hierdoor vraag je je misschien af: "Is mei 2024 een goed moment om mijn huis in Sittard te verkopen?" Het antwoord is ja, dit kan een zeer geschikt moment zijn. Rekening houdend met de wisselende marktomstandigheden, is deskundig advies cruciaal.

Als je overweegt om je huis te verkopen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste marktontwikkelingen. Je wilt graag dat je huis tegen een goede prijs en binnen een redelijke termijn verkocht wordt. Om je hierbij optimaal te ondersteunen, kun je een gratis verkoopadvies aanvragen bij een expert via deze link.

Vergelijk makelaars in Sittard Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Welkom bij Huis Verkopen, je gemakkelijke en betrouwbare gids door het complexe landschap van de huizenverkoop. Ons handige stappenplan is je betrouwbare kompas tijdens dit traject. Het plan leidt je langs alle fases van de verkoop, zodat je met gemak, efficiëntie en zekerheid je huis kunt verkopen. Van het klaarmaken voor de verkoop tot de overdracht bij de notaris, het stappenplan wordt je nieuwe beste vriend tijdens dit proces. Het stappenplan biedt niet alleen gemak, maar bespaart je ook kostbare tijd en energie.

lokale makelaars Vergeleken

Met ons bijzondere platform kun je de prestaties van alle makelaars in Sittard vergelijken. Zo kies je altijd voor de makelaar die bij jou en je specifieke situatie past. Hoge verkoopopbrengst of snelle verkoop, je vindt eenvoudig de beste makelaar voor jou.

kosten Besparen

Ben je op zoek naar de meest betaalbare dienstverleners? Ons platform laat je makelaars en energieadviseurs vergelijken op basis van tarieven en beschikbaarheid. Zo bespaar je flink op je verkoopkosten, zonder in te leveren op kwaliteit.

100% onafhankelijk

Als grootste platform voor het regelen van de huizenverkoop zijn we 100% onafhankelijk. Door misinformatie bestrijden we en zorgen voor objectieve, betrouwbare informatie. Dit helpt je om de juiste keuzes te maken.

het Overzicht behouden

Vergeet het jagen op losse eindjes. Met ons interactieve stappenplan behoud je gemakkelijk het overzicht tijdens het verkoopproces.Afgevinkte stappen geven je voldoening en zorgen voor een productief verkoopproces, van begin tot eind.

Appartement verkopen in Sittard

Het verkopen van een appartement in Sittard is een compleet andere ervaring dan de verkoop van een woonhuis. Bij een appartement hebben je namelijk te maken met specifieke regels en verantwoordelijkheden die bij een VvE horen. Om hier optimaal mee om te gaan, is het verstandig je eerst goed te verdiepen in deze regelgeving of om hulp in te roepen van professionals. Een handige tool die hierbij kan helpen, vind je op onze stappenplan voor de verkoop van je huis pagina.

Daarnaast is het van belang de waarde van je appartement goed in te schatten. Verschillende factoren zoals de staat van onderhoud, locatie en het al dan niet beschikken over een balkon of tuin, spelen hierbij een substantiële rol. Het aanvragen van een waardebepaling door een professionele makelaar kan jou hierbij flink op weg helpen. Bovendien, een energielabel aanvragen voor je appartement is verplicht bij de verkoop en het kan de verkoop zelfs bespoedigen vanwege het inzicht dat het biedt in de energiezuinigheid van het appartement.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Sittard

Het is belangrijk om de verkoopprijs van je huis te baseren op de actuele woningwaarde. Een accurate woningwaarde kan je aanvragen bij een deskundige makelaar.

Bij de verkoop van je huis kan je verschillende kosten tegenkomen, denk bijvoorbeeld aan makelaarskosten, notariskosten en kosten voor een taxatie. Op deze pagina vind je meer informatie over de kosten die bij de verkoop van een huis komen kijken.

Om je huis in Sittard snel te verkopen, kan je overwegen om je huis goed te presenteren, een realistische prijs te hanteren en een professionele makelaar in te schakelen. Bekijk deze pagina met tips om je huis sneller te verkopen.

Bij het kiezen van een makelaar in Sittard is het belangrijk om te letten op hun ervaring, vraagprijs, tarieven, servicepakket en beoordelingen van eerdere klanten. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van onze tool om makelaars te vergelijken die bij jouw wensen passen.

In Sittard heb je de akte van levering en een energielabel nodig om je huis te verkopen. Het energielabel kan je gemakkelijk hier aanvragen. Verder moet je notaris de verkoopakte opmaken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen