Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Geleen

Als je van plan bent je huis in Geleen te verkopen, wil je natuurlijk goed geïnformeerd zijn over elke stap in het proces. Op deze website nemen we je mee door alle fases van het verkooptraject. Zo ben je altijd goed voorbereid en weet je precies wat je kunt verwachten.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Geleen

Als woningverkoper in Geleen heb je diverse doelen voor ogen wanneer je je huis in de verkoop zet. Om te beginnen wil je natuurlijk een goed verkoopresultaat behalen. Dat betekent niet alleen een mooie verkoopprijs, maar ook zo snel mogelijk een koper vinden om onnodige vertraging in het proces te voorkomen. Het is belangrijk dat je niets over het hoofd ziet bij het regelen van de verkoop. Daarbij kan het gaan om zowel de grote zaken (je zorgt bijvoorbeeld voor een huis dat klaar is voor bezichtiging) als details (je regelt de benodigde documenten en zorgt dat je huis goed is afgestemd op de vraag van de markt).

Als verkoper is het logisch dat je vragen hebt zoals: hoe snel worden huizen in Geleen momenteel verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kan ik eventueel besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Voor een helder en volledig antwoord op deze en andere vragen, kan je terecht bij gratis verkoopadvies aanvragen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Geleen:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
36 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 306.246
Besparing (gem.)
€ 1.072

Je huis snel verkopen in Geleen

Je wilt je huis in Geleen verkopen? Gemiddeld duurt het 48 dagen voordat een woning in Geleen verkocht wordt. Ter vergelijking: landelijk ligt dit aantal hoger. Maar hoe kan je de verkoop van je eigen huis versnellen? Lees hieronder onze tips.

 1. Selecteer een geschikte makelaar. Niet alle makelaars zijn hetzelfde, dus het is belangrijk dat je de juiste makelaar kiest voor jouw specifieke situatie. Een lokale makelaar zal de markt in Geleen goed kennen en je dus het beste kunnen adviseren. Vergelijk makelaars via onze handige tool.
 2. Zorg voor goede fotografie van je woning. Laat je huis in de beste licht zien met professionele foto's. Een potentiële koper beslist vaak binnen enkele seconden of je woning interessant genoeg is om meer over te weten te komen.
 3. Bereid je woning goed voor op bezichtigingen. Zorg dat je woning altijd schoon en opgeruimd is. Een neutraal interieur kan helpen, omdat de koper dan meer mogelijkheden ziet om het huis naar eigen smaak in te richten.

Tips in Geleen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Geleen op?

In Geleen is de gemiddelde verkoopprijs van een woning op dit moment € 306.246. Dit kan een interessante indicatie zijn als jij overweegt jouw huis te verkopen. De precieze verkoopsom die jij kunt realiseren, hangt natuurlijk af van meerdere factoren, waaronder de staat van jouw huis, de locatie en de grootte van jouw woning.

Naast de verkoopprijs, is het ook handig om in de gaten te houden wat de gemiddelde prijs per vierkante meter (m2) op dit moment is in Geleen. Dit bedrag ligt nu op € 2.324. Omdat de vraag- en verkoopprijzen doorlopend in beweging zijn, is het aan te raden deze ontwikkelingen scherp in de gaten te houden. Zeker als jij overweegt om jouw huis te verkopen in Geleen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Geleen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 2.200
€ 2.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Geleen bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Geleen.

Feitjes over Geleen

 • Geleen is bekend vanwege de jaarlijkse Pinkpop festival.
 • De plaats staat bekend als industrieel ontwikkelingsgebied.
 • Geleen heeft een rijke historie in de Romeinse tijd.

Tips om je woning te verkopen in Geleen

Ben je van plan je huis in Geleen te verkopen? Dan wil je natuurlijk dat de verkoop soepel verloopt en dat je een goede prijs krijgt. Hier zijn enkele tips om je daarbij te helpen.

 • De eerste indruk is enorm belangrijk. Maak je voortuin netjes en zorg dat de entree uitnodigend is. Dit trekt de aandacht van potentiële kopers.
 • Houd je huis tijdens bezichtigingen zo opgeruimd en schoon mogelijk. Een rommelig huis kan kopers afschrikken.
 • Onderzoek de huidige huizenmarkt in Geleen. Zo kun je een competitieve maar realistische prijs instellen.
 • Aantrekkelijke fotografie maakt een groot verschil. Overweeg een professional in te huren voor hoogwaardige foto's die je huis op zijn best laten zien.
 • Maak potentiële kopers bewust van lokale voorzieningen. Winkels, scholen en openbaar vervoer in de buurt kunnen de aantrekkelijkheid van je huis verhogen.

Ontdek jouw stappenplan in Geleen:

 • Specifiek voor jouw woning ontworpen stappenplan.
 • Gratis, interactief en simpel bij te houden.
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Geleen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Geleen kost je als verkoper gemiddeld € 4.846. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Geleen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 306.246) € 3.522
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.846

Kosten van makelaars in Geleen

De kosten van een makelaar worden meestal uitgedrukt in courtage, een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. In Geleen ligt dit gemiddelde percentage momenteel rond de 1,15%. Zodra je makelaar jouw woning succesvol verkoopt, wordt dit courtagepercentage in rekening gebracht op basis van de behaalde verkoopprijs.

Courtage is een beloning voor de makelaar voor zijn geleverde diensten. Het courtagepercentage omvat veelal het volledige verkoopproces, van het opstellen van de verkoopadvertentie tot aan de definitieve notariële overdracht. Begrijp goed dat, hoewel het percentage vast is, de daadwerkelijke kosten variëren afhankelijk van de verkoopprijs van je huis.

Lees meer over makelaars in Geleen.

Andere kosten bij verkoop

Reparatie- en onderhoudskosten

Als verkoper ben je verantwoordelijk voor de reparatie- en onderhoudskosten van je woning tot aan de overdracht. Je moet dus zorgen dat alles in de woning functioneel is. Denk hierbij aan het repareren van een lekkend dak of een kapotte deurknop.

Deze onderhoudskosten kunnen flink oplopen, afhankelijk van de staat van de woning. Het is daarom belangrijk om je woning goed te onderhouden. Dit kan eventuele prijsonderhandelingen met potentiële kopers beïnvloeden.

Kosten voor promotiemateriaal

Het verkopen van je woning gaat vaak gepaard met de productie van promotiemateriaal. Denk hierbij aan professionele foto’s, video's en plattegronden. Deze materialen helpen bij het aantrekken van potentiële kopers.

Investeer in hoge kwaliteit materiaal, want dit kan een groot verschil maken in hoe aantrekkelijk je woning overkomt. De kosten voor dit materiaal worden meestal gedragen door de verkoper en vallen dus buiten de kosten van de makelaar.

Notariskosten voor de verkoopakte

De verkoopakte, ook wel de koopakte genoemd, is een officieel document dat de overeenkomst tussen jou en de koper vastlegt. De notariskosten voor het opmaken van de verkoopakte zijn voor jouw rekening.

Dit document is noodzakelijk voor het voltooien van de verkoop en moet opgesteld worden door een notaris. De kosten kunnen variëren per notaris, dus het loont om te shoppen voor de beste prijs.

Wanneer mijn huis verkopen in Geleen?

Is juni 2024 een goed moment om je huis in Geleen te verkopen? Ja, de huidige markt biedt kansen. De sterke vraag naar woningen resulteert doorgaans in vlotte verkopen en mogelijk aantrekkelijke biedingen. Laat deze kans niet liggen.

Je vraagt je misschien af hoeveel jouw huis in de huidige markt waard is. Een gevalideerde waardebepaling kan je een duidelijk beeld geven. Klik hier om direct een waardebepaling aan te vragen en ontdek wat jouw woning in deze tijd kan opbrengen.

Vergelijk makelaars in Geleen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van je woning kan een uitdaging zijn, maar met Huis Verkopen maken we het proces een stuk eenvoudiger. Met ons stappenplan weet je precies wat je moet doen en heb je allerlei praktische tips en informatie bij de hand. Dit platform is ontwikkeld om je te ontzorgen en je door alle stadia van de verkoop te leiden. Het is simpel, gebaseerd op betrouwbare informatie en wordt vertrouwd door duizenden gebruikers per maand. Huis Verkopen helpt je om proces overzichtelijk en stressvrij te maken.

Vergelijk lokale makelaars

Met de tools van Huis Verkopen kun je makelaars in Geleen gemakkelijk vergelijken op basis van hun prestaties, zoals de verkoopopbrengst en de snelheid waarmee ze woningen verkopen. Dit helpt je bij het maken van een geïnformeerde keuze en zorgt ervoor dat je de beste makelaar voor jouw situatie vindt.

Kosten besparen

Het vergelijken van dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs kan je een aanzienlijk bedrag besparen. Door hun tarieven en beschikbaarheid tegen elkaar af te wegen, zorg je ervoor dat je niet te veel betaalt voor de diensten die je nodig hebt bij de verkoop van je woning.

100% onafhankelijk

Als grootste platform voor het regelen van de verkoop van je huis, zijn we bij Huis Verkopen 100% objectief en onafhankelijk. Wij zijn er voor de verkopers en we zetten ons in om misinformatie in de markt tegen te gaan.

Overzicht behouden

Het interactieve stappenplan van Huis Verkopen zorgt ervoor dat je altijd goed geïnformeerd bent en iedere voltooide stap gemakkelijk kunt afvinken. Alles is op één plek geregeld en je weet altijd precies waar je op moet letten en wat je nog moet doen.

Appartement verkopen in Geleen

Een appartement verkopen in Geleen is een andere tak van sport vergeleken met een woonhuis verkopen. Je zult merken dat de markt voor appartementen net weer even andere vraagstukken met zich meebrengt. Het is bijvoorbeeld verstandig om te focussen op de voordelen van gezamenlijk onderhoud middels de Vereniging van Eigenaren en de nabijheid van voorzieningen, daar een groot deel van de kopers in deze markt deze aspecten waardeert.

Het kan een flinke uitdaging zijn om precies te weten wat voor je appartment in Geleen een goede vraagprijs is. Het vergelijken van makelaars kan je hierbij helpen, omdat zij de lokale woningmarkt op hun duimpje kennen. Let bij het kiezen van een makelaar niet alleen op de courtage, maar ook op de diensten die de makelaar levert, de persoonlijke klik die je met de makelaar hebt en de ervaring die de makelaar heeft met het verkopen van appartementen in Geleen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Geleen

Het vaststellen van de waarde van je huis in Geleen kan je het beste doen door een professionele waardebepaling uit te laten voeren door een makelaar. Deze kijkt naar de staat van je huis, de locatie en vergelijkbare huizen die recent verkocht zijn in Geleen.

Dat hangt af van verschillende factoren, zoals de huidige woningmarkt, economische factoren en de waarde van jouw woning. Het is goed om hierover verkoopadvies aan een lokale makelaar te vragen. Bezoek deze pagina voor meer informatie hierover.

Bij het verkopen van je huis in Geleen zijn er verschillende kosten, zoals notariskosten, courtage van de makelaar en de kosten voor het verklaarbaar maken van je huis. Een gedetailleerder overzicht van alle kosten vind je hier.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Volg een stappenplan om niets te missen. Daarnaast is het belangrijk om je huis verkoopklaar te maken, de waarde te laten bepalen en een makelaar te kiezen.

Een goede makelaar vinden in Geleen kan een uitdaging zijn. Het is raadzaam om verschillende makelaars te vergelijken op basis van ervaring, prestaties en kosten. Gebruik onze tool om makelaars te vergelijken en de beste keuze te maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen