Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Valkenburg

Je huis in Valkenburg verkopen kan een uitdaging zijn. Met de juiste informatie en ondersteuning, wordt dit proces een stuk gemakkelijker. Op HuisVerkopen.nl vind je alles wat je nodig hebt voor een succesvolle verkoop van je woning.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Valkenburg

Als woningverkoper in Valkenburg heb je diverse doelen voor ogen wanneer je besluit je huis te verkopen. Je wilt bijvoorbeeld de beste prijs voor je woning behalen binnen een redelijk tijdsbestek. Ook is het belangrijk dat de overdracht soepel verloopt en dat je na de verkoop geen zorgen meer hebt. Misschien wil je ook wel de kans grijpen om te gaan investeren in een andere woning, of zie je het als de perfecte gelegenheid om te verhuizen naar een nieuwe stad. Kortom, je doel is een gunstige verkoop van je huis in Valkenburg.

Vraag je je af hoe snel huizen in Valkenburg worden verkocht? Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopopbrengst in jouw omgeving? Of wil je weten hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Een goed begin is het halve werk, dus het is verstandig om eerst een gratis verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar. Juist om op deze en andere vragen een antwoord te kunnen krijgen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Valkenburg:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
57 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 552.417
Besparing (gem.)
€ 1.519

Je huis snel verkopen in Valkenburg

In Valkenburg vinden huizen gemiddeld binnen 43 dagen een nieuwe eigenaar. De snelheid waarmee jouw huis verkocht wordt, hangt echter af van vele factoren. Hieronder geven we je drie tips om dit proces mogelijk te versnellen.

 1. Voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet voordat potentiële kopers langskomen. Maak je huis grondig schoon, doe kleine reparaties en zorg voor een neutrale, aantrekkelijke inrichting die een breed publiek aanspreekt.
 2. Inzet van professionele fotografie kan een wereld van verschil maken. Hoogwaardige, aantrekkelijke foto's van je huis trekken meer kijkers en dragen bij aan een snellere verkoop. Overweeg het inhuren van een professional om het maximale uit de presentatie van je woning te halen.
 3. Stel van tevoren jouw bodemprijs vast. Dit is het laagste bedrag dat je bereid bent te accepteren voor je huis. Door je bodemprijs lager te stellen, vergroot je de kans op een snellere verkoop. Echter, overweeg goed wat voor jou acceptabel is om geen spijt te krijgen van je keuze.

Tips in Valkenburg

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Valkenburg op?

De gemiddelde verkoopprijs in Valkenburg ligt op dit moment rond de € 552.417 euro. Dit bedrag fluctueert echter, aangezien de prijs voor een groot deel wordt bepaald door factoren zoals de grootte van het huis, de locatie binnen Valkenburg en andere specifieke kenmerken van de woning.

Bovendien is de gemiddelde prijs per m² op dit moment € 5.323 euro. Hoewel dit je een globaal beeld geeft van de huidige markt, kan de prijs per woning aanzienlijk verschillen. Voor een gedetailleerd inzicht in de waarde van jouw specifieke woning en een realistische vraagprijs, kun je een gratis verkoopadvies aanvragen bij een makelaar, zeker in mei 2024 kan dit een waardevolle stap zijn bij het verkopen van je huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Valkenburg

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 4.300
€ 5.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Valkenburg bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Valkenburg.

Feitjes over Valkenburg

 • Valkenburg is bekend om de oudste toeristische grot van Europa.
 • Er zijn meer dan 150 monumenten te vinden in Valkenburg.
 • De plaats heeft de enige hoogteburcht van Nederland.

Tips om je woning te verkopen in Valkenburg

Het verkopen van je woning kan een uitdagend proces zijn, vooral in een unieke markt zoals Valkenburg. Het committeer je aan een gedegen voorbereiding en strategie-ontwikkeling kunnen je helpen de best mogelijke prijs voor je huis te realiseren. We delen hieronder enkele praktische tips die je hierbij kunnen helpen.

 • Presentatie van je huis is essentieel. Overweeg om professionals in de arm te nemen voor het schoonmaken en opknappen van het interieur en de buitenruimte om een positieve eerste indruk te creëren. Valkenburg heeft experts die je hierbij kunnen helpen.
 • Een realistische prijsbepaling is cruciaal. Laat een taxateur in Valkenburg langskomen om een goed gefundeerde verkoopprijs te bepalen, hiermee voorkom je dat je huis te lang op de markt blijft staan.
 • Fotografie speelt een grote rol in de huidige vastgoedmarkt. Huur een professionele vastgoedfotograaf in uit Valkenburg om je woning op de meest aantrekkelijke manier vast te leggen.
 • Zorg voor een aantrekkelijke online verkoopadvertentie. Valkenburg heeft specialistische copywriters die je kunnen helpen met het schrijven van pakkende en uitnodigende teksten.

Ontdek jouw stappenplan in Valkenburg:

 • Het stappenplan is op maat gemaakt voor jouw woning
 • Je hebt met het stappenplan altijd alles onder controle
 • Het gebruik van het stappenplan van HuisVerkopen.nl bespaart tijd en geld
 • Je mist nooit een stap in het verkoopproces van je woning
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Valkenburg?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Valkenburg kost je als verkoper gemiddeld € 6.877. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Valkenburg In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 552.417) € 5.966
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.877

Kosten van makelaars in Valkenburg

Als je je huis in Valkenburg wilt verkopen, houd dan rekening met de gemiddelde kosten van een makelaar. Deze kosten worden vaak uitgedrukt in een courtage: een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. In Valkenburg is dit gemiddelde courtagepercentage 1,08%.

Bij een gemiddelde verkoopprijs van een woning in Valkenburg van € 552.417 betekent een courtage van 1,08% dat je gemiddeld € 5.966 kwijt bent aan makelaarskosten. Dit is een flink bedrag, dus vergelijk goed de tarieven van verschillende makelaars voordat je een keuze maakt. Een goede vergelijking kan je veel geld besparen!

Lees meer over makelaars in Valkenburg.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Een post die je als verkoper niet mag overslaan, zijn de notariskosten. Wanneer je je huis verkoopt, wordt jouw hypotheek namelijk doorgestreept in het Kadaster. Deze handeling wordt ook wel het doorhalen van de hypotheek genoemd.

Voor deze handeling schakel je een notaris in. Gemiddeld kost het doorhalen van de hypotheek bij een notaris € 350 Hier bovenop komen dan nog de kadasterkosten voor deze handeling.

Verhuiskosten

Na verkoop van je woning moet je natuurlijk ook verhuizen. De kosten hiervan zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt het aantal verhuisdozen, het aantal verhuizers en de afstand naar je nieuwe huis mee.

Je kunt ervoor kiezen om de verhuizing zelf te doen of uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Dit laatste kan wat extra financiële druk geven, maar het levert je wel tijd en vaak een hoop stress minder op.

Voorlopige energielabel

Niet te vergeten zijn de kosten van een definitief energielabel. Als woningeigenaar ben je verplicht om bij de verkoop van je huis een definitief energielabel te leveren. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning.

Een energieadviseur stelt het definitief energielabel vast. Omdat deze zijn diensten niet gratis aanbiedt, maak je hier dus als verkoper kosten voor. Dit is echter wel een investering die verplicht is, maar tegelijkertijd ook de verkoop kan bevorderen.

Wanneer mijn huis verkopen in Valkenburg?

Je kunt wel eens overwogen hebben of mei 2024 een goed moment is om je huis in Valkenburg te verkopen. De huidige vastgoedmarkt kan soms moeilijk te doorgronden zijn. Een ervaren makelaar in Valkenburg kan je hierbij helpen. Ze hebben een diepgaand inzicht in lokale markttrends en bieden waardevolle begeleiding om je wegwijs te maken in de huidige woningmarkt.

Zou je willen weten hoe de markt voor jouw huis er momenteel uitziet? Neem dan contact op met een lokale makelaar, die je een duidelijk overzicht kan geven. Met hun marktkennis kunnen ze een realistische waardering van je huis geven en je adviseren over het juiste moment om je woning in de verkoop te zetten.

Vergelijk makelaars in Valkenburg Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Een woning verkopen kan een uitdaging zijn. Het is essentieel om goed voorbereid te zijn, en daar helpt Huis Verkopen je bij! Met het overzichtelijke en gemakkelijke te gebruiken stappenplan wordt je stap voor stap door het gehele proces geleid. Van het klaarmaken van de woning voor de verkoop, tot aan de afronding van de transactie. Zo mis je geen enkele stap en houd je controle over de verkoop. Dit is essentieel, want een goede voorbereiding kan veel invloed hebben op het verdere verloop van het verkooptraject.

Alles op één plek

Huis Verkopen maakt het jou gemakkelijker door alle benodigdheden op één plek aan te bieden. Denk hierbij aan zaken zoals een energielabel of het vinden van een passende makelaar. Zo hoef je niet te zoeken en weet je zeker dat je goed voorbereid bent op de verkoop van je woning.

Vind de beste specialisten

Met Huis Verkopen vind je de beste specialisten in Valkenburg. Dit bespaart je tijd en helpt je de juiste keuzes te maken. De site vergelijkt makelaars op basis van prijs en kwaliteit, zodat je altijd weet dat je de beste deal krijgt.

Keuze voor snelheid of maximale prijs

Hoe snel of tegen welke prijs je jouw woning wilt verkopen, Huis Verkopen helpt je de juiste keuzes te maken. Dit kan een verschil maken in de eindopbrengst en de duur van het verkooptraject.

Gratis en vrijblijvende informatie

Naast dienstverlening biedt Huis Verkopen ook veel gratis en vrijblijvende informatie over alle aspecten van woningverkoop. Hiermee kun je bewuste en gefundeerde beslissingen nemen over de verkoop van je woning in Valkenburg.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Valkenburg

Je kunt de waarde van je huis in Valkenburg beheren door een waardebepaling aan te vragen bij een lokale makelaar. Dit geeft je een indicatie van de huidige marktwaarde van je huis.

Een goede voorbereiding en strategie helpt je om je huis snel te verkopen. Vraag verkoopadvies aan bij een lokale makelaar die bekend is met de markt in Valkenburg.

Het kiezen van de juiste makelaar kan veel verschil maken. Gebruik onze tool om makelaars te vergelijken en vind de makelaar die het beste bij jouw behoeften en de verkoop van je huis in Valkenburg past.

De kosten voor de verkoop van je huis kunnen variëren. Dit is afhankelijk van de makelaarstarieven, notariskosten, marketingkosten en eventuele kosten voor het klaarmaken van je huis voor de verkoop. Kijk op deze pagina voor een overzicht van de mogelijke kosten.

Ja, het is verplicht om een geldig energielabel te hebben bij de verkoop van je huis. Dit geeft kopers informatie over de energie-efficiëntie van het huis. Je kunt hier een energielabel aanvragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen