Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Voerendaal

Het besluit om je huis in Voerendaal te verkopen is een belangrijke stap. Het kan een ingewikkeld proces lijken, maar met ons gedetailleerde stappenplan wordt het gemakkelijker en efficiënter. Door ons stappenplan te gebruiken, zorg je voor een soepel verloop van de verkoop, met de beste kans op een succesvol resultaat.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Voerendaal

Je huis verkopen in Voerendaal is niet iets wat je dagelijks doet. Er zijn een aantal factoren waar je op moet letten zodat de verkoop vlot en voordelig verloopt. Een goede prijs voor je woning is natuurlijk belangrijk, je wilt je huis immers niet onder de marktwaarde verkopen. Eveneens is het essentieel dat je niet te veel geld uitgeeft aan het inschakelen van een makelaar. Tenslotte, als je je huis snel wilt verkopen, kunnen dubbele woonlasten ook een zorg vormen.

Als aanstaande woningverkoper zul je waarschijnlijk nieuwsgierig zijn naar bepaalde gegevens. Hoe snel worden huizen meestal in Voerendaal verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je eigenlijk besparen door makelaars te vergelijken? Al deze vragen en meer worden hieronder beantwoord in de actuele cijfers over woningverkoop in Voerendaal:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
20 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 347.725
Besparing (gem.)
€ 1.026

Je huis snel verkopen in Voerendaal

Woningen in Voerendaal worden gemiddeld binnen 47 dagen verkocht. Hoewel dit relatief snel gaat, kun je met de juiste technieken het proces nog meer versnellen. Hieronder vind je drie nuttige tips om je woning nog sneller te verkopen.

 1. Prijsstelling: Het vaststellen van een realistische vraagprijs is essentieel. Doe gedegen onderzoek en laat eventueel een professionele waardebepaling uitvoeren.
 2. De presentatie van je woning kan een groot verschil maken. Zorg dat je huis netjes en schoon is tijdens bezichtigingen en maak overtuigende foto's voor de advertentie.
 3. Promotie: Maak gebruik van meerdere marketingkanalen om het bereik van je advertentie te vergroten. Social Media, lokale kranten en je persoonlijke netwerk kan je hierbij goed helpen.

Tips in Voerendaal

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Voerendaal op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Voerendaal zit op € 347.725. Deze waarde kan echter variëren per woning, gezien vele factoren van invloed zijn op de uiteindelijke verkoopsom. Denk aan aspecten zoals de staat van onderhoud, de locatie, de grootte van je woning en recente verkopen in dezelfde buurt.

Wat betreft de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Voerendaal, deze bedraagt op dit moment € 2.584. Als je erover denkt je huis te verkopen, is het zeer zinvol om een exacte waardebepaling te laten uitvoeren. Via een gratis waardebepaling kan een makelaar je precies vertellen wat je huis nu waard is, zonder dat je daarvoor kosten hoeft te maken. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Voerendaal

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.400
€ 2.200
€ 3.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Voerendaal bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Voerendaal.

Feitjes over Voerendaal

 • Voerendaal is gelegen in de provincie Limburg.
 • Er liggen meerdere kastelen en landhuizen in Voerendaal.
 • De plaats telt bijna 13.000 inwoners volgens cijfers uit 2021.

Tips om je woning te verkopen in Voerendaal

Het verkopen van je huis in Voerendaal kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategie en voorbereiding kan het proces vlotter verlopen. Het kiezen van een goede verkoopmakelaar is een cruciale stap, omdat dit veel invloed heeft op het succes en verloop van de verkoop. Hierna volgen enkele nuttige tips om te overwegen.

 • Investeer in professionele fotografie. Kwalitatief hoogwaardige foto's kunnen de verkoop bevorderen, omdat ze je huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.
 • Zorg voor een propere indruk. Een net en opgeruimd huis is aantrekkelijker voor kijkers. Zorg er dus voor dat je huis grondig wordt schoongemaakt voor elke bezichtiging.
 • Geef aandacht aan woningverbetering. Kleine reparaties of verbeteringen kunnen een groot verschil maken in hoe je huis overkomt op potentiële kopers.
 • Prijsbepaling is belangrijk. Zorg dat je huis realistisch en competitief geprijsd is. Je makelaar kan je hierbij helpen door een correcte prijsbepaling op basis van marktinformatie.
 • Verzeker je van een vlugge respons op vragen en biedingen. Potentiële kopers waarderen een snelle en duidelijke communicatie.

Ontdek jouw stappenplan in Voerendaal:

 • Het stappenplan zorgt voor een overzichtelijke structuur
 • Optionele stappen geven je keuzevrijheid in voorbereiding
 • Met ons stappenplan bespaar je duizenden euro's
 • Het stappenplan biedt gemak en tevens volledig vrijblijvend
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Voerendaal?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Voerendaal kost je als verkoper gemiddeld € 6.452. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Voerendaal In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 347.725) € 3.755
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.452

Kosten van makelaars in Voerendaal

Wanneer je een huis wilt verkopen in Voerendaal, krijg je te maken met makelaarskosten. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, omvatten de diensten die de makelaar verleent bij de verkoop van je huis. In Voerendaal is de gemiddelde courtage 1,08% van de verkoopprijs van de woning.

Over de hoogte van de courtage valt te onderhandelen, dus het is slim om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars in Voerendaal. Op deze manier kun je de tarieven van diverse makelaars vergelijken en een weloverwogen keuze maken die past bij jouw budget en verwachtingen.

Lees meer over makelaars in Voerendaal.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Ondanks dat de koper de akte van levering betaalt, krijg je als verkoper te maken met notariskosten. De zogeheten akte van royement komt namelijk voor jouw rekening. Dit is de akte waarmee je hypotheek wordt afgelost en doorgehaald bij het Kadaster.

De kosten hiervan variëren per notaris en worden berekend op basis van de tijd die de notaris ermee bezig is. Bij meerdere hypotheekinschrijvingen kunnen deze kosten hoger uitvallen.

Verhuiskosten

Wanneer je je woning verkoopt, moet je natuurlijk ook alles uit het huis verplaatsen. De kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf kunnen flink oplopen, afhankelijk van de grootte van je inboedel en de afstand naar de nieuwe woning.

Ook voor het inpakken van je spullen, het huren van verhuisdozen en -dekens, of zelfs tijdelijke opslag kom je voor extra kosten te staan. Deze bijkomende kosten worden vaak over het hoofd gezien bij de verkoop van een woning.

Energielabel

Een eigen huis verkopen betekent ook dat je verplicht bent een energielabel te overhandigen aan de koper. De kosten hiervoor komen voor jouw rekening en zijn afhankelijk van het bedrijf dat je inschakelt voor de labelregistratie.

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Een groener label kan de verkoopwaarde van je huis verhogen en het gemakkelijker maken om je huis te verkopen.

Wanneer mijn huis verkopen in Voerendaal?

Is mei 2024 het juiste moment om je huis in Voerendaal te verkopen? Niet voor niets vragen veel mensen zich dit af, want de verkoop van je huis is immers een grote transactie met mogelijk ingrijpende gevolgen. Weet dat je niet overhaast te werk moet gaan, maar eerst alle nodige informatie moet verzamelen om een gezonde en weloverwogen beslissing te kunnen nemen.

 

Ben je bang dat je huis in deze periode niet snel genoeg verkoopt? Ondanks dat we geen garanties kunnen geven, kunnen we wel stellen dat er momenteel veel vraag is naar woningen in gebieden zoals Voerendaal. Dit kan in jouw voordeel werken. Daarmee lijkt het er dus op dat het huidige tijdstip een gunstige periode kan zijn om je woning in Voerendaal te koop te zetten.

Vergelijk makelaars in Voerendaal Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Ben je van plan je woning te verkopen, dan weet je dat er veel op je af komt. Maar wist je dat het veel geregelt kan worden via Huis Verkopen? Deze website biedt je een handig stappenplan dat je van A tot Z helpt bij de verkoop van je huis. Dit stappenplan heeft veel voordelen. Het bespaart je geld, tijd en veel gedoe. Of je nu veel ervaring hebt met huizen verkopen, of dit de eerste keer is, met het stappenplan van Huis Verkopen heb je altijd alle relevante informatie bij de hand.

Ontdek de specialisten in Voerendaal

Huis Verkopen biedt je niet alleen het stappenplan, maar helpt je ook bij het vinden van de juiste specialisten in jouw regio, Voerendaal. Of het nu gaat om een makelaar, een ontruimer of een verhuizer, met ons platform krijg je de juiste experts te pakken. En dat ook nog eens voor de laagste prijzen.

Alle informatie op één plek

Daarnaast biedt Huis Verkopen veel nuttige informatie over woningverkoop. Of het nu gaat om de noodzaak van een energielabel, de rol van een makelaar of mogelijke valkuilen bij de verkoop, op Huis Verkopen vind je alle informatie die je nodig hebt.

Eenvoudig vergelijken en besparen

Een ander voordeel van Huis Verkopen is dat je er makkelijk verschillende specialisten mee kunt vergelijken. Door te vergelijken, bespaar je kosten en krijg je de beste prijs/kwaliteit-verhouding voor de diensten die je nodig hebt.

Verkoop je woning slim

Huis Verkopen is erop gericht om je woningverkoop zo slim mogelijk aan te pakken. Of je je woning nu heel snel wilt verkopen of juist voor een maximale prijs, Huis Verkopen helpt je om de juiste keuzes te maken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Voerendaal

Voor het bepalen van de juiste vraagprijs is het zinvol om te weten wat jouw woning nu waard is. Hiervoor kun je een taxateur of makelaar inschakelen. Ook online kan je een eerste indicatie krijgen van de waarde. Op onze site vind je nog meer informatie over hoe je de vraagprijs voor een huis bepaalt.

Er komt veel kijken bij het verkopen van een huis. Denk aan het bepalen van de vraagprijs, het verzamelen van de benodigde documentatie en het in orde brengen van jouw huis voor bezichtigingen. Een overzicht van de dingen die je moet regelen, vind je op onze pagina over verhuizen.

De overwaarde is het verschil tussen de actuele marktwaarde van je woning en de nog openstaande hypotheek. Om dit te berekenen, moet je eerst de huidige waarde van je huis laten bepalen door een taxateur of makelaar. Om je te helpen bij het berekenen, hebben we hier een artikel.

Dat hangt grotendeels van jouw specifieke situatie en wensen af. Denk hierbij aan jouw type woning, de markt in Voerendaal en je persoonlijke voorkeuren. Op onze website bieden we de mogelijkheid om makelaars te vergelijken om zo de beste keuze te maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen