Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hoensbroek

Als je jouw huis in Hoensbroek wilt verkopen, is het raadzaam om ons uitgebreide stappenplan te volgen. Deze zorgvuldig samengestelde handleiding zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent en helpt je om de optimale waarde van jouw woning te realiseren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hoensbroek

Als woningverkoper in Hoensbroek heb je tal van doelen. Denk aan het verkrijgen van de beste verkoopprijs voor je huis, het minimaliseren van de tijd die nodig is om te verkopen, of gewoon het vermijden van onnodige stress tijdens het proces. Misschien heb je de voorkeur voor een specifieke afsluitingsdatum, of hoop je zo min mogelijk kosten te maken voor reparaties en opknapwerkzaamheden die je zou moeten uitvoeren voor een succesvolle verkoop.

Nu vraag je je wellicht af: wat is de gemiddelde tijd die huizen in Hoensbroek nodig hebben om te verkopen? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je eigenlijk besparen door makelaars te vergelijken? Het kan ook heel nuttig zijn om via deze link een gratis verkoopadvies aan te vragen van een expert. Daar kan je al deze vragen stellen, en meer! Hier volgen de meest actuele cijfers voor de woningmarkt in Hoensbroek:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
82 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 255.190
Besparing (gem.)
€ 957

Je huis snel verkopen in Hoensbroek

De gemiddelde tijd waarin een woning in Hoensbroek verkocht wordt, is 67 dagen. Dit betekent dat vanaf de dag dat een pand te koop wordt gezet, het enige tijd kan duren voordat het definitief van eigenaar wisselt. Maar met enkele slimme verkoopstrategieën kan je dit proces versnellen.

 1. Goede presentatie: Zorg ervoor dat je woning er aantrekkelijk en uitnodigend uitziet voor potentiële kopers. Een frisse lik verf, opgeruimde kamers en een goed onderhouden tuin kunnen hier sterk aan bijdragen.
 2. Reële vraagprijs: Stel een competitieve en eerlijke prijs vast voor je woning. Als je woning te hoog geprijsd is, kan dit kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je mogelijk geld kost.
 3. Openbare woningverkoop: Door je huis te laten promoten op grote huizensites zoals Funda, bereik je een groot publiek en verhoog je de kans op een snelle verkoop.

Tips in Hoensbroek

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hoensbroek op?

In Hoensbroek zijn de prijzen van huizen afhankelijk van diverse factoren zoals de grootte en staat van de woning, de ligging en de lokale vastgoedmarkt. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs in Hoensbroek rond de € 255.190. Deze prijs kan fluctueren en is afhankelijk van de marktomstandigheden in juni 2024.

De gemiddelde prijs per m2 bedraagt momenteel € 2.450. Deze prijs geeft een goede indruk van de markt, maar het is belangrijk om je te realiseren dat het slechts een gemiddelde is. Om een goed beeld te krijgen van de huidige waarde van jouw woning en een reële vraagprijs te bepalen, kan je een gratis verkoopadvies aanvragen bij een makelaar.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hoensbroek

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.600
€ 2.100
€ 2.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hoensbroek bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hoensbroek.

Feitjes over Hoensbroek

 • Hoensbroek is beroemd om zijn grootste kasteel van Limburg.
 • De plaats was oorspronkelijk een heerlijkheid en later een gemeente.
 • Elk jaar vindt in Hoensbroek een grote carnavalsoptocht plaats.

Tips om je woning te verkopen in Hoensbroek

Het verkopen van je huis in Hoensbroek is een enorm belangrijke stap. Je wilt natuurlijk een zo goed mogelijke deal sluiten. Daarom hebben we een aantal praktische tips voor je op een rijtje gezet die je kunt toepassen om het verkoopproces succesvol te laten verlopen.

 • Prijsbepaling: Zet je woning niet te hoog in de markt. Een realistische vraagprijs kan potentiële kopers aantrekken. Te hoge prijzen kunnen mensen afschrikken.
 • Presentatie: Zorg dat je huis er netjes en verzorgd uitziet. Een opgeruimd huis geeft een positief beeld aan kopers. Zorg er ook voor dat eventuele reparaties zijn uitgevoerd.
 • Fotografie: Professionele foto's kunnen een groot verschil maken. Ze kunnen je woning er aantrekkelijker en ruimtelijker uit laten zien. Overweeg om een professionele fotograaf in te huren.
 • Promotie: Zorg voor een brede verspreiding van de verkoopinformatie. Denk aan social media, mond-tot-mondreclame of een opvallend "te koop"-bord in de tuin.
 • Bezichtigingen: Plan bezichtigingen op gunstige momenten, bij voorkeur overdag bij natuurlijk licht. Hierdoor ziet je huis er aantrekkelijker uit. Zorg tijdens de bezichtiging dat het huis netjes is opgeruimd en fris ruikt.

Ontdek jouw stappenplan in Hoensbroek:

 • Gratis en interactief stappenplan op maat
 • Zelf bijhouden van optionele stappen
 • Vergelijk makelaars en bespaar duizenden euro's
 • Voorkomt dat je essentiële stappen overslaat
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hoensbroek?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hoensbroek kost je als verkoper gemiddeld € 4.357. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hoensbroek In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 255.190) € 3.062
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.357

Kosten van makelaars in Hoensbroek

Als je van plan bent jouw huis in Hoensbroek te verkopen, is het handig te weten dat de gemiddelde makelaarskosten, of courtage, vaak een percentage zijn van de verkoopprijs. Dit percentage varieert gemiddeld rond de 1,20% van de uiteindelijke verkoopprijs. Het is interessant om te realiseren dat bij een gemiddelde verkoopprijs in Hoensbroek van € 255.190, een courtage van 1,20% neerkomt op € 3.062.

Denk eraan dat hoewel dit een gemiddeld bedrag is, makelaars verschillende voorwaarden kunnen hanteren die deze kosten kunnen beïnvloeden. De ene makelaar kan bijvoorbeeld meer services aanbieden in haar dienstenpakket dan de andere. Houd daarom niet alleen de courtage in gedachten bij het selecteren van de juiste makelaar, maar ook wat precies onder deze kosten valt. Een uitgebreide vergelijking kan je een hoop geld besparen.

Lees meer over makelaars in Hoensbroek.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Naast de kosten van een makelaar kunnen er andere kostenposten zijn tijdens de verkoop van je woning. Zo zul je misschien moeten investeren in onderhoud van het pand. Van een likje verf tot het reparen van een lekkend dak, onderhoudskosten kunnen aardig in de papieren lopen. Maar, vergeet niet, dit kan een positieve invloed hebben op de verkoopprijs!

Aan de andere kant, kleine investeringen kunnen een groot verschil maken. Nieuwe deurknoppen, een frisse deurmat of stijlvolle verlichting kunnen een woning aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Zodra zij zich thuis voelen, kunnen ze sneller geneigd zijn om te bieden.

Energielabel

Het energielabel van je woning is ook een punt om rekening mee te houden bij de verkoop. Als verkoper ben je verplicht om een energielabel aan te leveren. Dit geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Hoewel er kosten zijn verbonden aan het regelen van dit label, kan een gunstig energielabel de waarde van je woning verhogen.

Denk ook na over investeren in energiezuinige maatregelen, voordat je je woning verkoopt. Zoals bijvoorbeeld ledverlichting of goede isolatie. Hoewel deze aanpassingen kosten met zich meebrengen, kunnen ze het energielabel van je woning verbeteren en de verkoopprijs verhogen.

Verhuiskosten

Bereid je ook voor op de kosten van de daadwerkelijke verhuizing. Verhuiskosten kunnen bestaan uit de huur van een verhuiswagen, het inhuren van verhuizers of de aankoop van verhuisdozen. Ook deze kosten moet je niet onderschatten.

Plan je verhuizing goed, dit kan je al veel stress en extra kosten besparen. Door bijvoorbeeld op tijd te beginnen met inpakken voorkom je dat je last-minute nog dure verhuisdozen moet aanschaffen of extra hulp moet inhuren.

Wanneer mijn huis verkopen in Hoensbroek?

Is het nu de juiste tijd om je huis in Hoensbroek te verkopen? Absoluut! De huidige markt in juni 2024 biedt volop kansen. Er is veel vraag naar woningen en daar kun jij, als huizenbezitter, flink van profiteren. Vertrouw erop dat jouw huis aantrekkelijk is voor potentiële kopers.

Vraag je je af of het wel verstandig is om tijdens deze roerige periode jouw huis te verkopen? Zeker weten! Een goede voorbereiding is essentieel. Zorg ervoor dat je jezelf goed oriënteert op de huidige woningmarkt en op de hoogte bent van het laatste nieuws rondom vastgoed in jouw regio. Het kan je helpen om een betere beslissing te nemen.

Vergelijk makelaars in Hoensbroek Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningeigenaar sta je voor een grote uitdaging bij het verkopen van jouw woning. Een solide voorbereiding is hierin de sleutel tot succes. Huis Verkopen zorgt met een stappenplan voor een vlotte en goed georganiseerde verkoop. Dit specifiek voor jouw woning opgestelde plan geeft je aan welke stappen er genomen moeten worden en welke services hiervoor nodig zijn. Dit is een belangrijk onderdeel van jouw voorbereiding bij de woningverkoop.

Gratis waardebepaling

Met de gratis waardebepaling van Huis Verkopen weet je precies wat je woning waard is. Dit geeft je een uitstekende startpositie in de onderhandelingen met potentiële kopers of makelaars. Kennis is macht, haal hier je voordeel uit.

Vergelijken van makelaars

Om de beste deal te krijgen, biedt Huis Verkopen je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Zo ontdek je welke makelaar het beste bij jou en je woning past en krijg je de kans op de beste deal.

Overzicht van tarieven

Het opvragen van makelaarstarieven helpt je te besparen op onnodige kosten. Met Huis Verkopen heb je direct een overzicht van de tarieven en kun je zo een flinke besparing realiseren.

Onafhankelijk online platform

Huis Verkopen is een volledig onafhankelijk online platform. Hierdoor krijg je een eerlijk beeld van makelaars in Hoensbroek en zul je zeker de beste keuze maken voor de verkoop van je woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hoensbroek

Voordat je jouw huis verkoopt, is het handig om een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Daarnaast is het verstandig om te zorgen voor een net, opgeruimd huis en een aantrekkelijke presentatie.

De waarde van je huis wordt bepaald door verschillende factoren zoals locatie, staat van het onderhoud, grootte en marktontwikkelingen. Je kan een uitgebreide woningwaarde check uitvoeren om een gedetailleerd inzicht te krijgen.

Het kan variëren, maar enkele kosten die je kunt verwachten zijn makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. Bekijk hier een uitgebreid overzicht van mogelijke kosten.

Er zijn verschillende strategieën om je huis snel te verkopen. Een daarvan is door je huis aantrekkelijk te presenteren en geprijsd. Kijk voor meer tips om jouw woning snel te verkopen.

Een goede makelaar vinden kan een uitdaging zijn. Het is belangrijk dat de makelaar lokale marktkennis heeft, ervaring heeft en een persoonlijke aanpak hanteert. Je kunt de makelaars in Hoensbroek vergelijken op onze vergelijkingspagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen