Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Brunssum

Het verkopen van je woning in Brunssum kan een flinke uitdaging zijn. Gelukkig bieden wij een duidelijk stappenplan aan waarin alle fasen van het verkoopproces overzichtelijk worden uitgelegd. Op die manier sta je er nooit alleen voor en wordt elk aspect van de verkoop gedekt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Brunssum

Als trotse woningeigenaar in Brunssum, heb je diverse doelen wanneer je je huis op de markt brengt. Zo kan het minimaliseren van de kosten hoge prioriteit hebben of je wilt juist de beste verkoopopbrengst behalen. Misschien is de snelheid van de verkoop belangrijk voor je, omdat je al een nieuw droomhuis op het oog hebt. Het kan ook zijn dat je de gunstigste voorwaarden wilt onderhandelen.

Als potentiële woningverkoper zul je waarschijnlijk een aantal belangrijke vragen hebben. Hoe lang duurt het voordat huizen in Brunssum worden verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoe veel kan je besparen door makelaars te vergelijken via een handige site zoals deze? Goede nieuws! Hieronder geven we je de meest actuele cijfers over de woningmarkt in Brunssum:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
79 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 274.760
Besparing (gem.)
€ 948

Je huis snel verkopen in Brunssum

De woningmarkt in Brunssum kent een flinke dynamiek en snelheid. Over het algemeen nemen woningverkopen in deze regio gemiddeld 74 dagen in beslag. Dit is best snel, maar toch wil je als verkoper de verkoop wellicht nog sneller afronden. We geven je daarom graag enkele tips om dit proces te versnellen.

 1. Stel realistische prijzen. Een woning met een aantrekkelijke prijs trekt meer potentiële kopers. Onderzoek vergelijkbare woningen in jouw omgeving en baseer hierop jouw vraagprijs. Onrealistische prijzen kunnen kopers afschrikken.
 2. Presentatie is belangrijk. Geef een goede eerste indruk door de woning netjes en opgeruimd te maken. Maak gebruik van mooie en professionele foto's. Dit helpt je sneller kijkers te trekken.
 3. Kies voor een gespecialiseerde lokale makelaar. Een makelaar met kennis van de lokale markt en een groot netwerk kan je woning snel onder de aandacht brengen. Vergelijk makelaars op basis van hun ervaring, kosten en resultaten.
Huis verkopen Brunssum tips

Tips in Brunssum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Brunssum op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Brunssum ligt momenteel rond de € 274.760 euro. Dit bedrag kan erg fluctueren, omdat het mede afhangt van factoren zoals de grootte van de woning, de staat ervan, de locatie binnen Brunssum en natuurlijk de algehele marktsituatie. Kennis hebben van deze verkoopprijs kan je helpen om een reëel bod uit te brengen op jouw droomwoning.

Als je inzicht wilt krijgen in de prijsverdeling per vierkante meter, dan is de huidige gemiddelde verkoopprijs per m² in Brunssum € 2.480 euro. Deze informatie is nuttig om bijvoorbeeld te vergelijken met andere gebieden of om een beter idee te krijgen van wat je daadwerkelijk voor jouw geld krijgt. Ook helpt het om te beoordelen of een vraagprijs realistisch is ten opzichte van het aangeboden woonoppervlak.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Brunssum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 2.300
€ 2.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Brunssum bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Brunssum.

Feitjes over Brunssum

 • Brunssum is bekend om zijn jaarlijkse bloemencorso
 • Het bevat een groot NATO hoofdkwartier, JFC Brunssum
 • Er ligt een groot natuurgebied, de Brunssummerheide

Tips om je woning te verkopen in Brunssum

Voor het succesvol verkopen van je huis in Brunssum zijn er een aantal belangrijke stappen die je kan ondernemen. In deze korte gids vind je een aantal waardevolle tips die je zullen helpen om je verkoopsucces te maximaliseren en het proces soepeler te laten verlopen.

 • Prijsstelling: Het bepalen van de juiste vraagprijs is cruciaal. Een goed geïnformeerde makelaar kan je adviseren om tot een realistische en concurrerende vraagprijs te komen, afgestemd op de marktomstandigheden van Brunssum.
 • Fotografie: Overweeg om een professionele vastgoedfotograaf in te huren. Heldere, aantrekkelijke foto's van je huis kunnen potentiële kopers trekken en een goed beeld geven van wat ze kunnen verwachten.
 • Lever een grondplan van je huis aan kopers. Daarmee geef je ze een beter beeld van de indeling van het huis, wat hen kan helpen om zichzelf erin te zien wonen.
 • Persoonlijke spullen: Het tonen van een neutraal huis kan aantrekkelijker zijn voor kopers. Haal persoonlijke spullen weg om kopers de mogelijkheid te geven om het huis als hun eigen toekomstige huis te zien.
 • Onderhoud: Verzorg kleine herstel- en onderhoudswerkzaamheden vooraf. Een huis dat klaar is om in te trekken is vaak aantrekkelijker voor kopers, en kan de verkoopsnelheid versnellen.

Ontdek jouw stappenplan in Brunssum:

 • Het stappenplan biedt structuur in woningverkoop
 • Je voorkomt dat je essentiële stappen overslaat
 • Optimaliseer de waarde van je woning naar behoefte
 • Alles regelen vanaf één plek voor gemak
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Brunssum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Brunssum kost je als verkoper gemiddeld € 4.876. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Brunssum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 274.760) € 3.160
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.876

Kosten van makelaars in Brunssum

Wanneer je jouw huis in Brunssum wilt verkopen via een makelaar, let dan op de verschillende kosten die hiermee gemoeid zijn. De meeste makelaars brengen opstartkosten in rekening; dit zijn voorbereidingskosten voor het verkoopklaar maken van jouw woning. Deze kosten komen gemiddeld neer op € 515, maar kunnen variëren afhankelijk van de dienstverlening en expertise van de makelaar.

Buiten de opstartkosten, hanteren de meeste makelaars een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van de woning die je aan de makelaar betaalt zodra het huis is verkocht. De courtage in Brunssum komt gemiddeld neer op 1,15%. Het is daarom belangrijk om deze kosten mee te nemen in de overweging bij het kiezen van een makelaar.

Lees meer over makelaars in Brunssum.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Wanneer je jouw huis verkoopt, krijg je te maken met notariskosten. Dit zijn de kosten die de notaris je in rekening brengt voor zijn dienstverlening. Denk hierbij aan het opstellen van de koopakte en de kosten voor het doorhalen van je hypotheek. De exacte kosten kunnen per notaris verschillen.

Meer inzicht in de kosten? Op de pagina notariskosten hebben we alle kosten op een rij gezet die je als woningverkoper hebt. Het is verstandig om deze kosten mee te nemen in je berekening bij het besluit om je huis te verkopen.

Marketingkosten

Bij de verkoop van je huis is het belangrijk dat je woning zichtbaar is voor potentiële kopers. Hiervoor moet je investeren in marketing. De kosten hiervoor kunnen variëren en hangen af van de gekozen marketingstrategie, zoals een vermelding op een woningwebsite en professionele foto's.

In de meeste gevallen zijn de marketingkosten onderdeel van de makelaarskosten. Het is daarom verstandig om makelaarstarieven te vergelijken. Zo krijg je een duidelijk beeld van de totale kosten die je kunt verwachten bij de verkoop van jouw woning.

Onderhoudskosten

Voordat je jouw woning in de verkoop zet, is het vaak nodig om klein onderhoud te laten uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat je huis er netjes en verzorgd uitziet voor de foto's en tijdens bezichtigingen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het schilderen van de kozijnen of het repareren van een lekkende kraan.

De onderhoudskosten kunnen snel oplopen, dus zorg dat je hier rekening mee houdt. Het is geen vereiste, maar wel een aanrader. Een goed onderhouden huis is namelijk aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan bijdragen aan een snellere verkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Brunssum?

In deze huidige marktomstandigheden blijkt het een goed moment te zijn om jouw huis in Brunssum te verkopen. De woningmarkt in Brunssum vertoont veel gelijkenissen met vergelijkbare plaatsen wat betreft omvang en locatie in Nederland. Dit kan betekenen dat dezelfde trends die deze gemeenschappen doormaken, ook van toepassing kunnen zijn in Brunssum.

Zou je je kunnen afvragen of april 2024 nu echt hét moment is om actie te ondernemen? Het antwoord is vooral ja. Niettemin is uiteindelijk de geschiktheid van een verkoopmoment ook een sterk persoonlijk aspect; laat je daarom altijd goed adviseren.

Vergelijk makelaars in Brunssum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Je wilt jouw huis verkopen en je wilt het in één keer goed doen. Dat begrijpen we bij Huis Verkopen. Om je hierbij te helpen, hebben we een handig stappenplan voor je samengesteld. Dit stappenplan leidt je door het gehele proces van huis verkoop, en zorgt ervoor dat je niets vergeet. Van het vinden van een goede makelaar tot het regelen van een energielabel, alles komt aan bod.

Gemak van vergelijken

Op Huis Verkopen vind je niet alleen informatie over alles wat er komt kijken bij de verkoop van jouw woning, je kunt er ook verschillende diensten vergelijken. Zo bepaal je zelf welke makelaar of ontruimer in Brunssum het beste aansluit bij jouw wensen, zonder dat je vermoeiende onderhandelingen hoeft te voeren.

Gratis en vrijblijvend

Mooi meegenomen: Huis Verkopen is volledig gratis te gebruiken en geheel vrijblijvend. Dat betekent dat je ons platform kunt uitproberen zonder verplichtingen. We zijn overtuigd van de meerwaarde die we je kunnen bieden bij de verkoop van jouw woning.

Specialisten in Brunssum

Ben je op zoek naar specialisten in Brunssum? Huis Verkopen heeft een uitgebreid overzicht van betrouwbare lokale specialisten. Je vindt dus eenvoudig de beste dienstverlening voor de laagste prijs op het gebied van woningverkoop.

Snelle verkoop of maximale prijs

Of je nu je huis snel wilt verkopen of streeft naar de beste prijs, Huis Verkopen helpt je de juiste keuzes te maken. Met ons stappenplan en de mogelijkheid om diensten te vergelijken, pak je de verkoop van jouw woning in Brunssum aan op de manier die het beste bij jou past.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Brunssum

Om de beste makelaar te kiezen voor de verkoop van je huis in Brunssum, is het verstandig om verschillende makelaars te vergelijken. Op basis van prijs, verkoopsnelheid en beoordelingen kun je een goede keuze maken. Gebruik onze tool om makelaars te vergelijken.

De kosten van een makelaar in Brunssum kunnen verschillen. Sommige makelaars rekenen een vast tarief, terwijl anderen een percentage vragen van de verkoopprijs. Wil je een duidelijk overzicht van de kosten? Vraag dan hier de tarieven op bij lokale makelaars.

De waarde van je huis in Brunssum kan worden bepaald door een makelaar. Door een waardebepaling aan te vragen, krijg je een goede indicatie van de marktwaarde. Dit kan je helpen bij de verkoopprijsbepaling.

Het verkopen van je huis in Brunssum bestaat uit diverse stappen, zoals waardebepaling, verkoopklaar maken, bezichtigingen en de uiteindelijke overdracht. Je kan dit handige stappenplan volgen om niets over het hoofd te zien.

Het verkopen van je huis in Brunssum voor de hoogste prijs kan onder andere door de woning verkoopklaar te maken, strategisch te onderhandelen en de woning op het juiste moment in de markt te zetten. Bekijk deze tips om je huis voor de hoogste prijs te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen