Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Brunssum

In je zoektocht naar een geschikte makelaar voor de verkoop van je huis in Brunssum, kan je veel verschillende opties tegenkomen. Gelukkig zijn alle mogelijkheden op deze pagina om een makelaar te vinden kosteloos en zonder verplichtingen, zodat jij rustig de beste keuze kan maken voor jouw situatie.

Over makelaars in Brunssum

Wanneer je in Brunssum een makelaar wilt kiezen voor de verkoop van je huis, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan de kennis van de makelaar over de lokale markt, de wijze waarop het pand gepresenteerd wordt en de communicatiestijl van de makelaar. Ook de kosten die de makelaar rekent kunnen een rol spelen in je keuze. Het is dus van belang om al deze facetten goed onder de loep te nemen.

Maar waar begin je? Welke makelaar is het snelst met de verkoop van woningen? Wie haalt de hoogste verkoopprijs binnen? En welke makelaar is het meest flexibel in de contactmomenten? Het beantwoorden van deze vragen, kan je een eind op weg helpen bij het maken van een juiste keuze. Door de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, kan je een goed beeld krijgen van een makelaar die aan jouw specifieke wensen en behoeften voldoet.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.160
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 8.690
Besparing (gem.)
€ 948

Actueel

 • Als je overweegt om je huis te verkopen is het goed om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Brunssum op dit moment 1,15% bedraagt april 2024. Dit is het deel van de verkoopprijs van je woning dat je aan de makelaar betaalt voor het verkopen.
 • Op de huidige markt wordt in Brunssum gemiddeld € 2.410 per vierkante meter voor een woning betaald. Voor meer gedetailleerde informatie over de huizenprijzen kun je onze specifieke pagina raadplegen.

Uitgelichte makelaars in Brunssum

In Brunssum zijn enorm veel makelaars actief die je graag bijstaan bij het aan de man brengen van je woning. Het is echter niet verstandig om zomaar de eerste de beste makelaar in de arm te nemen, maar om zorgvuldig over je keuze na te denken. Het loont de moeite om verschillende makelaars in Brunssum objectief te vergelijken op basis van hun ervaring, prijs en servicekwaliteit.

Logo Dijkstra Woningadvies

Dijkstra Woningadvies

Dijkstra Woningadvies, geleid door een toegewijd duo, richt zich op de klant met de essentiële kernwaarden flexibiliteit, betrouwbaarheid en kwaliteit. Ze beschikken over kennis van de Zuid-Limburgse markt om je oprecht te adviseren in aankoop, verkoop en taxaties, en kunnen bijdragen in het Nederlands, Duits en Engels. Met aanvullende expertise in monumenten en geldige ceritificaten is je woning bij hen in vertrouwde handen.
Logo OPS Advies makelaardij

OPS Advies makelaardij

OPS Advies Makelaardij staat voor je klaar als je wilt verhuizen in Parkstad Limburg. Deze makelaar levert diensten rondom verkoop, aankoop, verhuur en taxaties en is sterk in woningstyling, het beter haalbaar maken van bedrijfsruimten en meer. Door te luisteren, advies op maat te geven en ervaren te onderhandelen, helpen ze je snel succes te boeken voor de beste prijzen. De gemiddelde beoordeling op Funda is een 9,3.

de Ruijter / Je Makelaar

Kies voor De Ruijter / Je Makelaar als je op zoek bent naar een deskundig kantoor met aansluiting bij branchevereniging Vastgoedpro. Met hun ervaring en expertise kunnen ze je uitstekend begeleiden bij verschillende onroerend goed transacties. Ze kennen de markt goed en zorgen ervoor dat je met gerust hart je woning kunt kopen of verkopen. Ideaal dus als je enige ondersteuning kunt gebruiken bij deze belangrijke stap.

FinSafe Makelaardij

FinSafe Makelaardij, gevestigd aan de Raadhuisstraat, is een makelaarskantoor dat trots is op zijn onafhankelijkheid. Hoewel ze geen lid zijn van een branchevereniging, presteren ze consistent goed, zoals blijkt uit hun score op Funda. Met een focus op efficiëntie en betrouwbaarheid, is FinSafe een uitstekende keuze voor je makelaarsbehoeften.

Mol Makelaardij

Mol Makelaardij is een kleinschalig kantoor dat je uitstekend kan helpen bij elke stap op de vastgoedmarkt, juist in deze marktomstandigheden. De diensten omvatten de verkoop, aankoop en taxaties, met een bijzonder specialisme in WOZ. Dankzij het kleine team van twee ervaren medewerkers, kun je rekenen op een hoog serviceniveau. Mol Makelaardij is aangesloten bij de VBO en beschikt over de certificaten NWWI, NRVT, SCVM.

Let op: Ook in en rondom Brunssum zijn er meer verkoopmakelaars actief dan de makelaars die je in de bovenstaande lijst ziet. Jouw ideale makelaar kan dus zomaar ergens anders opduiken. Daarom is het van belang om goed te vergelijken. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Brunssum mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Brunssum Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Brunssum?

Een makelaar in Brunssum rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,15% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 274.760 in Brunssum komt dit neer op € 3.160 aan makelaarskosten (update april 2024).

Elke makelaar bepaalt zijn eigen prijsvoorstel, gebaseerd op de waarde van je woning. Dit komt omdat de hoeveelheid werk die nodig is om een huis te verkopen sterk kan variëren. Om ervoor te zorgen dat je een eerlijke prijs betaalt, is het daarom verstandig om de tarieven van verschillende makelaars op te vragen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Brunssum 0,69% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 948 besparen door makelaars te vergelijken. Het doen van deze vergelijking resulteert vrijwel altijd in een aanzienlijke besparing.

Kosten van makelaars in Brunssum

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.300
€ 3.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Brunssum

Als je jouw huis in Brunssum wilt verkopen, moet je rekening houden met opstartkosten. De meeste makelaars in deze omgeving rekenen deze kosten voordat ze beginnen met de verkoop van je woning. Opstartkosten kunnen onder andere bestaan uit het maken van professionele foto's, het opmeten van je huis, het maken van een brochure en de promotie van je woning op verschillende platformen. Deze kosten zijn nodig om ervoor te zorgen dat je woning opvalt en aantrekkelijk wordt gepresenteerd aan potentiële kopers.

De gemiddelde opstartkosten voor makelaars in Brunssum bedragen € 515. Dit bedrag kan variëren afhankelijk van de diensten die de makelaar aanbiedt en jouw specifieke wensen. Actief zijn op meerdere verkoopplatformen kan bijvoorbeeld meer kosten, maar het kan ook de zichtbaarheid van je woning verhogen en helpen om sneller een koper te vinden. Het kan nuttig zijn om de opstartkosten en diensten van verschillende makelaars te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Intrekkingskosten van makelaars in Brunssum

Als je besluit om je woning in Brunssum in de verkoop te zetten, is het van belang om rekening te houden met mogelijke intrekkingskosten. Deze kosten komen om de hoek kijken wanneer je jouw woning voortijdig uit de verkoop haalt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je van plan verandert of wanneer je je niet meer comfortabel voelt bij het idee van de verkoop. Verschillende makelaars rekenen deze kosten op verschillende manieren, dus het is verstandig om dit aspect te onderzoeken voordat je een contract tekent.

De intrekkingskosten van de verkoop zijn niet altijd duidelijk gedefinieerd en kunnen variëren tussen verschillende makelaarskantoren. In feite zijn het de kosten die de makelaar maakt tijdens het proces om je huis te verkopen en die nog niet zijn terugverdiend op het moment dat je besluit de verkoop in te trekken. Het omvat bijvoorbeeld de tijd en inspanningen die zijn besteed aan het promoten van je huis, het organiseren van open huizen en het opstellen van contracten. Het is dus belangrijk om dit op te nemen in je overwegingen voordat je een definitieve beslissing neemt om te verkopen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Brunssum met een vast tarief

In Brunssum zijn er ook makelaars die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je vooraf precies weet hoeveel de kosten voor de verkoop van jouw woning zullen zijn, ongeacht het uiteindelijke verkoopbedrag. Deze makelaars vragen gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Hoewel een vast tarief duidelijkheid biedt, kan het ook een nadeel hebben. Als je een huis verkoopt dat veel waard is, dan kan een vast tarief gunstig uitpakken. Maar stel dat jouw huis uiteindelijk voor €200.000 verkocht wordt en de makelaar een vast tarief van €3.500 vraagt, dan betaal je effectief 1,75% aan makelaarskosten. Bij een lager verkoopbedrag wordt dit percentage nog hoger.

Tip: Doe goed onderzoek naar de verschillende tarieven van makelaars in Brunssum. Vergelijk de vaste tarieven met het courtagesysteem. Bedenk hierbij dat een courtagepercentage van 1,5% bij een verkoopprijs van €200.000 neerkomt op €3.000 aan makelaarskosten. Zo voorkom je dat je onverwachts meer kosten maakt dan nodig is.

4 feitjes over makelaars in Brunssum

 • Een belangrijke keuze tijdens het verkopen van een woning is het selecteren van de juiste makelaar. Uit onderzoek blijkt dat een gemiddelde woningverkoper in Brunssum maar liefst 3 makelaars uitnodigt voor een kennismakingsgesprek voordat een definitieve keuze wordt gemaakt. Wil je makelaars vergelijken? Dat kan gemakkelijk met behulp van dit vergelijkingsformulier.
 • Veel Brunssumse huizenverkopers verkopen hun woning doorgaans opmerkelijk sneller als ze gebruik maken van een vakbekwame makelaar. Volgens recente gegevens ligt dit percentage ergens tussen de 15% en 90%.
 • De inschatting van de woningwaarde hangt sterk af van de specifieke makelaar in Brunssum die de waardering doet. Het verschil kan maar liefst oplopen tot een bedrag van €31.000. Een gratis waardebepaling kan een handig hulpmiddel zijn om de juiste prijs voor jouw woning vast te stellen.
 • De meeste makelaars in Brunssum werken met een courtagesysteem, wat in de regel ook de voorkeur heeft van de meeste woningverkopers. Dit biedt namelijk vaak meer financiële zekerheid, omdat de makelaar alleen wordt beloond als de verkoop succesvol is.

Wat levert de beste makelaar in Brunssum op?

De allerbeste makelaars in Brunssum blinken niet alleen uit door hun lovende recensies, ze overtreffen ook objectief de rest van de markt in termen van prestaties. Zo hebben zij bewezen vlotter te verkopen en een opmerkelijk hogere verkoopprijs te verwezenlijken.

Hoe kun je nu de topmakelaars in Brunssum onderscheiden? Let op de volgende indicatoren:

 • Zo blijkt uit onze neutrale statistische analyse dat topmakelaars in Brunssum huizen doorgaans verkopen voor een bedrag dat uitstijgt boven de verwachte verkoopprijs. Concreet betekent dit dat zij voor jouw woning een meerwaarde kunnen realiseren van gemiddeld € 9.174 in vergelijking met andere makelaars.
 • Uit onze uitgebreide databank zien we bovendien dat de beste makelaars huizen in Brunssum gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan hun collega's. Een snellere verkoop kan het verschil maken tussen het sluiten van een goede deal of juist niet.

De beste makelaar in Brunssum vinden

Als je op zoek bent naar de beste makelaar in Brunssum, ben je bij ons aan het juiste adres. Wij houden continu alle verkoopstatistieken van elke makelaar in Brunssum en omgeving bij. Hierdoor kunnen we met zekerheid de best presterende makelaar voor jou identificeren.

Maar we weten allemaal dat de beste makelaar ook goed bij jouw situatie en voorkeuren moet aansluiten. Daarom adviseren we je om makelaars via ons vergelijkingsformulier te vergelijken. Op deze manier vind je een makelaar die perfect op je wensen aansluit.

Waar moet je op letten bij makelaars in Brunssum?

Bij het kiezen van een makelaar in Brunssum voor de verkoop van jouw huis, zijn er meerdere factoren waar je op moet letten:

Ervaring en vakkennis

De ervaring en vakkennis van een makelaar speelt een grote rol bij het slagen van de verkoop van je huis.

Lokale marktkennis

Kies een makelaar met kennis van de lokale markt in Brunssum, zodat je woning op de juiste manier gepositioneerd kan worden.

Communicatiestijl

Een makelaar die goed communiceert maakt het proces soepeler. Kies een makelaar die op dezelfde golflengte zit en jouw behoeften begrijpt.

Verkoopstrategie

Een doordachte verkoopstrategie is essentieel. De makelaar moet een plan hebben dat aansluit bij jouw specifieke situatie en wensen.

Tarieven vergelijken

Door de tarieven van makelaars te vergelijken, kun je potentieel veel geld besparen. Gemiddeld bespaar je € 948 op makelaarskosten in Brunssum.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Brunssum zijn diverse NVM-verkoopmakelaars actief. Deze bieden een scala aan diensten en expertise om jouw verkoopproces soepel te laten verlopen. Naast NVM-makelaars, zijn er ook VBO- en VastgoedPRO-verkoopmakelaars beschikbaar in de stad.

Elk van deze verkoopmakelaars biedt unieke dienstverleningen. Sommige leggen de nadruk op persoonlijke begeleiding, terwijl anderen zich meer richten op juridische en technische aspecten van de verkoop. Kies de makelaar die het best past bij jouw wensen en behoeften.

Weetje: zelfs binnen een makelaarsvereniging zoals de NVM, kan de kwaliteit en prijs aanzienlijk variëren tussen makelaars. Daarom is het belangrijk om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken om te zien welke de beste dienstverlening biedt voor de beste prijs.

Wat doet een makelaar in Brunssum?

Een makelaar in Brunssum biedt een variatie aan diensten om je te begeleiden bij het verkopen van je huis. De kennis van de lokale vastgoedmarkt stelt de makelaar in staat om een correcte prijsbepaling voor jouw woning te realiseren.

Verder assisteert de makelaar bij het onderhandelingsproces om zo de best mogelijke koopovereenkomst voor je te bereiken. Verkopen vergt tijd en inzet, en een goede makelaar kan dit proces soepeler en efficiënter maken.

 • Bepaalt een realistische vraagprijs
 • Verzorgt professionele foto's van jouw huis
 • Organiseert en begeleidt bezichtigingen
 • Onderhandelt met potentiële kopers
 • Helpt bij juridische en administratieve processen

Waarom een makelaar in Brunssum inschakelen?

Vastgoed is tegenwoordig een ingewikkelde markt, met fluctuerende prijzen en een overvloed aan papierwerk. Maar als je van plan bent je huis te verkopen in Brunssum, maak je dan geen zorgen - een makelaar uit de regio kan je bij elke stap begeleiden. Het inschakelen van een professionele makelaar voor de verkoop van je huis heeft talloze voordelen. Denk aan kennis van de markt, uitgebreide reclamemogelijkheden en hulp bij elk aspect van de verkoop, van bezichtigingen tot aan het ondertekenen van de koopakte.

Lokale kennis

Je woning waarderen is geen makkelijke taak, maar met lokale kennis van de regio Brunssum, kunnen makelaars een realistische en competitieve prijs voor je woning bepalen. Deze schatting is gebaseerd op recente verkoopcijfers van soortgelijke eigendommen in jouw buurt, waarvan je anders wellicht niet op de hoogte zou zijn.

Bereik en reclame

Daarnaast heeft een makelaar uit Brunssum toegang tot grotere platforms om je woning te adverteren, waardoor deze een aanzienlijk breder publiek bereikt. Jouw huis wordt zichtbaar op websites die veel worden bekeken door potentiële kopers, evenals op sociale media en in lokale bladen. Dit tilt de zichtbaarheid van jouw huis naar een hoger niveau.

Begeleiding van A tot Z

De hulp van een makelaar stopt niet bij het bepalen van de prijs en het adverteren van je huis. Een lokale makelaar begeleidt je tijdens het hele verkoopproces, organiseert bezichtigingen en helpt bij het onderhandelen over de prijs. Ook biedt de makelaar ondersteuning bij alle paperassen rondom de uiteindelijke verkoop.

Conclusie

Samenvattend, het inschakelen van een makelaar in Brunssum maakt het verkopen van je huis veel gemakkelijker en minder stressvol. De lokale kennis, het brede bereik en de constante ondersteuning zorgen ervoor dat jij je kan concentreren op de belangrijke dingen in het leven, terwijl je woning aan de best mogelijke koper wordt verkocht.

Informatie over Brunssum

In het zuiden van de provincie Limburg ligt het aangename stadje Brunssum. De charmante ligging aan de rand van het heuvellandschap geeft het zijn unieke allure.

De historie van Brunssum gaat diep terug, waarbij archeologische vondsten wijzen op bewoning sedert prehistorische tijden. Tegenwoordig is de gemeente rijk aan diverse culturele en recreatieve bezienswaardigheden.

Met zijn diverse woonwijken en een prettige woonomgeving is Brunssum een plek waar je graag thuiskomt. De betrokken gemeenschap draagt bij aan de warme en gastvrije sfeer.

Weetje: De woningmarkt in Brunssum lean niet stil. De interesse voor dit rustige stadje is groeiend. Voor actuele informatie over de huizenprijzen kun je terecht op deze pagina.

Makelaars in Brunssum vergelijken

Bij het zoeken naar de juiste makelaar om jouw huis in Brunssum te verkopen is het erg behulpzaam om de prestaties en kosten van lokale makelaars te kunnen vergelijken. Dit kan eenvoudig via Huis Verkopen.

 • Gratis en makkelijk makelaars vergelijken
 • 100% onafhankelijk en objectief
 • Wellicht lagere makelaarskosten door vergelijking
 • Ontvang op maat gemaakte offertes voor jouw woning

Je vult gewoon je adres en voorkeuren in, en we koppelen je aan de makelaars die het best aansluiten bij jouw situatie en wensen. Zo kun je een weloverwogen keuze maken welke makelaar in Brunssum het beste past bij het verkopen van jouw huis. De verkoopkanalen krijg je zo inzichtelijk en je kunt de beste keuze maken. Bovendien is het vergelijken via Huis Verkopen geheel gratis en vrijblijvend.

Vergelijk makelaars in Brunssum Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Brunssum

De gemiddelde makelaarskosten in Brunssum zijn € 3.160. Deze kosten kunnen variëren, dus het is handig om op onze website te tarieven opvragen.

De gemiddelde courtage van een makelaar in Brunssum is 1,15%. De courtage kan afhangen van je woningwaarde en welke services worden aangeboden.

Een goede manier om een makelaar in Brunssum te vinden is door makelaars te vergelijken. Gebruik deze functie op de website om een goede makelaar te vinden

De gemiddelde verkoopsnelheid in Brunssum is 74 dagen. Echter, de snelheid kan varieëren afhankelijk van de huidige markt en het type woning.

Mocht je besluiten om je huis niet via een makelaar te verkopen, dan kunnen er intrekkingskosten in rekening worden gebracht. Deze kosten bedragen gemiddeld € 500 in Brunssum.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen