Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Brunssum

Als je van plan bent je woning in Brunssum te verkopen, is het zaak dat je een helder beeld hebt van de huidige vastgoedmarkt. De ontwikkeling van de huizenprijzen, vraagprijzen per m2, verkoopprijzen en het aantal woningverkopen bieden je een indicatie van de kansen en uitdagingen. Informeer jezelf op deze pagina met relevante statistieken en cijfers.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Brunssum

De gemiddelde verkoopprijs in Brunssum is in de laatste 3 maanden € 274.760 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 287.611 euro. Het verschil tussen deze prijzen kan inzicht geven in het onderhandelingsbereik dat kopers en verkopers hebben bij het huis verkopen. Dit kan waardevol zijn bij het bepalen van de strategie voor het kopen of verkopen van een huis in deze markt. Kijk naar de onderstaande grafiek voor een overzicht van de trends in de afgelopen maanden:

Huizenprijzen in Brunssum

Afgelopen 3 maanden

€ 128.000
€ 233.000
€ 338.000

In de wereld van de huizenmarkt is de prijs per vierkante meter een sleutelindicator voor woningwaarde. Brunssum is hierop geen uitzondering. Wil je een ruwe voorspelling maken over de opbrengst bij verkoop van jouw woning? Vermenigvuldig het aantal vierkante meters van jouw huis met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Brunssum. Hiermee krijg je een indicatie. De specifieke verkoop- en vraagprijzen per m2 in Brunssum in de afgelopen drie maanden vind je in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Brunssum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 2.300
€ 2.600

Prijsontwikkeling Brunssum laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Brunssum een bepaalde beweging laten zien. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand was € 274.760. Zoals overal in Nederland, beweegt ook de markt in Brunssum mee met de algemene ontwikkelingen op de woningmarkt:

Wat is mijn woning in Brunssum waard?

Je vraagt je af: "Wat is mijn huis in Brunssum waard?". Verschillende factoren hebben invloed op de waarde van je woning. Zo spelen het soort huis, de grootte en de conditie een grote rol. Maar ook de huidige markt heeft een aanzienlijke impact op de prijs die jouw huis kan opleveren.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de precieze waarde van jouw woning? Het aanvragen van een gratis waardebepaling door een makelaar kan je hierbij helpen. Zo'n waardebepaling geeft je meer inzicht en stelt je in staat om gefundeerd te beslissen of je jouw huis wilt verkopen. Is je interesse gewekt? Vraag dan een gratis waardebepaling aan via deze link. Je wordt vervolgens gematcht met een ervaren makelaar die je verder helpt.

Maar hoe gaat een gratis waardebepaling in zijn werk? De makelaar komt bij je thuis kijken, beoordeelt de staat van jouw huis en vergelijkt jouw woning met soortgelijke huizen in Brunssum. Op basis van deze informatie stelt hij of zij een waardebepaling op. Zo'n gratis waardebepaling is een uitstekend hulpmiddel om je te begeleiden in eventuele verkoopplannen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is een constant veranderend landschap, dat sterk varieert van plaats tot plaats. De gemiddelde huizenprijzen in de omringende regio's van Brunssum kunnen aanzienlijk verschillen van die in Brunssum zelf, wat aantoont dat de waarde van onroerend goed niet uniform is.

Door de blik te verruimen en de prijzen in verschillende gemeenten te vergelijken, kan men een completer beeld krijgen van de huidige stand van zaken in de markt. De volgende marktcijfers illustreren deze verschillen helder.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Brunssum

Zoek je de meest geschikte makelaar voor het verkopen van je huis in Brunssum? Er zijn diverse makelaars die op verschillende aspecten boven de rest uitsteken. Variërend van hun contactfrequentie, de kwaliteit van hun fotografie tot aan hun onderhandelingsvaardigheden. Doe je voordeel door een makelaar te kiezen die excelleert op de punten die jij belangrijk vindt.

Het kiezen van de juiste makelaar in Brunssum is een belangrijke beslissing. Een goede makelaar kan het verschil maken in hoelang je huis te koop staat en de uiteindelijke verkoopprijs. Vergeet dus niet om een gedegen vergelijking te maken van potentiële makelaars. Zoek je een handige tool hiervoor? Op onze website kan je makelaars vergelijken op basis van hun prestaties.

Vergelijk makelaars in Brunssum Of lees meer over makelaars in Brunssum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Brunssum

Als je een huis gaat verkopen in Brunssum, dan zullen de gemiddelde makelaarskosten een belanglijke factor zijn in jouw budgetplanning. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, worden meestal uitgedrukt als een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs en bedragen in Brunssum gemiddeld 1,15%. Dit betekent dat als je jouw woning zou verkopen voor de gemiddelde verkoopprijs van € 274.760, je aan de makelaar gemiddeld € 3.160 zou moeten betalen.

Houd er echter rekening mee dat dit slechts een gemiddelde is en dat tarieven van makelaars kunnen variëren. Het is daarom belangrijk om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Let niet alleen op de courtage, maar kijk ook naar de diensten die zij bieden. Het kan de moeite waard zijn om iets meer te betalen voor een uitgebreide service die je helpt om zorgeloos jouw huis te verkopen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Brunssum

Het woningaanbod in Brunssum is divers en varieert tussen sociale huurwoningen en koopwoningen. Echter, als je kijkt naar het overwegende deel van de huizen, dan zijn deze bestemd voor verkoop. Sterker nog, het merendeel is een koopwoning, met een totaal van 8840 koopwoningen in Brunssum. Dit geeft aan dat de kans groter is dat je jouw ideale woning zult vinden als je op zoek bent naar een huis om te kopen in deze gemeente.

Aantal verkochte woningen in Brunssum

In Brunssum is er de afgelopen 12 maanden een actieve woningmarkt opgemerkt. Het aantal aangemelde woningen getuigt hiervan, maar nog interessanter is het aantal woningen dat daadwerkelijk is verkocht. Het precieze aantal van deze transacties vind je terug in de volgende tag: 248:

Ben je van plan jouw huis in Brunssum te verkopen?

Het verkopen van je huis in Brunssum is geen eenvoudige taak en er zijn verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om de waarde van het huis te laten bepalen door een professionele makelaar. Daarnaast speelt het energielabel van het huis een rol, maar ook de verkoopstrategie en juridische zaken moeten naar behoren worden geregeld.

Door een gestructureerd stappenplan te volgen, zorg je ervoor dat alle aspecten van de huisverkoop overzichtelijk blijven. HuisVerkopen.nl kan je bijstaan in dit proces met advies op maat. Daarnaast kan je via hun website makelaars vergelijken en vinden die perfect voldoen aan je behoeften en wensen voor het verkopen van je woning in Brunssum.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is goed om te weten dat de woningmarktcijfers in Brunssum continu aan verandering onderhevig zijn. Dankzij regelmatige updates op HuisVerkopen.nl kun je altijd de meest recente cijfers raadplegen. Deze gegevens zijn zeer nuttig, omdat ze inzicht geven in de huidige trends van de woningmarkt. Zowel voor kopers als verkopers kunnen deze cijfers bepalend zijn voor hun beslissingen.

Voordeel van HuisVerkopen.nl bij de verkoop van je woning

Met Huis Verkopen kun je handige tools inzetten om de verkoop van je woning te vergemakkelijken. Je kunt bijvoorbeeld een gratis waardebepaling van je huis regelen en makelaars vergelijken. Ook is het mogelijk om makelaarstarieven op te vragen, waardoor je kunt besparen op makelaarskosten. Het stappenplan op de site laat je precies zien wat er geregeld moet worden voor de verkoop van je woning. Ook voor aanvullende diensten zoals een energielabel of woningstyling biedt HuisVerkopen.nl mogelijkheden. Alles om de verkoop van je woning zo voordelig mogelijk te regelen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen