Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Eijsden

Als je overweegt je huis in Eijsden te verkopen, wees dan bewust dat makelaarskosten aanzienlijk kunnen variëren. Dit is afhankelijk van de geselecteerde diensten en de specifieke makelaar. Een goede voorbereiding en het maken van weloverwogen keuzes zijn belangrijk voor dit proces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Eijsden

Als woningverkoper in Eijsden heb je diverse doelen wanneer je jouw huis op de markt brengt. Optimale verkoopopbrengst is een grote drijver, maar net zo belangrijk kan het zijn om een snelle verkoop te realiseren. Inzicht krijgen in de markt, het vinden van de juiste koper, evenals een vlekkeloze afhandeling van de verkoop zijn net zo belangrijk. Het nauwkeurig spel van onderhandelen en het selecteren van een goed presterende makelaar zijn factoren die hierin een significant verschil kunnen maken.

Daarbij kun je je afvragen: Hoe snel worden normaal gesproken huizen in Eijsden verkocht? Wat is steevast de gemiddelde verkoopopbrengst in deze stad? Hoeveel kun je besparen als je, in plaats van zomaar een makelaar te kiezen, goed onderzoek doet en de fantastische tool van makelaars vergelijken gebruikt om de beste Eijsdense makelaar te selecteren? Hier vind je de antwoorden op die vragen, want hieronder presenteren we de actuele cijfers voor de woningmarkt in Eijsden:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
47 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 432.071
Besparing (gem.)
€ 1.253

Je huis snel verkopen in Eijsden

Ben je van plan je woning in Eijsden op de markt te zetten? Voorbereiden is sleutel. Gemiddeld kost het 35 dagen om woningen in Eijsden te verkopen. Hier volgen enkele tips om het verkoopproces te versnellen.

 1. Treffen van een goede voorbereiding: Het is belangrijk je huiswerk te doen voordat je je huis op de markt brengt. Vraag bij meerdere makelaars een gratis waardebepaling aan. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende inschattingen en ben je beter geïnformeerd over de markt.
 2. Maak je huis verkoopklaar: Een opgeruimd huis is aantrekkelijker voor potentiële kopers. Zorg ervoor dat je huis schoon is en ruim onnodige spullen op. Een opgeruimd huis ziet er groter uit en stelt kijkers in staat zich het huis als hun eigen voor te stellen.
 3. Prijs je woning correct: Stel een realistische vraagprijs op. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage vraagprijs je mogelijk winst kan kosten. Een vergelijkingstool zoals de makelaarsvergelijker kan je helpen bij het bepalen van de optimale vraagprijs.

Tips in Eijsden

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Eijsden op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Eijsden ligt momenteel rond de € 432.071. Hoeveel je uiteindelijk voor jouw huis zal krijgen, hangt af van verschillende factoren. Denk daarbij aan de staat van het huis, de grootte, de locatie en het algemene woningmarktklimaat in juni 2024.

Om je een nog vollediger beeld te geven, delen we ook de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Eijsden. Op dit moment ligt deze rond de € 3.470. Als je meer wilt weten over hoe de waarde van een woning tot stand komt, hebben we daar een speciale pagina voor.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Eijsden

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 2.900
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Eijsden bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Eijsden.

Feitjes over Eijsden

 • Eijsden was de eerste Nederlandse plaats die bevrijd werd in WOII.
 • Het heeft het enigste veerpontje in Limburg over de Maas.
 • De pittoreske Eijsder Beemden is een favoriet natuurgebied.

Tips om je woning te verkopen in Eijsden

Het verkopen van je huis in Eijsden kan een uitdagend proces zijn. Door je woning slim en effectief te presenteren, kun je zowel de verkoopsnelheid als de verkoopprijs aanzienlijk verhogen. De volgende tips kunnen een groot verschil maken voor het uiteindelijke verkoopresultaat.

 • Schoon en opgeruimd: Niets weerhoudt potentiële kopers meer dan een rommelig en vies huis. Zorg ervoor dat je woning, zowel binnen als buiten, brandschoon en opgeruimd is tijdens bezichtigingen.
 • Goede foto's: Professionele en kwalitatieve foto's zijn essentieel bij het online presenteren van je huis. Laat je woning daarom fotograferen door een professional om het beste resultaat te krijgen.
 • Neutrale decoratie: Alhoewel je huidige interieur je goed bevalt, is het belangrijk om de decoratie zo neutraal mogelijk te maken. Zo kunnen potentiële kopers zich hun eigen stijl beter inbeelden in jouw woning.
 • Verhelp kleine gebreken: Kleine gebreken kunnen grote afknappers voor kopers zijn. Zorg daarom voor goede onderhoud en reparatie van defecten in je woning.
 • Prijsstrategie: Het bepalen van de juiste verkoopprijs is van groot belang. Prijs je huis niet te hoog, maar ook niet te laag om de juiste balans tussen snelle verkoop en optimale opbrengst te vinden.

Ontdek jouw stappenplan in Eijsden:

 • Uniek stappenplan aangepast aan jouw woning
 • Interactieve bijhouding van voortgang en keuzes
 • Voorkomt het overslaan van verkoopstappen
 • Bespaar duizenden euro's door goede vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Eijsden?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Eijsden kost je als verkoper gemiddeld € 6.694. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Eijsden In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 432.071) € 4.580
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.694

Kosten van makelaars in Eijsden

Bij het inschakelen van een makelaar in Eijsden voor de verkoop van jouw huis liggen de kosten meestal in twee delen; de opstartkosten en de courtage. De gemiddelde opstartkosten in Eijsden zijn € 515. Deze kosten beslaan onder andere het maken van foto's, een plattegrond, een advertentie op Funda en de administratieve afhandeling rondom de verkoop.

De courtage is het percentage van de verkoopprijs dat jij aan de makelaar betaalt als jouw huis met succes wordt verkocht. Het percentage van de courtage wordt op maat vastgesteld en is grotendeels afhankelijk van jouw type woning en de locatie. In Eijsden liggen de courtages gemiddeld op 1,06% van de verkoopprijs.

Lees meer over makelaars in Eijsden.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Wanneer je je woning gaat verkopen, zijn er meerdere kosten die je in rekening moet brengen naast de makelaarskosten. Eén daarvan is verkoopstyling en onderhoud. Je zou kunnen overwegen om je woning een flinke opfrisbeurt te geven voor de foto's en bezichtigingen. Denk aan schilderwerk, het vervangen van kapotte lampen of het bijwerken van de tuin. Dit kan de verkoopbaarheid van jouw huis aanzienlijk verbeteren.

Het is een investering, maar vergeet niet dat je dit in veel gevallen terugverdient bij de verkoop. Het doel is immers om de woning er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien, zodat je een hogere prijs kunt bedingen. De gemiddelde kosten van verkoopstyling en onderhoud variëren en kunnen worden bekeken met de tag € 875.

Energielabel

Een ander belangrijk aspect om in gedachten te houden zijn de kosten voor het aanvragen van een energielabel. Als verkoper ben je verplicht dit label te hebben voordat je de woning verkoopt. Het geeft potentiële kopers inzicht in hoe energiezuinig de woning is.

Je kunt een energielabel aanvragen via verschillende instanties. Het is raadzaam dit te doen voordat je jouw huis te koop zet. De exacte kosten variëren. Meer informatie over het aanvragen van een energielabel en de kosten vind je op € 315.

Marketingkosten

De kosten van marketing zijn ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Reclame maken voor de verkoop van jouw woning is noodzakelijk om kopers te bereiken. Denk hierbij aan advertentiekosten, de kosten voor professionele fotografie en video's en de kosten voor plattegronden.

Deze kosten zijn vaak onderdeel van de makelaarskosten. Het is daarom verstandig om makelaarstarieven te vergelijken. Op die manier krijg je een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten en kun je mogelijk besparen op de kosten van de verkoop van jouw huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Eijsden?

Is het een geschikte periode om je huis in Eijsden te verkopen? Gezien de huidige vastgoedmarktsituatie, kan nota bene juni 2024 wel eens een goed moment zijn. Het is zeker verstandig om je huis te verkopen in een periode waarin de vraag naar woningen groot is.

Je vraagt je wellicht af hoe je kan weten wanneer het exacte moment daar is. Hier komt de rol van een deskundige makelaar om de hoek kijken. Het is raadzaam om in een vroeg stadium met een makelaar te spreken, zodat het moment waarop je jouw woning in de verkoop plaatst, optimaal is om het maximale uit de verkoop te halen.

Vergelijk makelaars in Eijsden Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Zoek je naar een manier om je huis succesvol te verkopen zonder gedoe en onvoorziene dilemma's? De website van Huis Verkopen biedt jou praktische en nuttige tools om zonder stress bedachtzaam de verkoop van je woning te regelen en dat alles zonder hiervoor een cent te betalen. Van het regelen van extra diensten tot aan waardebepalingen en het vergelijken van makelaars, alle nodige instrumenten kun je op één plaats vinden. Het platform is volledig onafhankelijk, hetgeen betekent dat jij er zeker van kunt zijn dat je de beste deal voor je woning krijgt.

Makkelijke online makelaarsvergelijking

Met de online tools van Huis Verkopen kun je makelaars vergelijken en zeker zijn van je keuze voor de beste makelaar in Eijsden. Dit biedt je de kans om niet alleen de beste service maar ook de beste prijs voor je woning te krijgen.

Gratis waardebepaling van je woning

Een ander groot voordeel dat Huis Verkopen biedt is de mogelijkheid voor gratis waardebepaling. Hiermee krijg je een goed idee van de waarde van je woning, wat bijdraagt aan het creëren van een sterke onderhandelingspositie.

Besparen op makelaarskosten

Daarnaast kun je met de tools op Huis Verkopen ook makelaarstarieven opvragen. Door deze vergelijking ben je verzekerd van de meest gunstige tarieven, zodat je bespaart op je makelaarskosten en meer overhoudt van je uiteindelijke verkoopopbrengst.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Eijsden

Voor het bepalen van de vraagprijs van je huis in Eijsden is het belangrijk om de huidige woonsituatie en woningwaarde van soortgelijke huizen in Eijsden in de gaten te houden. Een lokale makelaar kan je hierbij helpen. Ook kun je een waardebepaling door een makelaar aanvragen.

Hoe snel je jouw huis in Eijsden kunt verkopen hangt af van veel factoren, zoals de vraag in de markt, de staat van je huis en de prijs. Bekijk eens onze tips om een woning snel te verkopen voor meer informatie.

De kosten van het verkopen van je huis in Eijsden variëren. Je moet rekening houden met makelaarskosten, kosten voor een energielabel, notariskosten en eventueel kosten voor het opknappen van je huis. Meer details vind je hier.

Een goede makelaar kent de lokale markt, heeft een netwerk van potentiële kopers en ondersteunt je in het hele verkoopproces. Je kunt makelaars vergelijken en de beste makelaar voor verkoop vinden op onze website.

Het verkopen van je huis kan nu een goede optie zijn, gezien de huidige woningmarkt. Toch kan een makelaar in Eijsden je het beste adviseren over de vraag of verkoop of verhuur in jouw specifieke situatie de beste keuze is.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen