Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Geleen

Welkom op deze informatiebron voor het verkopen van je woning in Geleen. Je vindt hier actuele statistieken en relevante vastgoedcijfers zoals gemiddelde woningprijzen, meest voorkomende vraagprijzen, recente verkoopprijzen en het aantal verkopen in Geleen. Deze data biedt je een bruikbaar overzicht van de huidige huizenmarkt.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Geleen

De gemiddelde verkoopprijs in Geleen is in de laatste 3 maanden € 306.246 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 268.733 euro. Deze prijzen verschaffen een helder beeld van de huidige woningmarkt in deze regio. De relatie tussen verkoop- en vraagprijs reflecteert de verhouding tussen vraag en aanbod. Direct onder deze tekst ontdekt u de grafiek met actuele prijstrends:

Huizenprijzen in Geleen

Afgelopen 3 maanden

€ 65.000
€ 210.000
€ 356.000

De volgende grafiek verschaft waardevolle informatie over de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Geleen over de afgelopen 3 maanden. Je verkrijgt hiermee inzicht in de actuele gemiddelde prijzen op de huizenmarkt. Deze gegevens kunnen je mogelijk verder helpen in je overwegingen betreffende het verkopen van een huis in dit gebied:

Huizenprijzen in Geleen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 2.200
€ 2.600

Prijsontwikkeling Geleen laatste 12 maanden

Als we kijken naar de woningmarkt in Geleen, biedt de prijsontwikkeling van huizen inzicht in de trends. De gemiddelde verkoopprijs in de afgelopen maand was € 306.246, om een beeld te geven.

Door de prijsontwikkelingen in Geleen te observeren, kun je trends vergelijken met landelijke gemiddelden. De volgende grafiek illustreert de prijsbewegingen van huizen in het afgelopen jaar in Geleen:

Wat is mijn woning in Geleen waard?

Ben je klaar om jouw woning in Geleen te verkopen? Deze beslissing hangt vaak sterk af van de huidige stand van de woningmarkt en wat jouw huis zou kunnen opleveren. Het kennen van je huiswaarde is dan van onmiskenbaar belang voor het maken van een afgewogen beslissing.

Overweeg je misschien de verkoop van jouw woning? Om te bepalen hoeveel je ervoor kunt krijgen, is het een slim idee om een gratis woningwaardebepaling aan te vragen. Je bent tenslotte geïnteresseerd in het najagen van de hoogste opbrengst.

Hoe functioneert zo'n gratis waardebepaling door een makelaar precies? Na aanvraag onderzoekt een deskundige je woning en omgeving, om vervolgens een waarde-inschatting te maken. Door meerdere makelaars om een schatting te vragen, krijg je een uitgebreider beeld van de woningwaarde, aangezien de schattingen per makelaar kunnen verschillen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Heb je al eens overwogen hoe de huizenprijzen per locatie kunnen verschillen? Zo is er bijvoorbeeld een zekere variatie te merken tussen de prijzen van woningen in Geleen en die in de omliggende gebieden. Het begrijpen van deze lokale verschillen in huisprijzen kan van groot belang zijn, vooral als je overweegt om een huis te kopen of te verkopen. Verschillen in huizenprijzen kunnen namelijk inzichten geven in de lokale woningmarkt en je helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Geleen

Als je van plan bent je huis in Geleen te verkopen, wil je natuurlijk met de best presterende makelaar in zee gaan. Echter zijn alle makelaars niet gelijk, sommige blinken uit op bepaalde gebieden terwijl anderen dat weer doen op andere vlakken. Dit kan onder andere variëren in kwaliteit van service, kennis van de lokale markt en de makelaarstarieven die zij vragen.

De keuze voor een goede makelaar in Geleen is overduidelijk van groot belang. Het kan een aanzienlijke impact hebben op de snelheid waarmee je je huis verkoopt en voor welke prijs. Daarom adviseren we je om gebruik te maken van een handige hulpmiddel om makelaars te vergelijken en zo de juiste keuze te maken.

Vergelijk makelaars in Geleen Of lees meer over makelaars in Geleen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Geleen

Als je overweegt jouw huis in Geleen te verkopen, is het van essentieel belang om rekening te houden met de gemiddelde tarieven van makelaars, ook wel courtage genoemd. Een gangbaar courtagepercentage in Geleen ligt gemiddeld rond de 1,15% van de verkoopprijs. Gezien de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Geleen € 306.246 bedraagt, betekent dit dat je gemiddeld € 3.522 aan makelaarskosten kunt verwachten.

Het is echter niet alleen belangrijk om naar de kosten van een makelaar te kijken. Belangrijker is wat de makelaar je oplevert. Een goede makelaar verkoopt jouw huis voor de beste prijs en onder de meest gunstige voorwaarden. Om een goed beeld te krijgen van de makelaarstarieven in Geleen, kun je bij diverse makelaars hun tarieven opvragen. Met deze informatie kun je vergelijken en een weloverwogen keuze maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Geleen

In Geleen vind je een flink deel van de woningen als sociale huurhuis, maar onderschat niet het aantal koopwoningen! Het is namelijk zo dat de overgrote meerderheid van de woningen in Geleen daadwerkelijk koopwoningen zijn. Met precies 9012 koopwoningen in Geleen, heb je zeker opties als je op zoek bent naar een eigen plek om te kopen.

Aantal verkochte woningen in Geleen

In Geleen is de woningmarkt actief geweest in de afgelopen 12 maanden. Er zijn veel huizen aangemeld voor verkoop, en nog meer huizen hebben daadwerkelijk de stap gemaakt naar een nieuwe eigenaar. Met in totaal 247 succesvolle transacties worden de verkoopcijfers voor dit gebied goed weergegeven. Deze resultaten kunt u in detail bekijken in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Geleen te verkopen?

Als je van plan bent om je huis in Geleen te verkopen, zijn er talloze zaken waarmee je rekening moet houden. Zo moet je grondig onderzoek doen naar de huidige vastgoedmarkt om de juiste prijs voor je woning vast te stellen. Daarnaast is het belangrijk om jouw woning presentabel te maken voor potentiële kopers, van het opknappen van kleine defecten tot aan een complete schoonmaak.

Met alle taken en verantwoordelijkheden die de verkoop van je huis met zich meebrengt, kan een gedegen stappenplan enorm nuttig zijn. Dit plan zal je begeleiden door elk aspect van de verkoop van jouw woning in Geleen, van het regelen van een energielabel tot het vinden van een gerenommeerde makelaar en mogelijk zelfs een verhuisbedrijf. Vergeet niet, het doelgericht plannen van dit proces kan het enorm vergemakkelijken en stress verminderen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op deze plek vind je actuele vastgoedcijfers voor Geleen. We houden deze nauwkeurig bij en controleren ze voortdurend, zodat je altijd over betrouwbare informatie kunt beschikken. De woningcijfers op Huis Verkopen geven je een helder beeld van de huidige woningmarkt in Geleen. Zo krijg je inzicht in de gemiddelde huizenprijzen, het woningaanbod en andere relevante gegevens. Deze informatie helpt je bij het kiezen van het beste moment om jouw woning te koop te zetten.

Werken aan een succesvolle verkoop met Huis Verkopen

Huis Verkopen is er om jou te begeleiden in het verkoopproces van je woning. Het is meer dan alleen een informatieve site. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor een gratis waardebepaling van je woning en om makelaars te vergelijken in Geleen e.o. Daarnaast biedt Huis Verkopen je de mogelijkheid makelaarstarieven op te vragen om zo te besparen op je makelaarskosten. Met ons stappenplan mis je geen enkel detail in het verkoopproces en worden aanvullende diensten zoals een energielabel of woningstyling eenvoudig geregeld. Kortom, Huis Verkopen maakt de verkoop van je woning in Geleen makkelijker en efficiënter.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen