Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Elsloo

Als je overweegt om je huis in Elsloo te verkopen, weet dan dat de woningmarkt hier veelbelovend is. Met sterke vraagprijzen en een indrukwekkend aantal transacties, is juni 2024 een uitstekende tijd om je woning op de markt te brengen. Bekijk onze gedetailleerde vastgoedcijfers voor nuttige inzichten.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Elsloo

De gemiddelde verkoopprijs in Elsloo is in de laatste 3 maanden € 333.047 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 311.891 euro. Het is belangrijk om deze prijzen in overweging te nemen bij het nemen van een beslissing over het kopen of verkopen van een huis. Door op deze manier naar de huidige markt te kijken, kun je geïnformeerde beslissingen nemen. Hier is de bijbehorende grafiek die de fluctuaties in prijzen laat zien:

Huizenprijzen in Elsloo

Afgelopen 3 maanden

€ 146.000
€ 264.000
€ 383.000

Bij het inschatten van de waarde van je woning in Elsloo speelt de waarde per vierkante meter een significante rol. Door het aantal m2 van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 krijg je een grove inschatting van de mogelijke verkoopwaarde. Let daarin ook op het verschil tussen de verkoopwaarde en vraagprijs per m2 voor een realistisch beeld. De onderstaande grafiek geeft een duidelijk overzicht van de recente woningprijzen in Elsloo:

Huizenprijzen in Elsloo per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 2.500
€ 2.900

Prijsontwikkeling Elsloo laatste 12 maanden

Om een goed beeld te krijgen van de huizenmarkt in Elsloo, zijn de prijsontwikkelingen van de laatste 12 maanden van nut. Hierbij kan je de gemiddelde verkoopprijs van vorige maand, een bedrag van € 333.047, ter referentie nemen. Zoals je ook zal opmerken op de onderstaande grafiek, volgen de prijsschommelingen een gelijkaardig patroon met het landelijk gemiddelde:

Wat is mijn woning in Elsloo waard?

Heb je je ooit afgevraagd wat je huis in Elsloo waard is? De waarde van je woning in Elsloo hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het soort huis dat je bezit, de grootte, de huidige staat waarin het zich bevindt, en natuurlijk, hoe de huizenmarkt er op dit moment voor staat. Het is belangrijk om te beseffen dat de huizenprijzen in Elsloo voortdurend fluctueren.

Ben je nieuwsgierig naar de waarde van je eigen huis in Elsloo? De gemakkelijkste manier om hierachter te komen, is door het aanvragen van een gratis waardebepaling via een makelaar. Dit geeft je namelijk duidelijkheid over de huidige waarde van je woning, een onmisbaar onderdeel bij het maken van je beslissing over het al dan niet verkopen van jouw eigendom.

Een gratis woningwaardebepaling door een makelaar is ongetwijfeld een slimme zet. Makelaars hebben toegang tot de benodigde data en beschikken over een getraind oog om je huis te taxeren. Daarbij krijg je met zo'n waardebepaling een realistische inschatting van je huiswaarde, waardoor je bewuster een beslissing kunt maken voor eventuele verkoop. Kortom, de waardebepaling is een nuttig instrument bij je huizenverkoopbeslissing.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is opvallend dat de woningmarktcijfers niet overal gelijk zijn. Sterker nog, de prijzen van huizen in omliggende plaatsen variëren soms flink ten opzichte van een locatie als Elsloo. Het is dan ook zinvol om het bredere plaatje te overzien wanneer we over de woningmarkt praten.

Het krijgen van een volledig beeld van de huizenprijzen, niet alleen in Elsloo, maar ook in andere gemeenten, is een belangrijke stap voor iedereen die met de woningmarkt te maken heeft. Zowel kopers als verkopers kunnen baat hebben bij deze prijsinformatie. Het helpt ons immers om de huidige markt beter te begrijpen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Elsloo

Zoals je wellicht weet, variëren de prestaties van makelaars in Elsloo aanzienlijk. Tussen het verkooptempo, de verkoopprijzen en het totale aantal verkopen door elke makelaar, is er veel om in overweging te nemen. Daarom hebben wij een vergelijkingsplatform gecreëerd, waar je deze statistieken eenvoudig kunt bekijken om zo de makelaar te vinden die het best aansluit op jouw behoeften.

De juiste keuze maken bij het selecteren van een makelaar kan echt een verschil maken. Met het inzicht dat wij je geven in de prestaties en verkoopstatistieken van makelaars, zorgen we ervoor dat je de beslissing neemt die het best aansluit bij jouw verkoopdoelen. Met de juiste makelaar kun je sneller verkopen en wellicht een betere prijs krijgen voor jouw woning.

Vergelijk makelaars in Elsloo Of lees meer over makelaars in Elsloo

Gemiddelde tarieven van makelaars in Elsloo

De courtage die je als verkoper aan een makelaar betaalt is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces. De gemiddelde courtage voor een makelaar in Elsloo ligt rond de 1,13%. Dit lijkt misschien een flink percentage, maar bedenk je goed dat de makelaar jou helpt om jouw woning te verkopen tegen de hoogst mogelijke prijs, wat in Elsloo gemiddeld € 333.047 is.

Voordat je besluit om jouw woning in Elsloo aan te bieden, is het aan te raden om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Hiermee krijg je een goed beeld van de verschillen in kosten en kun je een weloverwogen keuze maken. Maak gebruik van de mogelijkheid om via tarieven opvragen snel diverse makelaarstarieven te ontvangen, om zo tot de beste keuze te komen voor de verkoop van je huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Elsloo

Elsloo herbergt 2976 koopwoningen, maar slechts een klein deel hiervan komt telkens op de markt. Als verkoper zit je dus in een gunstige positie, want er is meer vraag dan aanbod. Deze schaarste kan je onderhandelingspositie versterken en de verkoopprijs van jouw woning positief beïnvloeden.

Aantal verkochte woningen in Elsloo

In het pittoreske Elsloo is er in de afgelopen 12 maanden geheel wat activiteit geweest op de huizenmarkt. Woningen hebben nieuwe eigenaren gevonden en nieuwe woningen zijn te koop aangeboden. Het aantal 64 verkochte woningen is een weerspiegeling van de transacties die plaatsvonden. De onderstaande grafiek geeft een gedetailleerd overzicht van deze aanmeldingen en transacties:

Ben je van plan jouw huis in Elsloo te verkopen?

Als je overweegt je huis in Elsloo te verkopen, zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Je wilt natuurlijk de juiste woningwaarde bepalen en een goede makelaar vinden die je kan begeleiden tijdens het verkoopproces. Het is ook belangrijk om na te denken over welke makelaar je wilt gebruiken, en wat hun tarieven zijn. Daarnaast speelt ook het kiezen van een vast of variabel tarief een rol bij de verkoop.

Een stappenplan kan je enorm helpen bij het regelen van de verkoop van je huis in Elsloo. Een overzichtelijke routekaart door het verkoopproces kan ervoor zorgen dat je niets over het hoofd ziet en alles tijdig regelt. Van het aanvragen van je energielabel, tot en met het uiteindelijke ondertekenen van de koopovereenkomst. Zo staat niets een succesvolle verkoop meer in de weg!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Elke dag is er wel iets nieuw in de wereld van de huizenmarkt, en Elsloo is geen uitzondering. We houden de statistieken over de woningmarkt in Elsloo constant bij. Je vindt op onze website altijd de meest recente gegevens, zodat je altijd een helder beeld hebt van de huidige marktontwikkelingen. Vooral als je van plan bent je huis te verkopen, dan zijn actuele marktcijfers van grote waarde. Zo kun je nauwkeurig inschatten wanneer het de beste tijd is om je woning op de markt te zetten.

Wat HuisVerkopen.nl voor jou kan betekenen

Naast de relevante marktinformatie kun je op HuisVerkopen.nl veel meer nuttige informatie vinden. Zo bieden wij een platform waar je makelaars kunt vergelijken, gratis waardebepalingen kunt opvragen en handige stappenplannen vindt voor het verkoopproces. Op onze website kun je bovendien checken of je huis een geregistreerd energielabel heeft en zo niet, een energielabel aanvragen. Wij bieden een breed scala aan verkooptips. Ook kun je bij ons terecht voor informatie over hoe de verkoopkosten van je huis zijn opgebouwd en hoe je een goede beslissing maakt over de verkoopprijs.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen