Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Stein

In juli 2024 is de huizenmarkt in Stein volop in beweging. Je ziet de recente trends in concrete cijfers: woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties. Door deze pagina regelmatig te raadplegen, blijf je op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Stein

De gemiddelde verkoopprijs in Stein is in de laatste 3 maanden € 358.451 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 386.818 euro. Deze cijfers fluctueren afhankelijk van het aanwezige aanbod in de markt gedurende deze specifieke periode. Bekijk de onderstaande grafiek voor een visueel overzicht van deze prijsontwikkelingen:

Huizenprijzen in Stein

Afgelopen 3 maanden

€ 176.000
€ 306.000
€ 437.000

Waar je waarschijnlijk niet dagelijks stil bij staat, is het feit dat de waarde van een woning vaak wordt uitgedrukt in prijs per vierkante meter. In Stein bijvoorbeeld, maakt deze berekening een wereld van verschil. Door simpelweg het aantal m² van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m² krijg je een behoorlijk nauwkeurige indicatie van hoe de verkoop van je huis kan verlopen. Let vooral goed op de verschillen tussen de gemiddelde vraag- en verkoopprijs per m² in de onderstaande grafiek van de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Stein per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.600
€ 2.900

Prijsontwikkeling Stein laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben we gezien dat aan het woningprijslandschap in Stein actief veranderend is. Om een duidelijk beeld te krijgen van hoe de prijzen zich hebben ontwikkeld, is het belangrijk om de cijfers nauwkeurig te onderzoeken.

Afgelopen maand was de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Stein € 358.451 euro. Om je een helderder beeld te geven van de trends die hierin terug te zien zijn, wordt dit hieronder in de grafiek voorgesteld:

Wat is mijn woning in Stein waard?

Het besluit om je huis in Stein te verkopen, hangt vaak samen met wat je voor de woning zou kunnen krijgen op de huidige woningmarkt. Hierbij is het belangrijk te beseffen dat prijzen fluctueren en beïnvloed worden door diverse factoren zoals de staat van het huis en de ligging in de buurt.

Overweeg je de verkoop van je woning in Stein? Dan kan het heel verstandig zijn om een gratis waardebepaling door een verkoopmakelaar aan te vragen. Dit geeft je namelijk een realistisch beeld van hoeveel je woning in de huidige marktsituatie waard kan zijn.

Een gratis waardebepaling wordt uitgevoerd door een verkoopmakelaar en kan je nuttige inzichten geven. Het kan handig zijn om meerdere van deze waardebepalingen aan te vragen, aangezien de geschatte woningwaarde per makelaar kan verschillen. Bij het aanvraagproces kun je aangeven dat je meerdere waardebepalingen wilt, waardoor je een gebalanceerder beeld krijgt van je woningwaarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is belangrijk om te realiseren dat woningmarktcijfers niet uniform zijn, maar kunnen variëren per locatie. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de vastgoedcijfers van Stein, die flink kunnen afwijken van plaatsen in de directe omgeving.

Een grondige analyse van de huizenprijzen, niet alleen in Stein maar ook in omliggende gemeenten, is dan ook zeer waardevol. Hierdoor krijg je een helder beeld van het marktbeeld en kan je zien hoe de prijzen in deze regio zich tot elkaar verhouden.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Stein

Stein heeft een divers aanbod van makelaars en dit kan het lastig maken om de juiste keuze te maken. Wij, als online platform, gebruiken verzamelde data van de woningmarkt en makelaarsstatistieken om een duidelijk beeld te geven van de prestaties van deze makelaars. Wij houden bij welke makelaars snel een huis verkopen, het hoogste verkoopbedrag weten te behalen, en hoeveel woningen zij jaarlijks verkopen. Dit helpt je om een makelaar te vinden die aansluit bij jouw wensen in Stein.

Het kiezen van de geschikte makelaar resulteert mogelijk in een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs van je woning. Deze keuze kan bevordelijk zijn voor je woningverkoop-ervaring. Het is daarom verrijkend je te verdiepen in de prestaties van verschillende makelaars en je door meerdere makelaars te laten informeren. Op basis van onze informatie kan je een weloverwogen keuze maken. Zorg ervoor dat je goed vergelijkt vooraleer je jouw besluit neemt.

Vergelijk makelaars in Stein Of lees meer over makelaars in Stein

Gemiddelde tarieven van makelaars in Stein

Wist je dat de gemiddelde courtage bij het verkopen van je woning in Stein rond de 1,13% ligt? Dit lijkt misschien klein, maar bij een gemiddelde verkoopprijs van € 358.451 euro kan dit toch een flink bedrag zijn. Maar vrees niet, want door goed op deze kosten te letten, kun je aanzienlijke besparingen realiseren op het verkoopproces van jouw woning.

Kies dus niet zomaar de eerste de beste makelaar, maar onderzoek de verschillende opties die Stein te bieden heeft. Een goede makelaar kan het verschil maken voor een succesvolle verkoop. Het is daarom handig om de makelaarskosten op te vragen bij verschillende makelaars, zodat je een goede vergelijking kunt maken. Let ook op eventuele bijkomende kosten en de service die je hiervoor terugkrijgt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Stein

Aan woningbezit is geen gebrek in Stein, met een uitgebreide voorraad van koopwoningen. Deze woningen dienen vaak als thuisbasis voor de eigenaren zelf, maar kunnen ook verhuurd worden om een passief inkomen te genereren. Echter, ondanks het aanzienlijke aantal koopwoningen, bedroeg 3595, is slechts een klein deel van deze huizen daadwerkelijk op de markt om gekocht of gehuurd te worden. Dit maakt het vinden van jouw achterdeur naar de woningmarkt een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk.

Aantal verkochte woningen in Stein

In de afgelopen 12 maanden was er veel activiteit op de woningmarkt in Stein. Er werden per maand gemiddeld een variërend aantal woningen te koop aangeboden, oftewel 'in de verkoop geplaatst'. Daarnaast vindt er een vast aantal transacties plaats, ofwel huizen die daadwerkelijk van eigenaar wisselden. Het exacte aantal verkochte huizen in de afgelopen 12 maanden wordt aangegeven door de tag 86. Hieronder vind je meer gedetailleerde cijfers in de grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Stein te verkopen?

Bij het verkopen van je huis in Stein komt er een hoop kijken. Zo moet je zorgen voor een geldig energielabel, het huis aantrekkelijk presenteren voor potentiële kopers en zie je jezelf geconfronteerd met diverse wettelijke verplichtingen. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om hierin de juiste keuzes te maken, bijvoorbeeld het selecteren van een betrouwbare makelaar of eventueel een verhuisbedrijf.

Een goed georganiseerd stappenplan kan je aanzienlijk veel stress besparen in dit proces. Dit plan geeft je een helder inzicht in alle taken die je moet volbrengen voor de succesvolle verkoop van jouw woning in Stein. De stappen zijn overzichtelijk en helder beschreven en helpen je om niets over het hoofd te zien tijdens de verkoop van je huis.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen hebben we met aandachtgevende precisie een actueel beeld geschetst van de woningmarkt in Stein. Door nauwkeurige data-analyse en constante updates, bieden we een inzichtelijk en betrouwbaar overzicht van de huisprijzen in Stein. Als de gedachte om je huis te verkopen speelt, is het een goede zaak om dit actuele woningcijferoverzicht voortdurend te raadplegen. Dit helpt je immers om een weloverwogen beslissing te maken over het meest geschikte moment voor de verkoop van je woning.

Je huis verkopen doe je niet zomaar

Middels ons online platform hebben we het verkoopproces van je huis een stuk eenvoudiger gemaakt. We voorzien je bijvoorbeeld van een gratis waardebepaling en bieden je de mogelijkheid om lokale makelaars te vergelijken. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal voor de verkoop van je huis in Stein. Maar ook voor aanvullende diensten als het aanvragen van een energielabel, het regelen van een verhuizing of woningstyling kun je bij ons terecht. Kortom, we zorgen ervoor dat je bij de verkoop van je woning niks over het hoofd ziet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen